Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa Papa je za njih Sotona lično. I to im je jedan od najluđih fetiša.
Biblija govori samo o jednom Luciferu, a papa je kroz vekove bilo mnogo.
Pitanje za subotare: Koji konkretno papa je Sotona!? Ime i prezime, moliću lepo!

Nigde niste mogli da pročitate ili da čujete tako nešto.

Papski sistem (institucija) = Kxrva iz Otkrivenja = Vavilon veliki

Poslednja izmena:
Zanimljivo je i njihovo tumačenje "malog roga" iz knjige proroka Danila. Nikako da se odluče da li taj mali rog predstavlja jednog konkretnog papu, papstvo uopšte ili rimokatoličku crkvu.

: ))

Nisu adventisti prvi shvatili koga predstavlja "mali rog" iz Danilovog proročanstva...

vekovima ranije su protestanti shvatili ko je i šta predstavlja "mali rog"!

Nigde niste da pročitate ili da čujete tako nešto.

Papski sistem (institucija) = Kxrva iz Otkrivenja = Vavilon veliki

:eek: ... Pa ti onda pojma nemaš o subotarima!!!:eek:

Priznaj, vrbovan si tek pre dva meseca. Za sad su ti napunili glavu samo pričama o gadnim pravoslavnim popovima, proročanstvima proroka Danila, i Otkrovenjem.

Pa za tebe ima još nade momčino. Pročitaj onu brošuricu koju sam prethodno naveo, i većina nedoumica će ti biti otklonjena.

Da li si ti sam dosao do tih tumacenja ili su tu dali tumacenje na nekom seminaru?

Kako Vi saznajete šta Bog govori?

Da li otvorite Sveto pismo uz molitvu i čitate? Ili prihvatate šta Vam drugi kažu bez da proveravate šta BOG KAŽE?

Act 17:11 Ovi pak behu plemenitiji od onih što žive u Solunu; oni primiše reč sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.

Kako Vi saznajete šta Bog govori?

Da li otvorite Sveto pismo uz molitvu i čitate? Ili prihvatate šta Vam drugi kažu bez da proveravate šta BOG KAŽE?

Act 17:11 Ovi pak behu plemenitiji od onih što žive u Solunu; oni primiše reč sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.

Koji grad najvise lici na savremeni Vavilon?Zasto izbegavas odgovor?Sveto Pismo je izaslo iz Crkve Hristove,Pravoslavne,a ne Crkva iz Svetog Pisma.Da nije bilo Crkve ti danas ne bi ni mogao da citas o Hristu.

Koji savremi grad najvise lici na Vavilon?

Da Vas podsetim šta Bog kaže...

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

... na čelu njenom napisano ime:

Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.

Poslednja izmena:
Da Vas podsetim šta Bog kaže...

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud ***** velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

... na čelu njenom napisano ime:

Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.

Ma da nije ta zena elen vajt?:think:

evo ti nesto za razmisljanje a te adventisticke budalastine batali......

ПРЕД ЗИДАЊЕ СОЛОМОНОВОГ ХРАМА

Дан одрицања Николаја Другог (Романова, мученика, спасиоца Србије и последњег руског цара. - прим. приређивача) од престола постао је уистину мистичан. Сам пакао је пожурио да одахне са олакшањем. Привремена влада је одмах укинула сва ограничења Јеврејима у Русији (сличан корак је био први резултат свих револуција). Ускоро - (опет случајност?) на међународном нивоу донета је Декларација Балфура о формирању "националног огњишта" Јевреја у Палестини. Тамо се устремио из почетка поточић, а затим и бујица људи, чији су преци, у различито време, и у различитим земљама, прихватили јудаизам.

"А где су сада Златна врата, кроз која у град мора да уђе антихрист?", питао сам у Јерусалиму свог туристичког водича. Младић, који је до тада био у потпуности дружељубив и шармантан, буквално је позеленео од једа. "Не антихрист, већ м - е - с - и - ј - а!" - злобно је нагласио свако слово. Дакле тако! Воде туристе и поклонике, брину се да пронађу уносан послић, свируцкају на виолини и - чекају! Из свакодневице потпуно приземних послова и послића - чекају!

Главни мистички задатак насељеника је постао зидање Соломоновог храма. У свакој синагоги вековима су изучавали речи старозаветних пророка Агеја и Мелахије о доласку Месије. По пророчанствима, он ће засести у другом храму. Шта то значи?

Први храм који је саздао Соломон, разрушен је за време вавилонског цара Навукодоносора. Други је подигнут на том истом месту крајем шестог века пре рођења Христоса.

Међу зидовима другог храма о испуњењу старозаветних пророштава приповедао је Христос - Месија, непрепознат од већине Јудејаца. Они чекају другог "Месију". Чекају, мада по речи Спаситељевој, од другог храма већ није остао ни камен на камену. Њега су срушили римски легионари 70. године и тако начинили пралик будућег Краја Света.

Дакле, будући храм ће постати трећи. Уосталом, Јудејце много не брину такве суштинске околности. Не брине их ни одсуство првосвештеника за тај храм, јер следство свештенства је давно покидано. ("У љето 2001. године у највећој тајности, власти државе Израел одобриле су и омогућиле, уз незапамћено обезбеђење, на захтев ултраортодоксног јеврејства, свечано полагање камена темељца за будући нови Соломонов храм на платоу Хамија у Јерусалиму. Због ризика од незадовољства муслиманског становништва Јерусалима чин полагања обављен је за свега пола сата, уз присуство малобројних изабраника. Чим је вест о догађају прострујала Светим Градом, у џамији Ал Акса и око ње окупиле су се муслиманске масе, које су почеле каменовање јеврејских вјерника код оближњег Зида плача. Интересантно је да је највећи број информација светских и домаћих агенција о збивањима у Јерусалиму, говорио само о нередима које су изазвали Палестинци, док је догађај који им је претходио углавном прећуткиван." Светигора, број 109, 110- 120, стр. 51.)

Синагоге су пре школе него храмови. Узносити жртву Богу Јудејци могу једино на гори Морија у Јерусалиму. Дакле, већ скоро две хиљаде година јудајизам је лишен храмовног живота...

...Дакле, ко ће засести у новом, трећем храму? Онај ко ће се ослањати на своје божанско порекло и на тај начин смоћи снаге да игнорише одсуство првосвештеничког прејемства. Онај који ће саблазнити многе чудесима.

Да, уколико се то догоди у трећем (у њему се једино и може догодити, јер храм за који је постављен камен темељац 2001. године јесте трећи. прим. приређивача), а не у другом храму, човечанство ће имати посла не са Месијом, већ са оним који ће се претварати, то јест са...

Православно Предање га назива антихристом. Зашто није до сада дошао, када је још 1917. године пао онај који га "задржава". (Управо царску власт подразумева апостол Павле када говори о "задржавању" појаве антихриста. Како пише В. Ларионов: "У наше време треба мислити да се има у виду власт будућег Православног Императора (супротно антихристу он се никад неће представљати као месија - прим. приређивача). Вештачко очување древних тронова на Западу и покушај да се на власт врате древне династије као што су Меровинзи ("јудејски цареви" - прим. приређивача) имају супротан смисао. Овде се, можда, ради о испуњењу пророштва да ће се први антихристу поклонити управо цареви." "И сада знате", пише апостол Павле у посланици Солуњанима о доласку сина погибељи - "шта га задржава да се појави у своје време. Јер тајна безакоња је већ на делу, само се неће извршити до тада, док не буде из средине уклоњен онај који је сад задржава".)

Да, кулминација напада на Трећи Рим је постало убиство Православног Императора. (Талмуд јасно истиче: "У опустошењу Рима је - наша нада"). По мишљењу истраживача, кабалистички натпис, начињен на зиду Ипатјевског дома, значи следеће: "Овде, по наредби тајних сила, Цар је био принесен на жртву ради рушења државе. О овоме се извештавају сви народи.". (Нема сумње да су револуцију у Русији 1917. године финансирали моћни јеврејски банкари са Запада. Ево речи једног од њих: "Финансирајући револуцију у Русији, на један уложени долар зарадио сам 60 долара", Јаков Шиф. - прим. прирађивача).

Са тачке гледишта "ратних симбола" избор датума убиства - дан светог убијеног мученика Андреја Богољубског - и места - Ипатјевског дома - такође није био случајан. Управо у Ипатјевском манастиру је оснивач династије Романових, Михаил Фјодорович, добио извештај да је избран за цара. Кабалисти - цареубице двадесетог века сматрали су да крај омражене им династије мора наступити управо тако - знаменован.

...Дакле, зашто није дошао антихрист, када је пао "онај који га задржава"?

Још на дан одрицања Николаја Другог од престола, док су у храмовима певали покајни канон Андреја Критског, у цркви села Коломенско под Москвом догодило се чудо. Пронађена је древна икона Божије Матере - Државна. У рукама Богородице - били су знаци монархијске власти. Али, царска кугла (шар, державна) на икони није овенчана крстом - то је симбол обезглављене Русије.

Шта су у овом догађају увиделе духовне очи православних људи?

Мајка Божија се јавила са тужним ликом, одевена у царски путир. И наговестила на тај начин да преузима улогу "задржавања" на себе. (Монахиње Вознесенског кремљевског манастира су тражећи по архивским записима установиле: да је икона пре припадала њиховој заједници. У Вознесенску цркву села Коломенско она је била предата 1812. године. Управо пред напад гордог корзиканца на Москву.)

На сличан начин је у Другом светском рату спасена Русија. У тренуцима када је Стаљин озбиљно размишљао о предаји Лењинграда, одржана је преписка између митрополита Ливанских гора Илије и њега. Стаљин је прихватио поступке за спас Русије које му је саопштио митрополит. "Да се Лењинград не сме предати, да се свештеници морају вратити са фронтова и из тамница, и да морају почети са вршењем службе Божије, да храмови морају бити отворени, да чудотворна икона Казанске Богомајке мора бити пронета у литијама око града, и тада ни један непријатељ неће ступити на ту свету земљу... Пред Казанском иконом треба да буде служено Богослужење у Москви, а потом и у Стаљинграду, који не сме да се преда непријатељу. Казанска икона мора да прати војску све до граница Русије...". Писма митрополита Илије и Стаљина се и дан данас чувају у московским архивима. Стаљин је испунио све захтеве - Русија је спасена. ...Стављајући нагласак на посебне заслуге владике Илије, Филмски журнал је забележио његов долазак у Москву, на помесни сабор, 1945. године.

evo ti nesto za razmisljanje a te adventisticke budalastine batali......

Kako da batalim Božju reč?

Rev 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Rev 1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
Rev 1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

Ma da nije ta zena elen vajt?:think:

Rev 17:5 I
na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.

ZABRANJENA KNJIGA – ISTORIJA BIBLIJE

ZABRANJENA KNJIGA – ISTORIJA BIBLIJE

Ovaj stariji dokumentarni film pruža jasan uvid u široku istoriju krvi koja je prolivena da bi se donela svetlost Božje Reči na narodni jezik. Svaki hrišćanin treba da bude upoznat sa ovom istorijom, tako da Bibliju koju svi danas možemo da koristimo ne uzimamo zdravo za gotovo kao se njena dostupnost podrazumeva. Ovo je takođe sjajan obrazovni materijal za roditelje da podele sa svojom starijom decom.

Poslednja izmena:
Mika1932

Prvo: I kada bih imao želje i volje da te "vadim" - Ti to ne želiš! Ti si pobratime zadovoljan time u čemu si zaglibio!
Drugo: Sajt nije moj, nego su me sa tog sajta (kao i sa par drugih) kontaktirali i pitali da li mogu da okače brošuru.
Treće: Kao i pod prvim - Ti si pobratime zadovoljan time u čemu si zaglibio! Uživaj u tome u čemu si i čekaj neki novi datum kraja sveta!

Koga ne mrzi, neka pogleda jedan sajt o čuvenoj Eleni "proročici". Njenim "vizijama", i čuvenim plagijatima iz njenih knjiga, pokradenih iz drugih dela. :whistling:

Proročica Elena

P.S. Obratiti pažnju na plagijate iz njenog najpoznatijeg dela "Velika borba" ( link ), za koje je tvrdila da joj je lično Bog dao. :think:

Odgovor:
Dobro jutro i postovanje prijatelju ixtis

Ja sam se nadao da ces mi ti pomoci, a ti svo vreme pokusavas da mene opises kakav sam i da mi kazes gde sam, kao da ti to jako dobro znas, a ja eto sam toliko glup pa ne znam ni gde sam. Ako je to od tebe cela pomoc, onda hvala mnogo. Kakav izvor takva i voda iz njega tece.

Emanuel me je pitao "da li mi je poznato ista o plagijatu Elene Vajt?'
A to pitanje i ti tu naglasavas.

Mogu li i ja vas nesto da priupitam?

Da li si cuo, da je Elen Vajt jos 1888. godini javno pisala da je koristila tudja dela?
Da li ti je poznato da je i objasnila kako ih je koristila?
\
Prema tome prijatelju, nema tu nista skriveno i neposteno.

Ti preporucujes:" P.S. Obratiti pažnju na plagijate iz njenog najpoznatijeg dela "Velika borba" ( link ), za koje je tvrdila da joj je lično Bog dao".

Prijatelju, pogresio si. Nije ti poznat taj slucaj. Ne tvrdi ona da joj je Bog dao Veliku borbu, to mogu smao da tvrde njeni neprijatelji kao sto si i ti, a on o toj knizi tvrdi nesto o cemu ti nikad nisi ni cu. Zato bih te posavetovao, da ne pricas ono sto ti nije poznato, radije pitaj kako je u tvojoj Crkvi jer nadam se fda ti je to poznato.
Ako zelis mogu da ti dokumentujem i navedem njenu izjavu.

Drugo pitanje za tebe je:

Da li si cuo da je jedan od pravoslavnih profesora treologije, pod svojim imenom izdao knjigu Elene Vajt i ukljucio njen sadrzaju u predavanja studentima pravoslavne teologija? Sta mislis da li je to plagijat?

Vidis bratko, to pokazuje koliku vrednost imaju njena dela.

Pa kad je on tako pametan i skolovan coveka, na tako uglednom mestu, kome je povereno vasoitanje buducih teologa jkedne ugdeldne Crkve - Pravoslavne, toliko uzdigao njene knjige, sta da kazem ja ovako mali? Ja bih trebao da ih cenim mnogo vise od njega. Zar nisam u pravu?

Zelim ti sve najbolje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back