Aikido i Realni Aikido reopen

Ma radi pos'o svemirski kapetane, samo ne u ringu...
Evo ja na primer, bijo sam u kafani i sedeo za astalom pored jednog mma fightera...
Bijo je glasan proslavljajuci svoju pobedu pa sam ga zamolijo da se upristoi...
Tad poletese chashe, flashe i bokali... i slanici mali...
Nije imao sudiu da mu shtiti yaya...
Ostalo je bilo pimpovanje...z:dm5:

Ma radi pos'o svemirski kapetane, samo ne u ringu...
Evo ja na primer, bijo sam u kafani i sedeo za astalom pored jednog mma fightera...
Bijo je glasan proslavljajuci svoju pobedu pa sam ga zamolijo da se upristoi...
Tad poletese chashe, flashe i bokali... i slanici mali...
Nije imao sudiu da mu shtiti yaya...
Ostalo je bilo pimpovanje...z:dm5:

Hahaha!!! MA ti si onda dobar, mene uglavnom pitaju sta ti vredi taj aikido kada te neko udari stolicom u glavu sa ledja u kafani!!!

Ali ti si kafanu digo na veci nivo - udaras prvi! :hahaha:

Da je demonstrirao protiv kik boksera ti bi rekao sto nije nasao nekog jaceg, da je nasao jaceg ti bi rekao sto nije nasao dvojicu, da je nasao dvojicu... ;)

Ovo sto je prikazano na snimku nije realno :lol: Ali je jako lepo prikazano kako treba vezbati. Naravno na ulici ide prvo prst u oko, koleno u stomak pa onda dalje... :lol: Ali na kraju ne pobedjuje u tuci/borbi borilacka vestina nego covek! ;)

od lowkicka? blokiranje cevanicom? :) izbegavanje istog? :)

ne znam dal si svestan kolku silu taj udarac generise XD

Taj udarac generiše ogromnu silu to je fakat, ali zašto bi neko ko je aikidoka čekao da primi taj udarac. Logičnije rešenje je skraćivanje optimalne distance (kako bi se low kick izbegao i možda pre nego što bi i bio izveden) pa tek onda izvođenje neke od tehnika aikidoa. Meni je nekako iriminage baš prirastao srcu.

Taj udarac generiše ogromnu silu to je fakat, ali zašto bi neko ko je aikidoka čekao da primi taj udarac. Logičnije rešenje je skraćivanje optimalne distance (kako bi se low kick izbegao i možda pre nego što bi i bio izveden) pa tek onda izvođenje neke od tehnika aikidoa. Meni je nekako iriminage baš prirastao srcu.

a mozda treba staviti kacigu i navuci rukavice,pa probati sa pravim kik ili bokserom izvesti to skraćivanje optimalne distance (kako bi se low kick izbegao i možda pre nego što bi i bio izveden) pa tek onda izvođenje neke od tehnika aikidoa.mislis da bi mogao?

Drugačije izgleda kad si oči u oči sa nekim; da li je to kik bokser ili neko drugi nije ni bitno.
To što sam ja napisao je jedan od osnovnih postulata aikidoa, propuštanje udarca i sklanjanje sa linije napada. Ako u toj akciji i dobiješ neki udarac to nije isto kao kad stojiš i ne radiš ništa a protivnik te udari svom snagom i slomi koleno i slično.
Skraćivanje distance je kod mene radilo. U tom slučaju moj protivnik nije imao vremena da napadne punom snagom i to je bio moj plus.

Poslednja izmena:

Back