Aikido i Realni Aikido reopen

Realna primena primena aikido-a ? ROFLMAO !!!! Aikidoke mogu samo da prepricavaju istoriju svoje vestine i da se samozavaravaju da im je vestina primenljiva dok ztvaraju oci pred tim da nijedan njihov borac nije uspeo u MMA. Doduse delimicni izgovor je to sto u MMA nije dozvoljeno zavrtanje prstiju mada opet svaka borilacka vestina tako izgubi po koju tehniku u MMA pa su opet mnogo bolje kotirane.

PS Svim aikidokama bih preporucio atletiku kao idealnu dopunu njihovoj vestini :P

Ja bi tebi preporucio da ides malo u crkvu da se molis Bogu da te spusti malo na zemlju, posto si vidim visoko u oblacima :eek::eek::eek:

Kao prvo, aikido/realni aikido nije sport nego vestina.
Kao drugo, sa obzirom na jedan, nemamo takmicenja i samim tim ne znam kako bi se spremali za MMA.
Kao trece, velika vecina meceva se zavrsi sa zadavanjem poluge-poluga, sto je zastitni znak aikidoa, tako da ne bulazni...
Kao cetvrto, samo ti sebe posavetuj, a nas ostavi na miru, jer nas tome i uce, za razliku od tebe, koji najverovatnije trenniras MMA ili nesto usko povezano, gde te uce da budes nasilan, bijes, mislis da si najmocniji u okolini i da ne nabrajam...

Ja bi tebi preporucio da ides malo u crkvu da se molis Bogu da te spusti malo na zemlju, posto si vidim visoko u oblacima :eek::eek::eek:

Kao prvo, aikido/realni aikido nije sport nego vestina.
Kao drugo, sa obzirom na jedan, nemamo takmicenja i samim tim ne znam kako bi se spremali za MMA.
Kao trece, velika vecina meceva se zavrsi sa zadavanjem poluge-poluga, sto je zastitni znak aikidoa, tako da ne bulazni...
Kao cetvrto, samo ti sebe posavetuj, a nas ostavi na miru, jer nas tome i uce, za razliku od tebe, koji najverovatnije trenniras MMA ili nesto usko povezano, gde te uce da budes nasilan, bijes, mislis da si najmocniji u okolini i da ne nabrajam...

ogradjujem se od vase rasprave samo cisto da napomenem:

grapling davljenja i poluge nisu iste kao u aikidou ...ako neka vestina ima poluge i davljenja ne znaci da je odmah derivat aikidoa/jj

ne na MMA te ne uce da budes nasilan i bijes...posto ne znas nista o MMA i 100% nisi ni prosao pored sale gde se trenira nemoj da donosis zakljucke napamet...btw MMA nije usko povezan

UPRAVO O TOME GOVORIM. Nemate sparing sto je osnovna stvar za bilo koju borilacku vestinu koja sebe pretenduje da predstavi kao realno upotrebljivu a ne samo kao niz estetski lepih pokreta. Ako je jedino sto radite izvodjenje tehnika na protivniku koji vam pri tom potpomaze NE MOZETE steci osecaj za realne situacije. I ja sam ranije bio u slicnoja zabludi ali sam to na svu srecu shvatio.
PS Nemam nista protiv aikidoa kao takvog ali imam protiv predstavljanja aikidoa kao upotrebljive vestine. Slican je slucaj i sa npr kapuerom.
PSS Ti rece nesto o agresivnosti. Pa vidis to je na neki nacin prilicno vazno. Ne treba inicirati sukobe ali ako se u nekom nadjes jako je vazno da ti budes onaj hrabriji tj onaj koji ce prvi napasti.

"NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA"

grapling davljenja i poluge nisu iste kao u aikidou ...ako neka vestina ima poluge i davljenja ne znaci da je odmah derivat aikidoa/jj

To nisam ni zeleo da kazem, nego samo da napomenem da postoje elementi koji se koriste i ujednom i u drugom i da na tom nivou postoji povezanost...

ne na MMA te ne uce da budes nasilan i bijes...posto ne znas nista o MMA i 100% nisi ni prosao pored sale gde se trenira nemoj da donosis zakljucke napamet...

Koliko ja znam o MMA je posebna tema, i nisam mislio direktno da vas tamo uce da se kuRcIte po ulici i manglupisete, nego na sam mentalni pristup sportu. Ako sam rekao "da mislite da ste najmocniji" , pa reci ti meni, zar nemas taj osecaj bar malo kada uzmes neku medalju? Ulije se sigurno neka vrsta samopouzdanja...

btw MMA nije usko povezan

Nisam ni mislio da je "usko povezan", nego na vestinu koja je usko povezana sa MMA... MMA je jedan sjajan sport za koji kada bi rekao i bilo sta krupno a jadno, ispao bih smesan ko crtani film, jer tako nesto kompaktno za svoju svrhu iziskuje bar malo respekta...

Ako je jedino sto radite izvodjenje tehnika na protivniku koji vam pri tom potpomaze NE MOZETE steci osecaj za realne situacije. I ja sam ranije bio u slicnoja zabludi ali sam to na svu srecu shvatio.

Znas kako, jednim delom se i slazem sa tobom, jer postoje ljudi koji aikido (za realni pricam, da ne bude zablude, vredjanja tradicionalnog ili sl. ) rade "za prikaz", prate svog protivnika, padaju bez poluge... To je individualna stvar, i ako neko tako radi, ne mora da znaci da svi rade, odnosno, ako ti nisi imao pravog sparing partnera, ja imam, i sibamo se ko posvadjani, trudimo se da napad bude sto realniji a u granicama kontrole. Nisam nikada
imao potrebu da isprobam ono sto sam naucio, i nadam se da cu umreti takav, ali da se trudim da radim sto "pravlje" trudim se...

PSS Ti rece nesto o agresivnosti. Pa vidis to je na neki nacin prilicno vazno. Ne treba inicirati sukobe ali ako se u nekom nadjes jako je vazno da ti budes onaj hrabriji tj onaj koji ce prvi napasti.

Tacno u potpunosti! I ja kao aikidoka treba da presretnem napad, odnosno da odeagujem pre nego sto je uzeo pravog maha, ali moja agresivnost je odbrambena i samo takva, a ti mozda moras i da budes taj koji ce prvi napasti...

Sve u svemu, ne volim kada mi neko dodje (napisah ovo nebrojano puta) i kaze kako je aikido sr@nje, ovo je zakon, ono je zakon, vi nemate pojma. Svuda postoje razlicite skole, svakog sporta ili vestine, jer da nije tako, ne bi postojale dobre skole, sve bi bile iste, a nisu...

Sve u svemu, ne volim kada mi neko dodje (napisah ovo nebrojano puta) i kaze kako je aikido sr@nje, ovo je zakon, ono je zakon, vi nemate pojma. Svuda postoje razlicite skole, svakog sporta ili vestine, jer da nije tako, ne bi postojale dobre skole, sve bi bile iste, a nisu...
Da znas da ponekad ispadnem previse iskljuciv u svojim ocenama. Pri svojim stavovima ostajem ali se slazem da sam bio malo previse iskljuciv. POZ :bye:

Nemate sparing sto je osnovna stvar za bilo koju borilacku vestinu koja sebe pretenduje da predstavi kao realno upotrebljivu a ne samo kao niz estetski lepih pokreta. Ako je jedino sto radite izvodjenje tehnika na protivniku koji vam pri tom potpomaze NE MOZETE steci osecaj za realne situacije.

:lol: Meni se cini da ti imas pogresnu predstavu. Niko tu nikome ne potpomaze tako kako ti mislis. To sto niko (pametan) nece da blokira izviodjenje tehnike drugom aikidoki je samo zato sto nece da u ulici dobije batine! ;) Ko blokira ta je najeb... Tako je bar u Aikidou.

Nema sparinga ali ima stalnog kontakta. :idea:

Znas kao mislim da si ti o ljudi koji mislie da je Aikido neupotrebljiv jer "Boze moj, nemoguce je uhvatiti ruku neciju ko pokusa da te udari i onda mu uraditi polugu" (Kako je jednom rekao Bas Ruten, gledali smo to ovde) :hahaha: DA to je zaista nemoguce slazem se! :lol:

Treba razlikovati agresivnost od borbenosti. Ko je agresivan, on privlaci druge agresivne ljude da ga napadnu, a ko je borben on odbija agresivne ljude, takvog zaobilaze kavgadzije! :lol: Ne znam da li me razumes... Ajde da pomognem!

"On je mene provokativni pogledao i ja sam reagovao, prvo je ustao on, onda sam ustao ja"

ne na MMA te ne uce da budes nasilan i bijes...posto ne znas nista o MMA i 100% nisi ni prosao pored sale gde se trenira nemoj da donosis zakljucke napamet...btw MMA nije usko povezan

Ne uce ih agresiovnosti (svesno) ali vecinom na treninge borilackih sportova, kakav je i MMA dolaze ljudi malo specificnog mentalnog skolopa. :lol: NE SVI, ali vecinom! ;)

A virus AH1N1? Zamisli, puna teretana mišića sa maskama na licima...:hahaha:

:hahaha:

:lol: Meni se cini da ti imas pogresnu predstavu. Niko tu nikome ne potpomaze tako kako ti mislis. To sto niko (pametan) nece da blokira izviodjenje tehnike drugom aikidoki je samo zato sto nece da u ulici dobije batine! ;) Ko blokira ta je najeb... Tako je bar u Aikidou.

:rotf::rotf::rotf: Kako ja da raspravljam sa covekom ko misli da je njegovu tehniku nemoguce zaustaviti. Pa upravo ZBOG tog NE BLOKIRANJA NE STEKNETE osecaj kako je to kad neko jak stegne ruku i dok se cimas da mu uradis polugu on te par puta lepo dekne u glavu.
PS MMA je po svemu idealna borilacka vestina jer je najmanje sputavana u broju tehnika i pravilima a postoje borbe koje stalno rafinisu tehnike i izbacuju one neupotrebljive. Sto se mene tice jedine mane su sto su borbe bez neke vrste kimonoa jer ce u zivotu protivnik uvek da ima odecu.
PSS ja treniram MT znam i pomalo BJJ-a na koji cu uskoro da se prebacim da bih bolje savladao tehnike.

Poslednja izmena:
:rotf::rotf::rotf: Kako ja da raspravljam sa covekom ko misli da je njegovu tehniku nemoguce zaustaviti. Pa upravo ZBOG tog NE BLOKIRANJA NE STEKNETE osecaj kako je to kad neko jak stegne ruku i dok se cimas da mu uradis polugu on te par puta lepo dekne u glavu.

Jel ti ne znas da citas ili si glup ili sta? Mislim, mogu da ti nacrtam? Ali sumnjam da ce vredeti... Jer si ocigledno dosao da vredjas i nipodastavas tudje pa ne mozes da ukapiras neke najosnovnije stvari. :roll:

Sto se mene tice jedine mane su sto su borbe bez neke vrste kimonoa jer ce u zivotu protivnik uvek da ima odecu.

A na plazi? :lol:

PSS ja treniram MT znam i pomalo BJJ-a na koji cu uskoro da se prebacim da bih bolje savladao tehnike.

MA da malo BJJ pa kada naucis, onda predjes na MMA pa kada naucis, onda dalje i za par meseci bices glavni na ulici. :hahaha:

Poslednja izmena:
@Muska Sponzorusa
U zadnjem postu si mogao da navedes bar neki argument a ne samo da bezumno branis svoje stavove. "The usefulness of a cup is its emptiness" - Be prepared to accept new knowledge and not be hindered or biased by old knowledge. by Lao Tzu. (preuzeto sa Wikipede kao jedan od principa JKD).

Sto se tice onog za plazu tog se nisam setio a kad bolje razmislim ti protivnika vrlo cesto ne mozes za odecu uhvatiti i kad je ima jer je ona za to nepodesna. Lep od tebe sto branis MMA :D

PS Moj savet (koji ti naravn nece poslusati) ti je da nadjes nekog ko trenira MT, BJJ, rivanje ili neku drugu vestinu zastupljenu u MMA pa da se malo okusas u sparingu. Bice veselo :mrgreen:

Back