Ah ti pedijatri

esperanca137

Iskusan
Poruka
6.368
Drage mame, da li ste primetile da su pedijatri mahom neljubazni i hladni. Prosto ih mrzi da rade. Kao da otaljavaju posao.Ne mogu da verujem da nece nista ni da objasne ni da pomognu. Kad ih nesto pitas kao da ih ubodes u oko. Prosto ne znam kod koga vise da odvedem dete8) a tek STO NE PERU RUKE POSLE PACIJENTA,PA TAKO SA PRLJAVIM RUKAMA PREGLEDAJU BEBU!!!!! Ko zna koliko im dece taj dan prodje kroz ruke? Dolaze i bolesna deca,ne samo zdrava.Strasno. Posle nas su dosla dva decacica sa takvim konjuktivitisom - krvave im oci, i ta ce posle njih opet da prima decu i da ne opere ruke. Majko moja u kakvoj mi zemlji zivimo! A sto je najgore, ne moze da se promeni doktor godinu dana - a ovamo na televiziji bruje kako pacijent slobodno moze da menja doktora ako mu se ne svidja jer to je njegovo pravo8)
Imate li vi problema sa pedijatrom i kakva su vasa iskustva?
 
ne moze da se promeni doktor godinu dana

Нисам знала да не може да се промени у краћем временоском периоду... Је л' то сигурно? На папиру који сам потписала при одабиру лекара пише да је могуће променити лекара уколико смо незадовољни њиховим радом, али нигде није спомињан период од годину дана.:roll:
 
To m i ja mislila,ali ispostavilo se da nije tacno. Moj suprug je juce hteo da menja doktorku je kod njegove haos i nikad ne moze da stigne na red u vreme kad je zakazao,a o pregledu da i ne govorimo i sestra mu je na salteru rekla da ne moze da menja doktora godinu dana 8)
 
Ја бих то проверила на још неком месту... нисам досад чула за то...могуће је да многи мењају лекаре, па сестра на тај начин покушава да вас спречи. Па где упали!
 
Da pohvalim dz Vračar. Ima odličnih doktora, ima naravno i onih bzvz.
Mi bili kod jedne, mnogo fina žena i uvek sve lepo objasni i otvorena je, zna sa decom i sve to, ali... Mnogo je ružna, ali baš. Dok je Vanjuška bio mali to je bilo ok, ali počelo dete da je se plaši pa smo promenili lekara.
Ono što mi se dopada kod nove je što je mladja i nekako mi se čini profesionalnija.

Imala sam super iskustvo i u Sokobanjskoj.
A Tiršova! Daleko im lepa kuća u svakom smislu.
 
Mi smo izabrali doktorku koja nas uvek lepo saslusa, posavetuje i da odgovarajuce analize pre bilo kakve terapije i sto je najvaznije zna moje dete. Nemora da gleda u karton da bi znala kako se zove, sta je od bolesti prelezao.... veoma je profesionalna ima prilican broj pacijenata, ali je ipak uvek fina i vidi se da svoj posao radi jer ga voli. Dok nismo presli kod nje uopste nisam bila zadovoljna.
 
Mi smo imali preslatku, nežnu, mlađu doktorku, raspoloženu sve da objasni. Svu je decu po imenu znala i deca su joj se radovala. Nikada nisam čula da je se neko dete plašilo. Bila je odlična za banalne dečije bolesti i kontrole. Ali ne daj bože da je nešto ozbiljnije... Trebalo nam je vreme da vidimo koliko se ne snalazi.
Ipak je nismo menjali. Daca nam makar vole da idu kod lekara. Sada, školska lekarka je odlična.
 
u Novom Sadu sam čula o svakakvim lekarima, ali ova na Limanu, kod koje vodim svoje dete je izuzetna, prezadovoljna sam...bez gledanja u karton zna ime deteta,zna o čemu smo pričale na poslednjem pregledu, uvek nosi rukavice, i menja ih posle svakog deteta, i preljubazna je...i ona sama ima troje dece, i to se jako vidi...možeš sve da pitaš, daće ti odgovarajuć odgovor, ono naški, na jeziku naroda, ne razume se svako u medicinu, ali nju i laici razumeju...no,čula sam i takvima koji bebicu u savetovalištu bacaju na toj podlozi, ali bukvalno...ma ima svašta kod nas...a što se menjanja lekara tiče, ja sam isto čula da se godinu dana ne može menjati posle potpisanog ugovora...jedino ti mogu savetovati da se praviš glupa i kažeš da je hitan slučaj, ili da ne možeš doći kad tvoj lekar radi, pa te onda moraju primiti, takav je zakon...ovde kod nas mnogi tako radi, koji su nezadovoljni sa lekarima a imaju potpisan ugovor...
 

Back
Top