Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
POSTAVLJATE PITANJA DOBIJATE ODGOVORE U SKALDU SA MOJIM MOGUCNOSTIMA STOS E TICE VREMENA.

Lepotu moje advent vere?

Ima li ista lepse od Hrista?

Kako bi vam pokazivao lepotu svoje vere kada je sve sto imam ili mi ljudi imamo,pa i tu veru; od izvora svega; Hrista.

Dakle ja nemam nesto svoje cime bi se pohvalio.

Gledaj na Hrista NACELNIKA VERE TU JE LEPOTA:

Heb 12:2 Gledajući na Načelnika vere i Svršitelja Isusa, koji mesto odredjene sebi radosti pretrpe krst, ne mareći za sramotu, i sede s desne strane prestola Božijeg.

,

dobro i sta radis uzmes ikonu hristovu i gledas i divis se jel to?

dobro i sta radis uzmes ikonu hristovu i gledas i divis se jel to?

Proucavas Hristov zivot, ucenja, sa moltivom i zeljom da upoznas Hrista i njegovu volju i to cinis svakoga dana bez prekida.

Onda se Hristos nastanjuje u tebi i posmtaras njegovo delo u tebi samome.
Delo preobrazenja.

Duh sveti ti otvara oci da vidis i razumess tvari koje telesenim ocima nemozes:

1.Kor 2:14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.

I primas silu da zivis po njegovj volji i ne opires joj se nego dozvoljavas da te njegova sila vodi da zivis tako:

1.Kor 2:14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.

Ono sto vam mi ovde govorimo geldate telesenim ocima i nerazumete.
Kada covek duhovno progleda, to jest dozivi licno iskustvo sa Hristom i shvati sta to znaci pripadati Hristu, a ne ustanovama, onda on progleda i shvata ovaj stih gore.

Pokretac mora da bude uvek Hristos koji je jedini temlje i nista drugo.

Ako su pokretaci ustanove, oragnizacije onda i mislimo, radimo i govrimo kao te organizacije, ustanove.
Ako je to Hristos, onda mislimo i radimo, govorimo kao Hristos.

To je bila razlika izmedju Hrista i jevreja.

Oni su gledali telesnim ocima on im je govrio sto vidi duhovnim.

Bozja rec ima dubljeg znacenja od samog slova.

Poslednja izmena:
Proucavas Hristov zivot, ucenja, sa moltivom i zeljom da upoznas Hrista i njegovu volju i to cinis svakoga dana bez prekida.

Onda se Hristos nastanjuje u tebi i posmtaras njegovo delo u tebi samome.
Delo preobrazenja.

Duh sveti ti otvara oci da vidis i razumes tvari koje telsenim ocima nemozes:

I primas silu da zivis po njegovj volji i ne opires joj se nego dozvoljavas da te njegova sila vodi da zivis tako:

Ono sto vam mi ovde govorimo geldate telsenim ocima i nerazumete.
Kada covek duhovno progleda, to jest dozivi licno iskustvo sa Hristom i shvati sta to znaci pripadati Hristu, a ne ustanovam,a onda on progleda i shvata ovaj stih gore.

Pokretac mora da bude uvek hristos koji je jedinit emlje i nista drugo.

Ako su pokretaci ustanove, oragnizacije onda i mislimo, radimo i govrimo kao te organizacije.
Ako je to Hristos onda mislimo i radimo, govorimo kao Hristos.

To je bila razlika izmedju hrista i jevreja.

Oni su gledali telsnim ocima on im je govrios to vidi duhovnim.

Bozja rec ima dubljeg znacenja od samog slova.

Sve to sto ti pises Crkva Hristova ispoveda vec 2000 god i ona te uci da otvoris svoje srce i u njega primis Hrista.

Sve to sto ti pises Crkva Hristova ispoveda vec 2000 god i ona te uci da ostvoris svoje srce i u njega primis Hrista.

Ako je tako onda imas sve ...

Ali uciti i ziveti su dve razlicite stvari a trebale bi da budu jedna...

Ako je kod vas jedna onda je dobro.

Kako to da znamo?

Hristos kaze po RODOVIMA cete ih poznati a ne da uce tako 2000 godina.

NEGO DA LI ZIVE TAKO?

Nemozete vi da se oslobodite onoga, MI SMO DECA AVRAMOVA ...

DA LI ZIVITE da tako kazem, KAO AVRAM VEROM STO PODRAZUZMEVA PRAKSU NE SAMO UCENJE...

Recicete da...

A kako da znamo da li je tako???

Joh 13:35 Po tome će svi poznati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav medju sobom.

Mt 7:16 Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja groždje, ili s čička smokve?

Hristos kaze po rodovima ne po godinama...

Poslednja izmena:
Postovanje prijatelji formasi,

Svakako ste i vi primetili da danima nas cenjeni prijatelj SMESKO, pita me da mu kazem dali je glupopak?

Evo njegovih reci:

"Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?
Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?
Hajd prozivaj mene Glupakom ako smeš!"

On ovo neprestano ponavlja u razlicitim formama.

Ja pokusavam da ga zaubidjem, jer ne zelim da ga vredjam, ali posto je toliko uporan, nije lepo da ga ignorisem,
pa sam resio da pokusam da udovoljim njegovoj zelji.

Smesko, pre svega, ja ne znam odgovor na tvoja pitanja, za to moraces se obratiti psihijatru.

Mislim da je od tebe veoma pohvalno sto si skupio hrabrost da bilo kome postavis to pitanje,
to je znak da bi ti psihijatar mogao pomoci.

Odkada si ti primetio da nesto nije uredu?

Da se to nije pojavilo odonda kad si posle procitanog tekasta iz knjige proroka Isaji gde Gospod govor i naziva Izrailjce "seme zlikovacko, a ti to pripisao nekome smrtnik, i nisi ni premetrio da Jehova govori? Ako je od tada, to jeste ozbiljan znak.

Ako potrazis psihijatra ja verujem da ce ti on reci istinu.

Medjutim, posto toliko dugo insistiras da bas cujes moje skromno misljenje, pa da udovoiljim tvome zahtevu.

Ti pitas da li si glupak?

Ja cu odgovoriti Hristovim recima: "TI KAZA".

Zelim ti sve najbolje i brzi oporavak

Kolega ja ću biti veoma kratak računam da samo pametnom jednom dosta, a ti sada doooobrooo obrati pažnju.

Meni je poniženje priglupoga vređati i mrsko mi je ugađati i činiti mu po volji.

Pod jedan
Moje još uvek stoji.

Pod dva

Već ti je ovde rečeno da ti premnogo laješ i vređaš diskutante.

Pod tri
Hajd odazovi se pameti

Glavna opsesija vam je Crkva i napadi na nju i one koji su u njoj a to govori o onome koga sledite.
Pravoslavni ispovedaju Hrista vec 2000 god,verom,postom i molitvom.

Od Maja 2011 sam ovde nisam vas ni pomenuo niti me zanimate niti smo vas pominjali.

Mozda negde slucajno.

Niti smo mi ovu temu postavili, nego odgovaramo na vasa pitanja, i netacne optuzbe.

A ODGoVORE KOJE DOBIJATE SAMI POKRECETE.

Ne sudi krivo.

Eto ovakve netacne osude i ljaganja, pokazuju kome vi stvarno pripadate.

Kao s to rece Hristos, po rodovima cete ih poznati.

Rodovi su dela i reci....

I opet ti govoris o recima a dela, zivot?

Hristos treba da zivi kroz nas...

2.Kor 6:16 Ili kako se udara crkva Božja s idolima? Jer ste vi crkve Boga Živoga, kao što reče Bog: Useliću se u njih, i živeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.

CRKVA SMO MI LJUDI SVAKI OD NAS:

1.Kor 3:16 Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božji živi u vama?

1.Kor 3:17 Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.

1.Kor 6:19 Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?

Od Maja 2011 sam ovde nisam vas ni pomenuo niti me zanimate niti smo vas pominjali.

Mozda negde slucajno.

Niti smo mi ovu temu postavili, nego odgovaramo na vasa pitanja, i netacne optuzbe.

A ODGoVORE KOJE DOBIJATE SAMI POKRECETE.

Ne sudi krivo.

Eto ovakve netacne osude i ljaganja, pokazuju kome vi stvarno pripadate.

Kao s to rece Hristos, po rodovima cete ih poznati.

Rodovi su dela i reci....

I opet ti govoris o recima a dela, zivot?

Hristos treba da zivi kroz nas...

2.Kor 6:16 Ili kako se udara crkva Božja s idolima? Jer ste vi crkve Boga Živoga, kao što reče Bog: Useliću se u njih, i živeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.

CRKVA SMO MI LJUDI SVAKI OD NAS:

1.Kor 3:16 Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božji živi u vama?

1.Kor 3:17 Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.

1.Kor 6:19 Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?

Pa ne znam ko se koristi lazima mi sigurno ne vec se od nje branimo i zivimo u istini ovaplocenog Boga Isusa Hrista.

POSTAVLJATE PITANJA DOBIJATE ODGOVORE U SKALDU SA MOJIM MOGUCNOSTIMA STOS E TICE VREMENA.

Lepotu moje advent vere?

Ima li ista lepse od Hrista?

Kako bi vam pokazivao lepotu svoje vere kada je sve sto imam ili mi ljudi imamo,pa i tu veru; od izvora svega; Hrista.

Dakle ja nemam nesto svoje cime bi se pohvalio.

Gledaj na Hrista NACELNIKA VERE TU JE LEPOTA:

Heb 12:2 Gledajući na Načelnika vere i Svršitelja Isusa, koji mesto odredjene sebi radosti pretrpe krst, ne mareći za sramotu, i sede s desne strane prestola Božijeg.

,

Pitanje koje vam postavljam već 6 meseci na koje niko još nije došao do vremena i mogućnosti da odgovori glasi:

Izjasnite šta ste svatili iz Marka 12,29

Čitajte mi iz posvećene advent biblije koju studirate u subotnjim školama Jovana 1,1 do pet(5)

Hajd da vidimo lepotu tvog adventne vere na šta se i kog Hrista bazira, slušam ali moliću fino neka bude bez pogrdnog izražavanja i vređanja, izvoli.

i fariseji su se drzali zakona pa ih hrist prokle jer su kao okrecene grobnice.
svaki dan je boziji dan i treba da se svetkuje i zahvali bogu sto se budi svako jutro, jer svako jutro nova sansa za modifikaciju, ali to zatvorenim grupama ne vredi pricati.

Postovanje Neutral,

Isus nije "prokleo" fariseje sto su drzali zakon, nego zato sto ga nisu drzali.
Fariseji su se pred svetom pokazivali kako su pobozni, nevini i pravedni a u stvari to nisu bili.
Zato ih je Isus nazvao licemerima.

Bogatom mladicu Isus je odgovorio: "Sta je napisano u zakonu? Tako cini." Luka 10,25.

Kada si rekao "Svaki dan je Bozji dan i treba da se svetkuje" da li znas da se ovom izjavom suprtis Bozjoj izjavi koji je rekao:
"Sest dana radi, a sedmi je Subota tada nemoj raditi nijednoga posla." 2. Mojsijeva 20, 8-11

Sve najbolje

Jas 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jas 2:11 Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.

Kako to da čovek...

"koji SAV ZAKON održi a sagreši u jednom, kriv je za sve"

Pa ti si prvi kriv. Ne obrezuješ se i ne praznuješ presne hlebove za koje se kaže da su "zakon večan". :whistling:

Miko,
Sto se tice prica koje je Hristos iznosio, On je upravo preko tih prica koje su postojale u narodu, iznosio velike istine da bi ljudi lakse mogli razumeti istinu.
Prema tome, neke price je popravio, prosirio, a neke je izneo onakve kakve su postojale.

Evo sta kazu teoloski strucnjaci: "Prica je literalna sprava u kojoj kratak narativ, bilo istinit ili zamisljen, ilustruje moralnu ili duhovnu istinu." BC 8,p 810
U svim pricama, detalji ne moraju biti znacajni, ali pomocu njih Isus je prenosio istinu.
Totalno je nelogično da se Isus koristi pričama o raju i paklu nakon telesne smrti ako to ne postoji. Narod u njegovo doba je verovao u razne stvari,pa čak i u paganske bogove, i zamisli da je Isus od toga pravio pouku?

Mozda si u pravu, ali Bog je prilikom stvaranja napavio jasno razdvajanje, jer Sveto pismo tvrdi"
Stvori Bog coveka od PRAHA zemaljskoga, dunu mu u nois DUH zivotni i posta covek DUSA ZIVA." 1. Mosjijeva 2,7
Prema ovome dusa postoji samo kad su telo, materija, i Dah zivotni zajedno, a ne odvojeno od njih.
Da, ali Sveto Pismo tvrdi i ovo: " Gospode Bože moj, neka se povrti u dete duša njegova " (1Car. 17.21)

Drago mi je da si i ovo naveo. Isus ovde ne govori o dusi koja zivei zauvek, nego govori o vaskrsenju.
Uzmi kontekst u obzir. "A pristupise mu neki od sadukeja. KOJI KAZU DA NEMA VASKRSENJA." Luka 22,27.

Sadukeji su izmislili price o sedam brace koji su umirali i svaki je posle smrti svoga brata ozenio svoju snaju, cija ce zena biti posle vaskrsenja?
To su sadukejski trikovi i zamke.
Prema tome ovde nema ni reci o dusi ni o zagrobnom zivotu.
Hristos odgovara sadikejuma i uverava ih da ce biti vaskrsenje mrtvih, iako su to oni odbacivali, Bogu nije tesko da ih vaskrsne.
Zato kad se napravi analiza teksta jasno se vidi da to ne govori o dusi ni o zagrobnom zivotu.
U redu, ali ako Hristos kaže da je Bog-Bog živih onda to znači da su ljudi i nakon telesne smrti živi. U suprotnom, Isus je lagao. Isus reče "ko veruje u mene, neće videti smrti doveka".

MIKO i ostali subotari, i dalje očekujem odgovore na ova pitanja http://forum.krstarica.com/showthre...edmog-dana?p=21928999&viewfull=1#post21928999

Pa ne znam ko se koristi lazima mi sigurno ne vec se od nje branimo i zivimo u istini ovaplocenog Boga Isusa Hrista.

I treba da zivite u istini ovaplocenog Boga.

Kad bi bilo tako meni vise nista netreba na ovim diskusijama...

Ako mi nesto lazemo iznesite to sa dokazima, ne samo prazne neosnovane lazne otuzbe u celoj ovoj diksuiji ovde protiv nas.

Isto kao sto su Fariseji i svestenici cinili sa Hristom...

Pa pokazi to pisemno kao sto mi radimo?
Osdim osuda i praznih, nepokrivenih reci nista nemate da ponudite???

"... , i Njega postavi iznad svega za glavu Crkvi; koja je telo Njegovo, ..." (Ef. 1.22-23)

Isus nije "prokleo" fariseje sto su drzali zakon, nego zato sto ga nisu drzali.
Fariseji su se pred svetom pokazivali kako su pobozni, nevini i pravedni a u stvari to nisu bili.
Zato ih je Isus nazvao licemerima.

2.Korinćanima 3,6. ...слово убија, а дух оживљује.

Bogatom mladicu Isus je odgovorio: "Sta je napisano u zakonu? Tako cini." Luka 10,25
" ... jer koji ljubi drugoga ispunio je Zakon . Jer ono: ne čini preljubu, ne ubi, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne poželi i bilo koja druga zapovest, ispunjava se u ovoj reči: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Ljubav ne čini zla bližnjemu; ljubav je, dakle, punoća (ispunjenje) zakona " (Rim. 13.8-10).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back