Agresivnost i frustracije maloletnika

Imala sam danas situaciju da su me napala trojica klinaca iz čista mira z:shock:
Toliko sam potrešena i još ne mogu doći sebi z:cry:

Zar je moguće da su današnji klinci toliko agresivni i nenormalni da povređuju slučajne prolaznike iz čista mira z:cry:
Postoji li neko u ovoj državi ko je odgovoran za to i da li misli da nađe načina nas zaštiti z:((

Ne znam kad sam poslednji put plakala kao danas i to pred drugima (toliko sam se potresla z:cry:)...
užas z:cry:
Eh...ti klinci strarno nisu normalni...poludeli su...što plačeš zbog njih?Šta te briga..samo prođi hladnokrvno dalje...šta da se radi..tako je vreme danas...sve naopako....

Imala sam danas situaciju da su me napala trojica klinaca iz čista mira z:shock:
Toliko sam potrešena i još ne mogu doći sebi z:cry:

Zar je moguće da su današnji klinci toliko agresivni i nenormalni da povređuju slučajne prolaznike iz čista mira z:cry:
Postoji li neko u ovoj državi ko je odgovoran za to i da li misli da nađe načina nas zaštiti z:((

Ne znam kad sam poslednji put plakala kao danas i to pred drugima (toliko sam se potresla z:cry:)...
užas z:cry:

Razlog toga a i svega lošeg u društvu je ateistički sistem obrazovanja i uopšte uredjenja države. Kada bi primjenjivali božje principe, onda bi se takvi mali banditi doveli k poznaniju prava.

Priče Solomonove 22,15. Безумље је привезано детету на срце; прут којим се кара уклониће га од њега.
Priće Solomonove 23,13-14. Не ускраћуј кар детету; кад га бијеш прутом, неће умрети. Ти га биј прутом, и душу ћеш му избавити из пакла.

Razlog toga a i svega lošeg u društvu je ateistički sistem obrazovanja i uopšte uredjenja države. Kada bi primjenjivali božje principe, onda bi se takvi mali banditi doveli k poznaniju prava.

Priče Solomonove 22,15. Безумље је привезано детету на срце; прут којим се кара уклониће га од њега.
Priće Solomonove 23,13-14. Не ускраћуј кар детету; кад га бијеш прутом, неће умрети. Ти га биј прутом, и душу ћеш му избавити из пакла.

HAHAH LOL :D A ko kaze da su deca u paklu na prvom mestu ? :D Si' ti u nekoj sekti ? Karate decu i bijete prutom :D Koji su to "boziji principi" , oni koji se narede od strane nadleznih ? :D Sve to sto pricas deluje veoma negativno :D

Problem takvih kao ti je sto misle da su bolji od svih ostalih i moralisu a ustvari su samo losa fasada i jos gora dimna zavesa... :D Please go choke yourself :P

Poslednja izmena:

ateizam nema veze sa ponasanjem maloletnika..odakle ti ta teorija!?

a,solomonove stihove ili sta vec...neci ni komentarisati...van pameti.

slazem se da dete treba kaznjavati,ali treba znati kazniti ,kao sto je danas umetnot ziveti normalno...

ateizam nema veze sa ponasanjem maloletnika..odakle ti ta teorija!?
Kako nema ? Pa sto je veca obezbozenost jednog sistema, to je veci nemoral prisutan. Ovo potvrdjuje praksa. A mozemo i matematicki predstaviti pomocu grafika funkcije. :lol:
a,solomonove stihove ili sta vec...neci ni komentarisati...van pameti.
Van pameti je kazniti malog delikventa? Treba ga,znaci, pustiti da radi sta hoce i da postane kriminalac?Pa kada nekome prospe mozak na ulici (ili neko njemu) cudicemo se?
slazem se da dete treba kaznjavati,ali treba znati kazniti ,kao sto je danas umetnot ziveti normalno...
Nema tu neke filozofije. Batina je iz raja izasla. :per:

Kako nema ? Pa sto je veca obezbozenost jednog sistema, to je veci nemoral prisutan. Ovo potvrdjuje praksa. A mozemo i matematicki predstaviti pomocu grafika funkcije. :lol:

Van pameti je kazniti malog delikventa? Treba ga,znaci, pustiti da radi sta hoce i da postane kriminalac?Pa kada nekome prospe mozak na ulici (ili neko njemu) cudicemo se?

Nema tu neke filozofije. Batina je iz raja izasla. :per:
da bas je hriscanski i moralno ispoljavati agresiju nad slabijim. jea. :lol:
ozbiljno, postoji jako razlicito misljenje koje se razlikuje od coveka do coveka, gde su granice. batina...to je vec po mom misljenju preko granice jer podrazumeva duzi vremenski period batinjanja dakle batina traje, a to je preko granice.

Nisu djeca u paklu,ali kad odrastu i postanu dzukele, onda im se ne pise dobro. Zato treba primjenjivati kazneno-vaspitne mjere. Dok se ta praksa primjenjivala, bolje su nam ptice pjevale. Sada svako vuce na svoju stranu.

Ja ne znam kad su lepo ptice pevale, u Srbiji zadnjih 800 godina sr*nje nebesko :D Deca se uglavnom razvijaju po okolini i taj kolektivni duh se nosi. Imas normalne zemlje gde u doba krize jeste bilo posrnuca ali se desio oporavak. Ovako kroz istoriju su manje vise iste generacije, jer je takav narod. Pozitiva u Srbiji je bila uglavnom posle vecih , revolucionarnih dogadjaja kad se narod u zanosu malo podigne i posle padne opet.

Dzabe ce da sibas i karas decu kad ti to samo gore cini, napravis nekog psycho lika :D I batali te spise od pre milion godina sto su bile namenjene obicnim seljacima po pustinji... To ti vise sadrzi neku propagandu i uticaje tog vremena neko neka konkretna znanja. Uglavnom je bullshit za danasnje vreme :D

Ja ne znam kad su lepo ptice pevale, u Srbiji zadnjih 800 godina sr*nje nebesko :D Deca se uglavnom razvijaju po okolini i taj kolektivni duh se nosi. Imas normalne zemlje gde u doba krize jeste bilo posrnuca ali se desio oporavak. Ovako kroz istoriju su manje vise iste generacije, jer je takav narod. Pozitiva u Srbiji je bila uglavnom posle vecih , revolucionarnih dogadjaja kad se narod u zanosu malo podigne i posle padne opet.
Stanje jeste bilo teško. Međutim, ja govorim o duhovnosti, o moralu. Čak se i u doba bezbožnog komunizma znalo za granice i postojalo je poštovanje prema starijima, radilo se na očuvanju porodice...pa su shodno tome postojale i odgovarajuće kazneno-vaspitne mjere za delikvente.

Međutim, danas se sve radi na razbijanju porodice. Npr. legalizuju se gej-brakovi i vanbračne zajednice, dijete ne smiješ da ošamariš jer ćeš da zaglaviš u zatvor, abortus cvjeta, sopstvenu ženu ne smiješ ni da pogledaš mrko jer ko zna šta će ti napraviti kod policije. I šta imamo kao posljedicu ovoga? Kriminal, maloljetničku delikvenciju, kurvarluk, učenici tuku nastavnike, djeca biju i ubijaju roditelje, brakovi se raspadaju, droga, alkoholizam i duvan fizički uništavaju mlade ljude...

Dzabe ce da sibas i karas decu kad ti to samo gore cini, napravis nekog psycho lika :D
Kako da ne. Pitaj svog dedu kako su se u njegovo vrijeme djeca i mladići morali ponašati prema starijima. Biće ti sve jasno.
I batali te spise od pre milion godina sto su bile namenjene obicnim seljacima po pustinji... To ti vise sadrzi neku propagandu i uticaje tog vremena neko neka konkretna znanja. Uglavnom je bullshit za danasnje vreme :D[
Ne nego ću se držati tvojih paganskih debilizama iz praistorije.

Stanje jeste bilo teško. Međutim, ja govorim o duhovnosti, o moralu. Čak se i u doba bezbožnog komunizma znalo za granice i postojalo je poštovanje prema starijima, radilo se na očuvanju porodice...pa su shodno tome postojale i odgovarajuće kazneno-vaspitne mjere za delikvente.

Međutim, danas se sve radi na razbijanju porodice. Npr. legalizuju se gej-brakovi i vanbračne zajednice, dijete ne smiješ da ošamariš jer ćeš da zaglaviš u zatvor, abortus cvjeta, sopstvenu ženu ne smiješ ni da pogledaš mrko jer ko zna šta će ti napraviti kod policije. I šta imamo kao posljedicu ovoga? Kriminal, maloljetničku delikvenciju, kurvarluk, učenici tuku nastavnike, djeca biju i ubijaju roditelje, brakovi se raspadaju, droga, alkoholizam i duvan fizički uništavaju mlade ljude...

Kako da ne. Pitaj svog dedu kako su se u njegovo vrijeme djeca i mladići morali ponašati prema starijima. Biće ti sve jasno.

Ne nego ću se držati tvojih paganskih debilizama iz praistorije.

To sto si zakljucio iz necega ad hoc je neko tvoje misljenje ali nije to to... Runologija ti je kao nauka primenjiva i izucava se uvek, nikakvi obicaji i porodicno-socijalni kalupi nisu vezani za to kao sto ti pokusavas da nametnes. Matematika, fizika, akupunktura, biologija su se izucavali od bilo kada, ali uz to ne idu pravila po zivotu i nametanje. Jednostavno, nekoga koga zanima nesto interesantno i izucava. :D

Problem sa tim sto ti pricas je bas u tome, sto je u toj prici sve djavolje, sve je u paklu i treba da se izbavi, sve je zlo, po nekoj kazni, strepnja od besa etc. Pogledaj svoje potpise i nick samo :D Cudi me da koristis komp. Verovatno si neki zilot ili tako nesto... :D To sto citiras i na sta se pozivas su samo kalupi po kojima su primitivni Arapi i Jevreji u to vreme imali stub primera i kolko-tolko neki kompas da se vode po tome. Da se ne jasu medjusobno, ne krljaju gde stignu i tako. To nije nikakva nauka i disciplina. Ceo normalan svet se odmakao od toga i nastavio dalje sa modernim razvojem, jedino se kod nekih citiraju/forsiraju ti primitivizmi sa bliskog istoka i dalje... :D

Poslednja izmena:
Dečurlija treba da idu mesec dana na neku radnu akciju, ali da to bude meec dana od raspusta. Puna su neke frustracije i besa, i to valja nekako da se isptrese iz njih. Izuzetak da budu samo oni što se aktivno bave sportom. Samo leže po ceo dan ispred kompjutera i ne rade ništa, zevaju do kasno po internetu. Pa da vidimo hoće li onda da divljaju.

Dečurlija treba da idu mesec dana na neku radnu akciju, ali da to bude meec dana od raspusta. Puna su neke frustracije i besa, i to valja nekako da se isptrese iz njih. Izuzetak da budu samo oni što se aktivno bave sportom. Samo leže po ceo dan ispred kompjutera i ne rade ništa, zevaju do kasno po internetu. Pa da vidimo hoće li onda da divljaju.
upravo tako
i onda se sva ta agresija i nasilnicko ponasanje kojeg ima svugde i u filmovima i na netu prihvata kao normalan model ponasanja

A)Kako nema ? Pa sto je veca obezbozenost jednog sistema, to je veci nemoral prisutan. Ovo potvrdjuje praksa. A mozemo i matematicki predstaviti pomocu grafika funkcije. :lol:

B)Van pameti je kazniti malog delikventa? Treba ga,znaci, pustiti da radi sta hoce i da postane kriminalac?Pa kada nekome prospe mozak na ulici (ili neko njemu) cudicemo se?

C)Nema tu neke filozofije. Batina je iz raja izasla. :per:

A) pa i rim je bio prepun obozavanja i verovanja ,pa je bio grad i imperija sa najvecim nemoralom i bludom na ulicama i kucnim zurkama
nadji mi drzavu koja nije ateisticka ili jeste ,a da nema nemorala!?!

B) kaznjavanje delikventa se ne resava teskim batinama...vec psiholoskim pritupom i razgovorima...bas zato da mu se ukaze na drustvene norme i vrednosti ...a, sto se tice prosipanja mozga to isto moze uraditi i neko od obicnih ljudi kad mu pukne film...
B1) kazniti dete DA, ako je bezobrazno ...ali ne po svaku cenu da mu pukne nos ili arkada...vec batinama u blazoj varijanti ,da zapamti da to ne sme govoriti ili ciniti...

C) filozofija je da na normalan nacin u danasnjem ludilu odgojis i podignes normalno dete...

Poslednja izmena:

Treba da zive u normalnom okruzenju pa bi bili mnogo normalniji generalno. Ne moze da se gleda tako samo iz jednog ugla, posledica. Kako da zive normalno kad im je drzava jedna od par najskrnavijih u Evropi decenijama ?! Pre svega kulturno i sistemski. Odakle da dobiju uticaj i da znaju ?! I cak i da znaju situacija je takva da ce od frustracije nekome da svirne i da uradi nesto glupo... Ta osrednja masa je osetljiva na opste stanje okoline.

A) pa i rim je bio prepun obozavanja i verovanja ,pa je bio grad i imperija sa najvecim nemoralom i bludom na ulicama i kucnim zurkama
nadji mi drzavu koja nije ateisticka ili jeste ,a da nema nemorala!?!

Rimljani su bili pagani, tj. sa biblijske tačke gledišta "neznabošci". Doduše, imalo je nemorala i u državama koje su zvanično bile hrišćanske ili judaističke (Izrael) ali mnooooogo manje nego sada u sekularnim državama.

B) kaznjavanje delikventa se ne resava teskim batinama...vec psiholoskim pritupom i razgovorima...bas zato da mu se ukaze na drustvene norme i vrednosti ...a, sto se tice prosipanja mozga to isto moze uraditi i neko od obicnih ljudi kad mu pukne film...
Kažnjavanje delikventa se rješava samo batinom. A "pristup" i "razgovori" se ostavljaju za diplomatiju.

B1) kazniti dete DA, ako je bezobrazno ...ali ne po svaku cenu da mu pukne nos ili arkada...vec batinama u blazoj varijanti ,da zapamti da to ne sme govoriti ili ciniti...
Pa ja nisam ni mislio da sakatimo sopstvenu djecu!

Poslednja izmena od moderatora:
Rimljani su bili pagani, tj. sa biblijske tačke gledišta "neznabošci". Doduše, imalo je nemorala i u državama koje su zvanično bile hrišćanske ili judaističke (Izrael) ali mnooooogo manje nego sada u sekularnim državama.

Kažnjavanje delikventa se rješava samo batinom. A "pristup" i "razgovori" se ostavljaju za diplomatiju.

Pa ja nisam ni mislio da sakatimo sopstvenu djecu!

1) hriscanske zemlje koje su sprovodile kraljevstva ,imperije, i carstva ...su bili takodje zemlje nemorala i nece biti da su bile manje opicene od paganskih drzava ...ne drzi ti vodu ta prica.

2) diplomatija je za politicare ,a psiholoski pristup za delikvente je 2ga stvar...ako ces mlatiti delikventa od njega ces stvoriti jos veceg bundziju i delikventa u inat tebi...vec sam ti ponovio ...batine ,DA...u blazoj formi sa obaveznim psiholoskim pristupom i programom...

3) pa kako stalno pricas o batinama ...neko dete moze usled udarca nezgodno pasti ili mu napraviti povredu gde se moze ustanoviti teza oblik povrede i time ga zamalo osakatiti...

Poslednja izmena od moderatora:
Da, stanje uma se projektuje na misli i ponasanje deteta. Tako da ljudi mahom nesvesno zive detinjstvo i kasnije zivot po nametnutim standardima u "krdu". Manje je onih sto svesnim nacinom uticu na stvaranje nesvesnog tako sto svesno sebi stvaraju nove navike koje su korisne i plemenite i da su zapravo njihovom voljom stvorene i oblikovane i zatim se vracaju u podsvest da sluze.

Poslednja izmena:
tako je djiki

Back