Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji???

Mnostvo pojedinaca ili grupica koji.su uvek bili manjina.
Istorija govori o njima.
Ima i na You tube serija o tome sa istorijskim navodima.
Naravno ne o svima jer je istoriju brisalo i pisalo papstvo...

Znam sta je to preimucstvo.

To je isto ono sto su jevreji mislili da imaju za uvek i misle.

To je ono sto neki misle da im je Bog dao monopol nad spasenjem i da mogu da zive i uce kako hoce a preimucstvo im uvek ostaje bez obzira na to,i to samo oni daju kome hoce.
Pa cak i kada ljude pozivaju na idolopoklinstvo.
Ali zaboravljaju da je Bogu poslusnost mila i da Bog i takvima kaze kao tada Jevrejima.

Neznate li da Bog i od ovog kamenja moze sebi da podigne decu, vernike. To kaze Isus onima koji su tada mislili da imaju monopol nad spasenjem i Bogom, jevrejima.

Zar su mogli da shvate da je preimucstvo u Bozjim rukama i da Duh sveti osposobljava i blagosilja u stvari a ne ljudi?

Da su samo poslusni oni koji stvarno nose preimucstvo a neposlzsni ga gube kao i jevreji tada...

Nisu.

Hoce li slicni njima danas to shvatiti?

Malo koji.

Jer me briga za to?

Nije...

Da li ovde sa foruma treba svi da postanu adventisti?

Njihov problem, briga me za to hoce li ili nece...

Ja znam za sebe...

Poslednja izmena:
Mnostvo pojedinaca ili grupica koji.su uvek bili manjina.
Istorija govori o njima.
Kako su se zvali, koja su im bila učenja, navedi istorijske izvore.

To je ono sto neki misle da im je Bog dao monopol nad spasenjem i da mogu da zive i uce kako hoce a preimucstvo im uvek ostaje bez obzira na to,i to samo oni daju kome hoce.
Monopol nad spasenjem ima Bog koji radi preko svoje crkve. A ko odbacuje pravoslavnu crkvu koja je od vremena od apostola, taj odbacuje Boga.

Zar su mogli da shvate da je preimucstvo u Bozjim rukama i da Duh sveti osposobljava i blagosilja u stvari a ne ljudi?
A gde sam ja tvrdio da ljudi osposobljavaju i blagosiljaju ustvari?

Sta Biblija stvarno kaze o zenama i govorenja u crkvi?

Pa da smeju.

Mnoge od njih su za vreme apostola imale prorocki dar.
Pa zbog cega za sta ako nesmeju da govore?

O tome na mom blogu:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29707-DA-LI-JE-TO-TACNO-DA-ZENA-NESME-DA-GOVORI-ILI-UCI-U-CRKVI

Ne vidim na koji način ovo što si napisao u blogu opovrgava činjenicu da je ženama zabranjeno da propovedaju u crkvi? Sam daješ nekakve kontekste citatima.
Postoje dva sveštenička poslanja i sveštenstva: službeno i opšte. Ženama kao i svima pripada to opšte poslanje, a samo muškarcima službeno jer je prvo stvoren muškarac pa onda žena. Svi apostoli su bili muškarci. Da je Isus želio da žene imaju službenu ulogu u crkvi, sigurno bi pozvao neku da bude "apostolka".

Poslednja izmena:
Nisam adventista, ja idem u evandjeoske crkve kao sto su baptisticka (koja prihvata Duhovne darove) i Crkva Božija.
Video sam neki komentar o predanju...
Po ''predanju'' se Hrist posle vaskrsnuca prvo javio Mariji majci, a po pismu prva Ga je ugledala Marija Magdalena...
Žnači sta sad?

mislis u smislu prevoda? ili autenticnosti?

U smislu grešaka u rukopisima.

Npr.
2. Samuilova 8:4 » "I zarobi ih David hiljadu i sedam stotina konjanika i dvadeset hiljada pešaka, i podreza David žile svim konjima kolskim, samo ostavi za sto kola."

1. Dnevnika 18:4 » "I uze mu David hiljadu kola i sedam hiljada konjika i dvadeset hiljada pešaka, i podreza David žile svim konjima kolskim, samo ostavi za sto kola."

U smislu grešaka u rukopisima.

Npr.
2. Samuilova 8:4 » "I zarobi ih David hiljadu i sedam stotina konjanika i dvadeset hiljada pešaka, i podreza David žile svim konjima kolskim, samo ostavi za sto kola."

1. Dnevnika 18:4 » "I uze mu David hiljadu kola i sedam hiljada konjika i dvadeset hiljada pešaka, i podreza David žile svim konjima kolskim, samo ostavi za sto kola."

To zavisi i od prevoda, zato je nazovi ''hrvatski'' prevod bolji, a preveden je i sa originala.

Pa u "originalu" stoji ova greška. I nije jedina. To naravno ne umanjuje autoritet Biblije, ali ne možemo doktrine i prakse zasnivati isključivo na njoj jer ona to od nas i ne traži.

Upozat sam sa vecinom gresaka u srpskom prevodu Daničić-Karadžić, čita sam Bibliju i na drugim jezcima kao sto su svedski, nemacki, holandski i italijanski. :D
Jeste, zatzo imamo Duha Sveto
ga koji nas podučava i vodi, daje darove, brani i teši.

Poslednja izmena:
Kaže meni jedan adventista, koji je u nekakvoj nemoralnoj ljubavnoj vezi sa jednom rahitičnom ženom, kad ga neko pita šta radi sa njom: „Držim bogosluženje sa Snežom.“ Stideo se jako dugo vremena da prizna da mu je devojka. Govorio da mu je drugarica. Kaže on još nešto: „Kad mrtvi budu uskrsnuli, ja ću da se oženim sa Elen Vajt (žena koja je osnovala adventiste, bez obzira što po Bibliji žena ne može biti stub crkve), a bog će mi oprostiti što sam bio sa Snežom.“ Uskrsnuće mrtvih isključuje reinkarnaciju, i obrnuto. Za mene: reinkarnacija – da; uskrsnuće – ne. Kad nekoga sretne i počne da ga ubeđuje u to u šta veruje ima običaj da kaže: „Imaš prilike da te vratim na pravi put. Ti si tu, ja sam tu, Biblija je tu.“ Da li je ovo uobičajeno ponašanje adventista?

Slusaj ti pilicaru,
savetovao bih ti da ne komentarises ono o cemu nemas pojma.
Prvo prouci ucenje jedne verske zajednice pa onda kazi nesto ako znas, a ne lupaj gluposti.

Poslednja izmena:
Jadna Elen Vajt. Deri se. Galami. Viči.

Nije dezinformacija pile babino.

Žene po Bibliji ne smeju biti stub crkve, odnosno sveštenici, samim tim ni osnivači crkve/sekte.

Marija je bila obična žena (ukoliko je postojala) i rodila običnog čoveka (ukoliko je postojao), koga su božji neprijatelji bogohulno, bogoborno i protivprirodno obrezali.

U turcizam su zaglibili svi jadnici koji veruju u obrezane ljude. Pozdrav Glasniče od Kuma Gavrila. Ojha...

A ti pilicaru, ukoliko postojis, zaista si dezinformisan.
Nikakva zerna nije osnivala crkvu. Prouci malo pa ne budi "kusi petao pile dozivota".

Poslednja izmena:
Koji su to u srednjem veku promovisali učenja koja danas imaju adventisti?
I znaš li šta je apostolsko prejemstvo?

U svim vekovima bilo je ljuidi koji su sluzili Bogu prema svetlosti koju su imali.
Mogao bih ti navest stotinama primera za to. Kao sto je rekao Glasnik oni su u srednjem veku bili progonjeni,

Svakako da dobro poznajem sta je PRIJEMSTVO.
One je ovo:

Hristos je predao kljuceve apostolu Petru, a Petar rimskom biskupu - papi.
Zato ako nisi pod papinom valjascu ti si izvan prijemstva.

JE LI TAKO?

Vidis da znam sta je prijemstvo.

Poslednja izmena:
Pa u "originalu" stoji ova greška. I nije jedina. To naravno ne umanjuje autoritet Biblije, ali ne možemo doktrine i prakse zasnivati isključivo na njoj jer ona to od nas i ne traži.

Prijatelju, zao mi je ali taj tvoj zakljucak je pogresan.

Evo sta kaze Gospod Isus Hristos: "Pregledajte Pisma... jer ona svedoce za mene." Jovan 5,39.

"Koji me veruje kao sto Pismo rece za men, iz njegova tela poteci ce reke zive vode." Jovan 7,38.

Biblija je najvisi verski autoritet i svi hriscani pozvani su da slede njene savete i uputstva.

Sto se tic gresaka, stamparskih, prepisivackij, prevodilackih, tu i tamo mogu se pronaci,
ali one ne menjaju doktrinu hriscanstva, Ono sto Bog od svakaga od nas trazi to je jasno izneto i lako moze da se razume.
Poslusajmo Hristov savet i sledimo Bozju rec.

Poslednja izmena:
Prijatelju,
u Bibliji ne pise "zena da ne propoveda, nego kaze da cuti da ne prica i ometa sluzbu.
A to dvoje nije isto.
Ne, nego joj je zabranjeno da vrši službene aktivnosti iako joj nije zabranjeno opšte poslanje koje svi imamo da svedočimo za Boga.

U svim vekovima bilo je ljuidi koji su sluzili Bogu prema svetlosti koju su imali..
I oni su mogli biti ili pravoslavci ili katolici.
Mogao bih ti navest stotinama primera za to. Kao sto je rekao Glasnik oni su u srednjem veku bili progonjeni,
Pravoslavci nisu progonjeni u srednjem veku.

Svakako da dobro poznajem sta je PRIJEMSTVO.
One je ovo:

Hristos je predao kljuceve apostolu Petru, a Petar rimskom biskupu - papi.
Zato ako nisi pod papinom valjascu ti si izvan prijemstva.

JE LI TAKO?

Nije tako.
Apostolsko prejemstvo je ovo:

" Evo vam dajem vlast da stajete na zmije i škorpije i na svu silu vražiju i ništa vam neće nauditi ", ... , " ko vas sluša Mene sluša, i ko se vas odriče, Mene se odriče; a ko se Mene odriče, odriče se Onoga koji je Mene poslao " (Lk. 10.19,16). I dalje: " kojima oprostite grehe, opraštaju im se; i kojima zadržite, zadržani su " (Jn. 20.23).

Ova vlast se na dalje, preko apostola - kroz polaganje ruku (rukopoloženje), prenosila svim potonjim pastirima Crkve, sve do današnjeg dana i do kraja veka (apostolsko prejemstvo): " I rukopoložiše im prezvitere za svaku Crkvu, ... " (D. ap. 14.23)

Bice nam drago da javno kazete koje su to JERESI koje adventisti promuvisu?
Recimo, smrtnost duše, odbacivanje Svetog Predanja, insistiranje na čisto/nečisto u smislu ishrane,svetkovanje subote, korištenje beskvasnog hleba na pričešću....

Poslusajmo Hristov savet i sledimo Bozju rec.
Problem je što je vi ne sledite nego sledite reč Elen Vajt.

" Oni ne revnuju dobro za vas, nego hoće da vas odvoje, da njima revnujete " (Gal. 4.17)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back