Aikido i Realni Aikido reopen

@Muska Sponzorusa
U zadnjem postu si mogao da navedes bar neki argument a ne samo da bezumno branis svoje stavove. "The usefulness of a cup is its emptiness" - Be prepared to accept new knowledge and not be hindered or biased by old knowledge. by Lao Tzu. (preuzeto sa Wikipede kao jedan od principa JKD).

Kako mislis da navodim argumente? Ono kao ova tehnika radi ova ne radi. Ja to mogu da pokazem, a da pisem o tome, to se ne radi.

Sto se tice onog za plazu tog se nisam setio a kad bolje razmislim ti protivnika vrlo cesto ne mozes za odecu uhvatiti i kad je ima jer je ona za to nepodesna. Lep od tebe sto branis MMA :D

Ah nisi me shavto, ne branim ja MMA, kako ja uopste mogu da branim ili ne branim neki sport? Samo se izvinjavam ako gresim u proceni vezbaca. Ali nije bas da nema odece da se koristi. Nema kimona ali jakna, ili tako nesto moze da posluzi za hvatanje samo tako? Sto da ne...

PS Moj savet (koji ti naravn nece poslusati) ti je da nadjes nekog ko trenira MT, BJJ, rivanje ili neku drugu vestinu zastupljenu u MMA pa da se malo okusas u sparingu. Bice veselo :mrgreen:

Pa ne znam da li bi bilo bas veselo... Nikad ne bi mogli da stavimo potpuno umece na probu, neko bi mogao biti povredjen ili cak ubijen. Bar sto se mene tice. Ono, nemam nameru ni na ulici da "sparingujem" nego da mu sto pre zabodem prst u oko, udarim ga u grlo, i polomim mu lakat, a priznaces ne bi bilo lepo da to uradim nekome samo radi probe.

Ono, nemam nameru ni na ulici da "sparingujem" nego da mu sto pre zabodem prst u oko, udarim ga u grlo, i polomim mu lakat, a priznaces ne bi bilo lepo da to uradim nekome samo radi probe.

Mozda covek hoce da proba :hahaha:
Dodje na trening, neko ce nekom polomiti nesto, pa posle toga da idemo na pivo... Ja bih prihvatio povredu, naravno ako nije smtrna ili invalidskog karaktera, a da li bi ti gospodare jutra? Da li bi prihvatio slomljenu ruku, iscasen skocni zglob ili sl. i posle toga se pravio kao da nije nista bilo?
Mnogo likova ovde savetuje da se oprobamo, ali sa drugima, a niko nije pozvao na apsolutno drugarski trening gde bi se "malo dzambali" i najverovatnije ozledili jedan drugog...
Ovo sam samo rekao, jer ja sada ne bih primio poziv jer toliko nisam zagrizen iskazivanjem "ko je bolji" a i nebi mi nikao odgovaralo nesto polomljeno ili povredjeno sa obzirom kakav trenutno zivot vodim, tacnije zbog te gluposti bi mnogo izgubio... Ali da se ozbiljno bavim tim, najverovatnije bi prihvatio ponudu, cisto sebe da trestiram...

Mozda covek hoce da proba :hahaha:
Dodje na trening, neko ce nekom polomiti nesto, pa posle toga da idemo na pivo... Ja bih prihvatio povredu, naravno ako nije smtrna ili invalidskog karaktera, a da li bi ti gospodare jutra? Da li bi prihvatio slomljenu ruku, iscasen skocni zglob ili sl. i posle toga se pravio kao da nije nista bilo?
Mnogo likova ovde savetuje da se oprobamo, ali sa drugima, a niko nije pozvao na apsolutno drugarski trening gde bi se "malo dzambali" i najverovatnije ozledili jedan drugog...
Ovo sam samo rekao, jer ja sada ne bih primio poziv jer toliko nisam zagrizen iskazivanjem "ko je bolji" a i nebi mi nikao odgovaralo nesto polomljeno ili povredjeno sa obzirom kakav trenutno zivot vodim, tacnije zbog te gluposti bi mnogo izgubio... Ali da se ozbiljno bavim tim, najverovatnije bi prihvatio ponudu, cisto sebe da trestiram...

Da ima nesto u tome sto govoris. Cuo sam price kako su stari majstori tako radili bukvalno su testirali svoju vestinu. Cuo sam priceo recimo (jednoa od mnogih) o senseiju Ikedi, koji je sa jednom svojim prijateljem imao obicaj da odu u neku luku u Nemackoj, gde je valjda tada ziveo i da se u kafani potuku protiv svih! :eek: NJih dvojica. Ali kazem tto je samo deo prica o tim ljudima, starim majstorima. Naravno zato sensei Ikeda ima polomljena oba lakta i jos gomilu drugih stvari (polomio mu bas taj prijatelj prilikom oprobavanja :D ) I onda taj lik posle 50 godina prenosi nekome znanje o borilackoj vestini. Meni je to dovoljno ubedljivo da smatram da je efikasno i realno.. Ako ja sutra dobijem batine na ulici, nije mi kriv sensei Ikeda, ciji sistem (uslovno receno) izucavam u Aikidou nego samo ja. :)

Ili onaj majstor kaaratea koji nije bio zadovoljan dok nije mogao da ubije udarcem bika i tako dalje.

E sada nekome vise odgovara sto je njegov "uzor" pobedio u ringu MMA ili sto se neka BV trenira kod ruskih specijalaca poslednjih 5 ili 10 godina i tako dalje.. :lol:

a i nebi mi nikao odgovaralo nesto polomljeno ili povredjeno sa obzirom kakav trenutno zivot vodim, tacnije zbog te gluposti bi mnogo izgubio...

Da nisi maneken? :mrgreen:

15. 11. 2009. godine održan je seminar u organizaciji AK "Centar" i AK "Košava". Tema seminara je bila aiki tanto. Deo seminara koji je vodio Radivoje Janković 4. DAN bio je posvećen osnovnim napadima, principima i tehnikama u radu sa nožem. Sistematizovan je i prikazan način rada tehnika tanto dori iz programa za polaganje za 1.DAN. Drugi deo seminara koji je vodio Aleksandar Zdravković 4.DAN bio je usmeren ka konstantnoj kontroli ruke napadača u kojoj se nalazi nož i unapređenju reakcije na pojedinačni i uzastopi napad. Završni deo seminara bio je posvećen tehnikama odbrane pri neočekivanoj promeni brzine napadača.

Nakon seminara, održano je polaganje na kome su uspešno položili: Zoran Vujić (1.kyu), Marija Milosavljević (1.kyu), Vladimir Vasić(1.DAN), Stefan Marković (1.DAN), Đogo Oliver (1.DAN), Nemanja Cenić (1.DAN).

SEMINAR 15. 11. 2009.

Poslednja izmena:
A u cemu je razlika izmedju Aikidoa i realnog?Jel obicni Aikido nije realan,tj ne primenljiv na ulici pa se mozda izucava kao ples????Ili meditacija il tako nesto kao Sto je Tai chi chuan u kung fuu??Ili kao ono sto Karate ima Kate (za ples za formu pokreta,umetnost pokreta scenskog izvodjenja) i Borbe (gde se sve radi drugacije i primenljivo je na ulici)

A u cemu je razlika izmedju Aikidoa i realnog?Jel obicni Aikido nije realan,tj ne primenljiv na ulici pa se mozda izucava kao ples????Ili meditacija il tako nesto kao Sto je Tai chi chuan u kung fuu??Ili kao ono sto Karate ima Kate (za ples za formu pokreta,umetnost pokreta scenskog izvodjenja) i Borbe (gde se sve radi drugacije i primenljivo je na ulici)

Bratac, jedna tema sa mnoooogo postova je zatvorena, i opet otvorena ova (vidis naslov, a i nisi bas pocetnik ovde) a i na ovoj ima 300+ postova, pa sta kazes na to da ih malko iscitas ako te vec zanima odgovor na pitanje pa nam ga opet postavis, cisto da ne bude da nas przis :whistling:

Bejzbol...
Da li neko razume pravila?

Sorry za OT.
Bejzbol utakmica se igra izmedju dve ekipe sa po devet igraca u polju(u fazi odbrane) i traje devet izmena. Svaka izmena ima dve polovine,u kojima se ekipe smenjuju u napadu i odbrani. Cilje napadacke ekipe je da palicom udari lopticu i trcanjem postigne bodove.
Odbrambena ekipa baca lopticu i nastoji da spreci napadacku ekipu da optrci baze.
Jedno optrcavanje je kada igrac uspe da se vrati na pocetnu tacku,kucnu bazu,optrcavsi prethodno ostale tri baze.

PA oko 2000 dinara maksimum u vecini klubova...

E sad... Ja znam neke klubove gde je bilo 20e clanarina jos pre 7-8 godina dok je u drugim klubovima bila, u protivvrednostid od oko 5e recimo, tako da verujem da je kod njih sada mozda i 50 evrica, hahaha!! PA dobro, neki ljudi cene svoje znanje vise...

PA nije lose, ali ne moze tako bas... To je kao kada bih ja rekao, OK otvaram klub, i clanarina je 50 ili 100 evra... Mislim, takva je cena u Evropi...

Donekle da, ali ne treba preterivati.

A drugo, cinjenica je da se u Srbiji tesko moze ziveti od recimo Aikidoa... Cuo sam ja price, jednom na gomili bilo mnogo eminentnih majstora, tada se jos nismo raspali u 100 federacija, i samo su pricali o parama. Kako se "napolju" radi tako i tako, a ovde ne moze, i tamo je clanarina toliko i toliko, a ovde ne moze, itd.

I meni je zao sto je tako, ali sta da radimo... :( Jos smo mi mnogo daleko od Evrope... :(

Back