Sta je agresivnost?
Sta je temelj agresije,gde je koren agresivnosti?
Urodjeni nagon...Stecena osobina...???Sta filozofi misle??
Urodjeni nagon...Stecena osobina...???Sta filozofi misle??

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoji "centar za agresivnost" u srednjem mozgu i međumozgu. Dobro su poznati efekti stimulacije prednjeg hipotalamusa na gnev. Razne povrede velikog mozga (frontalni režanj) mogu dovesti do nepredvidivog ponašanja, uključujući antisocijalno i agresivno ponašanje.Zhozzy:Sta je agresivnost?
Urodjeni nagon...Stecena osobina...???Sta filozofi misle??![]()
Ma nosi se u tri......ms:Agresivnost je kada vam ja kažem da se nosite u tri l..m..., a vi meni odbrusite u šest....A ja se onda još više razbesnim, pa vam polomim sve ostatke kostiju, od onih prethodnih agresivaca, koji su vas lemali, zar ne?
Pa, ko hoće da živi u tako fino uređenom društvu, feeeenomenalno...samo čini mi se ostaće malo ljudi posle toga, pa da li se onda agresivnost uopšte isplati ....![]()
Mislim da ne. 8)
Zak:Ma nosi se u tri......ms:Agresivnost je kada vam ja kažem da se nosite u tri l..m..., a vi meni odbrusite u šest....A ja se onda još više razbesnim, pa vam polomim sve ostatke kostiju, od onih prethodnih agresivaca, koji su vas lemali, zar ne?
Pa, ko hoće da živi u tako fino uređenom društvu, feeeenomenalno...samo čini mi se ostaće malo ljudi posle toga, pa da li se onda agresivnost uopšte isplati ....![]()
Mislim da ne. 8)![]()
![]()
![]()
Zhozzy:Sta je agresivnost?
Urodjeni nagon...Stecena osobina...???Sta filozofi misle??![]()
Lexa:Pa, da li je odbrana u agresivnom stanju odbrana ili napad? Rekla bih da je bilo koje ispoljavanje agresije NAPAD, a ako se, vec, branimo to je iz straha?! A i strah ima vrlo slicne uzroke i posledice kao bes.... :wink:
Agresija je (mislim) instinkt. U sustini. Ali, moze se razviti, kroz zivot do nepovoljnih razmera. Tada je negativna. Ona je uopste negativna ljudska osobina, ali je i zadivljujuca! Devojcica od 7 godina, ponesena besom, moze da ozbiljno povredi odraslog coveka... I to cistom fizickom snagom!
Lexa:Otac me je ucio da osecam zavist kada je neko bolji od mene (n.pr. u skoli), kako bi me to nateralo da budem bolja... Agresija? Ima tu istine, ali ipak se mnogo bolje osecas kada gledas samo svoje rezultate, postujes svoje i tudje mogucnosti i ne razmisljas previse o svemu tome... Vise postignes i mnogo se bolje osecas!
Drugim recima, zivot je lepsi ako ne dozvoljavas nikome i nicemu da te iznervira, ali ne potiskivanjem besa vec iskrenim prastanjem i prevazilazenjem sopstvene zavisti i mrznje![]()
Lexa:Pa, da li je odbrana u agresivnom stanju odbrana ili napad? Rekla bih da je bilo koje ispoljavanje agresije NAPAD, a ako se, vec, branimo to je iz straha?! A i strah ima vrlo slicne uzroke i posledice kao bes.... :wink:
Agresija je (mislim) instinkt. U sustini. Ali, moze se razviti, kroz zivot do nepovoljnih razmera. Tada je negativna. Ona je uopste negativna ljudska osobina, ali je i zadivljujuca! Devojcica od 7 godina, ponesena besom, moze da ozbiljno povredi odraslog coveka... I to cistom fizickom snagom!
Lexa:Otac me je ucio da osecam zavist kada je neko bolji od mene (n.pr. u skoli), kako bi me to nateralo da budem bolja... Agresija? Ima tu istine, ali ipak se mnogo bolje osecas kada gledas samo svoje rezultate, postujes svoje i tudje mogucnosti i ne razmisljas previse o svemu tome... Vise postignes i mnogo se bolje osecas!
Drugim recima, zivot je lepsi ako ne dozvoljavas nikome i nicemu da te iznervira, ali ne potiskivanjem besa vec iskrenim prastanjem i prevazilazenjem sopstvene zavisti i mrznje![]()
Jekyll_doesnt_Hyde:Lexa:Otac me je ucio da osecam zavist kada je neko bolji od mene (n.pr. u skoli), kako bi me to nateralo da budem bolja... Agresija? Ima tu istine, ali ipak se mnogo bolje osecas kada gledas samo svoje rezultate, postujes svoje i tudje mogucnosti i ne razmisljas previse o svemu tome... Vise postignes i mnogo se bolje osecas!
Ne znam da li je ovo odgovor na moj poslednji post na ovoj temi ali svejedno odgovoricu da ne bi bilo zabune. U primeru koji sam navela se ne radi o zavisti prema ostalim ucenicima vec o tome da je ucenik na ugrozavanje/omalovazavanje od strane profesora (ti to ne mozes, to bi bilo tracenje vremena, ta ocena ti je sasvim dovoljna) odgovorio tako sto je svoj bes zbog takvog tretmana od strane profesora kanalisao u nesto korisno. Naucio je bolje a nije npr. gadjao profesora necim ili ga vredjao sto bi takodje mogla biti jedna od neadekvatnih reakcija (i to ima svoje ime ali da ne smaram).
Mislim...ms:one koji sve nauče i opet ih obore...![]()
Baby Kate:Mislim...ms:one koji sve nauče i opet ih obore...![]()
Ti jos verujes u te priče
Da, kad su u pitanju takvi kvazi profesori koji se iživljavaju maksimalno![]()