cim je dete cudnjikavo, takvi su i roditelji

obradila sam 60 porodica, tri generacije unazad sve u detalje - to je tako
laboratorije su pune kineza i latinosa, meni je sa njima bilo skroz ok
sto se sina tice - nije mi ok. tu imam hiljadu predrasuda, strahova, svega i svačega...
posto su ovi moji po laboratorijama slicniji meni nego tebi, hocu reci - ne vade nos iz njih ocigledno, ako sam dobro shvatila - s obzirom na poziciju Columbia U. najbolje bi bilo da stanujem u North Bronx-u (ako sam uspela da se dobro orijentisem - nemoj da se smejes ako nisam, ***. nosila sam kartu sa sobom i išla na gore tj prema severu i pocelo je djubre u podzemnoj i raspusteno-zapustena deca bez pratnje). za koliko tu moze da se nadje smestaj. takodje, nesto sto mi niko nije rekao je koliko iznose ostali troskovi samog stanovanja (tel, struja/gas statijaznam) takodje recimo u Bronxu. i nemoguce je da bas nece dete da mi prime ni u jednu skolu bez prijemnog, pa i sva ta njihova deca imaju add/adhd/aspergerove sindrome i sve to.
da li je tacna informacija da svaki lekar specijalista bar jednom nedeljno radi "u dobrovoljne svrhe" te bi mi tako sin imao lekara za ne daj Boze. to mi rekose moji iz lab. koji nemaju zdravstveno. tako da je u odnosu na ovde - tamo ispalo blagostanje. kod nas gomila lekara ne radi ni kada treba.
ono sto ja znam sigurno je da laboratoriju ne interesuje imam li ja dete i kako cu i sta sa njim. ja bih radila na grant koji bi uzeo sef lab za mene jer mu treba neko koji bi radio sve poslove (od poslova tehnicara do postdoktoranta), a taj grant iznosi max do 3000 dolara mesecno (tako su mi sracunali jer oni to sve na godisnjem nivou sto meni ne znaci nista)