Адвентисти-неуспешни "пророци"

Nego Jarihonac sta ce mo sa time sto nisi znao sts je obelisk.

Postavivši sliku obeliska na Eleninom grobu u nekim narednim postovima sam napisao ovako...

Očito je da ti nemaš pojma šta je obelisk i kako reba da izgleda...U principu to je monolitna tvorevina koja u osnovi ima kvadrat pa se prema vrhu stranice sužavaju da bi na vrhu bila formirana piramida. Sada to upamti u smislu mog komentara na slike koje si postavljao.

To si pročitao ali neovisno od toga predočavaš tvoju tvrdnju da ...nisam znao šta je obelisk...

A pročitao si i ovo...

To nisu obelisci...nauči šta je obelisk i kako izgleda i šta simboliše...možda mesto na kome se gore na vrhu njega odmara sunce...

ali kako nisam nacrtao, nisam iznenadjen činjenicom da nisi uspeo shvatiti ...zašto sam to napisao...

Da li neko ko nema pojma o tome šta je obelisk može onako sasvim slučajno tako nešta napaisati...

A ti tugo tvoeje ''znannje'' o obelisku zasnivaš na tvom uverenju da je obelisk onako veoma stručno elaborirano nešta u smislu ovog...

PA DA VIDIMO STA JE OBELISK I KO NEZNA.

– Obilazeći šumu oko nekadašnjeg logora, Ranđelović je naišao na masovne neekshumirane grobnice. Pored pojedinih su bili spomen-obelisci sa imenima srpskog porekla iz Čačka, Paraćina, Požarevca i drugih krajeva. O postojanju tih grobova naša ambasada i institucije Srbije nisu znali ništa

http://www.intermagazin.rs/sramota-najvecem-srpskom-vojnom-groblju-van-srbije-preti-unistenje/

A sada zovi Mokija da obrise ovu tvoju bruku i da te spasi jer neznas ni sta je Obelisk.

A o obelisku ne možeš znati skoro ništa besomučnim čitanjem biblije. A o obelisku malo se možeš edukovati ...
ovde a to je samo delić ...odavde...

Edukuj se malo da ne bi samog sebe blamirao...neznanjem...

Nego Jarihonac sta ce mo sa time sto nisi znao sts je obelisk.

U vezi obeliska kao simbola iz dredbe Sumerske i drevne Egipatske mitologije...imaš to ovde... ne bih zbog tebe jer za tebe je to mnogo komplikovano ali ću zbog ostalih korisnika postaviti ovaj stih iz biblije koji ima koji kazuje kakav je odnos prema obelisku-stupu imao starozavetni Bog...

Jeremija 43:13...

'' I izlomiće stupove u domu sunčanom što je u zemlji misirskoj, i kuće bogova misirskih popaliće ognjem.''

Neće biti da je Bog lomio neke nadogrobne spomenike...zar ne...

Neću detaljnije o tome...nisi dorastao toj priči...

Opet iznois neistine.
Dao si svojim recima sta je pot ebi Obelisk.

Ja sam naveo dokaze sta je obeliik i nikako nije to sto ti kazes.

Naveo sma i iste grobne Obeliske kao onaj u Rimu ali njih si zaobisao a postavljao si sliku samo jednog koji nije potpuno kao taj.

Sluzis se svakom vrstom prevare i lazi.
Ja sam se zadrzao danas na drugoj korisnijoj i pametnijoj temi.

Ovde da se nagadjam sa tobom i ispravljam krive drine i tvoje lazi, danas nisam imao toliko vremena...

Poslednja izmena:
A obelisk ima razne funkcije.

Ti naglasavas samo jednu?

On ima funkcije nadgrobnog spomenika i funckije spomenika na neki doagdjaj.

Itd.

Tako da ja nisam o obelisku nigde pominjao Bibliju kako ti opet govoris netacno i bezpotrebno.

Vec sam naveo razne izvore.

I nije rec sta Obelisk znaci, vec sta je sve obelisk.

Obelisk je sve ono sto sam postavio i to sam argumentovao sve nasuprot tebe...

Narvno da svi ti Obeliski kojie sam naveo nisu veliki kao onaj u rimu, jer su nadgrobni Obeliski ali su neki od njih isti po izgledu.

Kao ovde na primer:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...7334-Обновљен-споменик-стрељанима-1914-године

Poslednja izmena:
Sta ce mo sa time sto si lagao da je na slici koju si postavio da je na njoj Wilson sa podpresednicima a nije?

Nisi li ti napisao ovako...

NA SLICI NIJE TED WILSON SA PODPRESEDNICIMA VEC JE SAM OVDE PODPRESEDNIK.
NEZNAS NI KO JE TED WILSON STO POKAZUJE DA SAMO IZMISLJAS I VARAS.

sda-ge10.jpg

Nije valjda da na ovoj slici nema...Vilsona...Meni se čini da ga ima i to do one jedine žene Dr. Elle Louise Smith Simmons...

No ništa mi nisi rekao o tom iluminatsko-masonerskom simbolu same slike u celini...

A ovo si potpuno prečutao...

Ali zato postoji ovo...

the-way-of-life-lithograph.jpg

I isto tako postoji i ono šta je Elena Vajt napisala u knjizi Poruka crkvi u prvom tomju na strani 468...

Znam da o tome nemaš pojma pa hajde da te malo edukujem...napisano je ovako...

''A faithful record of all their works is daily made by the recording angels. All their acts, and even the intents and purposes of the heart, stand faithfully revealed. Nothing is hid from the all-seeing eye of Him with whom we have to do.''

A da mi u vezi postavljene slike ne bi ne bi mantgrao da sam lažov, da blefiram, da sam pokvaren i zao postaviću ti dokaz o tome odakle je ta slika iako to nisam nameravao odmah učiniti kako bih te pustio da se kao i obično zaletiš i izneseš tvrdnju da sam to izmislio...

Slika je odavde...

A valjda znaš šta je Loma linda univerzitet...

Da li je i ovo moja laž i blefiranje...

sda-ge10.jpg

Nije valjda da na ovoj slici nema...Vilsona...Meni se čini da ga ima i to do one jedine žene Dr. Elle Louise Smith Simmons...

No ništa mi nisi rekao o tom iluminatsko-masonerskom simbolu same slike u celini...

A ovo si potpuno prečutao...

Da li je i ovo moja laž i blefiranje...

Hahahhaha, naravno nista se nije promenilo. :)

Glasnik i dalje manipulise a Jerohinac ga hvata u lazima , ili me oci varaju, treceg nema. :hahaha:

Pozdrav Jeroh.

sda-ge10.jpg

..

Pa sada pevas drugu pricu.

Prvo si tvrdio da je Wilson tu predsednik a ovo su njegovi podpresednici?

A sada menjas pricu i kazes, nije valjda da ovde nema Vilsona, sada ga odjedared svrstavas u podpresdnike???

I rekao si da je on izabran posle svog oca.
Sta je sa tim lazima?

I kave veze ima ova slika sa ovim primerom koji pokazujes?

Svuda se mogu naci slicne slike.Nasao sam takvu jednu pravoslavnu ali ju je moderator uklonio.

Nije mu odgovarala.

Nisi nam ni rekao odakle ti ova slika i dao nam link?

Poslednja izmena:
Ja sam naveo dokaze sta je obeliik i nikako nije to sto ti kazes.

Ma kako da ne...i ovo ovde je sve laž i blefiranje...

A da li si znaš koji je faraon sagradio prvi veliki obelisk poznat pod nazivom Onski stub...Izvini povlačim pitanje...to nikada ni čuo nisi...

A da li znaš da se samo 6 očuvanih obeliska danas nalazi u Egiptu a da je 13 u Rimu a da se ostalih 8 nalaze...u kojim li gradovima....

Tvoje znanje Glasniče, svodi se samo na ...pokvaren si, lažeš, blefiraš i tako tome sličnom ...

NA OVO NAM JE JARIHONAC SKROZ ODCUTAO???

- - - - - - - - - -

Ma kako da ne...i ovo ovde je sve laž i blefiranje...

A da li si znaš koji je faraon sagradio prvi veliki obelisk poznat pod nazivom Onski stub...Izvini povlačim pitanje...to nikada ni čuo nisi...

A da li znaš da se samo 6 očuvanih obeliska danas nalazi u Egiptu a da je 13 u Rimu a da se ostalih 8 nalaze...u kojim li gradovima....

Tvoje znanje Glasniče, svodi se samo na ...pokvaren si, lažeš, blefiraš i tako tome sličnom ...

Pa sta to ima veze sta su neki narodi nekada nesto koristili da sluze svojim bogovima.

Danas nemaju tu funkciju kod svih naroda.

Vecina i nezna nista o tome niti imaju taj cilj.

Ako je neko nekada u pororslosti obozavao sunce, to sada zanci da mi danas nikdaa nesmemo da nacrtamo sucne jer smo ond aodma neznabosci?

Pa to je detinjarija...

A obelisk ima razne funkcije.

Ti naglasavas samo jednu?

On ima funkcije nadgrobnog spomenika i funckije spomenika na neki doagdjaj.

Itd.

Nemaš ti pojma o obelisku kao simbolu...

obelisks.jpg

Ovo nisu ni nadgrobni spomenici a ni kako ti kaza funkcija spomenika na neki dogadjaj...

Obelisk je sve ono sto sam postavio i to sam argumentovao sve nasuprot tebe...

Neće biti da je tako...

Narvno da svi ti Obeliski kojie sam naveo nisu veliki kao onaj u rimu, jer su nadgrobni Obeliski ali su neki od njih isti po izgledu.

Kao ovde na primer:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...7334-Обновљен-споменик-стрељанима-1914-године

To Glasniče nije obelsik. Na vrhu se ne završava malom piramidom..No to je za tebe nebitno, zar ne....
A šta češ...jedna sitnica koja tebi nije bitna... Nauči nešta Glasniče da bi mogao pričati o nećem elementarnom...

- - - - - - - - - -

Nego jarihonac gde su odgovori na ove stvari?

Što si to tako ljigavo bezobrazan...N sve sam ti odgovorio i to veoma ali veoma detaljno...i argumentovano...

PO TEBI OVO NE MOZE NIKAKO DA BUDE OBLEISKI???

http://www.mojaavantura.com/ideje/srbija/zlatibor/spomenici/spomenik-obelisk

:hahaha:

Naopako obelisk, jeli i ovd erec o masonima?

- - - - - - - - - -

Pozdrav Pravedni...i vodi računa šta češ pisati jer može da dodje neki Moki kao moderator sa nekog drugog foruma i ...da sabotira tvoje postove...:hahaha1:

Pa ovo mislimd a 4 put vec naglsavas.
I tacno znas o kom moderatoru je rec.

A reci mi gde je onda ta slika?

Postavio sma ju i preko sitema ovde i kao link i nekoliko puta proverio da li radi.

Zar je moguce da je svaki tvoj gen samo zlod a sve moras da izokrenes i pretvoris u bljuvotinu i laz?

Naravnod a nisu, ali oni imaju i funkciju spomenika i na groblju i funkciju obelezavnja nekog doagdjaja svuda pos vetu.

Tako to navodis samo jednu funkciju a to je neposteno i prevara sa tvoje strane.

- - - - - - - - - -

Koju funkciju ima ovde?

Masoni ili?

Nego opet mi nisi odgvorio na nekoliko pitanja gore?

To tu nije obelisk jer se ne završava piramidicom na vrhu...a još jedna sitnica...piramida ma koliko bila za osnolvu ima...kvadrat...teško da češ shvatiti zašto to napisah...

Obelisk u srbiji

http://www.gk-srbije-vukovar.hr/memspomenici.html

- - - - - - - - - -

To tu nije obelisk jer se ne završava piramidicom na vrhu...a još jedna sitnica...piramida ma koliko bila za osnolvu ima...kvadrat...teško da češ shvatiti zašto to napisah...

Pa mozes lis hvatiti da obelisk nije samo onos tos e zavrsava piramidom na vrhu.
za neke koji se zavrsvaju si takdoje rekao da nisu???

:ok: Alal, kako ti odredis tako se svet vlada jeli?

- - - - - - - - - -

Nego nisi mi odgvorio na nkeoliko pitanbja gore opet si izbegao pa ces onda kad amalo odmakne reci da si odgvorio?

Posto si postavio ovu sliku sa jednim okom iznad drveta.

Koju funkciju ona ima i sta treba da predstavi?

Zasto si precutao takav znak u crkvi koju ti zastupas???

Posto si tako kriticar onda tvoja crkva ne bi smela d aima takve slike.

Zasto si cutao o tome?

Pa zar juče nisam zastupao katoličku crkvu i Papu...:hahaha1:

A da li neko od Svetih otaca hriščanske crkve kao uporište učenju kaza ovako...

I isto tako postoji i ono šta je Elena Vajt napisala u knjizi Poruka crkvi u prvom tomju na strani 468...

Znam da o tome nemaš pojma pa hajde da te malo edukujem...napisano je ovako...

''A faithful record of all their works is daily made by the recording angels. All their acts, and even the intents and purposes of the heart, stand faithfully revealed. Nothing is hid from the all-seeing eye of Him with whom we have to do.''

Po pravoslavnom vjerskom pravilu hriscani se sahranjuju glavom ka zapadu, da bi u vrijeme opsteg vaskrsenja ustali licem ka istoku, ka Hristu.
U manastiru Rakovici sahranjena su, grob do groba, dva srbska patrijarha: patrijarh Dimitrije (+1930) i patrijarh Pavle (+ 2009).

Grob patrijarha Pavla sa drvenim pravoslavnim krstom i grob patrijarha Dimitrija sa krstom na obelisku.

Interesantno je to da je patrijarh Dimitrije sahranjen nepravoslavno, tj.naopacke: glavom ka istoku. Zasto?

Pogledajte prilog 332925

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Dimitrijev-krst-okrenut-ka-zapadu-a-Pavlov-ka-istoku.lt.html

Dimitrijev krst okrenut ka zapadu, a Pavlov ka istoku

- - - - - - - - - -

Tebi je ovo...

spomenik-obelisk-zlatibor_4e3b529ef0db1979ee69209108485124.jpg

obelisk...Edukuj se malo šta je obelisk...Čuj, obrnut obelisk...Koje ti nebuloze napisati nečeš......

Spomenik Obelisk Zlatibor
Pogledajte još ideja iz kategorije: Spomenici Zlatibor

http://www.mojaavantura.com/ideje/sr...omenik-obelisk

Halo. ti uoste ne prezes od laganja i ne hajes, otvoreno si poceo iako su ovde izneseni jasni dokazi koji ajsno svedoce protiv tebe

Nego zasto mi ne odgvori na nekoliko püßitanja gore zasto bezis?

Back