ADSL pocetak u Srbiji

Izgleda da će i SBB pustiti ADSL. Čitao sam o tome još negde pre dve nedelje u kablovizoru, ali sam čekao da objave neke konkretne podatke na njihovom sajtu (što još nisu uradili).

Kažu samo:
SBB:
Zahvaljujući startu ADSL servisa SBB je kod "Telekoma Srbija" ostvario dodatne popuste na Internet link u Beogradu, čime je stvorena mogućnost za sniženje cena flatrate usluga kablovskog Interneta.

Znači ADSL je uzrok manje cene kablovskog interneta (naravno samo u Beogradu).

PITANJE. da li mogu da uvedem ADL . Zivim u Petrovaradinu Novi Sad i imam staru centralu da li mogu da uvedem ADL meni kao kazu u neeobee da kao nezavisi digitalna ili stara isto je molim odgovorite i recite pradloge :?

Nije ADL nego ADSL, ADL je samo budjav marketinski potez firme SezamPro.
Buduci da se DSLAM koncentrator stavlja ispred centrale, zaista nije bitno da li je ona analogna ili digitalna, buduci da se za prenos digitalnog signala koristi samo deo parice od pretplatnika DO centrale.
Da bi uveo ADSL, potrebno je da imas pre svega cistu liniju (bez PCM/FM uredjaja i dvojnika), kao i potrebne opreme u centrali (cega u Novom Sadu jos nema). Bitan faktor je i fizicko rastojanje od tebe do centrale, kao i kvalitet telefonskih parica.

Back