Ahmadinedžad pozvao na novi svetski poredak

Poruka
7.101
Teheran - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad ocenio je danas na samitu Pokreta nesvrstanih u Teheranu da nesvrstani treba da preispitaju svoje ciljeve i pozvao na stvaranje novog svetskog poretka.

- Kada sve zemlje budu učestvovale u upravljanju svetskom zajednicom, onda neće biti mesta diskriminaciji, agresiji i hegemoniji i svaka nacija će biti u prilici da realizuje svoje mogućnosti - rekao je Ahmadinedžad u govoru učesnicima 16. samita Pokreta nesvrstanih.

On je pozvao šefove države i vlada i druge visoke zvaničnike da primene partnerstvo ustanovljeno na miru, slobodi i ljudskom dostojanstvu u globalnom upravljanju kako bi se omogućio trajan mir u svetu.

Ahmadinedžad je kritikovao Savet bezbednosti UN, navodeći da se ratovi i ubistva dešavaju sa njegovim odobrenjem.

Iran je danas i zvanično na ceremoniji od Egipta preuzeo predsedavanje Pokretom, koji okuplja 120 članica, prenela je agencija IRNA.

U međuvremenu je šef iranske diplomatije Ali Akbar Salehi izjavio da je, na inicijativu Irana, oformljena grupa koja će raditi na pronalaženju rešenja za Siriju, takozvana Trojka, koju čine Iran, Egipat i Veneceula (sadašnji, bivši i budući predsedavajući Pokreta) i još Liban i Irak.

- U trenutku dok su druge medjunarodne organizacije uključene u sirijsko pitanje, Pokret nesvrstanih ne može da ostane po strani - rekao je Salehi.

252439_ahmadinejad0111-afp_f.jpg

''Желим свим присутнима на овом врло важном самиту да кажем јако битну ствар за свет и за оне у Америци а то је да иако ми је оволики (показује на слици димензију) и даље вас све добро ка'ам, јер као што каже једна изрека: Мали, али техничар! '' :mrgreen:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/340312/Ahmadinedzad-pozvao-na-novi-svetski-poredak

А сад озбиљно :lol: Вероватно смо чули ово стотину пута од многих председника, поготово Америчких, али мене чисто занима да ли сматрате да је дотични Иранац ''њихов''? Знамо да је Бин Ладен и Ал Каида била Америчка рука у борби против Совјета у Авганистану осамдесетих, па и дан данас постоји сумња о његовој смрти и слично, вероватно је био њихов агент све време не само у почетку. Зашто не би и Ахмадинеџад био још једна њихова рука ако већ спомиње некакав ''Нови светски поредак'' што делује слично плану раје са врха? Иако баш САД нема толико утицаја на Иран као рецимо на Израел, Ирак, Авганистан, а данас и на нове (Либија, Египат, па и Сирија мало), може бити да је то део сам њиховог плана ради реализације плана о неком великом рату што опет погодује раји са врха која је такве ратове кроз прошлост реализирала. Наравно, ово је само теорија, можда није тако.

Kada sve zemlje budu učestvovale u upravljanju svetskom zajednicom, onda neće biti mesta diskriminaciji, agresiji i hegemoniji i svaka nacija će biti u prilici da realizuje svoje mogućnosti - rekao je Ahmadinedžad u govoru učesnicima 16. samita Pokreta nesvrstanih.

Ако је ово значи нови свецки поредак,
Махмуд има мој глас

Teheran - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad ocenio je danas na samitu Pokreta nesvrstanih u Teheranu da nesvrstani treba da preispitaju svoje ciljeve i pozvao na stvaranje novog svetskog poretka.

- Kada sve zemlje budu učestvovale u upravljanju svetskom zajednicom, onda neće biti mesta diskriminaciji, agresiji i hegemoniji i svaka nacija će biti u prilici da realizuje svoje mogućnosti - rekao je Ahmadinedžad u govoru učesnicima 16. samita Pokreta nesvrstanih.

On je pozvao šefove države i vlada i druge visoke zvaničnike da primene partnerstvo ustanovljeno na miru, slobodi i ljudskom dostojanstvu u globalnom upravljanju kako bi se omogućio trajan mir u svetu.

Ahmadinedžad je kritikovao Savet bezbednosti UN, navodeći da se ratovi i ubistva dešavaju sa njegovim odobrenjem.

Iran je danas i zvanično na ceremoniji od Egipta preuzeo predsedavanje Pokretom, koji okuplja 120 članica, prenela je agencija IRNA.

U međuvremenu je šef iranske diplomatije Ali Akbar Salehi izjavio da je, na inicijativu Irana, oformljena grupa koja će raditi na pronalaženju rešenja za Siriju, takozvana Trojka, koju čine Iran, Egipat i Veneceula (sadašnji, bivši i budući predsedavajući Pokreta) i još Liban i Irak.

- U trenutku dok su druge medjunarodne organizacije uključene u sirijsko pitanje, Pokret nesvrstanih ne može da ostane po strani - rekao je Salehi.

''Желим свим присутнима на овом врло важном самиту да кажем јако битну ствар за свет и за оне у Америци а то је да иако ми је оволики (показује на слици димензију) и даље вас све добро ка'ам, јер као што каже једна изрека: Мали, али техничар! '' :mrgreen:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/340312/Ahmadinedzad-pozvao-na-novi-svetski-poredak

А сад озбиљно :lol: Вероватно смо чули ово стотину пута од многих председника, поготово Америчких, али мене чисто занима да ли сматрате да је дотични Иранац ''њихов''? Знамо да је Бин Ладен и Ал Каида била Америчка рука у борби против Совјета у Авганистану осамдесетих, па и дан данас постоји сумња о његовој смрти и слично, вероватно је био њихов агент све време не само у почетку. Зашто не би и Ахмадинеџад био још једна њихова рука ако већ спомиње некакав ''Нови светски поредак'' што делује слично плану раје са врха? Иако баш САД нема толико утицаја на Иран као рецимо на Израел, Ирак, Авганистан, а данас и на нове (Либија, Египат, па и Сирија мало), може бити да је то део сам њиховог плана ради реализације плана о неком великом рату што опет погодује раји са врха која је такве ратове кроз прошлост реализирала. Наравно, ово је само теорија, можда није тако.
cudno da to govori neko ko porice holokaust,dozvoljava kamenovanje zena,i javne egzekucije u svojoj zemlji,razvija nuklearni program....mnogo je on dobar....:)

Који,
они што делају мимо одлука УН?

Па да, али опет причају о неком миру, слободи, агресији итд а сами је крше, што је лицемерно. Осим тога, и овај Ахмадинеџад помало личи на њих, намерно изазива ове са запада, што опет крши светски мир (мада ми је од те дискусије о том миру мука, сви исту се'у, а гледају своје дупе, тај мир је само још једна лаж).

To izgleda da svi treba da primimo islam da bi bili srećni.
Ono nije da je loše imati npr 5+ žena i druge pogodnosti
ali ...
..

Мислим да га ниси баш разумео. Кад је рекао нови светски поредак мислио је на овај део:

- Kada sve zemlje budu učestvovale u upravljanju svetskom zajednicom, onda neće biti mesta diskriminaciji, agresiji i hegemoniji i svaka nacija će biti u prilici da realizuje svoje mogućnosti

cudno da to govori neko ko porice holokaust,dozvoljava kamenovanje zena,i javne egzekucije u svojoj zemlji,razvija nuklearni program....mnogo je on dobar....:)

Свиђа ми се оно вешање банкара, то би требало увести и код нас :per:
А каменовање жена и још много горе ствари има демокраЦијској Америци одана Саудијска Арабија...

Мислим да га ниси баш разумео. Кад је рекао нови светски поредак мислио је на овај део:

- Kada sve zemlje budu učestvovale u upravljanju svetskom zajednicom, onda neće biti mesta diskriminaciji, agresiji i hegemoniji i svaka nacija će biti u prilici da realizuje svoje mogućnosti

Па чекај мало, он овде спомиње: Kada sve zemlje budu učestvovale u upravljanju svetskom zajednicom. Циљ ових са врха што хоће да створе тај Нови светски поредак јесте стварање једне владе, једне државе. Да сви буду једно, сви удружени. У тој влади ће свака земља моћи да учествује и да каже шта хоће, мада ће опет све зависити од врха. Како год, битно је да ако овај господин не жели то, он своју земљу неће укључивати у неке будуће заједнице и неће се мешати у светску политику ко САД (мада он можда каже због тога и хоће неку правду, да се успостави равнотежа, не само да САД буду те које ће да воде реч, можда је то). Може он обављати трговину, дипломатске односе, бити у неком пакту са другим земљама, али треба Иран да заштити од претњи попут овога што сам рекао. Уместо што се буне те исламске земље а пре свега Иран због Израела, зашто једноставно не кулирају. Најбоље рећи: Нека их ту, ја нећу да наседам на замку коју је запад поставио 1948. да би ме нервирао. Мада, опет, ту имамо друге земље муслиманке, па је очигледно да ће се бунити ако им неко дира браћу муслимане.
Како год, мени се не свиђа то што је рекао, у свету не сме да буде нека велика заједница, да се створи тај НСП. Осим тога, и друге слике кажу нешто:

iran_elections_ahmadinejad_432.jpg

Више ми се смучило од ова два прста, делује клиначки брате :bljak:
Све лицемери, нема нигде правог. Ено по Либији су они побуњеници тако, као ''мир, мир, боримо се за мир''. Еееееј :eek: какав црни мир, побила толико народа, све терористи, они неки мир, направили хаос у држави, сад горе него пре, туку се и после Гадафија. Тако и ово.
Ево још слика, ово рогићи које праве тамо по западу као Буш и Клинтон и сви наравно.
http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2010/07/mahmoud-ahmadinejad-hand-sign.jpg
А овде, масонски поздрав, овако се масони рукују.

http://metaexistence.org/images/new/masonic-handshake-ahmadinejad-lary-king.jpg

Све бре ово смрди :confused:

А ја ту његову реченицу да све земље требају да се питају и да управљају светом сматрам као поруку да не сме само САД и Немачка да управљају светом, него све државе и да се уважава мишљење сваке државе.

Je li sustina njegovog lupetanja da suverenitet svih drzava bude vrednost sama po sebi, i da svaka drzava ima moralno pravo da radi unutar svojih granica sta hoce? To je njemu novi svetski poredak koji suprotstavlja 'zapadnom hegmonizmu'? To je moralno? Da Iran moze da vesa klince po javnim trgovima zato sto ih je neki pandur prebio u stanici pa su ovi potpisali priznanje da su gejevi; i da im niko na svetu ne moze nista reci zbog toga? Majko moja kakve su to gluposti...Pa sto se toga nisu setili nezavisni gradovi i feudalci sa velikim posedima kada su ih svojevremeno gutale prvo apsolutne monarhije, a posle nacionalne drzave...

Pa jbte da su se tada setili toga, da je moral na strani tih nezavisnih gradova, mozda ne bi imali ovoliko tupave nacije danas koje masovno pljuju na ideju o jednoj svetskoj drzavi; a ovamo se odusevljavaju sto u svojoj nacionalnoj drzavi ne mogu da se pitaju cak ni za visinu PDV-a.(to im cak stoji i u 'nacionalno-suverenim' ustavima, da nema oni sta da se pitaju kada im izvrsna vlast nacionalne drzave odredi porez) :dash:. Odusevljavaju se time sto im je razlika u razvijenosti razlicitih naselja u okviru nacionalne drzave 100 puta veca od razlike u razvijenosti SAD-a i najsiromasnije drzave Afrike? :dash: Zbog cega su ljudi toliko glupi?:dontunderstand: Ali ne, ozbiljno, zasto ste toliko glupi?

Poslednja izmena:

Back