Prijatelju,
u Bibliji ne pise "zena da ne propoveda, nego kaze da cuti da ne prica i ometa sluzbu.
A to dvoje nije isto.
Ne, nego joj je zabranjeno da vrši službene aktivnosti iako joj nije zabranjeno opšte poslanje koje svi imamo da svedočimo za Boga.
U svim vekovima bilo je ljuidi koji su sluzili Bogu prema svetlosti koju su imali..
I oni su mogli biti ili pravoslavci ili katolici.
Mogao bih ti navest stotinama primera za to. Kao sto je rekao Glasnik oni su u srednjem veku bili progonjeni,
Pravoslavci nisu progonjeni u srednjem veku.
Svakako da dobro poznajem sta je PRIJEMSTVO.
One je ovo:
Hristos je predao kljuceve apostolu Petru, a Petar rimskom biskupu - papi.
Zato ako nisi pod papinom valjascu ti si izvan prijemstva.
JE LI TAKO?
Nije tako.
Apostolsko prejemstvo je ovo:
" Evo vam dajem vlast da stajete na zmije i škorpije i na svu silu vražiju i ništa vam neće nauditi ", ... , " ko vas sluša Mene sluša, i ko se vas odriče, Mene se odriče; a ko se Mene odriče, odriče se Onoga koji je Mene poslao " (Lk. 10.19,16). I dalje: " kojima oprostite grehe, opraštaju im se; i kojima zadržite, zadržani su " (Jn. 20.23).
Ova vlast se na dalje, preko apostola - kroz polaganje ruku (rukopoloženje), prenosila svim potonjim pastirima Crkve, sve do današnjeg dana i do kraja veka (apostolsko prejemstvo): " I rukopoložiše im prezvitere za svaku Crkvu, ... " (D. ap. 14.23)
Bice nam drago da javno kazete koje su to JERESI koje adventisti promuvisu?
Recimo, smrtnost duše, odbacivanje Svetog Predanja, insistiranje na čisto/nečisto u smislu ishrane,svetkovanje subote, korištenje beskvasnog hleba na pričešću....
Poslusajmo Hristov savet i sledimo Bozju rec.
Problem je što je vi ne sledite nego sledite reč Elen Vajt.
" Oni ne revnuju dobro za vas, nego hoće da vas odvoje, da njima revnujete " (Gal. 4.17)