Duboko u tebi
Domaćin
- Poruka
- 3.412
Nekako mi ne ostavlja bas neki utisak.... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imas par snimaka polaganja na youtube-u.Ako je iole slicno kao polaganja u Aikido-u radices kretanja,padove i na kraju tehnike.Kako izgleda polaganje za pojas u Realnom aikidou? Od čega se sve sastoji? Imate li vi ne daj Bože neke kate ili forme ili samo cepate poluge i hvatove?
Imas par snimaka polaganja na youtube-u.Ako je iole slicno kao polaganja u Aikido-u radices kretanja,padove i na kraju tehnike.
Hvala
Dobro, a koliko su treninzi intenzivni, da li je moguće zategnuti se vežbanjem? Uključuje li trening i vežbe snage i slično?
Sve zavisi od kluba-instruktora. Ako je dobar ubacice vezbe snage kondicije, niko mu ne brani, a ako nije, onda nece...![]()
Hvala
Dobro, a koliko su treninzi intenzivni, da li je moguće zategnuti se vežbanjem? Uključuje li trening i vežbe snage i slično?
Sve zavisi od trenera koliki ce intenziteti treninga da budu i na cemu ce biti najveci akcenat da li na fizickoj spremi ili tehnikama.Koliko je meni poznato obzirom da Realni Aikido ima manje tehnika za polaganje od Aikido-a oni vise akcenat bacaju na fizicku spremu.Stvar je u tome sto je pre nekog vremena nekoliko majstora pokojnog Vracarevica izaslo iz njegove organizacije i vratilo se "korenima" tako da ne znam da li su nesto menjali oko sistema polaganja ali ako nisu onda ce verovatno biti kao sto sam napisao veci akcenat na fizickoj spremi a manji na tehnikama.
koji je dobar, koji bi to učinio??
mislim, meni je to jako bitno, trenutno, hoću da osvežim svoje tehnike nečim novim, poput aikidoa, ali prejedala sam se sarmi i kolača za praznike i prosto neću da budem debela osobapored svega prethodno navedenog, to je moj drugi motiv
Svi ce se oni pre ili kasnije vratiti korenima, ali ne zato sto misle da to treba tako i da neko drugi zna vise od njih, nego jer ce voleti da dobiju diplomu iz Japana, a ne sa Vracara...
Video sam to vec vise puta...
- - - - - - - - - -
Pa ja ne znam klubove, pogotovor "realnog" aikidoa, ne znam ni u kom si gradu. Ali generalno i za "realni" i za "nerealni" zaista ne znam koga bih ti prerporucio da radi ko svet... U Srbiji. Zato ja i ne treniram vise, nazalost, promenio sam sport....
A sta inace treniras?
Ako te bude zainteresovao bas Aikido ja ti jedino mogu preporuciti klub sa kojim je moj klub odrzavao seminare a to je Aikido Klub Novi Beograd.Sto se tice tehnika ljudi su stvarno dobri a za fizicke vezbe ne znam.Mada koliko sam cuo majstor Mica voli da isprobava kondiciju svojih ucenika sa vremena na vreme malo zesce.tekvondo sam trenirala, ali me je to zamorilo, pa bih htela aikido da probam i hoću trening koji je intenzivan kao tekvondo ali da nije tekvondo
Interesuju me samo klubovi u Bg![]()
Svi ce se oni pre ili kasnije vratiti korenima, ali ne zato sto misle da to treba tako i da neko drugi zna vise od njih, nego jer ce voleti da dobiju diplomu iz Japana, a ne sa Vracara...
Video sam to vec vise puta...![]()
MOje preporuka je u tom slucaju klub Karadjordje, ne znam adresu, ima sigurno na netu....
Mozda se setim jos nekih...
Sve zavisi od kluba-instruktora. Ako je dobar ubacice vezbe snage kondicije, niko mu ne brani, a ako nije, onda nece...
Jbg, ja kada sam nekad davno vodio treninge, izlazili smo cetvoronoske iz sale...![]()
pogledah,na Nbg je, evo gledam šta rade sve