Agresivniji pol

Ccccc opet ti vodu okreces na svoju zensku vodenicu....

U cemu je problem Danijela bree?. Zasto imas tako neku opsesivno kompulsivnu potrebu da omalovazis muskarce??

:lol: mislim da to tebi ide bolje nego meni ..

Izgleda da je to jedini zakljucak koji moze da bude, ako imas problema s muskarcem koji nece da slusa kad mu se lepo kaze. Mada, onaj ko je malo obrazovan i zna da misli morao bi sebi da postavi pitanje: A kako to muskarci vladaju od dana dokle dopire trag postojanja ljudske vrste, pa i polova? Meni se namece zakljucak da ipak vlada jedan drugi odnos, da vladaju neugledni, ruzni, slabi muskarci, jer su jaci od istih takvih zena, a lukaviji od muskaraca i zena suprotnih osobina. Tako da intelegencija i snaga tu ne igraju ulogu vec frustracije koje od coveka naprave monstruma.

Na to pitanje smo već odgovorili na jednoj drugoj temi (na kojoj izgleda ti nisi bio) i ima veze sa tehnološkim napretkom koji je zamjenio sada beskorisne muške mišiće(bez uvrede muškoj patrijahalnoj svijesti), a otvorio put intelektualnim djelatnostima za koje su Vidi čuda :eek: podjednako sposobna oba pola ... u procentima gledajući svakako ..

Imaju li muškarci, osim 'gomile beskorisnih mišića' još ponešto što nameću da bi bili dominantniji Pol ( a ne samo rod) u trenucima kada na drugi način ne mogu ostvariti svoju dominantnost ...:think: ?
A ratove koje vode, nisu li samo odraz te intelektualne nesposobnosti ??

Zene su daleko agresivnije, ali im je lakse da odigraju ulogu zrtve kada svojim spletkama naprave dzumbus. :cool:

Bas tako ! Danijela zapela pa zapela oko muskarceve agresivnosti a to je kompliment, muskarac ima testosteron i ne moze se ponasati isfeminizirani i nezno! Ili je gay onda ili zena....

Zasto se kaze da je boks " plemenita vestina"...Sto bi rekla moja baba, sta tu ima bre plemenito - buale biju se i ritaju kao konji i sve krvavi sa deformisanim facama, jel to bre sport i plemenito, zasto ga tako mucki udara po faci a ??

E u tome i jeste stos! Jeste brutlano i krvavo jednom recju AGRESIVNO ali nij elicemerno! nema varanja, nema grebanja, ustipanja, nema prst u oko, nema sut izmedju nogu pa da nekom sterilises buducu porodicu odmah ( a to sve zene rade) !

A zene mozda nisu agresivne na taj nacin jer nemaju predispoziciju testosterona da aktivira adrenalin ali IMAJU ZATO ONU HLADNU SMRDLJIVU PRORACUNATOST , LICEMERSTVO, ABRENOSENJE, OGOVARANJE, PRAVLJENJE SMICALICA ITD, MA BRE ZNAM STA PRICAM RADIM SA ZENAMA, TO JE UZAAAAS! PA I ONE SAME TO KAZU! MENE MUSKARCA LJUBE STO SAM MUSKARAC I JEDVA CEKAJU DA SU OKRUZENE MUSKARCIMA! A sve je veci broj zena koje imaju veliki broj muskih prijatelja a izbegavaju zensko drustvo! A sta mislite zasto je to tako a ? Sta vam to govori?
A muskarac to ne radi - on se druzi sa muskarcima, a zna se zene mu sluze samo da spava sa njima i da ih sutne, a i kada se druzi sa zenama, zene ga posmatraju kao nekog geya, kao drugaricu muskog pola...

Tako da slazem se sa zadovoljavajucim!

Skoro sma imao slucaj da je muksarac kao "tukao zenu" i ispalo je da je on nasilnik a to sve zato sto je on a priori jaci , ima testosteron i fizicki je veci, a ustvari on treba da trazi zastitu od nje! Lupio joj je samarce u samoodbrani pa sta???? A ona skocila na njega, ugrozila malo dete koje je on drzao, izgrebala ga stipala i to sve ispred deteta, covek ce imati oziljke za ceo zivot i on SMIRI SE BRE ONA NISTA, ON SMIRI SE BRE, ONA JOS GORE PA KOKO - KOKO - DA PA ZVOC-ZVOC ZVOC I coveku pukne fil i zvajzne je sa 0,9% snage i to je sad kao nasilje nad zenama i prave se sigurne kuce.....

PAzi bogati, pa sta ako je malo sljepnuo po obrazu, po obrazu ih boli a po doopetu ih ne boli kada te prosto mole da ih sljepkas u doggy style pozi !

Kako kontradiktoran post :eek:.. fizička agresivnost žene i muškarca u primjeru posmatrana u sasvim drugačijem kontekstu ..:think:... To jeste obilježje dvostrukog morala patrijahalnog muškarca i društva uopšte ..

Uglavnom dobivamo samo primjere agresivnosti muškaraca..dobro materijala nikad na odmet (odn. od viška glava ne boli), ali malo ima analize društvene uslovljenosti te agresivnosti ili jednostavno 'glupi muškarci vladaju' ?? Glupi muškarci kompenzuju agresivnošću, u džepu uvijek imaju posljednji adut? ..samo što kao što se može vidjeti (istorijski gledano uopšte..) plitak je nešto taj džep ..
Da li sudbina čitave planete ovisi o prepuštenosti 'pametnih ljudi' glupim, agresivnim muškarcima ??

Kako kontradiktoran post :eek:.. fizička agresivnost žene i muškarca u primjeru posmatrana u sasvim drugačijem kontekstu ..:think:... To jeste obilježje dvostrukog morala patrijahalnog muškarca i društva uopšte ..

Uglavnom dobivamo samo primjere agresivnosti muškaraca..dobro materijala nikad na odmet (odn. od viška glava ne boli), ali malo ima analize društvene uslovljenosti te agresivnosti ili jednostavno 'glupi muškarci vladaju' ?? Glupi muškarci kompenzuju agresivnošću, u džepu uvijek imaju posljednji adut? ..samo što kao što se može vidjeti (istorijski gledano uopšte..) plitak je nešto taj džep ..
Da li sudbina čitave planete ovisi o prepuštenosti 'pametnih ljudi' glupim, agresivnim muškarcima ??

Da, bas tako i slabim zenama.
Sto se tice primera ovi koje sam naveo su odomaceni, pa se i ne racunaju u nasilje. POsle navedenih primera ide ono mnogo gore nasilje, za koje sam spreman da verujem da ga ne posedujes, ali to ipak bolje zna tvoja bolja polovina.:) Salim se za ono bolja, zene jesu bolja i lepsa polovina, kada su zene.

Poslednja izmena:
Naravno da nema dokaza (evo je neveshta TG koja se baca u nezasticeni fetus polozaj), kad podmuklija zenska strana nema hrabrosti da prosto prihvati svojom sujetom da nesto jednostavno ne moze. Vrlo se lako vidi kad zena, zeleci nesto, spremna da promeni tih sto vera ne bi li dobila sta joj je bas zapelo (a neretko je potpuno nepotrebna stvar, ali je ima neko na svetu, pa bi i ona), kako posle nekog kratkog umiljatog ciculiranja se uozbilji i sve je groznija i groznija, sve dok u nekom trenutku, kad ugleda da ce joj se nesto obiti u glavu, a je li, "pravi muskarac preuzima svu odgovornost" mantra je uvek tu utrenirana, te pusta suze ne bi li razmazala sminku i izazvala sazaljenje (prepredeno "zena uvek mora da ima makar oci nasminkane").
Pasivna agresija uz izigravanje zrtve je zenska igra.
Zapravo, ja se zalazem da svi muskraci krenu da naricu i da ponavljaju bezbroj puta sta im smeta, kako su ugrozeni sibajucim vetrovima zivota, i da placu cim nesto ne ide po njihovom planu, pa da vidite kako je to lepo, Cuvajte nam krhka osecanja, vi sirote i neveshte. :mrgreen:

Vidim da muškarce nije teško isprovocirati i da disbalans njihovog limbičkog sistema veoma lako upadne u demagogiju ...m/ž odnosi na koje ste se fokusirali jesu dobar primjer..ali agresivnost muškaraca nije usmjerena samo prema suprotnom polu, već isto tako i prema vlastitom i inače vrlo lako se pokreće na pomen bilo kakve razlike, a čini se da se zatim takvoj razlici veoma lako dodaje crta pretnje, stigmatizacije, generalizacije ... Nije li muški rod ustvari mnogo povodljiviji od ženskog??

Jedna teorija rata kaže da su "ljudska bića po svojoj prirodi agresivna i nasilna, te da rat služi kao svojevrsni ispušni ventil za nasilje i nagomilane frustracije koje članovi društva ne mogu iskazivati u normalnim okolnostima mira." Te da bi "tek potpuni silazak muškaraca s vlasti, odnosno njihova zamjena ženama, doveo do nestanka rata kao društvenog fenomena." ?

Nije tesko isprovocirati, sto samo ukazuje na zenski agresiju.
Jednostavno, smirena zena koja zna kad da ucuti dobije muskarca koji je stalozen i miran.
Druga opcija da ne bude rata je odsecni sljis nadlanicom zeni preko usana. :hvala:
Takodje i zenska podmuklost kad bi izasla iz septicke jame njenog straha koji radja potrebu za spletkarenjem bi bio odlican pristup, ali je to malo verovatno. Zene nisu kreativne niti sposobne za napredovanje u nenaucenom smislu.

Poznajem puno žena, poslovno okruženje je takvo.....zaista mogu da budu neviđeno zle....manipulativne samo tako...a ima i divnih duša....međutim, znam za jednu situaciju gde je bilo radno okruženje samo muškarci, bože dragi svađali su se kao najgore žene....nisam mogla da verujem svojim očima....i kao po pravilu jedna osoba napravi pometnju i valjda probudi u drugima ono njagore...ma sam bi ga bog znao....žene su zaista čudo, a muškarci čudo(višta):mrgreen:

Muskarci deluju jednostavnije, cesce koriste prostu snagu... Pa i ako se pobiju to nije kraj sveta, mogu cak i prijatelji kasnije da budu.
Dok zene... one su prinudjene da cesce koriste pamet (tiha voda breg roni stil).

Pa kad uzmemo ova dva i pomnozimo sa ko zna koliko generacija jos od pre pisane istorije - nije cudo ko je u cemu vestiji.
Nije dobro ako je bilo ko los, moja ideja je da ako neko moze da bude dobar - da bude, jer smo ionako preterano okruzeni glupostima.

Vidim da muškarce nije teško isprovocirati i da disbalans njihovog limbičkog sistema veoma lako upadne u demagogiju ...m/ž odnosi na koje ste se fokusirali jesu dobar primjer..ali agresivnost muškaraca nije usmjerena samo prema suprotnom polu, već isto tako i prema vlastitom i inače vrlo lako se pokreće na pomen bilo kakve razlike, a čini se da se zatim takvoj razlici veoma lako dodaje crta pretnje, stigmatizacije, generalizacije ... Nije li muški rod ustvari mnogo povodljiviji od ženskog??

Jedna teorija rata kaže da su "ljudska bića po svojoj prirodi agresivna i nasilna, te da rat služi kao svojevrsni ispušni ventil za nasilje i nagomilane frustracije koje članovi društva ne mogu iskazivati u normalnim okolnostima mira." Te da bi "tek potpuni silazak muškaraca s vlasti, odnosno njihova zamjena ženama, doveo do nestanka rata kao društvenog fenomena." ?

Jašta :)

Ima agresivnih i jednih i drugih :evil: . Fizička agresivnost nekako se od kada je sveta i veka vezuje za muškiće :think::think:...mada kad ženskići počnu da se čerupaju, to ti je za nepoverovati :rumenko::rumenko: :roll:.
Nešto mi pade na pamet Rat ruža. Tu su se lepo pokazali i jedni i drugi...a tako je delovalo lepo na samom početku :bye::bye:.

^^^ A cak i to mislim da su muskarci dopustili. Zapravo, dopustaju time sto tom fizickom agresijom stite od totalnog ludila.

Muskarci deluju jednostavnije, cesce koriste prostu snagu... Pa i ako se pobiju to nije kraj sveta, mogu cak i prijatelji kasnije da budu.
Dok zene... one su prinudjene da cesce koriste pamet (tiha voda breg roni stil).

Neka zena je rekla, cini mi se, nesto ovako: "Muskarci sutiraju prijateljstvo kao loptu, i ostaju stabilna. Zene ih paze kao kristalne vazne, i razbijaju ih."
Posten i otvoren odnos nasuprot igranju predstave "kako bi trebalo da bude" umesto "kako jeste". Ipak ovo prvo radi bolje.

Nikad za veka nisam razumela zašto se:

1. agresija podrazumeva kao nešto loše, i što po svaku cenu treba izbegavati, anatemisati, zatući i iskoreniti

2. agresija izjednačava sa bolesnim, kriminalnim i/ili nepopravljivo ludim muškarcima.

3. agresija uzima kao pokretač ratova u smislu nečeg nastranog, neprirodnog i apsolutno neprimerenog ljudskoj vrsti - izuzev ako se ne radi o bolesnom, kriminalnom i nepopravljivo ludom muškom delu ljudske vrste. Jer je u tom slučaju normalna.

Ali, opet, mnogo šta za svog veka nisam razumela. :mrgreen:

Sta ce covek. Nekom je i onaj prvi pokret iznad apsolutne nule razuzdana agresija, ali je to sve stvar inteligencije koja podrazumeva brzo ugradjivanje novih stimulansa u postojeci sistem. Pa, eto, da bude jos nejasnije. :mrgreen:

Svi znamo da su muškarci ti koji započinju i vode ratove. Statistika kaže da su takođe tri puta češće žrtve saobraćajnih udesa; nasilje nad ženama je u porastu u svim zemljama, svim društvima i u svim socioekonomskim grupama.
Zbog čega je muškarac 'agresivniji pol' ili mu je to samo nametnuta rodna uloga?

Testosteron
Kakva nametnuta uloga
Ne moze se uloga nametnuti globalno, svim muskarcima, svih rasa u celom svetu
To je bioloski uslovljena karakteristika, a osnova je testosteron
Samo nasilje koje nije u sluzbi opstanka ili odbrane od napada, uslovljeno je drugim socio-ekonomskim faktorima ili psihickim poremecajima koji provociraju njegove nekontrolisane erupcije, usmerene na pogresne objekte

Čudno je da tolike pogibije i ratovi (ili mnogi to nisu osjetili na svojoj koži pa iz zabole..) nisu pokrenuli ni malo uzročno- posljedičnih promišljanja u cilju prevencije istog .. Neke ili mnoge žene su se ovdje gdje ja živim zapitale gdje smo mi bile i zašto nismo ništa učinile kada je rat počeo ?!
Ne mislite li da Nedostaje ta ženska riječ u politici, ta ženska riječ i misao u odlučivanju o sudbini svih ... Zar ćemo kao muškarci misliti, smatrati njihov način razmišljanja, ponašanja pod uticajem 'testosterona' dominantnim ..samo zato što su nas generacije predaka tako učile ... Ko je dao muškarcima moć da upravljaju, da postanu orjentir stava o svjetskom miru ili ratu ?!
Evo malo pitanja koja pomalo spadaju i u filozofiju - šta je rat, a šta je mir ..da počnemo da mislimo ... !

I zanimljivo je da ukoliko žena počne postavljati pitanja o ravnopravnosti na ovim prostorima, postavi poneku temu o 'nesavršenosti' muškog roda, naši balkanci se odmah uznemire i pokušavaju diskreditovati Ženu psihičkim traumama i sl. .. a i o tome sam pisala na temama o našem patrijahalnom društvu :aha:

Vlast se ne dobija ona se osvaja, kao i zena. Ako to moze muskarac ko zeni brani da osvaja? Gde je zabranjeno? Ko je zabranio? Mozda ja ne znam da citam ustav i zakone ili ima neko nepisano pravilo koje ti znas?
Mozda bi ti radije stavila cvetic za uvo i cekala da te zamole za ruku, pa ako nije bas neko mesto u politici zgodno da se malo razmisljas ili da cekas drugog prosca da naidje, ugleda tvoje potencijale i ponudi mesto i sekretara, sa pratecom dokumentacijom.

Kad se muškarci potuku, ljudi su skloni da kažu da je to oblik životne škole (a i rezultat "rada" testosterona :lol:). A kad se žene potuku, onda je to - primitivizam (muškarače, seljančure, prostakuše, kalašture). Muškarcima, dakle, "priliči" makar malo uzajamnog pesničenja, šutiranja i šamaranja; ženama - ne. I zašto ne? Da li je fizička agresivnost odlika nekih muškaraca a verbalna agresivnost odlika nekih žena, ili je to kliše?

Vlast se ne dobija ona se osvaja, kao i zena. Ako to moze muskarac ko zeni brani da osvaja? Gde je zabranjeno? Ko je zabranio? Mozda ja ne znam da citam ustav i zakone ili ima neko nepisano pravilo koje ti znas?

Mozda bi ti radije stavila cvetic za uvo i cekala da te zamole za ruku, pa ako nije bas neko mesto u politici zgodno da se malo razmisljas ili da cekas drugog prosca da naidje, ugleda tvoje potencijale i ponudi mesto i sekretara, sa pratecom dokumentacijom.

Neki postovi me ovdje prsto čude - da li se neki prave toše ili stvarno ne znaju istorijske činjenice..a i današnje, kao i povući uzročno-posljedičnu istorijsko-kulturološku vezu ..Kad malo bolje razmislim ipak je neznanje u pitanju..Ja ne mogu sada predavati svu istoriju ..evo samo nekih podataka..
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pravo_glasa_za_žene

A čak i danas postoje države gdje žene nemaju pravo glasa:

Države gdje ženskog prava glasa nema, ili je ograničeno
Libanon — Djelomično pravo glasa. Žena može glasovati jedino ako ima dokaz o završenoj osnovnoj školi, dok za muškarce to ograničenje ne važi. Za muškarce je obvezno, ali ne i za žene.
Saudijska Arabija — Nema prava glasa za žene.
Vatikan — Nema prava glasa za žene. Jedini izbori su papinske konklave, na kojima sudjeluju isključivo muški kardinali.

U vrijeme kad su mišići pokretali zemlju, ženi se jasno stavljalo do znanja gdje joj je mjesto ..ta 'navika', mentalitet, rodna podjela je ostala do dana današnjeg razlikujući se ponešto od zemlje do zemlje ..a u citiranom postu se jasno ogleda baš takvo viđenje 'zadobijanja vlasti' a prema tome i 'gdje je kome mjesto'.
Ništa inteligencija, obrazovanje, zasluge - nego svim sredstvima, mitom, korupcijom, mafijom, oružanim snagama ako treba .. potrebno je samo usuditi se, a zatim ne birati sredstva .. :think:

Back