Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravoslavni slave uskrs.

Zato jer je Isus VASKRSAO na odredjeni dan.

Isus je vaskrsao jednom ne svaki dan.

I zato imaju uskrs.

Ali onda odjedared pored uskrsa slave svaku nedelju?

To bi bilo kao kada se neko recimo rodio 32 maja i neka to bude utorak, on slavi svaki utorak a ne jednom u godini 23 maj.

Naravno da to niko ne radi jer nema smisla niti logike?

Ali pravoslavni to ipak cine?

Zasto?

Zato sto je papstvo promenilo nedelju sa subote kao dan odmora a kasnije da bi to opravdali joj pripisuje vaskrsenje.

MEDJUTIM ISUS JE U SUBOTU OSTAO U GROBU NA MIRU PO ZAKONU DOK JE USTAO U NEDELJU NE DA ODMARA, VEC DA RADI!!!

Isto kao sto je ucio svoje sledbenike:

Lk 23:56 Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

pa covece zbog subote su ga ubili...jer je kvarase,citaj malo.....

daj link za tu knjigu

Brate Neo,

mora da ti kazem da ste svi vi bolji strucnjaci za kompjutere od mene, zato mozda moj odgovor vama nece biti dovoljan.

Evo kako sam ja dosao do knjige Marka Brankovica, a to sma vam vec objasnio.

Na internetu otvborio sam EKUMENIZAM

Primeto sam: Ekumenizam - "Sveti Nikolaj Zicki", dakle, posel otvorenog ekumenizma, otvorio sma ovaj link,
Tu sam nasao celu knjigu Marka Brankovica pod naslovom: Pravoslavlje u papskoj zamci.

Pokusao sam da to prvo poglavlje njegove knjige kopiram i prebacim u drugi program, ali nisma uspeo.
Kad sam ga kopirao u bilo koji program samo sam dobio znakove pitanja.

Ako neko od vas zna kako da kopira i postavi ovde to poglavlje iz njegove knjige, to bi bilo najbolje tako da svako licno moze da ispita i uverise.

KO ZELI DA KOPIRA I POSTAVI PRVO PO0GLAVLJE MARKOVE KNJIGE?

Cekamo na dobrovoljca.

Unapred hvala

A brat SDG vam je vec prilozio celo to poglavlje iz Velike borbe od Elene Vajt pa svako od vas moze lako da uporedi Vajtovo poglavlje "Namere papstva" sa prvim poglavljem knjige Marka Brankovica. Sve je golo i otkriveno, niko ne zeli nikoga da prevari niti da nabedi d aje kriv za nesto sto nije.

Čekajte polako...

da li ste spremni da od sad UVEK priznate da je IV Božja zapovest važila do Hrista?

?

И нико не љева нова вина у мјехове старе; иначе ново вино продре мјехове, и вино се пролије, и мјехови пропадну; него ново вино у нове мјехове љевати треба.

23

И догоди му се да иђаше у суботу кроз усјеве, и ученици његови тргаху путем класје.

И фарисеји говораху му: гледај, зашто чине у суботу што не ваља?

А он рече им: нијесте ли никад читали шта учини Давид кад му би до невоље и огладње с онима што бијаху с њим?

Како уђе у Божију кућу пред Авијатаром поглаваром свештеничкијем и хљебове постављене поједе којијех не бијаше слободно никоме јести осим свештеника, и даде их онима који бијаху с њим?

И говораше им: субота је начињена човјека ради, а није човјек суботе ради.

Дакле је господар син човјечиј и од суботе.

pa covece zbog subote su ga ubili...jer je kvarase,citaj malo.....

Ovo sto kazes je laganje moj ti.

Isus je dosao da bude savrsen u svemu kao covek i poslusan.

Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.

Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rodjen od žene i pokoren zakonu,

Pavle kaze Isus je dosao da bude pokoran zakonu ti kazes da ga je krsio krseci subotu???

Takav li si ti hriscanin i tvoja crkva da te uci da govris neistine?

Isus nije krsio subotu Bozju nego dodatna pravila o suboti koja su uveli jevreji a ne Bog.

Ovo sto kazes je laganje moj ti.

Isus je dosao da bude savrsen u svemu kao covek i poslusan.

Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.

Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rodjen od žene i pokoren zakonu,

Pavle kaze Isus je dosao da bude pokoran zakonu ti kazes da ga je krsio krseci subotu???

Takav li si ti hriscanin i tvoja crkva da te uci da govris neistine?

Isus nije krsio subotu Bozju nego dodatna pravila o suboti koja su uveli jevreji a ne Bog.

samo jos kad bi shvatio da si ti farisej postao bilo bi dobro....

elen vajt ona je veca i od bogorodice

Cega se bojis da odgovoris?

Spr 10:23 Bezumniku je šala činiti zlo, a razuman čovek drži se mudrosti.

Spr 18:2 Bezumniku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo.

Spr 26:5 Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne misli da je mudar.

Nisi mi odgovrio Neo kada se molite Bogorodici koga ocekujete da se javi?

Poslednja izmena:
pa lecio je subotom,trgao klasje...citaj...

Pa nije to krsenje subote, slagali te tvoji duhovnici neo.
Ta pravila su uveli jevreji ne Bog.
Isus im je pokazao da je ustvari greh ne pomoci subotom.

Zato Isus kaze:

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

ISUS IH PITA:

Markus 3:4 I reče im: Valja li u subotu dobro činiti ili zlo činiti? Dušu održati, ili pogubiti? A oni su ćutali.

GDE JE TO BOG ZABRANIO DA SE U SUBOTU NE CINI DOBRO A ONI CUTE JER ZNAJU NIGDE.

Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.

Da su mogli da kazu da je Bog tako naredio zar to nebi ucinili drage volje moj Neo?

A ONI CUTE NEO???

Jer znaju da ga krivo opturzuju...

Ima li imalo postenja i iskrenosti u tebi?

Da li te je tvoja crkva naucila i malo potsenju i iskrenosti???

Poslednja izmena:
pa lecio je subotom,trgao klasje...citaj...

Učenici su trgali klasje i jeli kada su bili gladni (što je od "pravednih" Jevreja protumačeno kao rad subotom... rad je bio što su ubrali biljku i oljuštili koru... oni su u gladi jeli mlada zrna pšenice!!! Kakav rad subotom?

Zašto nam Vi ne kažete da li je to bilo kršenje IV Božje zapovesti ili nije? Recite nam pošto znate da tumačite zakon...

I na kraju kako je Hristos prekršio IV Božju zapovest?

???

Recite slobodno...

taj i taj slučaj je kršenje IV Božje zapovesti?

Pa nije to krsenje subote, slagali te tvoji duhovnici neo.
Ta pravila su uveli jevreji ne Bog.
Isus im je pokazao da je ustvari greh ne pomoci subotom.

Zato Isus kaze:

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

ISUS IH PITA:

Markus 3:4 I reče im: Valja li u subotu dobro činiti ili zlo činiti? Dušu održati, ili pogubiti? A oni su ćutali.

GDE JE TO BOG ZABRANIO DA SE U SUBOTU NE CINI DOBRO A ONI CUTE JER ZNAJU NIGDE.

Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.

Da su mogli da kazu d aje Bog takjo naredio zar to nebi drage volje moj Neo?

Ima li imalo postenja i iskrenosti u tebi?

Da li te je tvoja crkva naucila i malo potsenju i iskrenosti???

nemas ti pojma bato.....

А ти кажи синовима Израиљевијем и реци: али суботе моје чувајте, јер је знак између мене и вас од кољена до кољена, да знате да сам ја Господ који вас посвећујем.

3 Мој:19:3 3 Мој:26:2 Језек.:20:12 Језек.:37:28 Језек.:44:24

14

Чувајте дакле суботу, јер вам је света; ко би је оскврнио, да се погуби; јер ко би год радио какав посао у њу, истријебиће се она душа из народа својега.
Шест дана нека се ради; а седми је дан субота, одмор, свет Господу; ко би год радио посао у дан суботни, да се погуби.
Зато ће чувати синови Израиљеви суботу празнујући суботу од кољена до кољена завјетом вјечним.

a hristos radio pa ga ubise .....stvarno je gubljenje vremena pricati sa sektasima...

Učenici su trgali klasje i jeli kada su bili gladni (što je od "pravednih" Jevreja protumačeno kao rad subotom... rad je bio što su ubrali biljku i oljuštili koru... oni su u gladi jeli mlada zrna pšenice!!! Kakav rad subotom?

Zašto nam Vi ne kažete da li je to bilo kršenje IV Božje zapovesti ili nije? Recite nam pošto znate da tumačite zakon...

I na kraju kako je Hristos prekršio IV Božju zapovest?

???

Recite slobodno...

taj i taj slučaj je kršenje IV Božje zapovesti?

pa zbog te vase subote su ga ubili....

Dopina prve izjave:

Sad sam bolje pogledao Neovovo pitanje i primetio da on trazi knjigu u kojoj je je Jerej Srboljub Miletic napisao clanak pod naslovom: RAZBOJNIK U MANTIJI.
Njega sam nasao na istom sajtu. To je nekakva zbiraka od prote Dragana Sarcevica. Ne znam da li je to knjiga ili zbirka pafleta i obavestenja, ali to ima vise od 140 stranica i to
sam ostampao, kao i Bogdanovicevu knjigu.

U toj "knjizi" od prote Sarcevica na 46 stranici je slika Jereja Srboljuba Miletica i njegov clanak pod naslovom: Razbojnik u mantiji. (Cini mi se da se ovoj zbirci dadaju nove infrmacije pa u tom slucaju navedini clanak moda da danas nije na istoj stranici, ali treba da je u toj zbirci)

Ni taj clana ja nisma uspeo da kopiram i da ga prebacim u bilo koji drugi program ali sam ga ostampao.

Zato bih zamolio vas koji bolje baratate sa savremenom elektronikom, da kopirate i ovaj clana i da ga celoga postirate ovde na forumu.

PONOVO CEKAMO NA DOBROVOLJCA I STUCNJAKA ELEKTRONIKE.

Unapre hvala

Luk 13:10 A kad učaše u jednoj zbornici u subotu,
Luk 13:11 I gle, beše onde žena bolesna od duha osamnaest godina, i beše zgrčena, i ne mogaše se ispraviti.
Luk 13:12 A kad je vide, dozva je Isus i reče joj: Ženo! Oproštena si od bolesti svoje.
Luk 13:13 I metnu na nju ruke, i odmah se ispravi i hvaljaše Boga.
Luk 13:14 A starešina od zbornice srđaše se što je Isus isceli u subotu, i odgovarajući reče narodu: Šest je dana u koje treba raditi, u one dakle dolazite te se lečite, a ne u dan subotni.
Luk 13:15 A Gospod mu odgovori i reče: Licemere! Svaki od vas u subotu ne odrešuje li svog vola ili magarca od jasala, i ne vodi da napoji?
Luk 13:16 A ovu kćer Avraamovu koju sveza sotona, evo osamnaesta godina, ne trebaše li je odrešiti iz ove sveze u dan subotni?
Luk 13:17 I kad On ovo govoraše stiđahu se svi koji Mu se protivljahu; i sav narod radovaše se za sva Njegova slavna dela.

Poslednja izmena:
aj ti meni da kazes ovako kad je pocetak sedmog dana..sta kaze postanje:think:

To je metod sekte...

sve vreme tvrdite da je kvario subotu, a sada kada Vas pitam da navedete jedan slučaj Vi odmah hoćete da skrenete u drugu raspravu...

odgovorite na pitanje, ako imate ijedan argument... a ako nemate, onda tako recite pa ćemo nastaviti razgovor o drugoj temi.

nemas ti pojma bato.....

А ти кажи синовима Израиљевијем и реци: али суботе моје чувајте, јер је знак између мене и вас од кољена до кољена, да знате да сам ја Господ који вас посвећујем.

3 Мој:19:3 3 Мој:26:2 Језек.:20:12 Језек.:37:28 Језек.:44:24

14Чувајте дакле суботу, јер вам је света; ко би је оскврнио, да се погуби; јер ко би год радио какав посао у њу, истријебиће се она душа из народа својега.
Шест дана нека се ради; а седми је дан субота, одмор, свет Господу; ко би год радио посао у дан суботни, да се погуби.
Зато ће чувати синови Израиљеви суботу празнујући суботу од кољена до кољена завјетом вјечним.

a hristos radio pa ga ubise .....stvarno je gubljenje vremena pricati sa sektasima...

PA JER ZAR SI TI PAMETNIJI OD JEVREJA ZNAS BOLJE OD NJIH???

ZASTO MU ONI NE CITIRASE TAJ STIH KAO TI NEGO CUTASE???

DA CUJEM NEO ZASTO?

Zato sto pomoc u nevolji ili nuzdi se ne smatra radom u subotu niti je Bog tako sta naredio.

Radom se smatra ako covek cini nesto sto nije neophodno ili za svoju korist.

TI IZVRCES BOZJU REC A NA TAKVE POKUSAJE JE IZRECENO PROKLETSTVO NEO:

Off 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;

POSLE SE CUDITE I KAZETE; BOZE STA SAM JA URADIO DA ME SNASLO OVO ILI ONO???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back