Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sva Vaša pitanja zaslužuju odgovore...

i možda da otvorim posebnu temu u kojoj ću odgovarati na sva pitanja koja ste mi postavili?

U ovom kratkom chat-u (nedeljom popodne) ne mogu vremenski da stignem da odgovorim na sva pitanja što ste mi postavili.

Dozvolite mi da na sva pitanja koja do sada nisam stigao da odgovorim, ostavim za drugu temu.

Nadam se da se slažete?

Moze jedno pitanje za tebe?Da li ti mislis da je Bog ogranicen nekim zakonom?

kada budes shvatio da je odmor u Hristu i da je to cetvrta zapovest sve ostale stvari ce ti biti jasnije...

IV Božja zapovest je bila data ljudima još kada nisu zgrešili...

a naravno da bez Hrista grešnik ne može da ima mir, ljubav...

bez Duha Svetoga ne možemo ostaviti nijedan greh (možete se uzdravati od greha, ali ne možete dobiti NOVE MOTIVE...

NOVO SRCE, LJUBAV (prema svima pa i prema neprijateljima)

(a to sve sačinjava odmor - odmor od zla - greha - odmor u Hristu - SAVRŠENA LJUBAV)

IV Božja zapovest je bila data ljudima još kada nisu zgrešili...

a naravno da bez Hrista grešnik ne može da ima mir, ljubav...

bez Duha Svetoga ne možemo ostaviti nijedan greh (možete se uzdravati od greha, ali ne možete dobiti NOVE MOTIVE...

NOVO SRCE, LJUBAV (prema svima pa i prema neprijateljima)

(a to sve sačinjava odmor - odmor od zla - greha - odmor u Hristu - SAVRŠENA LJUBAV)

ma idi bre zato su klanjali teletu dok je Mojsije bio na sinaju.....sta pricas bre ti covece Bozji?Svo ljudi su gresni,svi....samo ako Hristos uzme grehe coveka on se moze spasiti......

pa odgovoreno ti je odmor je u Hristu i njegovom danu vaskrsenja ,nedelji kada su se i prvi hriscani u delima apostolskim skupljali da lome hleb...nema odmora bez Hrista a subota kao subota je ukinuta kao praznik za hriscane sto su i proroci rekli

Brat Glasnik Vam je izneo stihove u kojima ste mogli da vidite da su se učenici skupljali svakoga dana i lomili hleb...

i kažete da je subota ukinuta!!!

Ko je UKINUO Božju zapovest?

Zar ne treba Onaj koji je USPOSTAVIO ZAKON da pruži neko objašnjenje ako hoće da ukine neku od Njegovih zapovesti?

I zašto bi STVORITELJ ukinuo JEDINU ZAPOVEST iz Dekaloga u kojoj se vidi Njegov autoritet kao ZAKONODAVCA, kao STVORITELJA, kao VLASNIKA (neba i zemlje)?

Daničić-Karadžić
Exo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Kršćanska Sadašnost
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

King James Version
Exo 20:11 For in six days the LORD made heaven and earth, the sea, and all that in them is, and rested the seventh day: wherefore the LORD blessed the sabbath day, and hallowed it.

Modern King James Version
Exo 20:11 For in six days Jehovah made the heavens and the earth, the sea, and all that is in them, and rested the seventh day. Therefore Jehovah blessed the Sabbath day, and sanctified it.

Poslednja izmena:
Exodus 20:11

(Croatian ST (KS)) Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

(KJV) For in six days the LORD made heaven and earth, the sea, and all that in them is, and rested the seventh day: wherefore the LORD blessed the sabbath day, and hallowed it.

(LITV) For in six days Jehovah made the heavens and the earth, the sea, and all which is in them, and He rested on the seventh day; on account of this Jehovah blessed the sabbath day and sanctified it.

(MKJV) For in six days Jehovah made the heavens and the earth, the sea, and all that is in them, and rested the seventh day. Therefore Jehovah blessed the Sabbath day, and sanctified it.

(Serbian DK) Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Brat Glasnik Vam je izneo stihove u kojima ste mogli da vidite da su se učenici skupljali svakoga dana i lomili hleb...

i kažete da je subota ukinuta!!!

Ko je UKINUO Božju zapovest?

Zar ne treba Onaj koji je USPOSTAVIO ZAKON da pruži neko objašnjenje ako hoće da ukine neku od Njegovih zapovesti?

I zašto bi STVORITELJ ukinuo JEDINU ZAPOVEST iz Dekaloga u kojoj se vidi Njegov autoritet kao ZAKONODAVCA, kao STVORITELJA, kao VLASNIKA (neba i zemlje)?

DK
Exo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

KS
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

KJV
Exo 20:11 For in six days the LORD made heaven and earth, the sea, and all that in them is, and rested the seventh day: wherefore the LORD blessed the sabbath day, and hallowed it.

MKJV
Exo 20:11 For in six days Jehovah made the heavens and the earth, the sea, and all that is in them, and rested the seventh day. Therefore Jehovah blessed the Sabbath day, and sanctified it.

gde pise da su skupljali svakoga dana i lomili hleb?

Danas Vam je brat Glasnik izneo...

I Vi ste bratu uzvratili citiruji stih i dodali ste komentar...

pa ipak opet pitate, gde piše!

Koliko puta ćete ponoviti ISTA PITANJA kao da NIKAD NISTE čuli odgovor?

???

"A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, besjeđaše im Pavle, jer namjeravaše sutradan da otide, i produži besjedu do ponoći"
[Dela 20:7]

"Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem"
[1.Kor 16:2

"A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, besjeđaše im Pavle, jer namjeravaše sutradan da otide, i produži besjedu do ponoći"
[Dela 20:7]

Ovde se radi o subotnom danu i Pavlovom putu u rano ujutro..

(ovo je jedan od onih situacija kada morate da hitno da odete sutra ujutru - u prvi dan)

i zato su se vernici okupili da još malo čuju apostola Pavla, koga neće više moći čuti jer se rastaje od njih...

Act 20:7 A u prvi dan nedelje, kad se sabraše učenici da lome hleb, govoraše im Pavle, jer htede sutradan da pođe, i proteže besedu do ponoći.
Act 20:8 I behu mnoge sveće gore u sobi gde se bejasmo sabrali.
Act 20:9 A seđaše na prozoru jedno momče, po imenu Evtih, nadvladano od tvrdog sna, i kad Pavle govoraše mnogo, naže se u snu i pade dole s trećeg poda, i digoše ga mrtva.
Act 20:10 A Pavle sišavši pade na nj, i zagrlivši ga reče: Ne bunite se, jer je duša njegova u njemu.
Act 20:11 Onda iziđe gore, i prelomivši hleb okusi, i dovoljno govori do same zore, i tako otide.

... u zoru je Pavle otišao! Očigledno je morao da ode i zato je CELU NOĆ govorio vernicima...

ovo nije bogosluženje 1. dana (kako biste hteli da prikažete), već rastanak sa braćom.

"Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem"
[1.Kor 16:2

Ovo je upozorenje vernicima da blagovremeno spreme sve što hoće da pošalju braći u Jerusalim...

1Co 16:1 A za milostinju svetima, kao što uredih po crkvama galatijskim onako i vi činite.
1Co 16:2 Svaki prvi dan nedelje neka svaki od vas ostavlja kod sebe i skuplja koliko može, da ne bivaju zbiranja kad dođem.
1Co 16:3 A kad dođem, koje nađete za vredne one ću s poslanicama poslati u Jerusalim neka odnesu vašu pomoć.
1Co 16:4 A ako bude vredno da i ja idem, poći će sa mnom.
1Co 16:5 A k vama ću doći kad prođem Makedoniju, jer ću proći kroz Makedoniju.
1Co 16:6 A u vas može biti da ću se zabaviti, ili i zimovati, da me vi pratite kud pođem.
1Co 16:7 Sad vas u prolaženju neću videti, a nadam se neko vreme ostati kod vas, ako Gospod dopusti.
1Co 16:8 A u Efesu ću ostati do Trojičina dne;
1Co 16:9 Jer mi se otvoriše velika i bogata vrata, i protivnika ima mnogo.

Ovo su sve saveti izgovoreni u bratskoj ljubavi na rastanku (jer 1. dana uvek kreće dalje na put)...

1Co 16:10 A ako dođe Timotije, gledajte da bude kod vas bez straha; jer on radi delo Gospodnje kao i ja.
1Co 16:11 Da ga niko, dakle, ne prezre, nego ga ispratite s mirom da dođe k meni; jer ga čekam s braćom.
1Co 16:12 A za brata Apola, mnogo ga molih da dođe k vama s braćom: i nikako ne beše mu volja da sad dođe; ali će doći kad imadbude kad.
1Co 16:13 Pazite, stojte u veri, muški se držite, utvrđujte se.
1Co 16:14 Sve da vam biva u ljubavi.
1Co 16:15 Molim vas, pak, braćo, znate dom Stefanin da je novina od Ahaje, i na služenje svetima odredi se;
1Co 16:16 Da ste i vi pokorni takvima, i svakome koji pomaže i trudi se.
1Co 16:17 Ali se obradovah dolasku Stefaninom i Fortunatovom i Ahajikovom, jer mi oni nadoknadiše što sam bio bez vas;
1Co 16:18 Jer umiriše duh moj i vaš. Prepoznajte, dakle, takve.
1Co 16:19 Pozdravljaju vas crkve azijske. Pozdravljaju vas u Gospodu mnogo Akila i Priskila s domašnjom svojom crkvom.
1Co 16:20 Pozdravljaju vas braća sva. Pozdravite jedan drugog celivom svetim.
1Co 16:21 Pozdravljam vas ja, Pavle svojom rukom.
1Co 16:22 Ako ko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista da bude proklet, maran ata.
1Co 16:23 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista s vama;
1Co 16:24 I ljubav moja sa svima vama u Hristu Isusu. Amin.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back