Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde se radi o subotnom danu i Pavlovom putu u rano ujutro..

(ovo je jedan od onih situacija kada morate da hitno da odete sutra ujutru - u prvi dan)

i zato su se vernici okupili da još malo čuju apostola Pavla, koga neće više moći čuti jer se rastaje od njih...

Act 20:7 A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe, i proteže besedu do ponoći.
Act 20:8 I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.
Act 20:9 A seđaše na prozoru jedno momče, po imenu Evtih, nadvladano od tvrdog sna, i kad Pavle govoraše mnogo, naže se u snu i pade dole s trećeg poda, i digoše ga mrtva.
Act 20:10 A Pavle sišavši pade na nj, i zagrlivši ga reče: Ne bunite se, jer je duša njegova u njemu.
Act 20:11 Onda iziđe gore, i prelomivši hleb okusi, i dovoljno govori do same zore, i tako otide.

... u zoru je Pavle otišao! Očigledno je morao da ode i zato je CELU NOĆ govorio vernicima...

ovo nije bogosluženje 1. dana (kako biste hteli da prikažete), već rastanak sa braćom.

sta sads subota je prvi il sedmi dan u nedelji?ajde mozes ti to bolje ....

Joh 8:30 Kad ovo govoraše, mnogi Ga verovaše.
Joh 8:31 Tada Isus govoraše onim Jevrejima koji Mu verovaše: Ako vi ostanete na mojoj besedi, zaista ćete biti učenici moji,
Joh 8:32 I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.
Joh 8:33 Odgovoriše i rekoše Mu: Mi smo seme Avraamovo, i nikome nismo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbaviti?
Joh 8:34 Isus im odgovori: Zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini greh rob grehu.
Joh 8:35 A rob ne ostaje u kući vavek, sin ostaje vavek.
Joh 8:36 Ako vas, dakle, Sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni.
Joh 8:37 Znam da ste seme Avraamovo; ali gledate da me ubijete, jer moja beseda ne može u vas da stane.
Joh 8:38 Ja govorim šta videh od Oca svog; i vi tako činite šta videste od oca svog.

... a od Adventista Sedmog-dana ćete dobiti...

BIBLIJSKE ODGOVORE

DA LI JE BIBLIJSKI BOG OGRANICEN NEKIM ZAKONOM?DAJ MI BIBLIJSKI ODGOVOR?IMAS LI TI SOPSTVENO MILJENJE IL KO PAPAGAJ PONAVLJAS SEMINARSKA UCENJA?IMA LI NEKE SLOBODE U TVOM RAZMILJANJU?IMAS LI TI SLOBODNU LICNOST I HRABROST DA MI ODGOVORIS NA JEDNO TAKO PROSTO PITANJE?

Poslednja izmena:
pa sad ste krenuli da brkate dane da biste opravdali svoje ucenje sad je subota prvi dan..sramota do sramote,laz do lazi ali u skladu sa vasim osnivacem...svaka vam cast...

Kakvo brkanje dana?

Objašnjeno Vam je zašto je apostol CELU NOĆ govorio braći...

jer je ujutru rano morao da ode..

(da nosi Božju reč drugim gradovima)

.. zar je ovo Vama nelogično?

Kakvo brkanje dana?

Objašnjeno Vam je zašto je apostol CELU NOĆ govorio braći...

jer je ujutru rano morao da ode..

(da nosi Božju reč drugim gradovima)

.. zar je ovo Vama nelogično?

nelogicno je da neko ko se predstavlja hrisaninom ne slavi Vaskrsenje hristovo nego slavi izlazak iz egipta,nelogicno je slediti vizije zene koja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana....i koja je promasila datum dolaska Hristovog iako i sam Hristos taj dan nije otkrivao....e to je nelogicno kod vas

Očigledno da ne poznaješ učenje osnivača svoje sekte.

Utemeljitelji ASD upravo grade tezu da je "Bog odbacio sav pokvareni svet". Od Boga odbačeni pokvareni svet su svi oni koji nisu prihvatili "poruku prvog anđela" (ono što je Miller propovedao). Nema čak ni "popravnog" za "pokvarene", sa 22.10.1844. "zatvorena su vrata". Ovu "groznu" vest propovedaju narednih sedam godina (nije slučajno sedam godina), s tim da glavni pokretač svih ovih zbivanja, Miller, napušta i naučavanje i pokret. Istekom sedam godina, neispunjenjem onoga što su očekivali i najavljivali, "pioniri Adventizma", umesto da priznaju zablude, odlučuju "rupe u svom naučavanju" zakrpati novom zabludom. Iznedruju doktrinu o "Isusovom preseljenju" u Nebeskoj Svetinji. Verni Ostatak, od navjestitelja "najgroznije vesti" čovečanstvu (da ga je Bog 22.10.1844. god. odbacio), promeće se u "jedinog donositelja spasonosne istine" čovečanstvu. Ali ponovo ne može bez ekskluziviteta. Samo oni kojima je dato znati u kojem stanu u Nebeskoj Svetinji sada živi Isus, zaslužuju spasenje. Oni koji to ne znaju i ne prihvataju, čak i kad molitve Bogu upućuju, te molitve idu direktno Sotoni

EMANUILO,

DOBRO JUTRO,

AKO ZELIS DA POBIJES NEKU OD IZJAVA EGW ILI NEKO OD UCENJA ADVENTISTICKE CRKVE, MOLIM TE NEMOJ PRICATI U VETAR.
NAVEDI NAVOD KOJI OSPORAVAS, JER SAMO TAKO NA NJEGA MOZEMO DATI ODGOVOR.
Voleo bih da znam da li si ti to dobro napisao i razumeo. Unapred hvala

Poslednja izmena:
Sramno je sto ti propovedas zenu koja je omanula Hristov dolazak i molila se sotoni 29 dana,e to je moj prijatelju sramota...

DOBRO JUTRO NEO,
ZELIMO TI PONOVO DOBRODOSLICU,
ZAR NISI SE TI JUCE POZDRAVIO S NAMA I NAPUSTIO0 OVU TEMU?
STA JE SAD? REKAO SAM JA DA CES SE TI VRATITI, NE MOZES TI BEZ NAS.
MORAS DA PAZIS DA TA NOSTALGIJA NE BUDE TRAJNA JER KO ZNA MOZES JOS POSTATI I ADVENTISTA.

Neo, zasto pricas makar sta?
Zasto upotrebljavas uvredne izraze?
Da li je to zbog Sv. Maksima koji nije znao nista bolje od tebe?

Poslednja izmena:
И открићу ругобу њезину пред милосницима њезинијем, и нико је неће избавити из моје руке.

И укинућу сваку радост њезину, светковине њезине, младине њезине и суботе њезине и све празнике њезине.

subotari zasto se protivite Hristovoj volji izrazenoj kroz proroke Staroga Zaveta:think: cija ste vi zbornica?Hristova ili onoga kome se elena molila 29 dana:think:

Neo, izgleda da si ti malo ogranicen pa ne pamtis dobro.

Zar jos nisi naucio da postoji razlika izmedju Subote i subota?

A da li ti znas nesto pametno da kazes i kad kazes da to izrazih kulturno bez vredjanja?
Ako ti ne znas bolJe uredu samo nasavi.

Poslednja izmena:
nelogicno je da neko ko se predstavlja hrisaninom ne slavi Vaskrsenje hristovo nego slavi izlazak iz egipta,nelogicno je slediti vizije zene koja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana....i koja je promasila datum dolaska Hristovog iako i sam Hristos taj dan nije otkrivao....e to je nelogicno kod vas

Svetkovanjem subote se ne slavi izlazak iz egipta nego stvaranje.

Nisu Adam i Eva slavili subotu zbog izlaska iz egipta nego zbog stvaranja i kao 4 Bozju zapovest.

8 Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je medju vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
12 Poštuj oca svog i mater svoju, da ti se produže dani na zemlji, koju ti da Gospod Bog tvoj.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STO SE TICE VASKRSENJA; MI GA SLAVIMO ONAKO KAKO JE GOSPOD REKAO.

NE SAMO NJEGOVO VASKRSENJE NEGO I NJEGOVU SMRT JER JE TAKO GOSPOD REKAO:

24 I zahvalivši prelomi i reče: Uzmite, jedite, ovo je telo moje koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
25 Tako i čašu, po večeri, govoreći: Ova je čaša novi zavet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.

1.Kor 11:26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje.

1.Kor 11:26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje.

Röm 6:4 Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.

Slavljenje Hristove smrti i vaskrsenja jeste kada se neko krsti i kada zivi zivotom vere.

Ne kao ti neo, psovanje laganje iizvrtanje sitine.
Time se ruzi Gospod.

Röm 13:13 Da hodimo pošteno kao po danu: ne u žderanju i pijanstvu, ne u kurvarstvu i nečistoti, ne u svadjanju i zavisti;

1.Joh 1:6 Ako kažemo da imamo zajednicu s Njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine.

sta je ne svidja vam se prorocanstvo koje je Hristos ispunio?ode vam subota u zaborav...:hahaha:

DOBRO NEO,
KOLIKO PUTA JA TREBA TEBI DA PONOVIM DA NE PRICAS PRICE, JER OVO NIJE OBDANISTE, NEGO ZRELI LUDI DISKUTUJU O VAZNIM PITANJIMA.

DA LI SI PRONAQSAO ZAPOVEST KOJA OD HRISCANA TRAZI DA PRESTANU SVETKOVATI SUBOTU?
DA LI SI NASAO ZAPOVEST KOJA ZAHTEVA OD HRISCANA DA POSLE VASKRSENJA HRISTOVA TREBA DA SVETKUJU NEDELJU?
AKO TO NEMAS, ONDA TI DRUGO I NE PREOSTAJE NEGO DA NASTAVIS KAO STO I RADIS.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back