Adsl, kablovski i drugi načini povezivanja na internet

e pa ovako, dobih juce adsl.
modem sam dobio huawei echolife hg520i.
i kad sam sve prikljucio problem je sledeci--na local area connection je oznaka da je veza prekinuta.
i na modemu gde je drugi kraj kabla ne sija lampica . par puta se ukljucilo ali posle duzeg vremena. svaki put kad se upali komp isti problem.
kada iz kompa iskljucim kabl i ukljucim od bezicnog interneta na local area connection je sve ok i internet radi .

Moja preporuka za sve one koji zele da uvedu internet je SBB, zatim Telekom. Necu da ulazim u opravdanost cena, kvaliteta usluge, naravno u poredjenju sa drugim drzavama jer to jednostavno nije na mestu.
U preko 10 godina koristim internet...i napredak je moram reci fantastican. Od analognog dial up-a, digitalnog, ADSLa i konacno Kablovske je put bio trnovit...ali mislim da svi vidimo pomaka. Naravno, bilo bi lepo videti vece brzine, nize cene...al sta je tu je. Mislim da ponekad i preterujemo sa ocekivanjima.
Jedina stvar koju nikom ne bi savetovao da uzme je neki od mobilnih internet uredjaja.
Imao sam priliku da radim i sa Telenor i sa MTS internetom...katastrofa. To je samo za one koji imaju maximalan signal na mestu na kojem koriste internet i nemaju previse zahteva prema istom.
Ovako stvara gubljenje zivaca vise nego dial up. Ja sam pre neki dan namestao drugu MTS modem...uvatiti signal...ja sam se preznojao.

Pocele da zezaju centrale za adsl, pa mi se desava predvece da mi no signal lampica gori, ili blicne, pa posle moram da resetujem adsl modem jer se zbunio....
U svakom slucaju nisam se usrecio sa centralom , dok kod roditelja centrala je fantomka, ali je zato transformator mreznog napona katastrofa pa bez upsa mozes slobodno da kupujes novo napajanje u roku od 3 meseca....

Bas me zanima ko je zaduzen za kvalitet telefonskog signala ali ne do bandere, jer ja nemam ni pile ni stube da se penjem na banderu za telefon ili za struju i kvalitet struje u drugom slucaju....

Sudski spor otpada, jer ko se jos natego sa drzavom i EDB, ili sa telekomom ako nece da ti provere liniju....

Tamo gde su vazdusni vodovi ocigledno.....ali i da idu pod zemljom, opet pred kucom izlaze na banderu...
A kad zovem sluzbu , oni dosli i rekli da nije do ulaza u kucu, vec negde u kuci....ili nigde...

E sad ja da jurim kolege za piletinu ili da bacam ceo nov kabl od prikljucka do uticnice, pa da jos moram da uguravam izmedju gipsanih radova....a uopste ne znam da li je tu problem....jer do pre mesec dana nije bilo niceg...a osecalo se da centrala nije bas svetska....sto se tice adsl....

U svakom slucaju macka u dzaku....

Prosli put sam , na drugoj lokaciji isto imao vazdusne vodove, i posto sam zamenio kabl do ulaza vazdusnog u celu kucu, bilo mi jasno da je kvar u vazdusnom...ali 1,2,3,4,5, puta nista....
Cak je tamo bila situacija dok je lepo vreme super, a kad je kisa sipak....dok ima i obrnutog slucaja...
I na kraju preko direktora vazdusnih vodova i stalno nesto radili u blizini , ja ih navatam i kod njih cucim....
Inace bi opet sve bilo u redu...neverovatno za telekom ekipe kako je sve u redu dok ne cucis nad njima...
Ustvari to je problem cele srpske majstorske esnafije....
Secam se i u vojsci kad sam dosao u novu kasarnu , pocele svakodnevne terenske vezbe i stvarno potreba za vezom sa gradom....i ovi moji profesionalci staresine sipak odmah zakazali....jer koriste logiku ako mi vidno izgleda tako onda je tako....

Sacekao 1h, 2h , dranje majora, generala 1 , generala 2...i onda rekoh da se ponudim...
Da odradim stvar na svoj nacin....Pristanu i ja sve kako sam na obuci procitao u uputstvima... sve mora da izdrzi cimanje kao kod kaisa....
I sta nadjem, neko crnim selotejpom zalepio presecen koaksijalni kabl...i stvarno se ne vidi da nije orginal crni omot....ali kad cimnes ne izdrzi i razdvoji se...

E slicno i kod ovih vazdusnih linijasa telekoma....vec oni znaju da je kvar negde dole , ali ja uporan ...
I na kraju sa zahtevom da se mrdne ulazni vazdusni kabl , a to je 30kg u vazduhu...i kad mrdnuse videse da vetar pomerao levo desno i precvikao unutra snop....pa od celog snopa nadjose jedva 7 parica da su ispravne....a dve ekipe radile...i sva sreca te imali toki vokije....

Ovde da to dobijem, nema sanse....ono je bila ruzveltova preko puta VEROa....a ovo je ipak van centra....Ako si faca ne zivis u ovom delu grada....

Pa vidis da to zavisi od pozicije i od strukture ulice....
Mislis da u telekomu svakom korisniku kome mogu daju telefonski prikljucak ili prelaz sa pcm4 na direkt...
Ne.To zavisi od dogovorene strategije sa gradjevinarima.
Tako da ako se dogovore sa gradjevinarima da ce ta ulica ici na izgradnju za 3 godine, onda nece nikom dati nijedan novi broj , ako nije nova zgrada u roku od te tri godine....
U medjuvremenu ce napraviti lokalne centrale, razvuci kablove i postaviti sve sto treba, da kad dodju novi , elita, bude sve spremno....
Niko nije naivan....

Par dana nisam bio kuci i kompjuter je bio iskljucen is struje kao i ruter za ADSL. Od kad sam se vratio i ADSL ne radi. Kompjuter prijavljuje da je network cable unplugged a nije iskuljcen jer sam sve kablove proverio vise puta. Proverio sam ruter na drugom kompjuteru i radi. Zvao sam Telekom (jer preko njih koristim ADSL) i rekli su da je linija u redu i da je verovatno nesto do kompjutera ali da oni ne pomazu za to. Mozete li mi vi pomoci?

Back