Nije fazon u kandidi (nju svako ima) vec u povecanoj propustljivosti creva. Nije bas tako jednostavna prica.
Malac sa 19. meseci je sasvim napredan deckic, da mu je metabolizam narusen, on ne bi znao da kaze kaki, ne bi znao nista. Vidjam ovih dana teze pervazivne poremecaje kod dece, nemojte ulaziti bezveze u tu pricu. Oni su jadnicci godinama na toj dijeti, ali roditelji insistiraju iako je tesko, jer su bili u jakom losem stanju. Mi smo krenuli kod logopeda i kad vidim te decacice srce hoce da mi prepukne. Sva se tresem kad dodjem po sina.
Vas sin je napredan decko, nemojte ga muciti bezveze. Ima tek 19 meseci, sasvim je moguce da ste ga razmazili ili da je zivahniji deckic i da nije nista pervazivno.
Raspitajte se za razvojno savetovaliste u vasem gradu, kraju i zakazite termin kod dec.psihijatra. Lepo zapisite sta vas brine i trazite da vam objasne zasto to u vasem slucaju nije ili jeste zabrinjavajuce i da vam daju savete u vezi vaspitanja deteta, kao sto su i meni dali. Odnesite rezultate i pitajte za dijetu i suplemente. Psih. ce pregledati dete, videce on jos po necemu da li malac uopste ima problem. Ja ne vidim zasto je sramota otici na takvo mesto, sam naziv mesta govori sve- savetovaliste!
Prohodavanje na prstima je znak nezrelosti CNSa.
Po dr.Spocku dete je zaista spremno za nosu najcesce tek od 18-24 meseca. Tako da imate jos vremena.
@jevropa kakva je sad situacija sa deckom? Sta vam sad dr. kazu?
Moj mali je 4 godine,a skinula sam mu pempas sa 3,
posto pre toga nije funkcionisalo,probavala sam,
brzo se navikao da piski u wc,ni nocu ne mokri,
ali velika nuzda,nikako,evo skoro godinu dana
Za ovaj gore navedeni problem,
cini mi se da niko nema pravi odgovor,
bila sam i kod psihijatra,i jos u nekim ustanovama,
ali jedino sto kazu,radi tako,ne onako,nemoj ga terati,.......
a ja sam sve zivo isprobala,
jedino sto nesto procitam preko interneta,.........
uzroci mogu biti svakakvi.........
ostaje mi jos da uradim tu analizu,
i onda da ga vodim na psihoterapiju
a to sve septembra,posle odmora
a inace,od septembra sam ga prebacila u jedno zabaviste,
koje ima integracionu grupu,gde dobijaju terapiju jednom nedeljno,
a u grupi su tri vaspitaca,od toga dva specijalizovana
za decu sa ADHD,
pored toga vec ide na ergoterapiju,
i preporucen mu je i logoped,
ma haos zivi,ne znam kad cemo poceti normalno da zivimo