Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.076
Ne.Sto misliš hoće li se vratiti Judeizmu Islam i Krscanstvo ?
Ko zna sta sve moze da bude sada u Palestini jos.
Cak i atomske jedan na drugog.
Ne daj Boze.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne.Sto misliš hoće li se vratiti Judeizmu Islam i Krscanstvo ?
IZ Judeizma nastalo tamo ce se i vratiti.
A odakle je apostol Pavle znao da se zovu Janije i Jamvrije ako je bio sola scriptura?
2. Timotiju 3,7 Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine. 2. Timotiju 3,8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenoga uma, nevješti u vjeri. 2. Timotiju 3,9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onijeh što posta.
Mozes da im pricas 100 god kao da nisi nikada.
To ti je Janije i Jamrije.
Imate nerealni fetiš progonstva iako vas nikad niko nije progonio.Nije to u domenu hriscanskog jer su dosla neka nova vremena na koje je pecat stavio licno Hristos svojom krvlju...
...SZ-na vremena su bila druga gde su se sprovodili drugaciji Bozji planovi.
P.S. inace ovo sto sada navodim za vas ne vazi jer ste vi i vasa sabraca papisti kroz NZ-nu istoriju dokazali kao piromanski graditelji klada gde ste spaljivali puno nih "nevernika"koji su hteli citati Sveto Pismo i ziveti u skladu s tim standardima.
Kao sto znas postoje razne vrste kriminala.Sto misliš hoće li se vratiti Judeizmu Islam i Krscanstvo ?
Pitaj ga...A odakle je apostol Pavle znao da se zovu Janije i Jamvrije ako je bio sola scriptura?
Religiozni kriminalac cuti bolje.Imate nerealni fetiš progonstva iako vas nikad niko nije progonio.
Subotari vam se sigurno vraćaju. Samo kažete "ma i mi svetkujemo subotu i držimo košer zakone". To je njima glavno. Još da im priznate Elenu Vajt i lako će se oni ratosiljati stanovitog Galilejca.IZ Judeizma nastalo tamo ce se i vratiti.
Ko recimo mi sto se vratimo u selo odakle smo potekli ili grad sto li već.
Ma ko je vas subotare ikad progonio? Nastali u Americi koja istini za volju nikad nije imala vjerske progone, širili se po zapadnoj i centralnoj Evropi gdje vas isto nisu progonili. Danas vas nigdje ne progone. Pa više Jehovine svjedoke progone nego vas.Religiozni kriminalac cuti bolje.
Ovo nisam primetio,sada procitah i prosto se frapirah,nisam mogao verovati svojim ocima..Po toj logici ni jagnjad koja su se prinosila na žrtvu nisu praslike Hrista jer Se Hristos žrtvovao samo jednom a jagnjad su se žrtvovala stalno.
A zamisli još da si zapravo promislio šta sam i zašto napisao ali ti si poletio još jednom pokopati mrskog pravoslavca u odbrani svoje najveće svetinje proročice.Ovo nisam primetio,sada procitah i prosto se frapirah,nisam mogao verovati svojim ocima..
Dakle ovako:
Bog je uspostavio sistem prinosenja krvnih zrtava kako bi ljudi sve vreme imali prilike da pravilno shvate sta je to sto se desava u trenutku kada se kolje nevino zivince.
Neki je covek dakle nesto sagresio i da bi se ocistio bila je potrebna nevina zrtva zivinceta koje nije imalo apsolutno nikakvu krivicu za ono sto se desavalo ljudima.
Svi ti trzaju nevinog zivinceta i krv koja bi spricala iz presecene vratne arterije trebala je izazvati shok kod gresnika ,jednostavno trebalo je da mu se zgadi taj ambijenat ,da bi mu bila prava muka kada bi se to desavalo prerd njegovim ocima i to u tolikoj meri da bi pozeleo da otkloni razlog za to zrtvovanje.
Ljudi su na taj nacin trebali imati progresivni rast njihove duhovnosti i danom uz dan trebali su postajati bolji ljudi.
Nazlaost mnogi su tu sustinu pretvorili u rutinsku formu koja je izgubila smisao...
Kako god,sve se to zrtvovanje trebalo desavati zakljucno sa onom zadnjom zrtvom Bozjeg Jagnjeta koja bi bila ispunjenje simbolickog znacaja krvnih zrtvi i s tim bi trebao biti ispunjen taj ceremonijalni zakon sto se i desilo zrtvom Isusa Hrista.
Zivotinje dakle nisu mogle iskupiti palog coveka jer su ona bila stvorenja,tu je cenu trebao platiti upravo Onaj koji je rekao da je plata za greh smrt .
Bog je dakle platio tu cenu i ljudi su dobili konacno sansu za vecnost,za spasenje.
Evo ovo je bilo ukratko za ono sto smatram da si propustio primetiti u toku citanja Svetog Pisma.
Imate nerealni fetiš progonstva iako vas nikad niko nije progonio.
Nisi mi mrzak Maki,upravo suprotno - cenim tvoju mladalacku versku revnost ali ti ujedno i zelim ukazati sta je ono sto gresis.A zamisli još da si zapravo promislio šta sam i zašto napisao ali ti si poletio još jednom pokopati mrskog pravoslavca u odbrani svoje najveće svetinje proročice.
A odakle je apostol Pavle znao da se zovu Janije i Jamvrije ako je bio sola scriptura?
Da, vidimo po robiveku i tebi svu istinitost bogomudrih riječi sv. ap. Pavla.
Nazalost u pravu si u vezi ovog,ja licno ponekad preterujem u dokazivanju i Glasnik me je s punim pravom potsetio koje su direktne poruke apostola po tom pitanju..Da, vidimo po robiveku i tebi svu istinitost bogomudrih riječi sv. ap. Pavla.
Samo branite proročicu daće Jehova na sudu šta vam sljeduje.Nazalost u oravu su vezi ovog,ja licno ponekad preterujem u dokazivanju i Glasnik me je s potpunim pravom potsetio koje su direktne poruke apostola po tom pitanju..![]()
Sto je s tobom ? Ti bas hoces pred Jehovu ?Samo branite proročicu daće Jehova na sudu šta vam sljeduje.
Star ko opanakNisi mi mrzak Maki,upravo suprotno - cenim tvoju mladalacku versku revnost ali ti ujedno i zelim ukazati sta je ono sto gresis.
bas nisi zanimljiv..pises kako je bacchiocchia kritikovao egw, kako je razotkrio ovo ono i opet ga ona prevarila..Milijune je do današnjeg dana Ellen White prevarila i od Boga odvratila, pa tako i Bacchiocchia.
Adam nije svetkovao subotu. Ni Noje ni Avram ni Isak ni Jakov ni Josif. Subota je OBZNANJENA na Sinaju. Piše u Nemijinoj 9:14.
Na više mjesta se navodi da je subota znak između Boga i izrailjskog naroda. Ne između Boga i svih naroda.
Govori se o strancu koji dođe u izrailjsku zemlju i stoga je dužan da poštuje izrailjske teokratske zakone. Kao kad odeš u recimo Saudijsku Arabiju ti tamo moraš poštovati šerijat. Da je subota bila obavezna za sve narode Bog bi naveo kršenje subote kao grijeh Egipćana, Vavilonaca, Asiraca, Moavaca, Edomaca i drugih. Čitave sekcije SZ, pa čak i neke čitave knjige malih proroka, su posvećene grijesima drugih paganskih naroda. I tu se navode brojne stvari od idolopoklonstva, nepoštenja, brutalnosti, krvoločnosti, seksualnog nemorala ali se nigdje kao grijeh tim narodima ne spotiče kršenje navodno univerzalne subote. To se kao grijeh navodi samo Izrailjcima. Jer su samo oni bili dužni da svetkuju subotu.
U Isaiji se ne spominje da će subota biti na novoj zemlji. Evo kako glasi taj stih:
"I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Gospod." (Isaija 66:23).
Ako uzmemo da ovo govori o potrebi svetkovanja subote onda moramo zaključiti da govori i o potrebi svetkovanja MLADINA. Ne vidim da vi adventisti svetkujete mladine. Niti će na novoj zemlji biti umora pa da je potreban odmor od bilo čega. Gore navedeni stih jednostavno koristi izraz "od mladine do mladine i od subote od subote" da označi konstantnost poklanjanja Bogu. To označava protek vremena. U Knjizi proroka Zaharije piše da će se sva plemena pokloniti Gospodu od godine do godine pa to ne znači da se i godine moraju svetkovati, zar ne?
Tako je. A jedan od tih obreda je i svetkovanje subote.
Četvrta zapovijest je jedina iz Dekaloga koja ima i ceremonijalnu stranu jer ustanovljava i sedmičnu svetkovinu u suboti. Zato je jedina od deset koja ima obrazloženje.
A ja sam dao osnovane kontraargumente.dao sam ti stihove gdje pise da nije samo za jevreje...
Pišu tamo i mladine. Jel svetkujete vi adventisti i mladine?pogotovo Isaija gdje pise i na novoj zemlji ce se drzati Boziji dan odmora..
4. zapovijest je i moralnog i ceremonijalnog karaktera. Podjela na moralni i ceremonijalni zakon je korisna za razumijevanje Starog zavjeta ali nije striktna u smislu da imaš tačno određeno da je ovo moralno a ovo ceremonijalno. To je isprepleteno.odustajem od daljeg pisanja kad ti 4 zapovijestu koja je dio moralnog zakona trpas u obredne zakone, samim tim znaci i ostale zapovijesti tj 9 po tebi su obredni zakon..van svake pameti..
Pa obrežite se i pređite skroz na judaizam. Ionako ste na pola puta već.sve mladine, jom kipur, bar micva, praznik sjenica...sve slavimo..![]()