gost 170502
Veoma poznat
- Poruka
- 13.608
Nesto mi govori da ce Muska Sponzorusa da kaze da se u njegovom klubu radi pravi aikido...
Taman posla, u klubu gde ja vezbam radimo totalno nerealno!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nesto mi govori da ce Muska Sponzorusa da kaze da se u njegovom klubu radi pravi aikido...
pa nisu svi kao ti...vecina su u fazonu da uce lako...secam se kad sam trenirao...vide me pocetnici i samo cujem komentar: "u evo ga luka, bice masnica veceras" ...par njih u fazonu super...vecina smoreni
Znaci nije se saliti sa Lukom!!!![]()
nov si ovde...jos se nisi upoznao sa gospodinom i njegovim "humorom"![]()
keve mi nevenke
kako bese ono? aleksej vadi utoku na keca? XD
Elem, da potsetim gospodu koja se trudi da udje ili misli da je usla u svet BV pa i aikidoa, kako je ustavri sve nastalo...
goloruke i golonožne tehnike su uglavnom u Japonu bile privilegija seljaka, što se čini da je ostalo do današnjih dana...dok su različito oružje i kombinovani sistemi bili privilegija samuraja koji nažalost izgleda nisu ostali i preživeli...dali (lida dila ladi) zbog furioznih nogu (smrde ko furija) ili gvozdenih pesnica, jbmlga!
No, s vremenom su se i seljaci obrazovali i dali svojim vestinama karakter borilacki. Kao i pravo da seljaci donose sud o samurajskim vestinama. A posto su i seljaci poceli da izucavaju izumrle samurajske vestine i sisteme tako je danas postalo svejedno koju seljacku vestinu ucite kod kojeg seljaka.
Da vam prepricam jednu pricu iz D.T. Suzukijevog ''Zen i macevalastvo''...
izazvao jedan raspomamljen samuraj jednog majstora ceremonije ćaja na dvoboj. Ovaj tri noći nije mogao spavati i ode kod drugog velikog majstora maca i pita ga sta da radi s' obzirom da nikad nije uzeo mac u ruke. Majstor mu odgovori da radi ono sto je radio ceo život. Majstor ćaja se pozdravi sa njim i ovim svetom i na dan dvoboja on se oprosti od života i u trenutku borbe počne da radi mačem pokrete koje je radio ceo svoj život prilikom pripremanja i serviranja čaja. Ljuti samuraj mu nije mogao prići, čak ga je ovaj majstor ćaja posekao.
Narvoućenije ne znam, ali je lijepa prića.
Poz.
Da vam prepricam jednu pricu iz D.T. Suzukijevog ''Zen i macevalastvo''...
izazvao jedan raspomamljen samuraj jednog majstora ceremonije ćaja na dvoboj. Ovaj tri noći nije mogao spavati i ode kod drugog velikog majstora maca i pita ga sta da radi s' obzirom da nikad nije uzeo mac u ruke. Majstor mu odgovori da radi ono sto je radio ceo život. Majstor ćaja se pozdravi sa njim i ovim svetom i na dan dvoboja on se oprosti od života i u trenutku borbe počne da radi mačem pokrete koje je radio ceo svoj život prilikom pripremanja i serviranja čaja. Ljuti samuraj mu nije mogao prići, čak ga je ovaj majstor ćaja posekao.
Narvoućenije ne znam, ali je lijepa prića.
Poz.
Mani se ti price, to ljude ne interesuje!Ovde ljudi vole da cuju price ko je kome slomio ruku, nogu, glavu...
I na osnovu toga cene BV i sokea koji je izvrsio to plemenito delo...
![]()
mjok...to mi smor i ne me interesira :} ali svaki judista, rvac, bjj, jj borac itd moze ono XD
nisam topao :} jebga ubijam snove znam XD
AK "CENTAR";11210002: