Prosli put sam , na drugoj lokaciji isto imao vazdusne vodove, i posto sam zamenio kabl do ulaza vazdusnog u celu kucu, bilo mi jasno da je kvar u vazdusnom...ali 1,2,3,4,5, puta nista....
Cak je tamo bila situacija dok je lepo vreme super, a kad je kisa sipak....dok ima i obrnutog slucaja...
I na kraju preko direktora vazdusnih vodova i stalno nesto radili u blizini , ja ih navatam i kod njih cucim....
Inace bi opet sve bilo u redu...neverovatno za telekom ekipe kako je sve u redu dok ne cucis nad njima...
Ustvari to je problem cele srpske majstorske esnafije....
Secam se i u vojsci kad sam dosao u novu kasarnu , pocele svakodnevne terenske vezbe i stvarno potreba za vezom sa gradom....i ovi moji profesionalci staresine sipak odmah zakazali....jer koriste logiku ako mi vidno izgleda tako onda je tako....
Sacekao 1h, 2h , dranje majora, generala 1 , generala 2...i onda rekoh da se ponudim...
Da odradim stvar na svoj nacin....Pristanu i ja sve kako sam na obuci procitao u uputstvima... sve mora da izdrzi cimanje kao kod kaisa....
I sta nadjem, neko crnim selotejpom zalepio presecen koaksijalni kabl...i stvarno se ne vidi da nije orginal crni omot....ali kad cimnes ne izdrzi i razdvoji se...
E slicno i kod ovih vazdusnih linijasa telekoma....vec oni znaju da je kvar negde dole , ali ja uporan ...
I na kraju sa zahtevom da se mrdne ulazni vazdusni kabl , a to je 30kg u vazduhu...i kad mrdnuse videse da vetar pomerao levo desno i precvikao unutra snop....pa od celog snopa nadjose jedva 7 parica da su ispravne....a dve ekipe radile...i sva sreca te imali toki vokije....
Ovde da to dobijem, nema sanse....ono je bila ruzveltova preko puta VEROa....a ovo je ipak van centra....Ako si faca ne zivis u ovom delu grada....