Adventizam i subota

Tako je. I neću ti dopustiti da pobjegneš od Biblije. I naravno, od Ellen White.

Izl 31,12-17: Jahve opet reče Mojsiju: "Reci Izraelcima: Subote moje morate održavati, jer subota je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, da budete svjesni da vas ja, Jahve, posvećujem. Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. .... Stoga neka Izraelci drže subotu - svetkujući je od naraštaja do naraštaja - kao vječni savez. Neka je ona znak, zauvijek, između mene i Izraelaca.
Ellen White, Patrijarsi i proroci: Tako je subota znak čovjekove odanosti Bogu sve dok god postoji na zemlji neko ko mu služi.

Prvo, zašto ti proročica niječe Božju riječ koja kaže da je subota znak između Boga i Izraelaca, i samovoljno je proteže na sav ljudski rod? Drugo, zašto je Bog, od svih zapovijedi, baš subotu i samo subotu odredio da bude znak između Njega i Izraelaca?

Ne postoje nikakvi promašaji.
Pricali smo o tome oar puta i videli da je tvoja crkva menhala ucenhevo trojstvu, liturgiju gde ona sama to prizna.
A sada se prilagidjava latinima.
I JS to ne zovu promasajima vec nova svetlost.😃
A na prilagodjavanje latinima stoji prokletstvo i gubi se status crkve.
Tako da po samim vasim pravilima vi to niste vise.

Tako je. I neću ti dopustiti da pobjegneš od Biblije.
Odlicno,hajde mi onda reci kako jeJosif znao da moze sagresiti Gospodu i za koga je Bog blagoslovio i posvetio sedmi dan u toku stvaranja ?
I naravno, od Ellen White.

Izl 31,12-17: Jahve opet reče Mojsiju: "Reci Izraelcima: Subote moje morate održavati, jer subota je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, da budete svjesni da vas ja, Jahve, posvećujem. Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. .... Stoga neka Izraelci drže subotu - svetkujući je od naraštaja do naraštaja - kao vječni savez. Neka je ona znak, zauvijek, između mene i Izraelaca.
Ellen White, Patrijarsi i proroci: Tako je subota znak čovjekove odanosti Bogu sve dok god postoji na zemlji neko ko mu služi.

Prvo, zašto ti proročica niječe Božju riječ koja kaže da je subota znak između Boga i Izraelaca, i samovoljno je proteže na sav ljudski rod? Drugo, zašto je Bog, od svih zapovijedi, baš subotu i samo subotu odredio da bude znak između Njega i Izraelaca?
Aha,po tebi dakle sve deset zapovesti mozemo baciti u smece JER NISMO BILO ROBOVI U MISIRU dok je Bog na samom startu objave tih zapovesti veoma jasno naglasio KOME SE OBRACA ????????

..s kim ja to pricam ljudi moji... :roll:

FB_IMG_1732780078491.jpg

Jakovljeva 2,10Jer kojigod vas zakon drži, a pogriješi u jednome, kriv je za sve.
Jakovljeva 2,11Jer koji je rekao: "Ne čini preljube", rekao je također: "Ne ubijaj." Ako dakle ne učiniš preljube, a ubiješ, postao si prestupnik zakona.
Jakovljeva 2,12Tako govorite i tako činite kao oni, koji imaju biti zakonom slobode suđeni!

Zakon zakon je nedeljiva celina ..

Ko dira u njegov zakon napada Boga

Ma "ne laze" Maki,prevazisao je on tu fazu,sada samo govori neistinu dok je ujedno potpuno uveren u ono sto prica stoga ce ovaj tvoj video doziveti kao pravi shok... :D
Zamolio bih te da budes malo obazriviji,on je mlada osoba izlozena pritiscima svih drustvenih izazova,samo mu jos ovakva videa fale pa da se potpuno slomi...ipak je to nas Maki. :D

Poslednja izmena:
Odlicno,hajde mi onda reci kako jeJosif znao da moze sagresiti Gospodu

Već rečeno.

i za koga je Bog blagoslovio i posvetio sedmi dan u toku stvaranja ?

Za Adama, tako me ti poučio. Evo ovdje:

Bog je blagoslovio i posvetio sedmi dan ZA ADAMA

Naravno, još i dalje čekam biblijski citat koji kaže da je Bog posvetio i blagoslovio sedmi dan za Adama. Od tebe 'soloskripturaša' očekujem da me ne napadneš zbog toga što od tebe tražim argumentaciju biblijskim citatima.

Aha,po tebi dakle sve deset zapovesti mozemo baciti u smece JER NISMO BILO ROBOVI U MISIRU dok je Bog na samom startu objave tih zapovesti veoma jasno naglasio KOME SE OBRACA ????????

Ne možemo baciti u smeće. Objavio se Bog i naknadno u Bogočovjeku Isusu Kristu i ostavio nam svoje zapovijedi. Među njima nema subote, obznanio nam Bog da je subota sjena, jednako kao mladine i godišnji Židovski blagdani.

I zaobišao si moja pitanja, evo ti ih ponovo.

Uzima i uzimala je.
Unazad sam izneo dokaze.
To je od Boga odredjeno.
Od cega ce da zivi?
Od milostinje. Kako Isus kaze ni vrapci ne uzimaju desetak pa zive.
Osim toga ne polazim od cinjenice da je Biblija racionalna knjiga. Ona je skup legendi i mitova preuzetih iz ranijih religija.
A religija je prvobitni pokusaj coveka da objasni nepoznato.
Danas je religiju zamenila nauka.
Danas su samo iracionalni ljudi religiozni. Iracionalni i ocajni.

Od milostinje. Kako Isus kaze ni vrapci ne uzimaju desetak pa zive.
Osim toga ne polazim od cinjenice da je Biblija racionalna knjiga. Ona je skup legendi i mitova preuzetih iz ranijih religija.
A religija je prvobitni pokusaj coveka da objasni nepoznato.
Danas je religiju zamenila nauka.
Danas su samo iracionalni ljudi religiozni. Iracionalni i ocajni.
Hej bruder,.
Jesus je dao desetak bruder.
Kaze ko se trudi dostojan je od toga da zivi.
Ko nece da daje ne mora..
Ali ko proba videce da pocinje da sakuplja pare.
Ko ne, ne moze da sacuva dinar.
Osim lopovi.
Ali i to pojede djavo posle.
Bog kaze, iskusajte me u drsetku necu li vas blagisloviti.
Ako ne bude rako, slob8dan si od desetka po tiim recima.

Izvini se ne secam se gde si mi odgovorio...
Za Adama, tako me ti poučio. Evo ovdje:
U redu,ovo je vec dokaz,dakle rascistili smo to pitanje stoga idemo dalje.
Naravno, još i dalje čekam biblijski citat koji kaže da je Bog posvetio i blagoslovio sedmi dan za Adama. Od tebe 'soloskripturaša' očekujem da me ne napadneš zbog toga što od tebe tražim argumentaciju biblijskim citatima.
To sto ti cekas ili bi hteo da ima rascistuj s papom,on je tvrdio da nema ja ti dao dokaze da ima i to je to.kao sto rekoh idemo dalje.
Ne možemo baciti u smeće.
A sto ne kada je u opteku ista logika ?
Nego hajde da vidim koja ti sada logika:
Objavio se Bog i naknadno u Bogočovjeku Isusu Kristu i ostavio nam svoje zapovijedi.
Aha,tako dakle ,hajde da vidimo tvoju poentu:
Među njima nema subote, obznanio nam Bog da je subota sjena, jednako kao mladine i godišnji Židovski blagdani.
A jel ima prvu i trecu zapovest ???
I zaobišao si moja pitanja, evo ti ih ponovo.

Prvo, zašto ti proročica niječe Božju riječ koja kaže da je subota znak između Boga i Izraelaca,
Vec odgovoreno.
Drugo, zašto je Bog, od svih zapovijedi, baš subotu i samo subotu odredio da bude znak između Njega i Izraelaca?
Mozda zbog istog razloga zasto je na samom pocetku naveo da se one 10 zapovesti odnose na jevreje koji su bili u ropstvu ?

Hej bruder,.
Jesus je dao desetak bruder.
Isto kao sto je bio i fizicki obrezan.
Kaze ko se trudi dostojan je od toga da zivi.
Tako je,treba ziveti od jevandjelja ili jos preciznije - od dobrovoljnih darova clanstva !
Ko nece da daje ne mora..
Tako je,darove moze dati samo onaj koji razume da crkva ima svojih troskova dok oni koji su odlucili da rade u crkvi i da im to bude jedini posao - da trebaju imati platu da bi izdrzavali sebe i porodicu.
Ali ko proba videce da pocinje da sakuplja pare.
Ko ne, ne moze da sacuva dinar.
Osim lopovi.
Ali i to pojede djavo posle.
Tako je.
Bog kaze, iskusajte me u drsetku necu li vas blagisloviti.
Ako ne bude rako, slob8dan si od desetka po tiim recima.
E ovo je vec SZ-no obecanje koje se odnosilo na SZ-ni mehanizam izdrzavanja SVESTENIKA - u vreme NZ-ta nema svestenstva stoga nema ni sve te mehanizme za njihovo izdrzavanje.
Dakle nit svestenstvo a nit mehanizmi za njihovo izdrzavanje nemaju kontinuitet u NZ stoga jedino sto moze biti u opteku jeste neki interni dogovor unutar crkve za neki oblik finansiranja koji svakako moze biti i odredjeni procenat,bilo to i 20 ili 30 procenti sto ce reci ne mora biti i samo 10 ALI NIKAKO NE KAO KONTINUITET !!!

Kod nas je svaki vernik crkva.
Ako padnu 17 000 000 ostaju jos 10 000 000

Otpadnici od vaše sekte, pa i ti, jeste svi vi koji ste odbacili vjerovanja utemeljitelja vaše 'crkve'. Evo kako su vam vjerovali utemeljitelji o Bogu i Trojstvu:

Advent Review je adventistički časopis koji je uređivao James White, a u svakom od njih pisala je i Ellen White. U časopisu je postojala rubrika „Pitanja za brata Loughborough-a“, u kojoj su čitatelji mogli postavljati pitanja, na koja bi onda on odgovarao. Tako u broju 23., od 5. studenog 1861. godine, jedan čitatelj piše Jamesu White-u i pita:

Brate White, želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.

Pitanje 1.: Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?

W. W. Giles, Toledo, Ohio.

Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:

1. U suprotnosti je sa zdravim razumom.
2. U suprotnosti je sa Svetim Pismom.
3. Izvor mu je u poganstvu i legendama.

Evo, glasniče, robiveše, vas dvojica ste otpadnici od vjere svojih utemeljitelja, Ellen White, Jamesa White, Josepha Batesa i drugih. Vi ste prihvatili ono što adventisti danas vjeruju - Trojstvo - koje su adventisti u svoja vjerovanja uvrstili 1980. godine, dakle 65 godina nakon što vam je umrla 'proročica'. Eto, postadoste otpadnici od 'proročice'.

S obzirom da adventisti sedmog dana pojma nemaju o povijesti svoje 'crkve', pa tako pojma nemaju ni što su im utemeljitelji vjerovali, danas većina adventista odbacuje Trojstvo nakon što saznaju da Ellen White nije ispovjedala vjeru u Trojstvo. Jasno je, EGWizam nije utemeljen na Bogu Ocu, Bogu Sinu i Bogu Duhu Svetom, nego na 'duhu proroštva' Ellen White.

Ima samo neces da otvoris oci da bi video.
Kaže apostol:

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo.
A zaboravio si da to nisu sedmicne subote ?
..sto se ne vidis apostola kad kaze da subotni pocinjak i dalje ostaje Bozjem narodu ?
Evo ti pa se proracunaj jos jednom:

Jevr.4,9;
"...Daklem je ostavljeno još subotno počivanje narodu Božijemu..."

Poslednja izmena:
A zaboravio si da to nisu sedmicne subote ?

A koje bi bile? Blagdani su 'godišnje subote', mladine su mjesečni svetkovine a subote su što, što mogu biti? Samo tjedne subote.

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo.

..sto se ne vidis apostola kad kaze da subotni pocinjak i dalje ostaje Bozjem narodu ?
Evo ti pa se proracunaj jos jednom:

Jevr.4,9;
"...Daklem je ostavljeno još subotno počivanje narodu Božijemu..."

Bravo. Sam navodiš citat koji je argument protiv vas subotara. Sveti apostol kaže da 'preostaje neki počinak narodu Božjem', baš zbog toga što se židovskom subotom ne ulazi u pravi Božji Počinak.

Heb 4,8: Zbilja, da je Jošua njih u Počinak uveo, ne bi Bog nakon toga govorio o drugome danu.

A koje bi bile? Blagdani su 'godišnje subote', mladine su mjesečni svetkovine a subote su što, što mogu biti? Samo tjedne subote.

Bravo. Sam navodiš citat koji je argument protiv vas subotara. Sveti apostol kaže da 'preostaje neki počinak narodu Božjem', baš zbog toga što se židovskom subotom ne ulazi u pravi Božji Počinak.

Heb 4,8: Zbilja, da je Jošua njih u Počinak uveo, ne bi Bog nakon toga govorio o drugome danu.
Blagdan isto sto i godisnje subote ?????
Sta je tebi covece,odakle ti ove tralalaske, iz papske li kuhilnje ili te slagali uz jutarnju kafu u nekoj jeretickoj jazbini...??? 😁
Nego,jel i tebi trebam drzati casove iz maternjeg u vezi radnji koji su u kontinuitetu i one koje prestoje u buducnosti ???

Back