Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1 Hoću dakle da vi znate koliku borbu imam za vas i za one što su u Laodikiji i u Jerapolju, i za sve koji ne videše lice moje u telu, 2 Da se uteše srca njihova, i da se stegnu u ljubavi, i u svakom bogatstvu punog razuma, na poznanje tajne Boga i Oca i Hrista, 3 U kojoj je sve blago premudrosti i razuma skriveno. 4 A ovo govorim, da vas niko ne prevari slatkim rečima. 5 Jer ako telom i nisam kod vas, ali sam duhom s vama, radujući se i videći vaš red i tvrđu vaše vere u Hrista.

6 Kako dakle primiste Hrista Isusa Gospoda onako živite u Njemu, 7 Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrđeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću. 8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu. 9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno. 10 I da budete ispunjeni u Njemu koji je glava svakom poglavarstvu i vlasti; 11 U kome i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivši telo greha mesnih obrezanjem Hristovim; 12 Zakopavši se s Njim krštenjem, u kome s Njim i ustaste verom sile Boga koji Ga vaskrsnu iz mrtvih. 13 I vas koji ste bili mrtvi u gresima i u neobrezanju tela svog, oživeo je s Njim, poklonivši nam sve grehe, 14 I izbrisavši pismo uredbe koja beše protiv nas, i to uzevši sa srede prikova ga na krstu; 15 I svukavši poglavarstva i vlasti izvede ih na ugled slobodno, i pobedi ih na njemu.

16 Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote; 17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo. 18 Niko da vas ne vara po svojoj volji izabranom poniznošću i službom anđela, istražujući i šta ne vide, i uzalud nadimajući se umom tela svog, 19 A ne držeći se glave, iz koje je sve telo s pomoću zglavaka i sveza sastavljeno, i raste za rast Božji. 20 Ako dakle umreste s Hristom stihijama sveta, zašto se kao živeći u svetu prepirete: 21 Ne dohvati se, ne okusi, ne opipaj; koje je sve na pogibao onome koji čini, 22 Po zapovestima i naukama ljudskim? 23 Koje je samo po reči premudrost samovoljno izbrane službe i poniznosti i nešteđenja tela, ne za čast kakvu, za punjenje tela.

Evo jednog godišnjeg praznika (u koji ne treba da se radi, dakle odmor - subota):

Lev 23:26 Još reče Gospod Mojsiju govoreći:
Lev 23:27 A deseti je dan tog meseca sedmog dan očišćenja; sabor sveti neka vam je, i mučite duše svoje, i prinesite Gospodu žrtvu ognjenu.
Lev 23:28 U taj dan nemojte raditi nijedan posao, jer je dan očišćenja, da se očistite pred Gospodom Bogom svojim.
Lev 23:29 A svaka duša koja se ne bi mučila u taj dan, da se istrebi iz naroda svog.
Lev 23:30 I svaku dušu koja bi radila kakav posao u taj dan, ja ću zatrti dušu onu u narodu njenom.
Lev 23:31 Ni jedan posao nemojte raditi; to da je večna uredba od kolena do kolena u svim stanovima vašim.
Lev 23:32 Subota počivanja neka vam bude, i mučite duše svoje; devetog dana istog meseca kad bude veče, od večera do večera praznujte počinak svoj

Kakve veze sad ima ovaj godišnji praznik sa IV Božjom zapovešću?

Ovaj praznik ukazuje na konačno uklanjanje greha..

I ovaj praznik JOŠ NIJE ISPUNJEN..

Jom-Kipur

Poslednja izmena:
Evo jednoggodišnjeg praznika (u koji ne treba da se radi, dakle odmor - subota):

Lev 23:26 Još rečeGospod Mojsiju govoreći:
Lev 23:27 A desetije dan tog meseca sedmog dan očišćenja; sabor sveti neka vam je, i mučite dušesvoje, i prinesite Gospodu žrtvu ognjenu.
Lev 23:28 U taj dannemojte raditi nijedan posao, jer je dan očišćenja, da se očistite predGospodom Bogom svojim.
Lev 23:29 A svakaduša koja se ne bi mučila u taj dan, da se istrebi iz naroda svog.
Lev 23:30 I svakudušu koja bi radila kakav posao u taj dan, ja ću zatrti dušu onu u narodunjenom.
Lev 23:31 Ni jedanposao nemojte raditi; to da je večna uredba od kolena do kolena u svimstanovima vašim.
Lev 23:32 Subotapočivanja neka vam bude, i mučite duše svoje; devetog dana istog meseca kadbude veče, od večera do večera praznujte počinak svoj

Kakve vezesad ima ovaj godišnji praznik sa IV Božjom zapovešću?

Ovaj praznikukazuje na konačno uklanjanje greha..

I ovajpraznik JOŠ NIJE ISPUNJEN..

Jom-Kipur

pa el trebite one sto ne praznuju subotu?:think:

Kakve veze imaju razni godišnji praznici sa crvenim slovom (u kojima se ne radi) sa nedeljom?

?

citav crkveni kalendar je posvecen bibliji i licnostima u njima a tebi ako ne svidja slusaj svoju prorocicu kja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana...nedelja je svet dana zato sto je Hristos tada vaskrsao....ako je vama subota ispred vaskrsenja onda vi odbijate Hrista i njegovo spasenje..

Zasto ti vaskrs nioje na prvom mestu nego slavljenje izlaska iz Egipata?

Bog je sam načinio SVETIM VREME (7. DAN) u kojem se susreće sa svojim narodom...

Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,

Ne možete Vi da menjate Njegov zakon..

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

Evo jednoggodišnjeg praznika (u koji ne treba da se radi, dakle odmor - subota):

Lev 23:26 Još rečeGospod Mojsiju govoreći:
Lev 23:27 A desetije dan tog meseca sedmog dan očišćenja; sabor sveti neka vam je, i mučite dušesvoje, i prinesite Gospodu žrtvu ognjenu.
Lev 23:28 U taj dannemojte raditi nijedan posao, jer je dan očišćenja, da se očistite predGospodom Bogom svojim.
Lev 23:29 A svakaduša koja se ne bi mučila u taj dan, da se istrebi iz naroda svog.
Lev 23:30 I svakudušu koja bi radila kakav posao u taj dan, ja ću zatrti dušu onu u narodunjenom.
Lev 23:31 Ni jedanposao nemojte raditi; to da je večna uredba od kolena do kolena u svimstanovima vašim.
Lev 23:32 Subotapočivanja neka vam bude, i mučite duše svoje; devetog dana istog meseca kadbude veče, od večera do večera praznujte počinak svoj

Kakve vezesad ima ovaj godišnji praznik sa IV Božjom zapovešću?

Ovaj praznikukazuje na konačno uklanjanje greha..

I ovajpraznik JOŠ NIJE ISPUNJEN..

Jom-Kipur

inace fariseji su bas postupali po ovom zakonu zato ga i raspese jer kvarase subotu...sad kad bi dosao hrist vi biste zajedno sa jevrejima raspeli...

Bog je sam načinio SVETIM VREME (7. DAN) u kojem se susreće sa svojim narodom...

Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,

Ne možete Vi da menjate Njegov zakon..

Sedmi dan nema pocetak ni zavrsetak..sedmi dan je poceo nakon vaskrsenja....vi menjate zakon i delite selektirate sta vam svidja sta vam se ne svidja...nama je Hristos zakon....

Subota nekome ispred Boga???

?

Valjda obrnuto...

Zato što nam je BITAN naš Gospod Isus Hrist, koji je dao život za nas grešnike...

ZATO HOĆEMO DA POSLUŠAMO SVAKU BOŽJU REČ!

Sve što izlazi iz usta Božjih!

pa onda poslusaj i slavi Hrista i njegovo vaskrsenje....jer je Bog balegu praznika bacio tim farisejima u lice....prorostva su se ispunila....zapovest je 6 dana radi a sedmi dan posveti Bogu......dodji u crkvu ,da se sa bracom i sestrama p[omolis bogu i da jedes krv i telo hristovo kao sto je on zapovedio na poslednjoj veceri

inace fariseji su bas postupali po ovom zakonu zato ga i raspese jer kvarase subotu...sad kad bi dosao hrist vi biste zajedno sa jevrejima raspeli...

Stalno ponavljate isto...

Po Vama su sveštenici znali da tumače Božji zakon, a subotom planirali ubistvo sa predumišljajem?

To su isti tumači kao i današnji sebičnaci...

(tumače onako kako njima odgovara...

..

kad se ljudi rode zapadno oni brane papski primat

a kad se rode istočno, onda oni brane nedelju ili petak..

a šta Bog govori to ćemo da izopačimo i da predstavimo u narodu kao kuga...

Act 24:5 Jer nađosmo ovog čoveka da je kuga, i podiže bunu protiv sviju Jevreja po vasionom svetu, i da je kolovođa jeresi nazaretskoj;

ČIJI JE TO DUH?

..

kad se neko rodi zapadno oni brane papski primat

kad se rode istočno oni brane nedelju ili peta..

a šta Bog govori to ćemo da izopačimo i da predstavimo u narodu kao kuga...

Act 24:5 Jer nađosmo ovog čoveka da je kuga, i podiže bunu protiv sviju Jevreja po vasionom svetu, i da je kolovođa jeresi nazaretskoj;

mi smo rodjeni u danu hrsitovog vaskrsenja i u danu kada se sveti duh spustio na apostole a taj dan je bio nedelja...

pa onda poslusaj i slavi Hrista i njegovo vaskrsenje....jer je Bog balegu praznika bacio tim farisejima u lice....prorostva su se ispunila....zapovest je 6 dana radi a sedmi dan posveti Bogu......dodji u crkvu ,da se sa bracom i sestrama p[omolis bogu i da jedes krv i telo hristovo kao sto je on zapovedio na poslednjoj veceri

A šta ako meni SAVEST govori drugačije?

?

Kako se zove kada neko NAMERNO IZOPAČUJE Božju reč?

Da li ste čuli za IX Božju zapovest?

NE SVEDOČI LAŽNO...

???

pa vi svedocite lazno sve vreme tvrdeci da je papa uveo nedelju,sledite laznog proroka....pa ima li vece lazi od tih?vas osnivac je bio lazov koji je tvrdio da je bio inspiras svetim duhom za pisanje svoje knjige ono ispalo plagijatorstvo,pa promasaj dolaska,pa molitva sotoni od 29 dana po sopstvenoj viziji....SRAMOTA

Ako je prekršio IV Božju zapovest, Vi i ja ne bismo imali mogućnost spasenja...

Niti bi Bog imao prava (pravno gledano) da nas opravda i da nas zaštiti (ovog trenutka) od palih anđela.

...

pa ispunio je zakon da bi mi mogli da se spasemo...bog nije ogranicen nikakvim zakonom,niti je zbog zakona dosao jer je to neki pravni sistem koji on mora da postuje ...on je dosao samo iz jednog razloga da pokaze svoju ljubav prema covecanstvu...

Sva Vaša pitanja zaslužuju odgovore...

i možda da otvorim posebnu temu u kojoj ću odgovarati na sva pitanja koja ste mi postavili?

U ovom kratkom chat-u (nedeljom popodne) ne mogu vremenski da stignem da odgovorim na sva pitanja što ste mi postavili.

Dozvolite mi da na sva pitanja koja do sada nisam stigao da odgovorim, ostavim za drugu temu.

Nadam se da se slažete?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back