Agresivnost i frustracije maloletnika

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/snimali-kera-kako-kolje-mace-169902.php#postcomm

Ovo je slika i prilika omladine u Srbiji danas. Ja sam uz dosta sreće uspeo da odem u inostranstvo. Sa nekim prijateljima ovde gledali smo snimke. Ljudi su plakali, ne verujući sopstvenim očima šta gledaju. Isto mladi ljudi, ali velika je razlika između mladih van Srbije i onih u Srbiji, kosmička. Ovi na snimku, ja ne znam, mislim da to i nisu ljudi, zveri šta li su, pojma nemam. Meni je došlo da povraćam, bilo me sramota. Jadna zemlja sa takvima, šta da kažem, svako normalan treba da beži glavom bez obzira.

Poznata je stvar da deca koja su agresivna prema zivotinjama su potencijalni delikventi u starijem dobu.
Ja se secam da je jedan nas komsija ubio macku tako sto joj je stavio petardu u rektum, malo mace je bilo, a taj isti je svasta radio, prosle godine je robijao u CG negde.
Ima mali milion primera takve dece. Samo dok su mala, to odraslima bude smesno ili zalosno a to je ustvari za neku ustanovu ili psihologa.

posto vrli moderator obrisa clanak koji odgovara temi, a ostavlja clanak koji banalizuje temu, probacu jos jednom
u slucaju brisanja vise ne kucam na ovom pdf-u
ocigledna je razlika izmedju procenta devijacija i negativnog talasa
Poslanici lagali o obrazovanju?
B92 11.01.2012 11:57
Poslanici lagali o obrazovanju?

Skupština Srbije uklonila je sa svog sajta informacije o obrazovanju i osnovnom zanimanju narodnih poslanika pošto su parlamentarci dostavljali lažne diplome.

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović je rekao da se od poslanika više ne traži da navedu ili dostave svoje obrazovanje i zanimanje jer se "ispostavilo da su ranije mnogi lagali".

"Ne možemo da proveravamo da li su informacije koje nam poslanici daju istinite, pa onda mogu da napišu maltene šta hoće, što se ranije i dešavalo. Zato im sada u upitnicima tražimo da navedu samo ime, prezime i stranku kojoj pripadaju" , dodao je on.

Ovo je prvi saziv od uvođenja višestranačja u Srbiji, pre dve decenije, koji je građanima onemogućio uvid u podatke o stručnoj spremi.

Većina poslanika nije imala nijedan dan radnog staža pre nego što su došli u skupštinske klupe.

Dragoljub Rajić iz Unije poslodavaca Srbije kaže da ga nimalo ne čudi što se krije stručnost paralamentaraca jer, kako navodi, samo osam od njih 250 ima neko preduzetničko iskustvo.

"Poslanici samo glasaju onako kako im kažu šefovi stranaka, a ne znaju ni za šta su glasali. Srbiji su potrebni ljudi koji imaju znanja i iskustva u praksi, jer privredu zemlje ne mogu da vode oni koji nikada ničim nisu upravljali", poručio je Rajić.

I predsednik Udruženja poljoprivrednika Miroslav Kiš smatra da se iz mnogo primera može zaključiti da poslanici nisu stručni za posao koji obavljaju.

"Brojni zakoni koji su doneti u oblasti poljoprivrede potpuno su neprimenjivi, te je jasno da oni koji su ih usvojili nisu imali pojma kako izgleda njihova primena u praksi", ističe Kiš.

Sociolog Milan Nikolić ističe da je osnovni problem u Srbiji to što stranke neposredno vrše vlast.

"Problem je što su stranke te koje su do sada birale poslanike, umesto da su ih birali građani", naveo je Nikolić.
http://www.svevesti.com/a222312-poslanici-lagali-o-obrazovanju

dok magistri cuce na birou ....
poruka deci je veoma jasna

Poslednja izmena:
Poznata je stvar da deca koja su agresivna prema zivotinjama su potencijalni delikventi u starijem dobu.
Ja se secam da je jedan nas komsija ubio macku tako sto joj je stavio petardu u rektum, malo mace je bilo, a taj isti je svasta radio, prosle godine je robijao u CG negde.
Ima mali milion primera takve dece. Samo dok su mala, to odraslima bude smesno ili zalosno a to je ustvari za neku ustanovu ili psihologa.

Pa ne raste divlji kesten na krušci.
Za ustanovu su prvo svi oni, koji su to dete učinili da postane takvo.

Poslednja izmena:
@duduk: A ti bi to sta, da amnestiras bolesnu familiju koja vaspitava psihopate i da za sve okrivis drustvo? Jasta, bas u tvom stilu. Decica su andjelcici, i roditelji su sve ucinili da od njih naprave ljudska bica, e sad sto su ispali degenerisana cudovista - krivo je drustvo i drzava. Ma nije nego.

Sta mislis, za sta drzava i drustvo snose odgovornost?

Poslednja izmena:
Sta mislis, za sta drzava i drustvo snose odgovornost?

Pa sigurno ne za psihopatsko ponasanje pojedinaca liseno ljudskosti. Za siromastvo, nezaposlenost, beznadje, ali mnoga deca su izlozena tome pa ne bacaju macice pitbulovima na klanje, niti ih bese o drvece, niti se izivljavaju na devojcicama ili slabijima od sebe. TO bogami potice iz porodice.

tema i problematika su socioloske, odgovor na temu je takodje socioloske prirode
prati socioloske postkomunisticke tekovine

seca li se neko koji je ministar obijao trafike?

Kada nam budeš ispričao šta sve si radio kao dete, onda ćeš imati pravo da bacaš kamenje na druge ljude, a da ne budeš licemer.
A možda jednostavno i nisi svestan šta si radio, jer si potisnuo u sebe iz straha od osude, tj. iz straha od sebe samoga.

Pitam se, koliko je ljudi istrunulo po tamnicama zbog takvih poput Tebe, koji tuđe grehe vide, a sebe smatraju za svece, nepogrešive?
Kakve veze ima što je obijao trafike kao dete, kada je čovek svestan tog greha?
I sada mu takvi poput Tebe nabijaju prst u oko, jer ne znaju za drugačije.
I onda se probudimo u društvu gde iko ne sme da razgovara o grehu, niti da prizna, jer se plaši da će mu celoga života neko gurati prst u oko zbog toga.

Ili nauči da vidiš razliku između bezumlja i Ljubavi, i da čovek nije rođen naučen, a vremenom uči, kako na svojim, tako i na tuđim gresima, tj. greškama, i šta je oprost, i šta je pokajanje.

Pa sigurno ne za psihopatsko ponasanje pojedinaca liseno ljudskosti. Za siromastvo, nezaposlenost, beznadje, ali mnoga deca su izlozena tome pa ne bacaju macice pitbulovima na klanje, niti ih bese o drvece, niti se izivljavaju na devojcicama ili slabijima od sebe. TO bogami potice iz porodice.

Pre ce biti da potice iz kulture koju silom namece zapad, zajedno sa svojim holivudskim horor satanistickim filmovima i muzickim spotovima, pedersko anarhistickim paradama,
vencavanjima i usvajanjima dece.
Да ли Вам је неко можда објашњавао да су хомосексуалци у извесном броју случајева педофили, и да педофили у САД, преко свог удружења NAMBLA (North American Man Boy Love Association) са све већим изгледима на успех траже легализацију педофилије (то је доказао и учесник Ваше „параде поноса“ у Београду, октобра 2010, Холанђанин Ван Дален, пријатељ Вашег саборца у области људских и мањинских права, Чиплића, који је успео да легализује учешће деце у таквим парадама по „земљи лала“, и кога је једна мајка тужила за хомосексуални насртај на њеног сина)?

Pogledajte ovaj film da razjasnite neke stvari u svojoj glavi; Kakav to americki model deca slede u svetu i kuda to vodi/

I nemojte govoriti da drzava i njeni celnici ne snose nikakvu odgovornost, sto otimaju iz usta dece da bi sebi obezbedili palate,skupe svalerke i ostalu raskos .Sto su prava dece jednostavno zanemarena, kao recimo ukljucivanje u drustveni zivot i vaspitavanje.Narkomanija i prostitucija se ne suzbijaju nego razvijaju, i to sve puca po ledjima maloletnika.Znate li ko to podrzava , promovisuci se da se "bori "protiv ". Nista ne cine na suzbijanju kriminala, sta vise - mnogi drzavni celnici su organizatori. Bez njihove podrske , kriminal jednostavno ne bi mogao da se odrzi. A kako vidimo , ne smanjuje se ...

Poslednja izmena:
ljudi ali ovako uvek stariji govore o mladjima, kad se samo pojavila pop rok muzika, to je nama smesno. pa i ranije, jos u grckom periodu. jesu teski su i agresivni, neki, nisu svi, ali uvek je to tako, nesto imaju sto ti nemas i hoce da te polome, samo se nacini menjaju. sta ste vi mislili o vasim matorima, roditeljima, profesorima... samo su neke stvari mozda ekstremnije ali svako vreme nosi svoje breme

I komšije su licemeri, a familija bezosećajna, pa nema bližnjeg da se ugleda.
A "pomoć" se svodi na kažnjavanje, što loše učini još lošijim.

ma znas i sam da ne mora, kako ce ko nesto svariti bas nije odredjeno nekim pravilom, pa ljudi su toliko komplikovani da ne mozes ustanoviti pravilo tek tako, znate li koliko ima psiholoskih skola samo? filozofskih? eto, samo drustvene nauke... a ne mozes reci da je neka pogresna, mozes se slagati ili ne. zato sto su ljudi razliciti, 23 hromozoma bese? za neke je ovo za neke ono. nase blokade unistavaju druge i tako ukrug

ljudi ali ovako uvek stariji govore o mladjima, kad se samo pojavila pop rok muzika, to je nama smesno. pa i ranije, jos u grckom periodu. jesu teski su i agresivni, neki, nisu svi, ali uvek je to tako, nesto imaju sto ti nemas i hoce da te polome, samo se nacini menjaju. sta ste vi mislili o vasim matorima, roditeljima, profesorima... samo su neke stvari mozda ekstremnije ali svako vreme nosi svoje breme

Tacno je da svako vreme nosi svoje breme. Ovo danasnje vreme nosi tesko breme. U ranijem periodu jeste bilo nasilja ali ne ovako ucestalog i sa ovakvim oblicima ponasanja. U pitanju su mladji maloletnici,a ne buntovna omladina koja hoce da slusa neku drugu vrstu muzike. Sta se desilo pre nekoliko dana u Prokuplju? U pitanju su deca koja imaju izmedju osam i deset godina.Sta sad? Sad ce svi cenjeni strucnjaci da izadju u javnost sa svojim "receptima" protiv nasilja, pricama o prevenciji ,sprecavanju nasilja i sa jos puno praznih prica, a ovamo ucestvuju u pisanju zakona koji sprecavaju kaznjavanje dece. Nisu sva deca ista. Sta sa ovakvom decom ili sa njihovim roditeljima?

Sta je bilo sa onom kampanjom bez nasilja u skolama?
Svi pricaju o posledicama kada se one dese.
Uostalom, danasnja deca imaju previse slobodnog vremena i energije a ne usmeravaju je na pravi nacin, otud i ta agresija, posebno jer roditelji nemaju previse vremena da se bave tom decom, a i da ih usmeravaju.

Kod nas je problem u celokupnom drustvu, bahatost se primecuje u svakom segmentu ovog drustva, od neljubazne prodavacice do frustriranih klinaca.
Za sve je uvek neko drugi kriv, odgovornost jednostavno vise ne postoji! Mogu slobodno da kazem, ko do sada nije poludeo taj nije normalan.

Nedavno sam rastavljao neke klince koji su se potukli u kaficu, dovoljno je reci da je bilo dva sata ujutro a oni maloletni i pijani, pitam se cemu taj
zakon o prodavanju alkohola maloletnicima postoji kad nema ko da ga sprovede, da li roditelji vide tu decu, kad se vracaju iz grada i kakvi se vracaju.
Pokusavajuci da ih rastavim dobih pesnicu u glavu i jednu dobru masnicu, sad se pitam sta mi je to trebalo...

Evo opis jedne Skandinavske zemlje u kojoj je zakonom zabranjeno tuci decu i mislim da se to u dobrom procentu postuje.
Jedina razlika izmedju njih i nas je ogromna a zove se postovanje zakona!
Naime nema sanse da maloletnik udje u neki kafic, diskoteku i slicno, klinci ko i svugde pokusavaju da se dosete i zaobidju
zakon pa posudjuju pasose od svojih starijih drugara, ili rodbine, ali ako osoblje primeti da to nije tvoj pasos sto se uglavnom
i primeti e onda se taj pasos oduzima i salje u policijsku stanicu, pa vlasniku pasosa odvale takvu kaznu da mu nikad vise ne
padne na um da ga posudi nekom. Da ne pricam kako je nemoguce u trgovini kupiti alkohol ako nisi punoletan.

Sledeca stvar je u pirotehnici, kod nas je ratno stanje mesec dana pre N.Godine kao i mesec posle. U ovoj zemlji je zakonom
dozvoljena upotreba pirotehnike samo na dan doceka N.Godine i to u trajanju od 18-02h, mogu potvrditi da se i to jako postuje.
Ako je policija na putu i snima radarom, nema sanse da ce neko da ti blica tj da te obavesti, ako ti njima blicas cude se sta ti je.
Jednostavno ljudi zele da postuju zakon, jer je logicki da je taj zakon tu da ih zastiti i odrzi neki red u drustvu.

Kod nas ne postoji kolektivna svest, kukamo na politicare a oni su deo nas, nisu stigli iz Somalije nego su deo naseg drustva.
Nase drustvo ih je odgojilo, skolovalo, stvorilo ih takvim kakvi su, ta deca su sutra buducnost Srbije, neki od njih ce da kroje
sudbinu ostatku stanovnistva. Usli smo u zacarani krug, svaka nova generacija je zatrovana u startu. Ja sam i sam zagovornik
odgoja dece bez batina, ali narod u Srbiji nije u mogucnosti da tako odgaja decu, sistem nije dostigao taj nivo. Ako dete ne moze
da kupi alkohol, da udje u nocni klub, da kupi petarde na ulici, itd, ti kao roditelj vec imas manju brigu i smanjenu mogucnost da
dodjes u poziciju da moras batinati dete.

Red, rad i disciplina su uslovi za zdravo drustvo, nase drustvo ima od tog samo rad, disciplina i red su za sad naucna fantastika,
bahata deca su samo slika celog drustva. Posto smo izgleda nesposobni da promenimo stanje u zemlji ostaje nam da ovako
kukamo, piskaramo i u cudu se cudimo sta nam se desava, kao sto se i sam postavljac teme nasao u cudu, koje je cudo koliko
i sneg u zimskim danima.

Back