Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajde bre batali te sektaske propagandne tekstove....ko ce normalan da ti veruje...
BRAVO NEO, Pa zar je za tebe sada SEKTAS I Jerej SRBOLJUB MILETIC? Zelis li javno da izjavis da je on izneo sektasku neistinu? Ne zelis valjda da kazes da i u toj mantiji se nalazi nekakav vrag? Sta to znaci kad kazes: "KO CE NORMALAN DA TI VERUJE?" Pa sta tu treba meni d aneko veruje? Nista. Sta sam ja rekao? NISTA. Ja sam naveo tekst i dao izvore odakle sam ga prepisao, pa ko odgovara za tekst, autor ili ja? E moj brate Neo slaboti ovoga jutra radilogika i pamcenje. Da li si razumeo da tvoj brat, pravoslavac, jerej, tvrdi da je patrijarh vasiljenki bio MASON? Neo brate, ne kazem to ja, jer skoro nista ni ne znam o tom patrijarhu, nego je to crno na belo napisao tvoj brat jerej. E sad, ako ti zelis da nas ubedis da u tvojoj crkvi i jereji su sektasi i iznose neistine, onda ima li u toj crkvi ista pouzdano u ta bismo mogli poverovati?

Poslednja izmena:
DK
Isa 58:13 Ako odvratiš nogu svoju od subote da ne činiš šta je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoveš subotu milinom, sveti dan Gospodnji slavnim, i budeš ga slavio ne idući svojim putevima i ne čineći šta je tebi drago, ni govoreći reči,
Isa 58:14 Tada ćeš se veseliti u Gospodu, i izvešću te na visine zemaljske, i daću ti da jedeš nasledstvo Jakova oca svog; jer usta Gospodnja rekoše.

KS
Isa 58:13 Zadržiš li nogu da ne pogaziš subotu i u sveti dan ne obavljaš poslove; nazoveš li subotu milinom a časnim dan Jahvi posvećen; častiš li ga odustajuć' od puta, bavljenja poslom i pregovaranja -
Isa 58:14 tad ćeš u Jahvi svoju milinu naći, i ja ću te provesti po zemaljskim visovima, dat ću ti da uživaš u baštini oca tvog Jakova, jer Jahvina su usta govorila.

MKJV
Isa 58:13 If you turn your foot because of the Sabbath, from doing what you please on My holy days, and call the Sabbath a delight, the holy of Jehovah, honorable; and shall honor Him, not doing your own ways, nor finding your own pleasure, nor speaking your own words,
Isa 58:14 then you shall delight yourself in Jehovah; and I will cause you to ride on the high places of the earth, and feed yourself with the inheritance of Jacob your father. For the mouth of Jehovah has spoken.

BRAVO NEO,
Pa zar je za tebe sada SEKTAS I Jerej SRBOLJUB MILETIC?
Zelis li javno da izjavis da je on izneo sektasku neistinu?
Ne zelis valjda da kazes da i u toj mantiji se nalazi nekakav vrag?

Sta to znaci kad kazes: "KO CE NORMALAN DA TI VERUJE?"
Pa sta tu treba meni d aneko veruje? Nista. Sta sam ja rekao? NISTA.
Ja sam naveo tekst i dao izvore odakle sam ga prepisao, pa ko odgovara za tekst, autor ili ja?
E moj brate Neo slaboti ovoga jutra radilogika i pamcenje.

Da li si razumeo da tvoj brat, pravoslavac, jerej, tvrdi da je patrijarh vasiljenki bio MASON?

Neo brate, ne kazem to ja, jer skoro nista ni ne znam o tom patrijarhu, nego je to crno na belo napisao tvoj brat jerej.

E sad, ako ti zelis da nas ubedis da u tvojoj crkvi i jereji su sektasi i iznose neistine,
onda ima li u toj crkvi ista pouzdano u ta bismo mogli poverovati?

daj link za tu knjigu

pa nedelja dan vaskrsenja hristovog

Evo vidite šta piše....

DK
Isa 58:13 Ako odvratiš nogu svoju od subote da ne činiš šta je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoveš subotu milinom, sveti dan Gospodnji slavnim, i budeš ga slavio ne idući svojim putevima i ne čineći šta je tebi drago, ni govoreći reči,
Isa 58:14 Tada ćeš se veseliti u Gospodu, i izvešću te na visine zemaljske, i daću ti da jedeš nasledstvo Jakova oca svog; jer usta Gospodnja rekoše.

KS
Isa 58:13 Zadržiš li nogu da ne pogaziš subotu i u sveti dan ne obavljaš poslove; nazoveš li subotu milinom a časnim dan Jahvi posvećen; častiš li ga odustajuć' od puta, bavljenja poslom i pregovaranja -
Isa 58:14 tad ćeš u Jahvi svoju milinu naći, i ja ću te provesti po zemaljskim visovima, dat ću ti da uživaš u baštini oca tvog Jakova, jer Jahvina su usta govorila.

KJV
Isa 58:13 If thou turn away thy foot from the sabbath, from doing thy pleasure on my holy day; and call the sabbath a delight, the holy of the LORD, honourable; and shalt honour him, not doing thine own ways, nor finding thine own pleasure, nor speaking thine own words:
Isa 58:14 Then shalt thou delight thyself in the LORD; and I will cause thee to ride upon the high places of the earth, and feed thee with the heritage of Jacob thy father: for the mouth of the LORD hath spoken it.

MKJV
Isa 58:13 If you turn your foot because of the Sabbath, from doing what you please on My holy days, and call the Sabbath a delight, the holy of Jehovah, honorable; and shall honor Him, not doing your own ways, nor finding your own pleasure, nor speaking your own words,
Isa 58:14 then you shall delight yourself in Jehovah; and I will cause you to ride on the high places of the earth, and feed yourself with the inheritance of Jacob your father. For the mouth of Jehovah has spoken.

... koji je dakle Gospodnji dan?

Poslednja izmena:
Evo vidite šta piše....

DK

KS

MKJV

... koji je dakle Gospodnji dan?

ад долазите да се покажете преда мном, ко иште то од вас, да газите по мом тријему?
Не приносите више жртве залудне; на кад гадим се; а о младинама и суботама и о сазивању скупштине не могу подносити безакоња и светковине.
На младине ваше и на празнике ваше мрзи душа моја, досадише ми, додија ми подносити.

И тако сада вама је ова заповијест, свештеници.
Ако не послушате и не ставите у срце да дате славу имену мојему, вели Господ над војскама, тада ћу пустити на вас проклетство и проклећу благослове ваше; и проклех их, јер не стављате у срце.
Ево ја ћу вам покварити усјев, и бацићу вам балегу у лице, балегу празника ваших, да вас однесе са собом

Г
оспод поста као непријатељ; потр Израиља, потр све дворе његове, раскопа све градове његове, и умножи кћери Јудиној жалост и јад.
Развали му ограду као врту; потр мјесто састанцима његовијем; Господ врже у заборав на Сиону празнике и суботу, и у жестини гњева својега одбаци цара и свештеника.

И открићу ругобу њезину пред милосницима њезинијем, и нико је неће избавити из моје руке.
И укинућу сваку радост њезину, светковине њезине, младине њезине и суботе њезине и све празнике њезине.

Sveti Vladika Nikolaj Velimirovic knjiga Emanuil strana. 130

PO PRAVOSLAVNOM UCENJU I UCENJU NJIHOVOG SVECA NIKOLAJA, ISUS JE VEC ODAVNO DOSAO I SA SVOJIM ANDJELIMA ZIVI U SVOJOJ IKONI?

Iako Isus kaze da ce njegov drugi dolazak biti jasan i glasan i vidljiv svakome oku:

Mt 24:26 Ako vam dakle kažu: Evo ga u pustinji, ne izlazite; evo ga u sobama, ne verujte.

Evo ga u ikonama, ne verujte.

27 Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.
28 Jer gde je strvina onamo će se i orlovi kupiti.

Jednom se javio Hristos prepodobnom Serafimu Sarovskom kad je ovaj kao mlad duakon sluzio Liturgiju sa jeromonasima:
Pahomijem i Josigom.
O tome je Serafim pricao sledece:
Posle maloga vhoda oglasim ja ubogi sa carskih dveri:
Gospode, spasi blagocestivi!
I kad sam orarom zaokruzio prema narodu i rekao:
I vo vijek i vjekov. Ozri me luca kao od suncane svetlosti.
Pogledav na to sijanje ja sam video Gospodina i Boga nasega Isusa Hrista
u obliku Sina covecjega, blesteceeg nebesnom svetloscu i okruzenog nebesnim andjelima, arhandjelima, heruvimima i serafimima,
kao nekim rojem pcela, kako ide na vazduhu od zapadnih vrata hrama.

Kad se priblizio tako amvonu, Gospod je uzdigao Svoje preciste ruke.
iblagoslovio je sluzasce i predstojasce.
Zatim je stupio u SVOJU IKONU sto stoji s desne strane carskih dveri.
A ja, zemlja i pepeo, sretajuci tada Gospoda Isusa na vazduhu, udostojio sam se
narocitog blagoslova od njega...

Sledi Nikolajev recept za prizivanje sotone i demona kroz moltive Mariji...

Poslednja izmena:
Brate SDG, mnoigo ti hvala sto si postirao ovaj tekst.
Ja nemam Veliku bormu u kompjuteru, a tesko mi je bilo da kucam to poglavlje zato dobnro si uradi sto si ga celoga postirao.

To je poglavlje koje je MARKO BRANKOVIC prepisao i pod svojim imenom ugradio ga kao osnovu za svoju knjigu: "Pravoslavlje u paskoj zamci."

Isto tako je i prota Dragan Sarcevic pod svojim imenom upotrebio prvi odsek navedenog poglavlja," Namere papstva".

Sada se vratite unazad i otvorite link u kom je knjiga Marka Brankovica, koji sam ja prilozio i sami mozete uporediti sta je Marko iz tog dugog poglavlja uzeo, a sta je izbacio?
Na osnovu toga mozete se uveriti da li sam ja izneo istinu ili nisam? Ja sam vam odmah dao sve informacije i pozvao vas da to proverite i rekao sam kako da to uradite.

Tako da je prava besmislica ako neko tvrdi da je to nekakva sektaska propaganda. To su cinjenice koje niko nhe moze da pobije, a sto ih neko ne voli, zao mi je.

Neka sada nas cenjeni brat NEO, pred svima kaze da li se oved eiznose "sektaske neistine", ili se iznosi ono sto se zaista i desilo?

PO PRAVOSLAVNOM UCENJU I UCENJU NJIHOVOG SVECA NIKOLAJA, ISUS JE VEC ODAVNO DOSAO I SA SVOJIM ANDJELIMA ZIVI U SVOJOJ IKONI?

Iako Isus kaze da ce njegov drugi dolazak biti jasan i glasan i vidljiv svakome oku:

Mt 24:26 Ako vam dakle kažu: Evo ga u pustinji, ne izlazite; evo ga u sobama, ne verujte.

27 Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.

Jednom se javio Hristos prepodobnom Serafimu Sarovskom kad je ovaj kao mlad duakon sluzio Liturgiju sa jeromonasima:
Pahomijem i Josigom.
u obliku Sina covecjega, blesteceeg nebesnom svetloscu i okruzenog nebesnim andjelima, arhandjelima, heruvimima i serafimima,

evo fariseja koji bozja dela pripisuju demonima,kako vas je Hristos lepo opisao

G. Neo The Chosen One,

Da li sad treba da citiramo čitave glave na sve ove stihove #2336 koje ste izvadili iz njihovog konteksta?

?

Zar je to razgovor da Vi vadite sthove iz konteksta a da mi postavljamo čitave glave da bi se videlo šta je pisac hteo da kaže?

Molim Vas recite nam, da li je Subota (jevrejski Shabbat) bio biblijski 7. dan?

Ako je IV Božja zapovest važila do Hrista, zašto ne bi važila i nakon Hristovog vaskrsenja?

?

Poslednja izmena:
evo fariseja koji bozja dela pripisuju demonima,kako vas je Hristos lepo opisao

OVA SMEJURIJA BOZJE DELO?

Pahomijem i Josigom.

OVA SMEJURIJA BOZJE DELO?

Pahomijem i Josigom.

a sta ti misli da Hristos spava 2000 god mozda,ne javlja se svojim duhovnicima koji mu se mole danonocno......hulis na svetog Duha..ali neka to su i fariseji radili i otisli u zaborav

a sta ti misli da Hristos spava 2000 god mozda,ne javlja se svojim duhovnicima koji mu se mole danonocno......hulis na svetog Duha..ali neka to su i fariseji radili i otisli u zaborav

Hristos je rekao:

Hristos je rekao:

pa ko je rekao da je on u ikoni:hahaha: covek je rekao da ga je video i da se povukao u ikonu....sto ne znaci da je jos tamo...e bre nista ne znate:hahaha:

Pravoslavni slave uskrs.

Zato jer je Isus VASKRSAO na odredjeni dan.

Isus je vaskrsao jednom ne svaki dan.

I zato imaju uskrs.

Ali onda odjedared pored uskrsa slave svaku nedelju?

To bi bilo kao kada se neko recimo rodio 32 maja i neka to bude utorak, on slavi svaki utorak a ne jednom u godini 23 maj.

Naravno da to niko ne radi jer nema smisla niti logike?

Ali pravoslavni to ipak cine?

Zasto?

Zato sto je papstvo promenilo nedelju sa subote kao dan odmora a kasnije da bi to opravdali joj pripisuje vaskrsenje.

MEDJUTIM ISUS JE U SUBOTU OSTAO U GROBU NA MIRU PO ZAKONU DOK JE USTAO U NEDELJU NE DA ODMARA, VEC DA RADI!!!

Isto kao sto je ucio svoje sledbenike:

Lk 23:56 Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

Ukinuvsi subotu sotona je lukavo, naveo hriscanski svet da krse Bozji zakon.

JER:

Jak 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back