Adventizam i subota

Da ali definitivno ne u smislu novostarija u verskoj praksi nego u smislu da je On puno toga vise uradio od svih cuda koji su zapisani u Bibliji !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:

Jov.21,25:
"...A ima i drugo mnogo što učini Isus, koje kad bi se redom popisalo, ni u sami svijet, mislim, ne bi mogle stati napisane knjige. Amin."

Nadam se da ces konacno shvatiti poruku i da ces na ovo reci samo AMIN !!!
Novotarije ne moraju da budu loše. Isus i apostoli su donijeli novine u odnosu na SZ crkvu.

Ja sam naveo sta je novo a sta i kako to veze ima sa tebe licno ti to sa Bogom rasiscavaj,ne sa mnom.

Tako je,to sam upravo i naveo.

Hmmm,pa sto se onda ne zovete HRISTOVI SVEDOCI vec ste se nazvali YAHVINI SVEDOCI ( doduse po meni i lingvisticki pogresno ali je to druga tema) kad znate da je ovo vreme NZ-ta ? :kafa:

Onda Ga ti ovom tvrdnjom cinis lazovom jer je upravo Hristos dao sledecu izjavi i poruku:

Jov.14,15.21:
"...Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite...
...Ko ima zapovijesti moje i drži ih on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam..."
Pa sta ima veze nemoj i ti sada biti bukvalan.
IsuS je rekao da sve sto kaze nije njegovo nego od Boga.

Jovan 7: 16 Isus im je odgovorio: “Ono što naučavam nije moje, nego dolazi od onoga koji me poslao

Jovan 8:28

28 Stoga je Isus rekao: “Kad podignete* Sina Čovječjeg,+ znat ćete da sam ja onaj koji kažem da jesam+ i da ništa ne činim sam od sebe.+ Naprotiv, ja govorim ono što me Otac naučio.

Lujo Bakotić
(LB):

28 Reče im Isus: Kad podignete Sina čovečjega, poznaćete šta sam ja, i da ništa od sebe ne činim, nego kako me nauči Otac, onako govorim.

Jovan 5
19 Isus im je na to rekao: „Istinu vam kažem, Sin ne može ništa da učini sam od sebe, nego samo ono što vidi da Otac čini.+
Jer šta god Otac čini, to i Sin čini na isti način. 20 Jer Otac voli Sina+ i pokazuje mu sve što sam čini. Pokazaće mu i dela koja su veća od ovih, da biste se vi divili.+

Poslednja izmena:
Kojim pitanjem?
evo krenimo od ovog zadnjeg na koje si nesto kucnuo ali izostavio konkretnog odgovora na konkretno pitanje:

Gal.1,8-12:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!
Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Ali vam dajem na znanje, braćo, da ono jevanđelje koje sam ja javio, nije po čovjeku.
Jer ga ja ne primih od čovjeka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Hrista..."

Jel ti sad konacno jasno KOGA si poslusao prijatelju i KAKAV STATUS PRED BOGOM imaju takvi koji propovedaju "jevandjelje" razlicito od Hristovog o kome je govorio i uopste propovedao apostol Pavle ?
...a ti si ovako reagovao i izostavio odgovora:

Pa nisu na jednom saboru dotaknute sve teme. Život crkve nije stao nakon apostola , nego se zajednica širila i razvijala. Mnoge teme su naknadno izbile u prvi plan i shodno tome su sazivani sabori.

I naravno da crkva ne propovjeda suprotno jevanđelju vec ga potvrdjuje ispravnim tumacenjem uz pomoc SD-a.
ko ne propoveda SUPROTNO jevandjelju onda to zaci da propoveda U SKLADU sa jevandjeljem pa te evo opet pitam:

Jel imas dokaza da je sluzenje ikonama i promena 4-te Bozje zapovesti ikada bilo deo apostolskih poruka u Bibliji ???

Pa sta ima veze nemoj i ti sada biti bukvalan.
Kada je rec o zapovestima Gospodnjim moramo biti bukvalni i doslovni a narocito kada nam o njima govori licno Isus Hristos.
Jos jednomjel to On po tebi tada slagao kada je to rekao,slagao je apostol,imamo mozda pogresnog prevoda,ja sam to pogresno citirao ili ce ipak biti da ti to pogresno razumes ( citaj - odbijas prihvatiti realnost) ?

IsuS je rekao da sve sto kaze nije njegovo nego od Boga.
Tako je,isto kao sto je rekao da je On jedno sa Ocem i da je On zapravo PRVI I POSLEDNJI i naravno, da trebamo biti NJEGOVI SVEDOCI !!!

Kada je rec o zapovestima Gospodnjim moramo biti bukvalni i doslovni a narocito kada nam o njima govori licno Isus Hristos.
Jos jednomjel to On po tebi tada slagao kada je to rekao,slagao je apostol,imamo mozda pogresnog prevoda,ja sam to pogresno citirao ili ce ipak biti da ti to pogresno razumes ( citaj - odbijas prihvatiti realnost) ?

Tako je,isto kao sto je rekao da je On jedno sa Ocem i da je On zapravo PRVI I POSLEDNJI i naravno, da trebamo biti NJEGOVI SVEDOCI !!!
evo ponovo

Jovan 7: 16 Isus im je odgovorio: “Ono što naučavam nije moje, nego dolazi od onoga koji me poslao

28 Stoga je Isus rekao: “Kad podignete* Sina Čovječjeg,+ znat ćete da sam ja onaj koji kažem da jesam+ i da ništa ne činim sam od sebe.+ Naprotiv, ja govorim ono što me Otac naučio.

Lujo Bakotić
(LB):

28 Reče im Isus: Kad podignete Sina čovečjega, poznaćete šta sam ja, i da ništa od sebe ne činim, nego kako me nauči Otac, onako govorim.

Jovan 5
19 Isus im je na to rekao: „Istinu vam kažem, Sin ne može ništa da učini sam od sebe, nego samo ono što vidi da Otac čini.+
Jer šta god Otac čini, to i Sin čini na isti način. 20 Jer Otac voli Sina+ i pokazuje mu sve što sam čini. Pokazaće mu i dela koja su veća od ovih, da biste se vi divili.+

evo krenimo od ovog zadnjeg na koje si nesto kucnuo ali izostavio konkretnog odgovora na konkretno pitanje:

Gal.1,8-12:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!
Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Ali vam dajem na znanje, braćo, da ono jevanđelje koje sam ja javio, nije po čovjeku.
Jer ga ja ne primih od čovjeka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Hrista..."

Jel ti sad konacno jasno KOGA si poslusao prijatelju i KAKAV STATUS PRED BOGOM imaju takvi koji propovedaju "jevandjelje" razlicito od Hristovog o kome je govorio i uopste propovedao apostol Pavle ?
...a ti si ovako reagovao i izostavio odgovora:

ko ne propoveda SUPROTNO jevandjelju onda to zaci da propoveda U SKLADU sa jevandjeljem pa te evo opet pitam:

Jel imas dokaza da je sluzenje ikonama i promena 4-te Bozje zapovesti ikada bilo deo apostolskih poruka u Bibliji ???
Na to ti je vec odgovoreno.
https://forum.krstarica.com/threads/adventizam-i-subota.962027/post-45916948

A ti nikako da objasniš zašto bi u Bibliji moralo sve da bude zapisano. I ko je uspostavio taj pogresni princip?

Citirajući poslanicu, zaboravio si da, kada apostol kaže "primiste jevanđelje", to može biti i usmenom predajom. A to vi ne priznajete.

evo ponovo

Lujo Bakotić (LB):

Jovan 5
Sve je ovo tako kao sto si navela ali daj mi molim te odgovori na konkrteno pitanje u vezi teksta kojeg sam citirao.
Dakle ???

Na to ti je vec odgovoreno.
https://forum.krstarica.com/threads/adventizam-i-subota.962027/post-45916948

A ti nikako da objasniš zašto bi u Bibliji moralo sve da bude zapisano. I ko je uspostavio taj pogresni princip?

Citirajući poslanicu, zaboravio si da, kada apostol kaže "primiste jevanđelje", to može biti i usmenom predajom. A to vi ne priznajete.
Odgovoreno puno puta - ako li iko propoveda jevadjelje RAZLICITO od onog kojeg su propovedali apostoli takvi su prokleti sto znaci da se takvih trebamo cuvati i odbaciti njihove novostarije.
Apostoli nisu propovedali sluzbu ikonama i promenu 4-te Bozje zapovesti stoga su,na osnovu Biblije - prokleti sabornici koji su to uradili kao svi ostali koji tu novostariju propovedaju i praktikuju do dana danasnjeg !

Odgovoreno puno puta - ako li iko propoveda jevadjelje RAZLICITO od onog kojeg su propovedali apostoli takvi su prokleti sto znaci da se takvih trebamo cuvati i odbaciti njihove novostarije.
Apostoli nisu propovedali sluzbu ikonama i promenu 4-te Bozje zapovesti stoga su,na osnovu Biblije - prokleti sabornici koji su to uradili kao svi ostali koji tu novostariju propovedaju i praktikuju do dana danasnjeg !
Služenje ikonama niko ne propovijeda. Promjenu 4.zapovijesti je napravio sam Gospod sa apostolima. Subota je samo sjen Hrista. Prestani da podmeces.

Služenje ikonama niko ne propovijeda.
U redu onda je to sluzenje mrtvacima,postovanje njihovih ikona i t.d. pa te onda opet pitam koji je od apostola to ikada propovedao ?

Promjenu 4.zapovijesti je napravio sam Gospod sa apostolima.
Bibliski dokaz?

Subota je samo sjen Hrista. Prestani da podmeces.
Objasni molim te KAKO JE I NA KOJI NACIN subota iz 4-te zapovesti bila sjen Hrista ?

Pitanje.
Koja je bila Bozja namera za 7 dan i kako je Bozja mudrost stavljena na ispit na pocetku tog dana?

Odgovor:

IDEMO KRATKU ISTORIJU:

Bog je odlucio da stvori coveka i mesto gde ce on da zivi. To je ova zemlja.
U 1 Mojsijevoj vidimo redosled stvaranja, prvo su s tvoreni mesto i svi uslovi u kojima je covek trebao da zivi, a onda na kraju covek, kao kruna stvaranja po Bozjem oblicju. Stvorene su prve zivotinje i prvi bracni par, covek i zena.
Covek na hebrejskom znaci Adam. Svi oni, covek i zivotinje su trebali da se namnoze i napune zemlju.
Po stvaranju coveka, Bog stvara zadanju stvar. Utsanovu dana odmora...................................................................1.Mo 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
.................................................................................

Ustanova semog dana koji je suobata, je stvorena jos u raju.
Videcemo da tekst kaze da je Bog na posban nacin obelezio i oznacio sedmi dan koji je suobota.
I to 2 puta.
BLAGOSLOVIO GA I POSVETIO je taj dan.
Samo taj dan izmedju 7.
Drugi dani nemaju taj balgoslov i posvecenje.
Tako je subota sedmi dan, dan odmora posbeno izdvojen i stvoren od svih ostalih dana u semdici i na taj nacin je Bog stvorio sedmicu. Znaci tek tada je sve je bilo kopmletno...............

Kao i sve ostalo, Bog je i dan odmora subotu, stvorio za coveka za Adama, To jest za Adama i Evu ali i za celu zemlju. Sve sto je Bog stvorio u raju pre pada u greh, trebalo je da bude vecno i da se postuje zauvek cele vecnosti. Pa tako i sedmi dan. Covek je trebao:i toga dana da ostavlja sve svoje poslove, zanimanja i da se samo na ovaj nacin moze stvarno i potpuno i posebno posvetiti svojoj familiji i Bogu. Naravno da je covek u svojim msilisma, srcu i Duhom svetim, bio u stalnoj vezi sa Bogom. Ali je Bog hteo da na ovaj nacin odvoji posbeno vreme gde ce covek biti sa njime i svojom porodicom. A taj dan ce mu dati jos vise blagoslova i snage za novu semdicu u kojoj ce sve svoje poslove i aktivnosti, posle tog odomra to jest posle prekida sa svakodnevnim poslovima i aktivnostima, ponovo cecih rado obavljati i one ce mu ciniti zadovoljstvo...............

Posle pada u greh, ljudi koji su poceli da sluze Bogu, nastavaili su da mu sluze i poznavali su sve nejgove zakone iako ih dotle nemamo zapisane kao kada ih je Bog dao Izrailu. Ali su ih oni ocigledno znali i postovali, inace ne bi mogli da dobiju potvrdu da su ugodili Bogu. Pa se tako podrzaumeva i subota kao dan odmora koju su dalje psotovali, jer ona nije ukinuta grehom coveka.Jer je to Bozja zapovest i ustnova ne nasa da mozemo da ju ukidamo. Mi mozemo da prekrsmo neku Bozju zapovest ali ne da ju svojom neposlusnoscu ukinemo..........................................

Enoh, sedmi covek od Adama je znao sve Bozje zakone i pravila i njeogovu volju na primer i tako je mogao da sluzi Bogu:

Heb 11:5 Verom bi Enoh prenesen da ne vidi smrt; i ne nadje se, jer ga Bog premesti, jer pre nego ga premesti, dobi svedočanstvo da ugodi Bogu

Ocigeldno je sve to naucio i saznao od Adama od kog bi drugog.

Onda vidmo ovde Avram je takodje poznavao postojece zakone i zapovesti pre davanja izrailju, koje su bile prenesene i do njega: 1.Mo 26:5 Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje.
Sve su oni to dobili od Adama i Eve.

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Poslednja izmena:
Daj mi molim te odgovori
BOZJI DAN ODMORA SUBOTA U NAšIM GENIMA

Zašto se svuda u svetu praktikuje sedmicni ciklus odmora?

Zato sto nas nasi poslodavci i država voli?

Ne, zato što znaju da ono sto bi oni najviše voleli, da covek radi bez odomra ili da se redje odmara, možda jednom dva puta u mesecu, nije moguće.

Jer sve sto je izvan sedmicnog ciklusa iscrpljuje coveka i smanjuje mu učinak., i sto vise i vise radi bez odmora, učinak se sve vise i vise smanjuje i duplira. a covek razboljeva i iscrpljuje.

Oni znaju da je coveku pa i zivotinjma takođe potreban sedmicni ciklus rada i odmora da bi njegove sposobnosti i učinak bili ponovo na vrhu i da bi učinak mogao da bude konstantan.

U Francuskoj su za vreme kada su konji vukli tramvaje uveli desetodnevni ciklus odmora mesto sedmicni, pa su zivotinje bile tako iscrpljene da su stalno padale po ulicama da su ponovo vratili na sedmicni ciklus odmora zivotinja.

Ne samo za coveka već i za ZIVOTINJE vazi taj genetski ciklus odmora.

OVDE IMATE TAJ LINK KADA JE U FRANCUSKOJ PROMENJENO NA DESETODNEVNCICU NAMESTO SEDMICU Npa opet vraceno na sedmicu:
http://www.univie.ac.at/igl.geschichte/europa/FR/Gretzel/Revolutionskalender.htm
2.Mo 20:10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni ZIVINCE TVOJE , ni stranac koji je među vratima tvojim.

5.Mo 5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti, ni sin tvoj ni kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni VO tvoj ni MAGARAC tvoj, niti koje ZIVINCE tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.

Postoje mnogi razlozi zašto covek slabi i razboljeva se a jedan je zato što en postuje ovaj ciklus.
----------------------------------------------------------

Је ли и овој причи централно да је баш субота дан одмора или да је један од седам дана, односно седми дан, дан одмора?
Da pitamo Boga .
On nam gobori u njegovoj reci.
Moze?

U Bibliji Imamo Hristove revi zapisane da je Adam svetkovao subotu.
Isus kaze da je Bog stvorio subotu za coveka, za Adama. Sto znaci da ju je on svetkovao.

Jednom prilikom Isus obajasnjva Jevrejima kako se pravilno svetkuje subota, jer su oni na primer uveli neka svoja izmisljena, dodatna pogresna, pravila subotom, gde su na primer spasili zivot zivotinje subotom, ali zivot coveka nisu hteli., Pa im Isus kaze sledece reci:

Marko 2:27 I govoraše im: Subota je STVORENA čoveka radi, ( adana) a nije čovek subote radi.

Sta kaze ovde Isus?

Isus kaze da je subota stvorena za coveka za Adama. Sto znaci da ju je on svetkovao.
I da su ljudi, to jest Adam i njegovo potomstvo trebali da ju svetkuju citave vecnosti zauvek...
To je dokaz da ju je Adam svetkovao subotu kao sedmi dan idmora i njegovo potomstvo i svi za koje smo citali da Bozja rec kaze da su postovali Bozje zakone do izrailja...

Ali to nam Bog kaze i direktno:
2. Mojsijeva 20,9Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
2. Mojsijeva 20,10A sedmi je dan subota odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
2. Mojsijeva 20,11Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan subotni i posvetio ga.

Da pitamo Boga .
On nam gobori u njegovoj reci.
Moze?

U Bibliji Imamo Hristove revi zapisane da je Adam svetkovao subotu.
Isus kaze da je Bog stvorio subotu za coveka, za Adama. Sto znaci da ju je on svetkovao.

Jednom prilikom Isus obajasnjva Jevrejima kako se pravilno svetkuje subota, jer su oni na primer uveli neka svoja izmisljena, dodatna pogresna, pravila subotom, gde su na primer spasili zivot zivotinje subotom, ali zivot coveka nisu hteli., Pa im Isus kaze sledece reci:

Marko 2:27 I govoraše im: Subota je STVORENA čoveka radi, ( adana) a nije čovek subote radi.

Sta kaze ovde Isus?

Isus kaze da je subota stvorena za coveka za Adama. Sto znaci da ju je on svetkovao.
I da su ljudi, to jest Adam i njegovo potomstvo trebali da ju svetkuju citave vecnosti zauvek...
To je dokaz da ju je Adam svetkovao subotu kao sedmi dan idmora i njegovo potomstvo i svi za koje smo citali da Bozja rec kaze da su postovali Bozje zakone do izrailja...

Ali to nam Bog kaze i direktno:
2. Mojsijeva 20,9Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
2. Mojsijeva 20,10A sedmi je dan subota odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
2. Mojsijeva 20,11Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan subotni i posvetio ga.
Значи ти си обрезан и не једеш свињетину ?

BOZJI DAN ODMORA SUBOTA U NAšIM GENIMA

Zašto se svuda u svetu praktikuje sedmicni ciklus odmora?

Zato sto nas nasi poslodavci i država voli?

Ne, zato što znaju da ono sto bi oni najviše voleli, da covek radi bez odomra ili da se redje odmara, možda jednom dva puta u mesecu, nije moguće.

Jer sve sto je izvan sedmicnog ciklusa iscrpljuje coveka i smanjuje mu učinak., i sto vise i vise radi bez odmora, učinak se sve vise i vise smanjuje i duplira. a covek razboljeva i iscrpljuje.

Oni znaju da je coveku pa i zivotinjma takođe potreban sedmicni ciklus rada i odmora da bi njegove sposobnosti i učinak bili ponovo na vrhu i da bi učinak mogao da bude konstantan.

U Francuskoj su za vreme kada su konji vukli tramvaje uveli desetodnevni ciklus odmora mesto sedmicni, pa su zivotinje bile tako iscrpljene da su stalno padale po ulicama da su ponovo vratili na sedmicni ciklus odmora zivotinja.

Ne samo za coveka već i za ZIVOTINJE vazi taj genetski ciklus odmora.

OVDE IMATE TAJ LINK KADA JE U FRANCUSKOJ PROMENJENO NA DESETODNEVNCICU NAMESTO SEDMICU Npa opet vraceno na sedmicu:
http://www.univie.ac.at/igl.geschichte/europa/FR/Gretzel/Revolutionskalender.htm
2.Mo 20:10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni ZIVINCE TVOJE , ni stranac koji je među vratima tvojim.

5.Mo 5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti, ni sin tvoj ni kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni VO tvoj ni MAGARAC tvoj, niti koje ZIVINCE tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.

Postoje mnogi razlozi zašto covek slabi i razboljeva se a jedan je zato što en postuje ovaj ciklus.
----------------------------------------------------------
Hvala Glasnice na odgovoru,detaljno i jasno ukazano na nesporne cinjenice...
...nego daj mi molim te reci jel ima sanse da mi nekako ubedis Nezgodnog i RIA77 da mi odgovore na pitanja,cini mi se da su se iz nekih razloga razocarali pa su neraspolozeni za odgovaranja na konkretna pitanja...?? :D

Је ли и овој причи централно да је баш субота дан одмора или да је један од седам дана, односно седми дан, дан одмора?
Zavisi kako gledas na izvestaja o stvaranju.
Naime ako li verujes da je Bog Nebeski stvorio ovaj svet i uslove za zivot u rok od sest dana i da je obustavio taj proces u toku sedmog dana zakljucno sa stvaranjem subote koju je uspostavio licnim primerom i ujedno je POSVETIO i BLAGOSLOVIO sto nije bio slucaj sa ni jednim drugim danom u sedmici - onda je definitivno subota dan od odmora.
Ali ako se ne drzis i ne prihvacas pomenutog izvestaja o stvaranju onda zaista nije bitno koji ces dan odmarati,mozes petkom,utorkom,nedeljom i t.d.- krajnji rezultat je potpuno isti.

Да му није цркао интернет па је замолио тебе да објасниш шта је у ствари он ?
Ma hteo sam proveriti jel si ziv,ja se uplasio da si postao alergican na moja pitanja i komentare i da si mozda potrazio medicinsku pomoc...uhvatila me panika...
Nego kad vidim da si dobro,jel mozemo sad nastaviti onu nasu diskusiju ?
Ili ako si trenutno u raspolozenju za ove tekuce onda daj da zapazimo red pitanja,ja ti odgovorio pa te nesto pitao a ti me ignorises i ides sa novim pitanjem,pa ne ide to tako...
Dakle sada sam te pitao kako stvari stoje kod tebe ? ( ovo nek ti bude pitanje za zagrevanje ,cisto da se fokusiras pre nego sto mi odgovoris ono moje pitanje o kontinuitetu svetkovanjem nedelje umesto subote u Bibliji ( dakle o oficijalnoj promeni 4-te zapovesti).

Dok razmisljas o ovome,daj mi ujedno reci bolan,je'l ce biti onog tvog odgovora na moje pitanje ...??? :D

Poslednja izmena:

Back