Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Serpante ne iznosi neistinu.
Nisam rekao da se Isus NIKADA NIJE MOLIO, nego da se nije molio u pustinji da bi ga djavo kusao. Navo sam i biblijske dokaze.

Zar ti ne reče da si završio diskusiju sa mnom?

Napisao si ovo:

Original postavio Mika1932
To uopste nije isto.
Isus se nikome nije molio.
Sotona se Hristu nije pojavio zato sto se molio ili sto nije, nego se pojavio da bi Ga kusao.
A onaj se moli Bogorodici i ta molitva prizvala je demona.

Rekao si da se Isus nikome nije molio, što nije ni u kakvoj logičkoj vezi sa sledećom rečenicom.

Jeste,kasnije je došlo do otpada od Crkve. Rimokatolici, protestanti,Jehovini svedoci,Mormoni...

Pogrešno, Jehovini Svjedoci su se upravo vratili izvornom kršćanstvu, što dokazuju kroz djela - od službe propovjedanja od kuće do kuće, pa do odjeljenosti od ovoga svijeta.

Izvorno kršćanstvo se postepeno poslije smrti apostola počelo kvariti, a otpad je kulminirao kada su prihvatili Konstantinov kompromis, i na taj način postali partneri svijetu i njegovom Vladaru.

Ivan 14:30 - Više neću mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar svijeta.

Pogrešno, Jehovini Svjedoci su se upravo vratili izvornom kršćanstvu, što dokazuju kroz djela - od službe propovjedanja od kuće do kuće, pa do odjeljenosti od ovoga svijeta.

Izvorno kršćanstvo se postepeno poslije smrti apostola počelo kvariti, a otpad je kulminirao kada su prihvatili Konstantinov kompromis, i na taj način postali partneri svijetu i njegovom Vladaru.

Ivan 14:30 - Više neću mnogo govoriti s vama, jer dolazi vladar svijeta.
Izvorno hrišćanstvo je ono što je pravoslavlje očuvalo, a Jehovine svedoke je osnovao čovek koji je bio mason a ne apostoli i Isus.

Inace,samo primanje vizija kod Elene je izgledalo na prave spiritisticke seanse:

“Dok smo bili u Exeteru, u Maineu, na sastanku s Israelom Dammonom, Jakovom i brojnim drugima, mnogi medju njima nisu verovali u zatvorena vrata. Puno sam toga pretrpela na početku sastanka. Nevera se osećala svuda. Tu je bila i jedna sestra koju su smatrali veoma duhovnom. Ona je zaista bila majka u Izraelu. Medjutim, medju prisutnima je došlo do podele po pitanju zatvorenih vrata. Ona nije mogla verovati da su se vrata zatvorila. Sestra Durben je ustala i počela govoriti. Ja sam bila vrlo, vrlo zalosna. Moja je cela duša bila prozeta agonijom, i dok je ona govorila ja sam se sa svoje stolice srušila na pod.

Tom prilikom videla sam Isusa kako ustaje sa svog posrednickog prestola i ulazi u svetinju nad svetinjama u ulozi mladozenje kako bi primio svoje carstvo.

Svi su potom bili duboko zainteresovani za ovaj pogled. Rekli su da je on za njih potpuno novi. Gospod je snazno radio kako bi istinu uneo u njihova srca. Sestra Durben je poznavala moć Gospoda, jer ju je i sama osetila mnogo puta; i uskoro nakon što sam ja pala na pod, ona je takodje bila oborena i pala na pod, vapeći Bogu da sa na nju smiluje. Kad sam napustila vidjenje, moje su uši bile pozdravljene pevanjem i glasnim klicanjem sestre Durben. Većina njih su prihvatili vidjenje i uzverovali u zatvorena vrata.” (Manuscript Releases, Volume Five, Page 97, paragraph 3).

Ovako isto padaju medijumi kada ih zaposedne demon:

2908619913_99a1bff4cf.jpg

PREVARIO SI SE EMANUILO, MEDIJUMI NE PADAJU, NEGO PADAJU ONI KOJE ONI HIPNOSTISU.

NEGO HVALA TI STO SI I OVO NAVEO.

UPRAVO TAKO SU SE PONASALI ZA VREME VIZIJE I BIBLIJSKI PROROCI.

"A MENDE DANILA VRLO UZNEMIRISE MISLI MOJE, I LICE MI SE PROMENI." Danilo 7,28.

"TADA JA DANILO OBNEMOGOH I BEJAH BOLESTAN VISE DANA." Danilo 8,27.

Emanuilo, to ju odlike Bozjeg proroka, ane medijuma

Izvorno hrišćanstvo je ono što je pravoslavlje očuvalo, a Jehovine svedoke je osnovao čovek koji je bio mason a ne apostoli i Isus.

Niti je Jehovine Svjedoke osnovao jedan čovijek, niti je jedan od začetnika ( Russell ) bio mason.

Ustvari, Biblija je jasno prorekla da će se tek u vremenu kraja obnoviti pravo obožavanje, što znači da je do tada bilo iskrivljeno.

Djela apostolska 3:20,21...- i da bi on poslao Krista koji vam je određen, Isusa...kojeg nebo mora zadržati do vremena obnove...

A što se tiče pravoslavlja, ono ne može biti izvorno kršćanstvo pošto je nastalo cijepanjem, i to u vremenu kršćanskog otpada, od strane ljudi, a ne Mesije ili Boga.

Niti je Jehovine Svjedoke osnovao jedan čovijek, niti je jedan od začetnika ( Russell ) bio mason.

Ustvari, Biblija je jasno prorekla da će se tek u vremenu kraja obnoviti pravo obožavanje, što znači da je do tada bilo iskrivljeno.

Djela apostolska 3:20,21...- i da bi on poslao Krista koji vam je određen, Isusa...kojeg nebo mora zadržati do vremena obnove...

A što se tiče pravoslavlja, ono ne može biti izvorno kršćanstvo pošto je nastalo cijepanjem, i to u vremenu kršćanskog otpada, od strane ljudi, a ne Mesije ili Boga.

Zašto onda na Watchtower memorial Siteu pored Raselovog groba stoji masonski simbol koji vodi poreklo od Templara?

Watchtower_Memorial_Site_by_Russell_s_Grave.jpg

Vidis,i sam Jovan ti potrvdjuje da je Crkva od Boga, a da ste svi vi van nje u vlasti zloga.

Crkva jeste od Boga. Ali nije na odmet da znas da Jovan govori i o bludnici i njenim kcerima? Ko su oni?

Ili Ko zaista sacinjava Crkvu Bozju. Ne vredi mnogo ono sto su Jevereji rekli Iusu: " MIsmo seme Avramovo> Nas Otac je Avram".
Istina je da im je Avram bio otac ali Avram bese prijatelj Bozji a Jevreji Ga raspese.

Ne pise da ih nesto obara nego da padaju. A Elena tvrdi da je oborena. Ko ju je oborio? Bog koji se ponasa siledzijski?

Emanuilo, vec sam ti naveo kako se prorok Danilo osecao za vreme vizije. To je obelezje Bojeg proroka.
A ti ako ti se bas svidja izvodi lakrdije u tome me neces iznenaditi, kad si juce izrekao hulu da je Isus od sotone.

Daj mani se gluposti da diskutujemo kako to pristoji zrelim ljudima.

Jeste,kasnije je došlo do otpada od Crkve. Rimokatolici, protestanti,Jehovini svedoci,Mormoni...

Emanuilo, otkada to Katolicka crkva otpade, a zar nije bilo reciprocno exkomuniciranje, iskljucenje?

I Jos tome, posto je Hubert sa svojom druzinom prvi izkljucio Istocnu crkvu, a Kirularije posle toga sa svojom bratijom iskljucio Zapadnu,
cije iskljucenje je punovazno? Moze li anatemisani i iskljuceni bilo koga iskljuciti?

Pa onda ko je od koga otpao?

Serpante ne iznosi neistinu.
Nisam rekao da se Isus NIKADA nikome NIJE MOLIO, nego da se nije molio u pustinji da bi ga djavo kusao. Navo sam i biblijske dokaze.
I to sam ponovo objasnio Smesku.

Pozdrav svima posebno pastoru Mici koji je ostao dužan odgovoriti na:

Ok a dal se Gospod I Svevišnji Bog Isus van pustinje ikada kome molio, ako jeste kaži forumašima kome se i kada se to "ON Gospod i Bog Isus" molio?
Ne zaboravi majstor Mico da si kazao da je tebi "ON Isus" Gospod Bog iz starog zaveta "Gospod Bog svemogući Jehova" jer jedan je samo Bog nisu valjda TRI, jel tako majstor Mico?

I naravno da li sam ja dobro svatio o čemu se ovde radi:

Svemogućeg Boga Isusa je Bog Sveti Duh vodio u pustinju da ga nečastivi Sotona kuša! raumeo sam i da se jedini Svevišnji Bog Isus nije molio Sotoni ni da dođe ni da ga kuša, OK. Sada prihvataš li ti moje izvinjenje dragi moj družebrižniče ili ne prihvataš? Jesam li ja dobro razumeo ili još nisam, E a ako nisam da mi obrazložiš gde sam i zašto pogrešio, OK.

Pitanja su tu ali ne i odgovori

Kome se Svevišnji Bog Isus molio?
Dal je Gospod Bog stroga zaveta i Svevišnji Bog Jehova Isus iz novog zaveta isti Bog?

Veliki pozdrav svima subotarima.

Poslednja izmena:
POZIV PRAVOSLAVNOJ BRACI

Draga braco, ja mislim da smo sve rekli na ovim diskusijama.

Meni i nama, nije zelja i namera da pisemo protiv vas i vase crkve.

A kroz diskusiju to provocirate.

DOK NISTE OTVORILI OVU TEMU I POCELI DA NAPDATE JA KOLIKO SE SECAM; VAS I VASA VEROVANJA NISAM NI POMENUO.

Mi nezelimo da dodjemo u vasu crkvu.

Ne zelite ni vi u nasu.

Mi ne zelimo da prihvatimo vasu nedelju.

Nezelite ni vi subotu Gospodnju.

I ZA NAS JE TO UREDU; NEMORATE, VI SAMI ODLUCUJETE.

Ako se slazete da zavrsimo ovu diskusiju, eto sto se tice nas.

NEZELIMO DA NAPADAM NIKOGA NITI DA NAPISEMO STVARI KOJE CE NEKOGA ILI NECIJA UVERENJA ILI CRKVU UVREDITI IAKO PISEMO SAMO ISTINU.

Ako ste dobronamerni prihvatite ovaj poziv.

Moja zelja i moltiva je da Bog blagoslovi sve vas i sav nas Srpski narod, nasu domovinu Srbiju i pravoslvnu crkvu, da napreduje u isitini i razumevanju istine i da bude u miru sa svim ljudima.

Da se u crkvi pojavi sto vise ljudi koji svim srcem ljube Boga i istinu i postenje.

JER DALJA DISKUSIJA ZAISTA NE VODI NICEMU.

SAMO SE PONAVLJAMO...

I SVI GUBIMO VREME.

1.Tim 6:4 Nadu se ne znajući ništa, nego bolujući od zapitkivanja i praznih prepiranja, oda šta postaje zavist, svadja, huljenje, zle misli,

Poslednja izmena:
Niko nije tvrdio a se Isus nije molio Ocu.

Tvrdjenj je da se ISUS NIKOME NIJE MOLIO A ONDA DODJE SOTONA KAO U PRIMERU NIKOLAJA.

Moli se Bogorodici a dodje sotona???

Vi izvrcete ovde sto napisemo a kamoli rec Bozju???

Mika je to lepo objansio kako je mislo a to si i sam gore naveo a onda opet izvrces receno???

mika je jasno rekao

idi nazad pa vidi sta je napisao.
znam ja to kad neko pogresi pa kasnije ispravlja drinu pa misli odma da mu neko izvrce reci.
sta sam mu ja konkretno izvrnuo, samo sam naveo stihove gde se isus moli bogu i demantovao mikinu konstataciju da

i jesam li sad ja bezobrazan?

Stih koji si naveo govori o drugom Isusovom dolasku kada će čitav svet biti obnovljen i ne odnosi se na obožavanje.
Russell je bio mason. Imaš spisak masona iz tog vremena na internetu pa pogledaj.

Nije bilo nikakvog cepanja crkve jer to protivureči Isusovim rečima da je ni vrata pakla neće nadvladati. Ali je zato uvek bilo otpadanje od Crkve Hristove. Jedan od mnogobrojnih otpada su JS.
Crkva jeste od Boga. Ali nije na odmet da znas da Jovan govori i o bludnici i njenim kcerima? Ko su oni?
Pretpostavljam RKC i protestanti.

Emanuilo, vec sam ti naveo kako se prorok Danilo osecao za vreme vizije. To je obelezje Bojeg proroka.
Obaranje od strane nekog nije obeležja Božjeg proroka nego medijuma-spiritiste koji pada u trans.

Emanuilo, otkada to Katolicka crkva otpade, a zar nije bilo reciprocno exkomuniciranje, iskljucenje?

I Jos tome, posto je Hubert sa svojom druzinom prvi izkljucio Istocnu crkvu, a Kirularije posle toga sa svojom bratijom iskljucio Zapadnu,
cije iskljucenje je punovazno? Moze li anatemisani i iskljuceni bilo koga iskljuciti?

Pa onda ko je od koga otpao?
Otpadanje se vidi po bogosluženju i učenju pre i posle 1054.

Pa nije ni onaj čovek prizivao nego se molio Bogorodici,ali mu se javio djavo kao i Isusu što je.

To uopste nije isto.
Sotona se Hristu nije pojavio zato sto se molio ili sto nije, nego se pojavio da bi Ga kusao.
A onaj se moli Bogorodici i ta molitva prizvala je demona.

zar se nije molio ocu?

Molio se Ocu ali kada? Pojava sotone nije uzrok nikakva Hristova molitva. Govorimo o specifucnom pitanju a ne o generalnom

Pozdrav svima.

Sada valda moze da se prica dalje?:dontunderstand:

Od pocetka ovog zadnjeg dela diskusije, ko je i sta je rekao, je svakom ko je pazljivo citao bilo jasno ovo sada sto je SDG izvukao.

Rado cu nastaviti da pratim vasu diskusiju, koja s vremena na vreme ipak malo skrene i pretvori se u prepucavanje, vredjanje i ko zna sta. Ipak ima dosta toga zanimljivog cuti od svakog od vas.

Ako ste religiozni i trudite se da iznesete i opravdate svoje stavove, tako se i ponasajte, postujuci onog drugog sa kim ovde i diskutujete.
Jos jednom, pozdav svima.:hvala:

Zašto onda na Watchtower memorial Siteu pored Raselovog groba stoji masonski simbol koji vodi poreklo od Templara?

Watchtower_Memorial_Site_by_Russell_s_Grave.jpg

Godine 1886. C. T. Russell objavio je knjigu s naslovom The Divine Plan of the Ages (Božanski plan vjekova) i ona je sadržavala tabelu koja je razdoblja ljudske povijesti povezivala s Keopsovom piramidom u Egiptu. Smatralo se da ovaj spomenik faraona Khufua predstavlja stup koji se spominje u Izaiji 19:19, 20. Kakve bi veze ta piramida mogla imati s Biblijom? Pa, primjerice, smatralo se da duljina pojedinih hodnika u Keopsovoj piramidi pokazuje vrijeme kada će započeti ”velika nevolja“ iz Mateja 24:21, prema tadašnjem razumijevanju. Neki su se Istraživači Biblije zaokupili mjerenjem različitih dijelova piramide kako bi ustanovili, naprimjer, dan kada će otići na nebo! Ova takozvana Biblija u kamenu nekoliko se desetljeća smatrala vrlo važnom, sve dok engleska izdanja Kule stražare od 15. studenog i 1. prosinca 1928. nisu razjasnila da Jehovi nije potreban kameni spomenik koji su izgradili poganski faraoni i koji sadrži demonske astrološke znakove da bi potvrdio svjedočanstvo dano u Bibliji. Umjesto toga, istaknuto je da se Izaijino proročanstvo ispunjava u duhovnom smislu.

Prema tome, postojala je u početku jedna struja istraživaća, koja je u počest Russellu uz njegov običan grob, dala načiniti i jedan piramidalni. No, to nema nikakve veze sa masonima, nego sa tadašnjim njegovim gledištem u vezi tog učenja. Upravo zbog te vrste neznanja u vezi poveznice između tog spomenika i Russella, slični tebi, dali su si pravo uvrštavati ga u masonske skupine. Nezaboravi, neznanje je najveći neprijatelj ljudskoga uma i istine, gdje upadaju osobe zlonamjernog kova.

Stih koji si naveo govori o drugom Isusovom dolasku kada će čitav svet biti obnovljen i ne odnosi se na obožavanje.
Russell je bio mason. Imaš spisak masona iz tog vremena na internetu pa pogledaj.

Nije bilo nikakvog cepanja crkve jer to protivureči Isusovim rečima da je ni vrata pakla neće nadvladati. Ali je zato uvek bilo otpadanje od Crkve Hristove. Jedan od mnogobrojnih otpada su JS.

Pretpostavljam RKC i protestanti.

Obaranje od strane nekog nije obeležja Božjeg proroka nego medijuma-spiritiste koji pada u trans.

Otpadanje se vidi po bogosluženju i učenju pre i posle 1054.

Jasno se kaže da prvo mora doći do obnove, a onda do Isusovog dolaska.

Do kakve obnove ako ne u smislu pravog obožavanja ?

A što se tiće Kristove izvorne crkve - iskrenih ljudi -, nikada i nije došlo do prekida, pošto je uvijek bilo poniznih, nekada manje a nekada više.

Međutim, to se ne odnosi na crkvu kao instituciju, koja je postepeno skrenula sa puta čiste istine.

Upravo je taj otpad i počeo nastajati poslije smrti apostola, kao što jasno i samo Pismo kaže, a ne u nekakvoj dalekoj budućnosti, kao što želite prikazati i instituciju opravdati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back