Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Papska vlast se u 18 veku ogranicila samo na Vatikan.

To je rana koju je papstvo zadobilo.

Znaci nece biti potpuno unisteno.

Ali ce njegova rana biti ponovo izlecena.

Ono ce ponovo dobiti vlast kaba za to dodje vreme...
Papstvo je postojalo i pre.

Ali njegova prava vlast pocinje u 5, 6 veku i trajalo je do 18 veka kada mu se politicka vlast oduzima i ogranicava samo na Vatikan.

Poslednja izmena:
Čitao sam ja njene knjige, ali se ta žena nalupala gluposti i to bez i malo stida...i budale idu za njom...kako da ja to postignem???

SINKO, TEBI TREBA DOSTA DA NAUCIS.

Prvo treba da naucis da niko ne sleddi Eln Vajt, ja takoga jos nisam sreo, a ti?

Drugo, i ja sam citao i citam njena dela, i mogu da ti kazem da imaju veliku vrednost.

Trece, po svoj prilici da ne poznajes ni Bibliju, zato su duhovni pojmovi za tebe gluposti.

A koliki je tvo IQ vidise sto ljude koje i ne poznajes nazivas "budalama".

Tu si otkkrio i svoj stepen kulture.

Kao sto vidis dosta ti je potrebno da naucis.

Ako su dela Elene Vajt gluposti, kakvi su onda ti pravoslavci koji su plagirali njene spise i izdali pod svojim imenom?

Sta mislis, iko su to pisci, svestenici i profesori teologije, da li su za tebe i onmi "budale"?

Poslednja izmena:
3. Otac
Bog vecni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca. (1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korincanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)

4. Sin
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korincanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korincanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)

Čitao sam ja njene knjige, ali se ta žena nalupala gluposti i to bez i malo stida...i budale idu za njom...kako da ja to postignem??? :pop2:

A da nisi ti lupnuo?

Ne navede ni jednu od tih gluposti???

Dela Jelene Vajt su melem za dusu.
Naravno posle Biblije.

To su saveti za crkvu sa kojima je crkva napravila veliki rast...

Neprijatelji mogu samo da pljuju, nista vise...

Poslednja izmena:
kad bese ono isus trebao da dodje...sta kaze vajna prorocica:hahaha:

Nero brate, ponovo si postaviodlicno pitanje.

Isus je treba lo da dodje onako kako je to apostol Pavle napisao, ali slusaj paznjivo;
"Jer ce sam Gospo doci...
A potpm MI ZIVI.. zajedno s Njim bicemo uzeti na nebo." 1. Colunjanima 4,16.17.

Neo pobratime, sta mislis kada je Pavle ocekivao da ce Hristos ponovo da dodje?

Imaj u vidu da Pavle sebe ubraja u grupu onih koji ce zivi docekati Hrista.

Sta ti kazes na to?

vama je subota iznad Hrista i biblije a citavu teologiju ste zasnovali na laznoj prorocici eleni vajt..zao mi je

Neo brate, da li si ti toliko ogranicen ili si tako drzak rodjen?

Ti neprestamo lupas dve gluposti: Pva je da nam je Elen Vajt Hristos, a druga da nam je subota iznad Hrista.

Zasto neprestano siris neistinu o nasem verovanju?
Koji duh te tera da tako radis?
Svi smo primetili da ti to obicno radis kad ne znas nista da kazes na argumente koje iznosimo.

Posto su svi do poslednjega apostoli praznovali subotu, da li im je ona bila iznad Hrista?

Zapamti i priberi se makar malo, niko i nista ne moze zauzeti mesto koje pripada Hristu.

Nego je pitanje da li ti kao pravoslavac uopste razumes sta je to Hrisova pravda?
Da li ti i znas sta je to Bozja blagodati ili mislost i kako se ona prima?

Ako ti nesto nije poznato radije pitaj, a ne daji lazne izjave koje samo otkrivaju tvoje unutrasnje duhovno stanje.

PS. Vec sam poceo da postiram Veruju Hriscanske adventisticke crkve.
Pa svi vi imate priliku da vidite, da li se nasa verovanja temelje na delima Elene Vajt ili na Bibliji.

Kad budes pronasao to sto tvrdis, javi se.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Nero brate, ponovo si postaviodlicno pitanje.

Isus je treba lo da dodje onako kako je to apostol Pavle napisao, ali slusaj paznjivo;
"Jer ce sam Gospo doci...
A potpm MI ZIVI.. zajedno s Njim bicemo uzeti na nebo." 1. Colunjanima 4,16.17.

Neo pobratime, sta mislis kada je Pavle ocekivao da ce Hristos ponovo da dodje?

Imaj u vidu da Pavle sebe ubraja u grupu onih koji ce zivi docekati Hrista.

Sta ti kazes na to?

kazem ti ono sto uci biblija i pravoslavlje da je pavlova dusa sa Hristom sada,besmrtna dusa po bozjoj blagodat..kao i svi sveti koji su umrli u Hrista verujucu jer on nije Bog mrtvih nego bog zivih,bog avramov,isakov i jakovljev ;)

Neo brate, da li si ti toliko ogranicen ili si tako drzak rodjen?

Ti neprestamo lupas dve gluposti: Pva je da nam je Elen Vajt Hristos, a druga da nam je subota iznad Hrista.

Zasto neprestano siris neistinu o nasem verovanju?
Koji duh te tera da tako radis?
Svi smo primetili da ti to obicno radis kad ne znas nista da kazes na argumente koje iznosimo.

Posto su svi do poslednjega apostoli praznovali subotu, da li im je ona bila iznad Hrista?

Zapamti i priberi se makar malo, niko i nista ne moze zauzeti mesto koje pripada Hristu.

Nego je pitanje da li ti kao pravoslavac uopste razumes sta je to Hrisova pravda?
Da li ti i znas sta je to Bozja blagodati ili mislost i kako se ona prima?

Ako ti nesto nije poznato radije pitaj, a ne daji lazne izjave koje samo otkrivaju tvoje unutrasnje duhovno stanje.

PS. Vec sam poceo da postiram Veruju Hriscanske adventisticke crkve.
Pa svi vi imate priliku da vidite, da li se nasa verovanja temelje na delima Elene Vajt ili na Bibliji.

Kad budes pronasao to sto tvrdis, javi se.

Sve najbolje

onda se odreknite elene vajt i vratite se izvornom hriscansstvu i Hristu gospodu ate lazne prorok bacite u djubre.....i suboti koji i sam bog odbaci

Mi smo se vratili izvornom Hriscanstvu i pravo slavimo Boiga.

Vi ste ti koji treba da se odreknete neznabostva i idolopoklonstva koje se uvuklo u vasu crkvu.

I da naucite sta to znaci Hriscanstvo i sta znaci biti i ziveti kao hriscanin.

A dotle bi vam savetovao da promenite ime vase crkve i da se zovete: pljuvacnica na sve ostale, svakoga dana...

Poslednja izmena:
A SADA POSTO STE NAVALILI IAKO CITIRAM SAMO BIBLIJU.

CITATI JELNE VAJT:

Neki ljudi nemaju cvrstinu karaktera. Oni su kao komad gline koja se moze oblikovati u zeljeni oblik. Nemaju ni odredjeni oblik ni cvrstinu, i nisu ni od kakve prakticne koristi svetu. Ta slabost, ta neodlucnost, i ta nedelotvornost se mora otkloniti. Postoji postojanost u pravom hriscanskom karakteru koja se ne moze promeniti ili potciniti promenom okolnosti. Ljuid moraju da imaju moralnu kicmu, cvrstinu kojoj se ne moze polaskati i koja se ne moze potkupiti, ili zastrasiti."

"Bog je ljubav" - zapisano je na svakom pupoljku koji se rascvetava, na svakoj vlati proklijale trave. Diven ptice, koje ispunjavaju prostor yvucima svojih veselih pesama, cvetovi neznih boja, koji u svom savrsenstvu cine vazuh mirisnim, velicanstveno sumsko drvece, bogato razlistano i zeleno - sve to svedoci o neznom, ocinskom staranju naseg Boga i o Njegovojzelji da svoju decu ucini srecnom."

EGW iz knjige Put Hristu, 8 strana:

"Istina je nebeskog porekla, suprotna je sotoninim lazima i sigurno ce pobediti ... Protivljenja i otpor samo su sredstva pomocu kojih se istina istice sto bolje i jasnije... Sto se vise govori protiv nje ona ce utoliko jasnije blistati. Na taj nacin polira se dragocen metal. Svaka rec klevete izgovorena protiv istine, svako pogresno predstavljanje njene vrednosti, probudjuje paznju i izaziva na dublje istrazivanje spasonosne istine. Tako istina postaje jos vise postovana. Njena lepota i vrednost postaje sve veca kada se izlozi detaljnom ispitivanju sa svake tacke gledista." (EGV, Evangelizam 306)

"Када су они који су први прихватили вест Трећег анђела видели лепоту и складну повезаност истина које су се откриле њиховом разуму, пожелели су да светлост која им је изгледала тако драгоцена буде пренесена свим хришћанима и веровали су да ће je они радо примити. Али, истине које би их довеле у сукоб са светом нису биле добродошле многима који су тврдили да су Христови следбеници." VB

"Бог ради кроз оне који слушају Његов глас, кроз оне који ће, ако треба, говорити непријатне истине, кроз оне који се не боје да укоравају популарне грехе. Разлог зашто Он чешће не изабира образоване и угледне људе је тај што они верују својим догмама, теоријама и теолошком систему, па не осећају потребу да их Бог поучава. Само они који имају личну везу са Извором мудрости могу да разумеју, или објасне Свето
писмо." VB

"Mi možemo da primimo nebesku svetlost jedino ako smo voljni da se oslobodimo svoga 'ja'. Ne možemo da raspoznamo Božji karakter ili da primimo Hrista verom, sve dok ne pristanemo da pokorimo svaku misao na poslušnost Hristu. Svima koji to čine, Duh Sveti daje se bez mere. U Hristu 'živi svaka punina Božanstva telesno. I da budete ispunjeni u njemu'. (Kološanima 2,9.10)"
Čežnja vekova, 181

"Vera jača dolazeći u sukob sa sumnjama i oprečnim uticajima. Iskustvo koje se stiče u ovakvim probama je vrednije od najskupljih dragulja." (EGW, Testimonies for the Church, vol. 3., p. 555.)

Poslednja izmena:
Mi smo se vratili izvornom Hriscanstvu i pravo slavimo Boiga.

Vi ste ti koji treba da se odreknete neznabostva i idolopoklonstva koje se uvuklo u vasu crkvu.

I da naucite sta to znaci Hriscanstvo i sta znaci biti i ziveti kao hriscanin.

A dotle bi vam savetovao da promenite ime vase crkve i da se zovete: pljuvacnica na sve ostale, svakoga dana...
Da pravo slavite Boga, zvali biste se pravoslavci. :mrgreen:

Katastrofe na zemlji i moru, nesređeno stanje u društvu, glasovi o ratovima, sve to sluti nazlo i najavljuje da se bližimo događajima najvećih razmera. Velike promene uskoro će sedogoditi u našem svetu, a završni događaji brzo će se smenjivati.Često se događa da preuveličavamo nevolju dok je očekujemo. Ali se to ne može kazati zakrizu koja je pred nama.

Ni najživlja mašta ne može da zamisli težinu tog iskušenja.Više, mnogo više mora se govoriti o ovim izvanredno važnim temama. Blizu je dan

kada ćeza celu večnost biti utvrđena sudbina svih duša...

Mi moramo proučavati velike putokaze koji upućuju na vremena u kojima živimo

Poslednja izmena:
PA POSTOJE ONI KOJI SE TAKO ZOVU I ONI KOJI TAKO ZIVE:

SA OVOM IZJAVOM POKAZUJES KOLIKO JE TVOJE ZNANJE I OZBILJNOST.

2.Kor 11:14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u andjela svetla.

Sve si u pravu Glasniče. Vi se zovete subotari (vajtovci) i živite po učenjima proroka Elene Vajt. Hmm, ... da da, baš ste na Pravom Putu!

421909_10150495571936852_377366401851_9121637_126126313_n.jpg

PUT HRISTU ELEN G WHITE

2. GREŠNIKU JE POTREBAN HRISTOS

Čoveku su prilikom stvaranja bile darovane plemenite sposobnosti i dobro uravnotežen um. Bio je savršen kao biće, i u savršenom skladu sa Bogom. Njegove misli bile su čiste, njegovi ciljevi sveti. Ali neposlušnost je izopačila njegove sposobnosti i umesto ljubavi pojavila se sebičnost. Prestup je tako oslabio njegovu prirodu da se svojom silom više nije mogao odupreti sili zla. Postao je sotonin rob i ostao bi to zauvek da se sam Bog nije umešao. Kušač je nameravao da spreči plan sa kojim je Bog stvorio čoveka i da Zemlju ispuni tugom i očajanjem. Hteo je da sva ta zla predstavi kao posledicu Božjeg čina stvaranja čoveka. U svom bezgrešnom stanju čovek je održavao radosnu vezu sa Onim u kome je „sve blago premudrosti i razuma sakriveno”. (Kološanima 2,3) Ali posle počinjenog greha svetost mu više nije pričinjavala radost i on je pokušao da se sakrije od Božjeg prisustva. Nepreporođeno srce i sada se nalazi u takvom stanju. Ono nije u skladu sa Bogom, niti nalazi radost u zajednici sa Njim. Grešnik ne bi mogao da bude srećan u Božjem prisustvu; njemu bi društvo svetih bića bilo neugodno. Kad bi mu i bilo dozvoljeno da uđe u Nebo, ono mu ne bi pružilo nikakve radosti. Duh nesebične ljubavi koji tamo vlada - svako srce sjedinjeno sa srcem Beskrajne ljubavi - ne bi našao odjeka u njegovoj duši. Njegove misli, njegovi interesi, njegove pobude, sve bi bilo suprotono onom što pokreće bezgrešne nebeske stanovnike. On bi bio neskladna nota u melodiji Neba. Nebo bi za njega bilo mesto mučenja; on bi čeznuo da se sakrije od Onog koji je svetlost i središte radosti Neba. Bog nije samovoljno odlučio da zle isključi sa Neba: oni se sami isključuju svojom nepodobnošću za nebesku zajednicu. Božja slava bila bi za njih oganj koji spaljuje. Oni bi radosno pozdravili uništenje, samo da se sakriju od lica Onog kojije umro da ih otkupi.
Nama je nemoguće da se sami izbavimo iz ponora greha u koji smo pali. Naša srca su zla i mi ih ne možemo promeniti. „Ko će čisto izvaditi iz nečista? Niko!” „Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božjem niti može!” (0 Jovu 14,4; Rimljanima 8,7) Obrazovanje, kultura, služenje voljom,
5
ljudski napori, sve to ima svoju oblast delovanja, ali je tu bespomoćno. Možda se time može postići formalna pravilnost u ponašanju, ali se ne može promeniti srce; ne mogu se očistiti izvori života. Postoji sila koja deluje iznutra, novi život odozgo, da bi čovek mogao da se promeni, ostavi greh i postane svet. Ta sila je Hristos. Samo Njegova milost može da pokrene zamrle sposobnosti duše i privuče ih Bogu, svetosti. Spasitelj je rekao: „Ako se ko nanovo ne rodi”, ako ne primi novo srce, nove želje, namere i pobude koje vode u novi život, „ne može videti carstva Božjega”. (Jovan 3,3) Misao da je dovoljno razvijati samo ono dobro koje u čoveku po prirodi postoji - sudbonosna je zabluda. „A telesni čovek ne razume što je od Duha Božjega; jer mu se čini ludost i ne može da razume jer treba duhovno da se razgleda.” „Ne čudi se što ti rekoh: valja vam se nanovo roditi.” (1 .Korinćanima 2,14; Jovan 3,7) O Hristu je napisano: „U njoj beše život, i život videlo ljudima” - „jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojim bismo se mi mogli spasti”. (Jovan 1,4; Dela 4,12) Nije dovoljno osetiti Božju blagost, videti dobronamernost i očinsku nežnost Njegovog karaktera. Nije dovoljno prepoznati mudrost i pravednost Njegovog zakona, razumeti da je utemeljen na večnom načelu ljubavi. Apostol Pavle je sve to video kad je uskliknuo: „Hvalim zakon da je dobar!” „Tako je dakle zakon svet i zapovest sveta i pravedna i dobra!” Ali dodaje, ispunjen gorčinom svoje duševne muke i očajanjem: „A ja sam telesan, prodan pod greh!” (Rimljanima 7,16.12.14) On je čeznuo za čistotom, pravednošću, koju nije mogao da postigne svojom silom i zato uzvikuje: „Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?” (Rimllnima 7,24) Taj isti krik otimao se iz umornih srca u svim zemljama i u sva vremena. Ali svima može se dati samo jedan jedini odgovor: „Gle, Jagnje Božje koje uze na se grehe sveta!” (Jovan 1,29) Božji Duh pokušavao je ovu istinu da prikaže simbolično na više načina i objasni je ljudima koji čeznu da se oslobode tereta krivice. Kad je bežao iz svog očinskog doma, pošto je zgrešio prevarivši Isava, Jakova je tištalo osećanje krivice. Usamljenog i progonjenog od svega što mu je život činilo vrednim, njega su više od svega mučili misao i strah da ga je njegov greh odvojio od Boga, da ga je Nebo odbacilo. Obuzet žalošću, legao je na golu zemlju da se odmori, okružen samotnim bregovima i zvezdanim nebom iznad sebe. Dok je spavao, čudna je svetlost prodrla u njegov san; i gle, sa poljane na kojoj je ležao nejasni obrisi beskrajnih lestava kao da su se uzdizali sve do samih vrata Neba, punih anđela koji se penju i silaze, dok iz slavnih visina odjekuje božanski glas objavljujući vest utehe i nade. Tako je Jakov upoznao Onog koji će zadovoljiti potrebe i čežnje njegove duše - Spasitelja. Ispunjen radošću i zahvalnošću, gledao je pokazani put kojim on, grešnik, može da obnovi zajednicu sa Bogom. Zagonetne lestve iz njegovog sna predstavljale su Isusa, jedinog posrednika između Boga i čoveka. Bio je to isti simbol na koji se Hristos pozvao u razgovoru sa Natanilom, kad je rekao: „Videćete nebo otvoreno i anđele Božje gde se penju i silaze k Sinu čovečijemu.” (Jovan 1,51) Odmetnuvši se, čovek se odvojio od Boga; Zemlja je bila odsečena od Neba. Preko provalije koja ih je razdvajala nije se moglo uspostaviti zajedništvo. Ali preko Hrista Zemlja je ponovo povezana sa Nebom. Svojim zaslugama Hristos je premostio provaliju koju je napravio greh, tako da anđeoski pomoćnici mogu da održavaju vezu sa ljudima. Hristos je povezao grešnog čoveka, slabog i bespomoćnog, sa Izvorom beskrajne sile. Ali uzalud svi ljudski snovi o napretku, uzalud svi napori da se čovečanstvo uzdigne, ako se zanemaruje jedini Izvor nade i pomoći grešnom rodu. „Svaki dobri dar i svaki poklon savršeni” (Jakov 1,17) dolazi od Boga. Bez njega nema pravog savršenstva karaktera. A jedini put Bogu je Hristos! On kaže: „Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me!” (Jovan 14,6) Božje srce čezne za svojom decom na Zemlji ljubavlju koja je jača od smrti. Dajući svog Sina, On nam je u tom jednom daru darovao celo Nebo. Spasiteljev život i smrt i posredovanje, služba anđela, molitve Duha, i iznad svega, delovanje Oca preko svih, stalno učestvovanje nebeskih bića - sve to stavljeno je u službu čovekovog otkupljenja. O, razmišljajmo o čudesnoj žrtvi koja je prinesena za nas! Pokušajmo da procenimo trud i energiju koju Nebo ulaže da bi ponovo zadobilo izgubljene i vratilo ih u Očev dom! Snažniji podsticaji i moćnija sredstva nikad se ne bi mogli pokrenuti; nepojmljiva nagrada onome koji čini dobro, radosti Neba, društvo anđela, zajednica i ljubav Boga i Njegovog Sina, usavršavanje i razvijanje svih naših sposobnosti u toku večnih vremena - zar to nisu dovoljno snažni podsticaji i ohrabrenja koji nas mogu pokrenuti da svoja srca predamo u dragovoljnu službu svom Stvoritelju i Otkupitelju? A s druge strane, Božja reč iznosi nam osudu koju je Bog izrekao protiv greha, neizbežnu kaznu, propadanje našeg karaktera i konačno uništenje, kao opomenu da ne služimo sotoni.
6
Zar nećemo ceniti Božju milost? Šta bi On još mogao da učini? Uspostavimo pravilan odnos sa Onim koji nas je ljubio čudesnom ljubavlju. Poslužimo se sredstvima koja nam je stavio na raspolaganje da bismo mogli da se preobrazimo u Njegovo obličje, ponovo uspostavimo zajednicu sa anđelima koji nam služe i obnovimo sklad i vezu sa Ocem i sa Sinom.

kazem ti ono sto uci biblija i pravoslavlje da je pavlova dusa sa Hristom sada,besmrtna dusa po bozjoj blagodat..kao i svi sveti koji su umrli u Hrista verujucu jer on nije Bog mrtvih nego bog zivih,bog avramov,isakov i jakovljev ;)

Neo, ponovo pricas samo da ne ispadne da ne znas nista da kazes.
Da li je za Pavlovo vreme dosao Hristos?
Jesu li mrtvi VASKRSLI?
Da li je i Pavle vaskrsao ili nije?

Gde si ti nasao da Pavle tu govori o nekakvoj dusu. Prijatelju, to ne pise u Bibliji.
Pa posto sam znas da je tako, gde si to usput pokupio?

onda se odreknite elene vajt i vratite se izvornom hriscansstvu i Hristu gospodu ate lazne prorok bacite u djubre.....i suboti koji i sam bog odbaci

Neo, da li je tebi BOG ona prepodobna Teodora Carigradska?

Odreci se nje da primis Hrista.

Da li na osnovu ovoga primecijes koliko je tvoja izjava nerazumna?
Jos jednom d aponovim, ko zna mozda sec stdevedeset peti put razumeti.
Kao sto ti ne sledic prepodobnu Teodoru Carigradsku, tako ni mi ne sledimo Elen Vajt.

Kredo naseg verovanje je Biblija.
Osnova naseg spasenja je Hristos.
Postujemo Bozji zakon zato sto je u njermu izrazena Vilja Bozja.
Bezakonici nikad carstva Bozjeg nece naslediti.

Da li ti je ovo jasno?

Prema tome nekulturno je i neposteno nekome pripisivati ono sto nije istina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back