Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto tako šta mislite o glavnim knjigama Ellen White, o seriji knjiga Vekovni konflikt:

Vekovni Konflikt (serija knjiga)

Patrijarsi i proroci
Priča o
PATRIJARSIMA i PROROCIMA
Ilustrovana u Životu Svetih ljudi iz Davnina

Proroci i carevi
Priča o
PROROCIMA i CAREVIMA
Ilustrovana u Ropstvu i Obnovi Izraela

Čežnja vekova
Vekovni Konflikt ilustrovan u Životu Hristovom

Dela apostola
U Objavljivanju Jevanđelja o Isusu Hristu

Velika borba
Velika Borba
Između Hrista i Sotone
Vekovni Konflikt u Hrišćanskoj Eri

I originalni naslovi na engleskom:

Conflict of the Ages (book series)

Patriarchs and Prophets
The Story of
PATRIARCHS and PROPHETS
As Illustrated in the Lives of Holly man of Old
http://www.ellenwhite.info/books/books-by-egw-pp.htm

Prophets and Kings
The Story of
PROPHETS and KINGS
As Illustrated in the Captivity and Restoration of Izrael
http://www.ellenwhite.info/books/books-by-egw-pk.htm

Desire of Ages
The DESIRE of AGES
The Conflict of the Ages illustrated in the Life of Christ
http://www.ellenwhite.info/books/books-by-egw-da.htm

Acts of the Apostles
The ACTS of the APOSTLES
In the Proclamation of the Gospel of Jesus Christ
http://www.ellenwhite.info/books/books-by-egw-aa.htm

Great Controversy
The Great Controversy
Between Christ and Satan
The Conflict of the Ages in the Christian Dispensation
http://www.ellenwhite.info/books/books-by-egw-gc.htm

Poslednja izmena:
Opet proizvoljno tumacenje.
Oni su isli na krstenje vodom za oprastanje grehova, i to cisto radi reda bez vere.

A šta se danas radi?

Da li danas ljudi pristaju uz Hrista kao u vreme apostola?

Ili je sve postalo folklor? Tradicija! Običaji!

Da li ljudi znaju šta je istina ili su se krstili (bez njihovog pitanja) kada su bili deca?

Kakvo je to SLOBODNO PRIHVATANJE Isusa Hrista?

A šta se danas radi?

Da li danas ljudi pristaju uz Hrista kao u vreme apostola?

Ili je sve postalo folklor? Tradicija! Običaji!

Da li ljudi znaju šta je istina ili su se krstili (bez njihovog pitanja) kada su bili deca?

Kakvo je to SLOBODNO PRIHVATANJE Isusa Hrista?

Ljudi ocigledno vise postuju nego tada, jer su bili manjina.
A sto se tice naslova knjiga koje si naveo, mogu dati sud samo o jednoj koju posedujem.
Hristove ocigledne poruke.

ja ne mogu stvarno da verujem da neki ljudi vise veruju prolupaloj zeni nego Hristu neka vam je Bog u pomoc sa vasom kvaziteologijom

Dobro jutro NEO,

A ja nikako ne mogu da se nacudim cudom velikim da moj brat NEO, devedeset puta vraca se na praznovanje SUBOTE.
O tom smo mislim sve rekli sto je tebalo reci, ali izgleda da Neoa muci savest sto praznuje pogresan dan, a gazi onoj koji je Bog uspostavio pa se neprestano vraca na ist u temu.

Neo, zar ti zbilja milis da nisi preterao sa ta dva komenrar koja bez prekida ponavljas?
Zar ti mislis da ces time nesto postici?

Poznate su nama sve te price koje ti pricas, i potpuno smo uvereni da su bez osnova.

Ono sto ocekujemo od vas a sto bi mogo biti sudbonosno u nasoj odluci da li da ostanemo na praznovqnju subote
ili da prihvatimo nedelju je: NADJI TE NAM U NOVOM ZAVETU ZAPOVEST KOJA OD HRISCANA TRAZI DA PRAZNUJU NEDELJU.
NADJITE ZAPOVEST U KOJOJ BOG KAZE: DO SADA JE BILA SUBOTA, A OD SADA PRAZNUJET UMESTO SEDMOG, PRVI DAN US EDMICI.

ZAPOVEST, a ne price.

Cim to pronadjes, pod hitno javi se jer tako nesto cekamo.

Pozdrav svima

Emanuilo, nije potrebno da ti ja kaze, uzmi Petoknjizje pa citaj koje zakone je napisao Mojsije.
Potrebno je napraviti vidnu razliku izmedju zakona koje je Mojsije pisao i Dekaloga koji je Bog napisao.
Procitao sam petoknjizje ali nigde ne nadjoh sta spada u zakone, sta u zapovesti, sta u naredbe, sta u pravila a sta u uredbe.
I jedno i drugo je dao BOG. Tako da ne moze biti manje vredno.

Ko su oni i šta naučavaju? Koliko je njihovo naučavanje istinito?

ADVENTISTICKI HRISCANI VERUJU

[SIZE=4[SIZE=5]]7. Covekova priroda
Covek i žena stvoreni su po Božjem oblicju sa individualnošcu, sa mogucnošcu i slobodom mišljenja i delovanja.
Iako su stvoreni kao nezavisna bica, svaki covek je nedeljiva celina tela, duha i duše, koja zavisi od Boga za život, disanje i sve ostalo.
Kada su postali neposlušni Bogu, naši prvi roditelji su poricali svoju zavisnost od Njega, odvojili se od Boga i pali sa svoga visokog položaja.
Božji lik u njima bio je narušen i oni su postali podložni grehu. Njihovi naslednici ucestvuju u ovoj paloj prirodi i njenim posledicama.
Oni su rodeni sa slabostima i sklonostima ka zlu. Medutim, Bog je u Hristu pomirio svet sa sobom i svojim Duhom obnavlja smrtnike
koji se kaju u lik njihovog Tvorca. Stvoreni na slavu Bogu, oni su pozvani da Ga vole, da vole jedni druge i vode brigu o svojoj životnoj sredini.
[/SIZE][/SIZE]
(1. Mojsijeva 1,26-28; 2,7; Psalam 8,4-8; Dela 17,24-28; 1. Mojsijeva 3; Psalam 51,5; Rimljanima 5,12-17; 2. Korincanima 5,19.20;
Psalam 51, 10; 1. Jovanova 4,7.8.11.20; 1. Mojsijeva 2,15)

Ima li vas, o, adventni? :lol:

ADVENTISTICKI HRISCANI VERUJU

8. Velika borba
Ceo ljudski rod obuhvacen je velikom borbom izmedu Hrista i sotone u odnosu na Božji karakter,
Njegov zakon i Njegovu vladavinu nad svemirom. Ovaj sukob nastao je na nebu kada je jedno stvoreno bice,
obdareno slobodom izbora, u samouzvišenju uvelo duh pobune u ovaj svet i navelo na greh Adama i Evu.
Ovaj covekov greh imao je za ishod izopacenost Božjeg oblicja u ljudskom rodu, metež u stvorenom svetu i
na kraju njegovo uništenje u vreme potopa celog sveta. Posmatran od svih stvorenih bica, ovaj svet postao
je poprište sveopšteg sukoba iz koga ce Bog ljubavi na kraju izaci opravdan. Da bi pomogao svom narodu u ovoj borbi,
Hristos šalje Svetog Duha i odane andele da ga vode, zaštite i podupru na putu spasenja.

(Otkrivenje 12,4-9; Isaija 14,12-14; Jezekilj 28,12-18, 1. Mojsijeva 3; Rimljanima 1,19-32; 5, 12-21; 8,19-22; 1. Mojsijeva 6-8;
2. Petrova 3,6; 1. Korincanima 4,9; Jevrejima 1,14)

O spustanja Svetog Duha na pedestnice po zakonu:cool:

Odliceo Neo, upravo tako sam i ja mislio.

Neo i Boky, mozete li mi sada naveste sve sekte koje su se od silaska Svetog Duha odvojile od vase ctkve?

Da vam pomognem makar malo:
Gnostici,
Eboniti,
Montanisti,
Arijevci
Pavlikijani,
Bogumili,
Bogomoljci,
Ziloti i......

Zato kad govorite o sektama, treba da oznacite o cijim sektama govorite.

Poslednja izmena:
Procitao sam petoknjizje ali nigde ne nadjoh sta spada u zakone, sta u zapovesti, sta u naredbe, sta u pravila a sta u uredbe.
I jedno i drugo je dao BOG. Tako da ne moze biti manje vredno.

Pa dobro Samuelu da pokusam i tebi da pomognem:

U Bibliji zapisani su razni zakoni isto kao sto ih i mi danas imamo u Crkvi i Drzavi.

Ovo su te vrste zakona:

1. Dekalog. Bog ga je napisao na kamenim plocama i cuvan je u Kovcegu zaveta. 2. Mojsijeva 20,1-17.
To se zove i moralni zakon koji je merilo Bozje pravde na sudu. Taj zakon je vecan kao i njegov Zakonodavac.

2.Obredni zakon. Taj zakon obuhvata propise o svestenstvu i njihovim odezdama, bogosluzneju, zrtvama, hram i opremi koja mu pripada itd. Ovi propisi su zapisani u 3. Mojsijevoj od 1-9. poglavlja.
Taj zakon Mojsije je napisao u knjigu i on nije cuvan u Kovcegu zaveta za plocasma Zakona, nego odvojeno, napolju pored Kovcega.
Tako i svaka hriscanaka crkvga danas ima svoje verske propise za soje svestenstvo i sistem bogosluzenja.
Jevrejski obredni zakon nasao je svoje ispunjenje u Hristovoj zrtvi, tako danas ni Jeverji ne prinose zrtve.

3. Gtadjanski zakon. Posto je Izrailj u ono vreme bio i nova drzava, ali bez pravnika i postojeceg sudskom sistema, zato su dobili i gradjanske propise.
Ovaj zakon nalazi se u 2. Mojsijevoj 21. 22. poglavlju.
Danas o tom zakonu vodi brigu drzava. On nije ukinut samo moze biti drugacije izrazen i rasclanjen. Po tom zakonu i dnas prestupnik odlazi u zatvor ili placa kaznu.

4. Zakon o zdravlju nalazi se u 3. Mojsijevoj og 11-15. poglavlja.
Ni taj zakon nije ukinut. Svaka zemlja ima svoj zakon o zdravlju. Taj zakon regulise ceo zdravsteni sistem.
Ne smes u restoranu imati skladiste hemijskih otrova. Ako se razbolis od zarazne bolesi po tom zakonu ides u karantin, izolaciju

Posto se svi ti zakoni nalaze u Pet knjiga Mojsijevih zato se i zbir tih knjiga naziva Tora, sto znaci knjiga zakona.
Mi bismo danas rekli svi ti zakoni su deo pravnog sistema.

Poslednja izmena:
ja ne mogu stvarno da verujem da neki ljudi vise veruju prolupaloj zeni nego Hristu neka vam je Bog u pomoc sa vasom kvaziteologijom
Ja mogu jer mi je biblija pomogla u tome:

Који се противи и подиже више свега што се зове Бог или се поштује, тако да ће он сести у цркви Божјој као Бог показујући себе да је Бог. (2.Solunj.2,4)

Molim sve pravoslavne vernike i sveštenike, da daju nepristrasni vrednosni sud o sledećim knjigama:

Put Hristu
Vaspitanje
Misli sa Gore blagoslova
Hristove očigledne pouke

Da li su ove knjige nadahnute Božjim Duhom ili đavolskim duhom?

?
Јер који сав закон одржи а сагреши у једном, крив је за све (Jakov 2,10)

Dok se ne jave pravoslavni teolozi da ocene ove knjige, da malo prekratimo vreme lepim i poučnim stihovima.

Molim sve pravoslavne vernike i sveštenike, da daju nepristrasni vrednosni sud o sledećim knjigama:

Put Hristu
Vaspitanje
Misli sa Gore blagoslova
Hristove očigledne pouke

Da li su ove knjige nadahnute Božjim Duhom ili đavolskim duhom?

?

I svi vernici su pozvani da daju svoj vrednosni sud...

ako ste čitali (ako čitate) Sveto pismo, ako se molite Bogu (svakodnevno), ako ste usaglasili svoj život sa Božjim principima pravde (odlučili ste da odbacite sebične motive i da pokorite svoju dušu Isusu Hristu)...

onda ćete lako moći da procenite da li je nadahnuće tih knjiga od Boga ili od đavola!

Zar vernici nemaju glavu da misle? Zar ne mogu da pročitaju makar jedno poglavlje iz tih knjiga i da daju svoj nepristrasni vrednosni sud?

???

Dobro jutro NEO,

A ja nikako ne mogu da se nacudim cudom velikim da moj brat NEO, devedeset puta vraca se na praznovanje SUBOTE.
O tom smo mislim sve rekli sto je tebalo reci, ali izgleda da Neoa muci savest sto praznuje pogresan dan, a gazi onoj koji je Bog uspostavio pa se neprestano vraca na ist u temu.

Neo, zar ti zbilja milis da nisi preterao sa ta dva komenrar koja bez prekida ponavljas?
Zar ti mislis da ces time nesto postici?

Poznate su nama sve te price koje ti pricas, i potpuno smo uvereni da su bez osnova.

Ono sto ocekujemo od vas a sto bi mogo biti sudbonosno u nasoj odluci da li da ostanemo na praznovqnju subote
ili da prihvatimo nedelju je: NADJI TE NAM U NOVOM ZAVETU ZAPOVEST KOJA OD HRISCANA TRAZI DA PRAZNUJU NEDELJU.
NADJITE ZAPOVEST U KOJOJ BOG KAZE: DO SADA JE BILA SUBOTA, A OD SADA PRAZNUJET UMESTO SEDMOG, PRVI DAN US EDMICI.

ZAPOVEST, a ne price.

Cim to pronadjes, pod hitno javi se jer tako nesto cekamo.

Pozdrav svima

mi slavimo dan gospodnji,vaskresenje koje se desilo u Nedelju a ti ako si toliki pajser slavi izlazak izrelaca iz egipta.....a gde je zaposvest da se slavi subota?zasto su se prvi hriscani okupljali nedeljom i lomili hleb po Hristovoj zapovesti?zastu su apostoli u nedelju to radili?
izem ti teologiju i veru kad ti je jedan hebeni dan iznad Boga....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back