Adventizam i subota

Otpadnici od vaše sekte, pa i ti, jeste svi vi koji ste odbacili vjerovanja utemeljitelja vaše 'crkve'. Evo kako su vam vjerovali utemeljitelji o Bogu i Trojstvu:

Advent Review je adventistički časopis koji je uređivao James White, a u svakom od njih pisala je i Ellen White. U časopisu je postojala rubrika „Pitanja za brata Loughborough-a“, u kojoj su čitatelji mogli postavljati pitanja, na koja bi onda on odgovarao. Tako u broju 23., od 5. studenog 1861. godine, jedan čitatelj piše Jamesu White-u i pita:

Brate White, želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.

Pitanje 1.: Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?

W. W. Giles, Toledo, Ohio.

Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:

1. U suprotnosti je sa zdravim razumom.
2. U suprotnosti je sa Svetim Pismom.
3. Izvor mu je u poganstvu i legendama.

Evo, glasniče, robiveše, vas dvojica ste otpadnici od vjere svojih utemeljitelja, Ellen White, Jamesa White, Josepha Batesa i drugih. Vi ste prihvatili ono što adventisti danas vjeruju - Trojstvo - koje su adventisti u svoja vjerovanja uvrstili 1980. godine, dakle 65 godina nakon što vam je umrla 'proročica'. Eto, postadoste otpadnici od 'proročice'.

S obzirom da adventisti sedmog dana pojma nemaju o povijesti svoje 'crkve', pa tako pojma nemaju ni što su im utemeljitelji vjerovali, danas većina adventista odbacuje Trojstvo nakon što saznaju da Ellen White nije ispovjedala vjeru u Trojstvo. Jasno je, EGWizam nije utemeljen na Bogu Ocu, Bogu Sinu i Bogu Duhu Svetom, nego na 'duhu proroštva' Ellen White.
Pa sto puta vam je objasnjeno da su neki drugacije verovali na pocetku jer su dosli iz drugih crkava.
I jis nisi primetio??
Kako je mohuce da nisi?

Nisi mi jos objasnio zasto je tvoja crkva pobila onih 900 beba i nikom niata?
Mozda zato pljujes po drugima kako bi zamutio vodu i umirio savest?

Blagdan isto sto i godisnje subote ?????

Tako je. A subote u Kol 2,16, za koje sveti Pavao kaže da su sjene, jesu tjedne subote.

Adventistički profesor Samuele-a Bacchiocchi:

The Seventh-day Adventist Bible Commentary tumači “subote” kao oznaku godišnjih obrednih, a ne tjednih subota (Levitski zakonik 23,6-8, 15,16,21,24,25,27,28,37,38). Činjenica je da se i za subotu i za Dan pomirenja u hebrejskom koristi sintagma shabbath shabbath.n, što znači “subota” (Izlazak 31,15; Levitski zakonik 23,3.32; 16,31). Ali u Septuaginti ovaj je izraz je preveden grčkom sintagmom koja ima drugi smisao od jednostavnog izraza subote u Kološanima 2,16. Stoga se ovaj potonji izraz subote jezično ne može protumačiti kao da se misli na Dan pomirenja ili neku drugu obrednu subotu budući da se oni nikad ne imenuju tim izrazom.

Dakle, tjedna subota je za kršćane sjena, jednako kao što su sjena 'godišnje subote' (blagdani) i mlađaci u Kol 2,16.

P.S. Tako je,robi, možeš ga j.....i.

Poslednja izmena:
Pa sto puta vam je objasnjeno da su neki drugacije verovali na pocetku jer su dosli iz drugih crkava.

Znači 'proročica' vam je vjerovala antikristovski. Nije vjerovala u Trojstvo i nije vjerovala da je Isus Bog Svemogući.

Ako vam utemeljiteljica, i drugi pioniri, vjerovala ovako antikristovski, znači da vam 'crkva' ima antikristovske temelje.

Vjeruješ li ti u Trojstvo?

Biblijski dokaz ?
A subote u Kol 2,16, za koje sveti Pavao kaže da su sjene, jesu tjedne subote.
Hajdemo ovo rascistiti - sta za tebe znaci formulacija da su te subote o kojima govori Pavao u tom tekstu SJENE ?
...nemoj mi samo reci da Pitam apostola jer se jasno vidi da ti donosis zakljuccke upravo na osnovu trdnje da su te subote bile sjena stoga je red da mi konacno priznas sta za tebe to znaci ????????
Adventistički profesor Samuele-a Bacchiocchi:

The Seventh-day Adventist Bible Commentary tumači “subote” kao oznaku godišnjih obrednih, a ne tjednih subota (Levitski zakonik 23,6-8, 15,16,21,24,25,27,28,37,38). Činjenica je da se i za subotu i za Dan pomirenja u hebrejskom koristi sintagma shabbath shabbath.n, što znači “subota” (Izlazak 31,15; Levitski zakonik 23,3.32; 16,31). Ali u Septuaginti ovaj je izraz je preveden grčkom sintagmom koja ima drugi smisao od jednostavnog izraza subote u Kološanima 2,16. Stoga se ovaj potonji izraz subote jezično ne može protumačiti kao da se misli na Dan pomirenja ili neku drugu obrednu subotu budući da se oni nikad ne imenuju tim izrazom.

Dakle, tjedna subota je za kršćane sjena, jednako kao što su sjena 'godišnje subote' (blagdani) i mlađaci u Kol 2,16.
Prvo si forumase maltretiao falsifikovanim ili lose skontanim citatima iz knjiga EGW a sada si nastavio sa Bakijokijem...
...sta je sledece,mozda citate Charli Chaplina ?
P.S. Tako je,robi, možeš ga j.....i.
To prepustam tebi,opsto je poznato da upravo takve aktivnosti preferira papska ekipa stoga si teraj dalje u tom "duhu"... :D

Biblijski dokaz ?

Zar ne vjeruješ adventističkom profesoru Bacchiocchiu?

Naravno, imam i dokaze, biblijske

Hajdemo ovo rascistiti - sta za tebe znaci formulacija da su te subote o kojima govori Pavao u tom tekstu SJENE ?

Potpuno isto što znači da su blagdani (godišnji - Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja i Praznik sjenica) sjena i da su mladine sjena. Dakle, trebaju li kršćani svetkovati židovske mladine? NE, jer su sjena! Trebaju li kršćani svetkovati Pashu, Pedesetnicu, Dan truba, Dan pomirenja i Praznik sjenica? NE, jer su sjena!. Trebaju li kršćani svetkovati židovske subote? NE, jer su sjena!

a sada si nastavio sa Bakijokijem...

Dakle, odbacuješ čovjekove argumente jer je intelektualno pošten i priznaje činjenice. Mrzitelju činjenica i istine, kako te nije sramota?

Zar ne vjeruješ adventističkom profesoru Bacchiocchiu?
Ja ne a posto ti verujes idi s njim kod pape na rukoljub.
Naravno, imam i dokaze, biblijske
Pa sto ih ne izneses umesto da mi citiras Charli Chaplina ?
Potpuno isto što znači da su blagdani (godišnji - Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja i Praznik sjenica) sjena i da su mladine sjena. Dakle, trebaju li kršćani svetkovati židovske mladine? NE, jer su sjena! Trebaju li kršćani svetkovati Pashu, Pedesetnicu, Dan truba, Dan pomirenja i Praznik sjenica? NE, jer su sjena!. Trebaju li kršćani svetkovati židovske subote? NE, jer su sjena!
Nisam trazio da mi citiras papu vec Sveto Pismo,jel primecujes razliku ?
Dakle, odbacuješ čovjekove argumente jer je intelektualno pošten i priznaje činjenice. Mrzitelju činjenica i istine, kako te nije sramota?
To njegovo postenje kao i celokupnu papsku doktrinu si okaci macke o rep ili zabodi papi u sheshir,sta god ti vise pashe..

Poslednja izmena:
Ono bijaše Pismo. Doduše, od tebi mrskog svetog Pavla. Evo ponovo:

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo.
I pitao sam te gde vidje da su to sedmicne subote a ti mi kaza da su blagdani navodno one druge subote koje nisu sedmicne i da za to imas Biblijskog dokaza !
I kada sam ti ga potrazio t mi opet dajes citata iz Kol.2,16 pa te evo javno pitam jos jednom:

GDE TO OVDE ILI BILO GDE U PISMU PISE DA SU BLAGDANI ONE DRUGE,NESEDMICNE SUBOTE ???

I pitao sam te gde vidje da su to sedmicne subote a ti mi kaza da su blagdani navodno one druge subote koje nisu sedmicne i da za to imas Biblijskog dokaza !
I kada sam ti ga potrazio t mi opet dajes citata iz Kol.2,16 pa te evo javno pitam jos jednom:

GDE TO OVDE ILI BILO GDE U PISMU PISE DA SU BLAGDANI ONE DRUGE,NESEDMICNE SUBOTE ???

1. Lev 23,5: Pasha; U prvom mjesecu četrnaestoga dana u suton jest Pasha u čast Jahvi; petnaestoga dana toga mjeseca jest Blagdan beskvasnih kruhova u čast Jahvi - sedam dana jedite beskvasan kruh. Prvoga dana neka vam bude sveti zbor; nikakva težačkog posla nemojte raditi. Sedam dana prinosite paljenu žrtvu u čast Jahvi, a sedmoga dana neka opet bude sveti zbor; nikakva težačkog posla ne radite.

2. Lev 23,16: Pedesetnica Onda na dan po sedmoj suboti, na Pedesetnicu, prinesite Jahvi novu žrtvu. ... Toga istog dana sazovite zbor. Neka vam to bude posvećen zbor - nikakva težačkog posla ne radite.

3. Lev 23,23: Dan truba Jahve reče Mojsiju: "Govori Izraelcima i reci: 'Sedmoga mjeseca, prvoga dana u mjesecu, neka vam je potpun odmor, proglašen glasom trube, sveti zbor. Nikakva teškog posla ne radite.

4. Lev 23,27: Dan pomirenja Povrh toga, u deseti dan toga sedmog mjeseca pada Dan pomirenja. Neka vam to bude prigoda za sveti zbor; .... Toga dana nemojte raditi nikakva posla. To je, naime, Dan pomirenja, kada će se za vas obaviti obred pomirenja pred Jahvom, Bogom vašim. ... To je trajan zakon za vaše naraštaje gdje god vi boravili. Neka vam je to subotnji počinak.

5. Lev 23,34: Blagdan sjenica Reci Izraelcima: 'Od petnaestoga dana toga sedmog mjeseca neka se sedam dana drži Blagdan sjenica u čast Jahvi. Prvoga dana, u dan svetoga zbora, nikakva težačkog posla nemojte raditi. Sedam dana prinosite paljenu žrtvu u čast Jahvi. Osmi dan neka vam bude sveti zbor, kada ćete u čast Jahvi prinijeti paljenu žrtvu. To je svečani zbor; nikakva težačkog posla nemojte obavljati.

Lev 23,37: To su blagdani Jahvini koje imate sazvati - sveti zborovi određeni za prinošenje žrtava u čast Jahvi.

1. Lev 23,5: Pasha; U prvom mjesecu četrnaestoga dana u suton jest Pasha u čast Jahvi; petnaestoga dana toga mjeseca jest Blagdan beskvasnih kruhova u čast Jahvi - sedam dana jedite beskvasan kruh. Prvoga dana neka vam bude sveti zbor; nikakva težačkog posla nemojte raditi. Sedam dana prinosite paljenu žrtvu u čast Jahvi, a sedmoga dana neka opet bude sveti zbor; nikakva težačkog posla ne radite.
2. Lev 23,16: Pedesetnica Onda na dan po sedmoj suboti, na Pedesetnicu, prinesite Jahvi novu žrtvu. ... Toga istog dana sazovite zbor. Neka vam to bude posvećen zbor - nikakva težačkog posla ne radite.

3. Lev 23,23: Dan truba Jahve reče Mojsiju: "Govori Izraelcima i reci: 'Sedmoga mjeseca, prvoga dana u mjesecu, neka vam je potpun odmor, proglašen glasom trube, sveti zbor. Nikakva teškog posla ne radite.
I kakva je ovo subota ?
Jel ti to zaista svako Bogom dato praznovanje gde se obustavlja posao nazivas SUBOTOM ?
Idemo dalje:

5. Lev 23,34: Blagdan sjenica Reci Izraelcima: 'Od petnaestoga dana toga sedmog mjeseca neka se sedam dana drži Blagdan sjenica u čast Jahvi. Prvoga dana, u dan svetoga zbora, nikakva težačkog posla nemojte raditi. Sedam dana prinosite paljenu žrtvu u čast Jahvi. Osmi dan neka vam bude sveti zbor, kada ćete u čast Jahvi prinijeti paljenu žrtvu. To je svečani zbor; nikakva težačkog posla nemojte obavljati.
Ponavljam,gde se ovde navodi da je ovo SUBOTA ?
Lev 23,37: To su blagdani Jahvini koje imate sazvati - sveti zborovi određeni za prinošenje žrtava u čast Jahvi.
Evo dao si citate i sad te ipet pitam:

Dali su po tebi OVE subote koje si citirao a koje su navodno ONE DRUGE NESEDMICNE SUBOTE ???

Dok budes rzmisljao evo ti druge citate koje jasno i precizno navode o kojim je subotama rec:
3 Mojs.25,4-6:
"...Kaži sinovima Izrailjevim, i reci im: kad dođete u zemlju koju vam ja dajem, neka praznuje zemlja subotu Gospodnju.
sest godina zasijevaj njivu svoju, i šest godina reži vinograd svoj i sabiraj rod.
A sedma godina neka bude subota za odmor zemlji, subota Gospodnja; nemoj sijati u polju svojem ni rezati vinograda svojega..."

_________________________________________________________________________________

A za kraj posto vidim da si posao ovim tokom a kako bi resili sve dileme, pitam te sledece:
Dali je sedmicna subota u nekim slucajevima nazvana praznikom ili ne ?

Back