ADHD ili hiperaktivnost kod dece

Nisam cula. Proizvodjaca ima dosta, vecinom su americki. Nemoj da se zaleces, jer su verovatno skupi, saznaj sastojke preparata, proguglaj od cega se dobijaju te lekovite supstance i onda ih potrazi u nasim apotekama.

Tako se ljudi zalete daju silne pare za americku Omegu 3 i ne znaju da je to riblje ulje.

Koliko sam u prici, za adhd se preporucuju:

Omega 3 i 6 (ulje od nocurka) i 9,
maticni mlec,
vit.B(1,6,12).

Nadam se da si shvatila da funkcionišem isključivo po principu globalnih planova.
Nadam se i da kapiraš da više ne mogu imati pozitivan stav ni o čemu unapred jer - šta je u mom životu pa ispalo dobro sa sve gomilom pozitivnih stavova koje sam imala.

Ne znam kako mislis da je sve to treba da znam o tebi.
Ja sam naletela na tvoj post o New York-u sa puno netacnih informacija i ponudila ti pomoc u vidu informacija koje su prave, jer zivim ovde.
To sve nema veze sa "pozitivnim" ili "negativnim" stavom - to je tako kako je. Nije ceo Bronx uzasan i nije ceo Jersey pun crnaca. Eto.
A sto se tice crnaca, to je New York, pobogu. SIn ce neminovno da ti ide u skolu sa crncima, kinezima i latinosima. Ako ti po kuci pricas kako su crnci primitivni, ja se na tvom mestu tamo ne bih ni selila. :confused:

Ali ako tebi nije bitno da znas gde dolazis, meni je jos manje.

Ne znam kako mislis da je sve to treba da znam o tebi.
Ja sam naletela na tvoj post o New York-u sa puno netacnih informacija i ponudila ti pomoc u vidu informacija koje su prave, jer zivim ovde.
To sve nema veze sa "pozitivnim" ili "negativnim" stavom - to je tako kako je. Nije ceo Bronx uzasan i nije ceo Jersey pun crnaca. Eto.
A sto se tice crnaca, to je New York, pobogu. SIn ce neminovno da ti ide u skolu sa crncima, kinezima i latinosima. Ako ti po kuci pricas kako su crnci primitivni, ja se na tvom mestu tamo ne bih ni selila. :confused:

Ali ako tebi nije bitno da znas gde dolazis, meni je jos manje.

cim je dete cudnjikavo, takvi su i roditelji ;)
obradila sam 60 porodica, tri generacije unazad sve u detalje - to je tako

laboratorije su pune kineza i latinosa, meni je sa njima bilo skroz ok
sto se sina tice - nije mi ok. tu imam hiljadu predrasuda, strahova, svega i svačega...

posto su ovi moji po laboratorijama slicniji meni nego tebi, hocu reci - ne vade nos iz njih ocigledno, ako sam dobro shvatila - s obzirom na poziciju Columbia U. najbolje bi bilo da stanujem u North Bronx-u (ako sam uspela da se dobro orijentisem - nemoj da se smejes ako nisam, ***. nosila sam kartu sa sobom i išla na gore tj prema severu i pocelo je djubre u podzemnoj i raspusteno-zapustena deca bez pratnje). za koliko tu moze da se nadje smestaj. takodje, nesto sto mi niko nije rekao je koliko iznose ostali troskovi samog stanovanja (tel, struja/gas statijaznam) takodje recimo u Bronxu. i nemoguce je da bas nece dete da mi prime ni u jednu skolu bez prijemnog, pa i sva ta njihova deca imaju add/adhd/aspergerove sindrome i sve to.

da li je tacna informacija da svaki lekar specijalista bar jednom nedeljno radi "u dobrovoljne svrhe" te bi mi tako sin imao lekara za ne daj Boze. to mi rekose moji iz lab. koji nemaju zdravstveno. tako da je u odnosu na ovde - tamo ispalo blagostanje. kod nas gomila lekara ne radi ni kada treba.
ono sto ja znam sigurno je da laboratoriju ne interesuje imam li ja dete i kako cu i sta sa njim. ja bih radila na grant koji bi uzeo sef lab za mene jer mu treba neko koji bi radio sve poslove (od poslova tehnicara do postdoktoranta), a taj grant iznosi max do 3000 dolara mesecno (tako su mi sracunali jer oni to sve na godisnjem nivou sto meni ne znaci nista)

Da li je neko cuo za americkog proizvodjaca Native Remedies koji proizvodi prirodne preparate za lecenje ADHD-a? Njihovi preparati su na bazi bilja i homeopatije i kazu da su 100% prirodni i neskodljivi. Sediste firme je negde na Floridi.

Da li je odobreno od strane FDA?
Nešto sam skeptična.
isto mislim što i Milka.
Nisam čula za tu doktorku za koju si pitala?

Da li je odobreno od strane FDA?
Nešto sam skeptična.
isto mislim što i Milka.
Nisam čula za tu doktorku za koju si pitala?

Da, odobreno je od FDA, ali sam i ja prilicno skepticna da li je to bas 100% tako kao sto oni pricaju i da li deluje. Mi smo pre dve godine iz Londona narucivali preparat Eye Q (riblje ulje sa omega 3,6 i 9), jer kod nas nije imalo da se kupi riblje ulje sa ovom kombinacijom masnih kiselina, a navodno je ona najdelotvornija kod ADHD-a. Koristili smo ga po njihovom uputstvu izvesno vreme, ali nismo bas primetili neke promene u ponasanju i naravno da smo batalili, jer nam je bilo prilicno komplikovano da nabavimo ovaj preparat. Ja sam jedna od onih koja ce sve da proba, mada cesto se ispostavi da su to gluposti i da smo uzalud bacili pare, ali makar sam pokusala....pa valjda ce nesto i da deluje.....davljenik se i za slamku hvata......

Za pravilan razvoj nervnog sistema potrebno je unositi te materije, u optimalnim kolicinama, ali one nisu lek.

Kao sto vit.C pomaze kod prehlada, ali ih ne leci on sam.

Nabasala sam na dve knjige i kupila ih za svaki slucaj. Mi jos nismo progovorili (kasnimo i pricamo po malo na engleskom) i jos smo mali, tako da se ne zna sta je i da li je nesto.
Elem, knjige savetuju roditelje starije dece sa ADHDom.

Hiperaktivno dete (sindrom malog Perice) - Danijele Fereri i

ADD-ADHD (osobenosti, dijagnostika, tretman)- Nebojsa Jovanovic i sar.

Knjige sam prelistala i dopale su mi se. Daju savete roditeljima kako npr. da postupe u supermarketu, a dete pravi sou, problemu u skoli, izradi domacih zadataka... Tdje. i druge metode lecenja objasnjavaju, ishrana, neurofidbek...

Za pravilan razvoj nervnog sistema potrebno je unositi te materije, u optimalnim kolicinama, ali one nisu lek.

Kao sto vit.C pomaze kod prehlada, ali ih ne leci on sam.

Nabasala sam na dve knjige i kupila ih za svaki slucaj. Mi jos nismo progovorili (kasnimo i pricamo po malo na engleskom) i jos smo mali, tako da se ne zna sta je i da li je nesto.
Elem, knjige savetuju roditelje starije dece sa ADHDom.

Hiperaktivno dete (sindrom malog Perice) - Danijele Fereri i

ADD-ADHD (osobenosti, dijagnostika, tretman)- Nebojsa Jovanovic i sar.

Knjige sam prelistala i dopale su mi se. Daju savete roditeljima kako npr. da postupe u supermarketu, a dete pravi sou, problemu u skoli, izradi domacih zadataka... Tdje. i druge metode lecenja objasnjavaju, ishrana, neurofidbek...

Cekaj Milka, meni tvoj (mališin) problem nije jasan. To što on nije progovorio sa 22 meseca ili što govori reči na engleskom - to ne znači ama baš ništa. Nego najvažnije je sledeće - da li se tebi kao majci, onako intuitivno čini da se tvoje dete razlikuje od svojih vršnjaka ili da nešto ipak nije kako treba. Znači pusti sada kada i šta i ko je od psihijatara šta rekao (ne kažem da nije tačno rekao šta god da je rekao) nego - šta ti misliš?

Da, odobreno je od FDA, ali sam i ja prilicno skepticna da li je to bas 100% tako kao sto oni pricaju i da li deluje. Mi smo pre dve godine iz Londona narucivali preparat Eye Q (riblje ulje sa omega 3,6 i 9), jer kod nas nije imalo da se kupi riblje ulje sa ovom kombinacijom masnih kiselina, a navodno je ona najdelotvornija kod ADHD-a. Koristili smo ga po njihovom uputstvu izvesno vreme, ali nismo bas primetili neke promene u ponasanju i naravno da smo batalili, jer nam je bilo prilicno komplikovano da nabavimo ovaj preparat. Ja sam jedna od onih koja ce sve da proba, mada cesto se ispostavi da su to gluposti i da smo uzalud bacili pare, ali makar sam pokusala....pa valjda ce nesto i da deluje.....davljenik se i za slamku hvata......

Ah, ja sam jedna od onih koja ništa ne proba te moj sin nije nikada ništa uzimao mada mu nije ni preporuceno.

Imam koleginicu farmaceuta, specijalistu kliničke farmacije koja zaista mnogo zna (radila u internoj apoteci u IMZu 20 godina) i koju slušam kao Boga. Pitala sam je pre dve godine da li sinu da spakujem neke vitamine jer ide na Kopaonik na košarkaške pripreme. rekla je ne. Kao prvo - uopšte nije dobro da sin ide i izlaže se takvom naporu bez prethodne aklimatizacije od bar dve do tri nedelje te je to što je JUBAC kamp na tolikoj visini - idiotizam po zdravlje štetan. Kao drugo - jetra moga sina je vrlo opterećena preradom testosterona koji mu kulja po cirkulaciji i nije je neophodno dodatno opterećivati vitaminima čiji metabolizam takođe ide preko jetre pogotovo što vitamine treba čuvati za situacije kada su oni zaista neophodni. Ja sam to poslušala.
Za te omega ne znam.

Licno sam probala ulje nocurka za PMS, ima svoj zasticeni naziv, dao mi je psihijatar i to ne deluje. Ali to nista ne znaci jer meni ni prozac nije delovao - samo cokolada. Svako ima svoje - ne znam sta da ti kazem.

Ma razlikuje se, ne u puno stvari, nego u to malo sto se razlikuje, bas se razlikuje.

Dr. me je umiriio, ubedjen je da ce te razlike nestati ili puno ublaziti do 3 godine.

Ali i dalje se plasim, dese se tako neke situacije koje me raspamete i onda se setim Jovanove i njihove dijagnoze, i napad panike pocne.

Poslednja izmena:
Ma razlikuje se, ne u puno stvari, nego u to malo sto se razlikuje, bas se razlikuje.

Dr. me je umiriio, ubedjen je da ce te razlike nestati ili puno ublaziti do 3 godine.

Ali i dalje se plasim, dese se tako neke situacije koje me raspamete i onda se setim Jovanove i njihove dijagnoze, i napad panike pocne.

pa šta su ti rekli u toj Jovanovoj za tako malo dete i ko tamo uopste radi?
u cemu se razlikuje osim to u govoru. da li to mozes da definises nekako.
procitala sam onaj poslednji nalaz tvoga malog sa onog drugog foruma - smuckaj pa prospi - nista narocito.
opet, ja ne mislim da majka eto tek tako odvede dete psihijatru, bas joj se tako svidja.
takođe ni jedna majka pored svog psihofizickog napora koje odrastanje deteta nosi sa sobom svakako ne uziva u tome da radi za dete i ono sto ne mora te mi otud taj stav o prezasticivanju nikako nije jasan.
izvini na indiskreciji - da li ti je ziva mama i ako jeste, sta ona kaze o malom. mislim da od nje jos mozes da dobijes najmudriji odgovor. naravno da mozes i od detetove bake po tati. iskustvo i godine nekada znace isto koliko i medicinsko iskustvo i znanje.
moja majka kaze da sa mojim sinom nesto nije kako treba - zato te pitam.

dobro to sto se plasis - i ja se plasim, evo vec 16 godina se plasim. samo sam se strasno uvezbavala da taj strah ne pokazujem pred njim pa pokusaj i ti. tako je meni samoj naravno gore jer nekad bas upadnem u kratkotrajno beznadje, ali eto - guram dalje.

Ne, baba, deda i otac ne primecuju nista neobicno, osim da je naporan. Prijatelji kazu da je sladak i umiljat, ali da ima propeler na guzici (brz), ali niko od njih nema dete.

Kod nas je mozda citav problem izazvao TV. Cula sam za jos dva primera slicnog ponasanja kod deckica i obojica su se za par meseci izvukla, kada im se promenio nacin zivota, ali nisam ih videla u fazi TVa da bih znala da su bas bili isti kao i moj klinac.

Jos je mali, znace se tek za par meseci.

Razlicita su bila misljenja, ja se drzim Rudica i zbog nacina na koji je radio pregled i po cuvenju. Nazalost u pojedinim trenucima, malac uradi nesto sto drugi 2godisnjaci nikad ne urade ili urade ranije, a koje sam ja videla do sada. Sto ne znaci da to nije normalno, mozda znaci da ranije nisam obracala paznju na to kod druge dece. I onda se uplasim da je dr. nesto prevideo i da je zato dao "lepu" dijagnozu. Kontrola je za 3 meseca i onda ce se valjda vise znati.

Koliko se meni prica slozila i sta su mi sve pominjali, ja nas problem pronalazim u sledecim: razvojno kasnjenje i asperger u najgorem, adhd u sredini i poremecaj ponasanja nastao zbog TVa i kasni progovarac u najboljem slucaju.

Nadam se najboljem, plasim se najgoreg i sta se desi da prevlada tako mi prodje dan.

Ne, baba, deda i otac ne primecuju nista neobicno, osim da je naporan. Prijatelji kazu da je sladak i umiljat, ali da ima propeler na guzici (brz), ali niko od njih nema dete.

Kod nas je mozda citav problem izazvao TV. Cula sam za jos dva primera slicnog ponasanja kod deckica i obojica su se za par meseci izvukla, kada im se promenio nacin zivota, ali nisam ih videla u fazi TVa da bih znala da su bas bili isti kao i moj klinac.

Jos je mali, znace se tek za par meseci.

Razlicita su bila misljenja, ja se drzim Rudica i zbog nacina na koji je radio pregled i po cuvenju. Nazalost u pojedinim trenucima, malac uradi nesto sto drugi 2godisnjaci nikad ne urade ili urade ranije, a koje sam ja videla do sada. Sto ne znaci da to nije normalno, mozda znaci da ranije nisam obracala paznju na to kod druge dece. I onda se uplasim da je dr. nesto prevideo i da je zato dao "lepu" dijagnozu. Kontrola je za 3 meseca i onda ce se valjda vise znati.

Koliko se meni prica slozila i sta su mi sve pominjali, ja nas problem pronalazim u sledecim: razvojno kasnjenje i asperger u najgorem, adhd u sredini i poremecaj ponasanja nastao zbog TVa i kasni progovarac u najboljem slucaju.

Nadam se najboljem, plasim se najgoreg i sta se desi da prevlada tako mi prodje dan.

pa to što baba i deda misle da je ok je jako dobar znak ili bar znak da nije nista narocito zbog cega bi se unapred panicilo

što se tog tv-a tiče, znam slučaj dečaka, vršnjak je moga sina koji je živeo na jugu Srbije (muž mi je odande) i koji je iz čista mira imao sposobnost da usvaja reči nemačkog jezika sa neke lokalne tv stanice na kojoj su često puštali crtaće na nemačkom. sa 10 godina dete je već govorilo nemački u rečenicama i razumelo jezik iako živi u mestu gde NIKO ne zna nemački i u kome postoje dve osnovne škole u kojima se uče ruski i engleski. pošto je dete očigledno bilingvalno od početka bilo (ako se to tako kaže?!) u samom početku je oba jezika (i srpski i nemački) progovorio tek blizu treće godine - kao mnoga naša deca koja žive u inostranstvu.
dete odnosno momak sada zivi u Beogradu, upisao je Filološku gimnaziju (ruski i engleski), a nemački i dalje zna - eto tako. nije neki djak, ali gura, drma ga pubertet, svira gitaru i dr. sve u svemu, on jeste malo cudnjikav, ali je zapravo sasvim normalan. mali ima i pundrace (verovatno ADHD), cesto deluje odsutno i ima problema sa skolskim vestinama. odsutan je i nepazljiv do te mere da je slucajno pao sa sestog sprata zimus dok se igrao sa drugarima - i nista mu nije bilo osim sto ce roditelje u grob da otera sve to.
nisam te bas utesila, ali mozda je to usvajanje stranog jezika plus ti pundraci tvoj slucaj

ono što nije dobro u celoj priči, a što nema veze sa decakom o kome sam pricala je njegov 6-7 godina stariji rođeni brat koji je - autistican.

cim je dete cudnjikavo, takvi su i roditelji ;)
obradila sam 60 porodica, tri generacije unazad sve u detalje - to je tako

laboratorije su pune kineza i latinosa, meni je sa njima bilo skroz ok
sto se sina tice - nije mi ok. tu imam hiljadu predrasuda, strahova, svega i svačega...

posto su ovi moji po laboratorijama slicniji meni nego tebi, hocu reci - ne vade nos iz njih ocigledno, ako sam dobro shvatila - s obzirom na poziciju Columbia U. najbolje bi bilo da stanujem u North Bronx-u (ako sam uspela da se dobro orijentisem - nemoj da se smejes ako nisam, ***. nosila sam kartu sa sobom i išla na gore tj prema severu i pocelo je djubre u podzemnoj i raspusteno-zapustena deca bez pratnje). za koliko tu moze da se nadje smestaj. takodje, nesto sto mi niko nije rekao je koliko iznose ostali troskovi samog stanovanja (tel, struja/gas statijaznam) takodje recimo u Bronxu. i nemoguce je da bas nece dete da mi prime ni u jednu skolu bez prijemnog, pa i sva ta njihova deca imaju add/adhd/aspergerove sindrome i sve to.

da li je tacna informacija da svaki lekar specijalista bar jednom nedeljno radi "u dobrovoljne svrhe" te bi mi tako sin imao lekara za ne daj Boze. to mi rekose moji iz lab. koji nemaju zdravstveno. tako da je u odnosu na ovde - tamo ispalo blagostanje. kod nas gomila lekara ne radi ni kada treba.
ono sto ja znam sigurno je da laboratoriju ne interesuje imam li ja dete i kako cu i sta sa njim. ja bih radila na grant koji bi uzeo sef lab za mene jer mu treba neko koji bi radio sve poslove (od poslova tehnicara do postdoktoranta), a taj grant iznosi max do 3000 dolara mesecno (tako su mi sracunali jer oni to sve na godisnjem nivou sto meni ne znaci nista)

Ne znam za koliko mozes da nadjes stan u North Bronxu. mozda za $1000-$1200. U neke su ukljuceni racuni a u neke nisu (racun za jednosoban stan moze da ti bude i 200$).
Pogledaj i suprotnu stranu (Jersey), oko George Washington bridge-a. To je (valjda) 180-ta ulica na Manhattnu i Fort Lee u Jersey, s tim sto je taj deo Manhattan-a odvratan a Fort Lee u Jersey sasvim pristojan (korejanski deo).
Za ovo ostalo stvarno nemam pojma ali da ti treba medicinsko (pogotovo za dete sa problemom), treba ti! Ako mogu na osnovu jednog volonterskog dana da ti taju, super. Ako ne, to treba da platis.

Zasto bas New York?

Evo samo još ovaj odgovor i selim se za ovo sto se tice NY na neku drugu temu. A ionako se odgovor delimicno odnosi i na ovu nasu temu:
1. zato što je NY pun različitih ljudi iz različitih krajeva sveta koji su tamo zato što im tamo odakle su nije bilo dobro;
2. zato što se u NY različitosti neminovno moraju prihvatiti;
3. zato što u NY niko nikoga ne gleda niti sme da proglasi ludim zato što je na posao u laboratoriju ili na predavanje na NYU došao u japankama ili donjem delu pidzame (lično videla);
4. zato što je tamo bitna suština, a ne forma (lično se uverila). Možeš da ne dođeš tri dana u laboratoriju, pa onda da sledeća tri dana tamo noćiš - važno je da posao bude odrađen;
5. zato što tamo nema mnogo dilema oko poremećaja ličnosti: ako si sposoban da radiš i zaradiš za život i budeš efikasna i na tebe se niko ne žali i poštuješ zakon onda si ok makar bila i najčudnije biće na ovom svetu. Ako nisi - letiš napolje, u zatvor ili ludnicu ili na ulicu i onda - Bože pomozi, mislim da je daleko goe nego ovde;
6. zato što ti niko ne soli jebenu pamet kako ćeš i šta ćeš sa svojim detetom. ovde svako ima svoju priču koju ti nameće i izbezumljuje te;
7. zato što se u toj celoj zbrci punoj pedera, usvojene dece, nekakvih surogat majki, mešovitih brakova, formalnih brakova, banki sperme i td psihijatri nisu deformisali drže se bazičnih principa tipa "hitno prekini taj brak - ta veza je patološka, dete ce se bolje osecati". za razliku od njih naši kazu "prihvati taj brak kao poslovni odnos i podizi dete, nemoj da dete slucajno ostane bez oba roditelja na okupu. znate, ima i gorih stvari, muz moze i da pije i da tuce - pa zene trpe. Svaleracija sa maloletnicama - jaka stvar" (i ovo je provereno jer sam posetila dr psihijatra i tamo

Pa nemojte tako - ja uvek kazem "Prekinite taj brak, ta veza je patoloska, dete ce se bolje osecati!" ako z ato ima razloga! Nikada ne treba cuvati nesto sto nije vredno cuvanja, a nista nije vredno cuvanja ako je destruktivno po Vas ili dete. Nisu ni ovde svi psihijatri deformisani, ima tu i tamo i po neki uzoran primerak...(P.s. NY mi se nije dopao, sve je bilo megalomanski i cinilo mi se da ne vidim nigde nebo.... :( )

Pa nemojte tako - ja uvek kazem "Prekinite taj brak, ta veza je patoloska, dete ce se bolje osecati!" ako z ato ima razloga! Nikada ne treba cuvati nesto sto nije vredno cuvanja, a nista nije vredno cuvanja ako je destruktivno po Vas ili dete. Nisu ni ovde svi psihijatri deformisani, ima tu i tamo i po neki uzoran primerak...(P.s. NY mi se nije dopao, sve je bilo megalomanski i cinilo mi se da ne vidim nigde nebo.... :( )

Pa nisam ja ni mislila na Vas, niti na dr. Bojanina, niti na dr. Pejović - drugačiji su oni koji rade sa decom od onih koji rade sa odraslima - bitno drugačiji. Oni koji rade tako mučne stvari sa decom moraju biti posebnog senzibiliteta.

Oni koji rade sa odraslima žali Bože su postali. Citiram šta mi je mentorka (prof Timotijevic rekla: Muz Vam je zgodan i sposoban covek cim ima dve zene - neko nema ni jednu! Sina ostavite ocu i idite sami u New York, brzo prodju meseci od raspusta do raspusta. Steta je da upropastite sebi zivot kada je vec ovde ovakva situacija kakva je sto se posla tice."

Sve, sve - ali to sa ostavljenjem sina od raspusta do raspusta ne mogu da shvatim. I nemam dilemu niti sam je ikada imala. I ne znam samo da li postoji majka, evo na ovom forumu koja bi tako nesto uradila. Ako postoji - onda sam ja luda!

Hm - meni je u NY sve minimalisticki i ima mnogo neba i sunca i reda i mogucnosti. Ja u Srbiji vise ne vidim nebo, ne vidim vise nista. Da sam sama ne bih imala dilemu. Ali ne mogu da znam sta mi je za sina, ovakvog kakav je, sav rigidan, sa strahom da promeni sredinu bolje. Mislim da je bolje da bude ovde.

PA da VAm je muz normalan covek i otac, a sin 'standardan', ne bi bio nikakav problem da ga godinu dana ostavite sa ocem u 15 godina i odete da radite negde godinu dana - stvarno to brzo prodje...Ali obzirom na VAse okolnosti, varijanta d aostavite dete sa ocem ne dolazi uoipste u obzir, jer on jedino VAs ima, tako da - sta god da odlucite, odlucujete u paketu.....Sta kaze sin na NY? Jeste mu rekli, jeste ga pitali? On bi tamo nasao meku z akosarku, to bi z anjega bilo super, ali bi mu bilo tesko zbog jezika, i promene, i to je tacno.....crni vilajet. Ali moje je misljenje da ako VAm vec kajanje ne gine, uvek je bolje kajanje zato sto smo nesto uradiuli nego zato sto nismo....naravno, to je samo moj stav, ne mora da vazi za druge...

PA da VAm je muz normalan covek i otac, a sin 'standardan', ne bi bio nikakav problem da ga godinu dana ostavite sa ocem u 15 godina i odete da radite negde godinu dana - stvarno to brzo prodje...Ali obzirom na VAse okolnosti, varijanta d aostavite dete sa ocem ne dolazi uoipste u obzir, jer on jedino VAs ima, tako da - sta god da odlucite, odlucujete u paketu.....Sta kaze sin na NY? Jeste mu rekli, jeste ga pitali? On bi tamo nasao meku z akosarku, to bi z anjega bilo super, ali bi mu bilo tesko zbog jezika, i promene, i to je tacno.....crni vilajet. Ali moje je misljenje da ako VAm vec kajanje ne gine, uvek je bolje kajanje zato sto smo nesto uradiuli nego zato sto nismo....naravno, to je samo moj stav, ne mora da vazi za druge...

Sin ne zeli, on ne zeli apsolutno nikakvu promenu. Da on želi onda ja ne bih imala ovaj problem. Takođe, da ovde bar nekako mogu da radim, a nije baš da je svuda sve propalo i da se ništa ne moze u istrazivanju onda bi problem takodje bio daleko manji jer bih se ja skrasila u nekoj nasoj laboratoriji. Ali meni na konkursima otvoreno govore kako mi treba neko da mi gura ledja! U NY to ne treba. Bukvalno samo se dogovorim, udjem i pocnem da radim - ako imam Phd, preporuku mentora i td. Sve ide savrseno normalno.
I tako ja ovde sedim kod kuce u najboljim godinama za rad, sa strucnom spremom koju imam (nisam jedina, znam) i osecam se kao u klopci. Nadam se da sada skroz shvatate problem.

BLPD: Zao mi je zbog toga...

Na zalost, vise se necemo druziti jer se ja odjavljujem sa ovog foruma: iz administracije Krstarice kazu da se odredjeni broj korisnika foruma zalio na moderatore i njihov
"bezobrazluk, bahatost", nestrucnost i nesposobnost za vodjenje foruma Zdravlje.
Posto nas je ocigledno vise vas kudilo nego sto nas je hvalilo - mi se necemo trpati tamo gde nas ljudi ne zele (najzad, 6 godina radimo za dzabe iz entuzijazma i dobre volje, cuvajuci principe profesionalizma, medicinske etike i zdrave pameti, pa ne moramo bas da otrpimo beskrajne exemple ljudske gluposti sa isusovskim mirom, cini mi se, vreme je da bolji od nas, sa vecom sujetom poput Mangupa i slicnih, dobiju svoju sansu koju halapljivo iscekuju i zbog koje se ne libe da potpale proste duhom i pamecu).
Dakle, samo zelim da se oprostim od vas svih, jer se ja ovde vracati necu a administratori i supermodovi Krstarice ce vam dovesti bolje, pristojnije, strucnije i vise trpeljive na glupost i bezobrazluk lekare od nas da moderisu ovaj forum i budu vam od vece koristi nego dr i ja. Oni ce sigurno moci i zeleti da posvete vise od 5 sati dnevno svog zivota ovom forumu (kolko smo mu inace posvecivali mi u proseku), i imace vise entuzijazma da odgovaraju na sve nonsense koje nasim ljudima mogu pasti na pamet a za koje je prenaporno pokrenuti kaziprste i proguglati.
Svima vama na ovoj temi pak - mnogo srece u borbi sa ADHDom, i zdravstvenim sistemom i sistemom skolstva u kome ovakva deca moraju da zive a roditelji da traze resenja, zelim vam da prodjete pubertet i adolescenciju sa sto manje muka, cuvajte vasu decu i cuvajte svoje zdravlje - samo je ljudski zivot nezamenjiv i samo je glupost vecna; sve ostalo je relativno! Topli pozdrav svima! :bye:

Jao, svašta, šta je sad pa ovo?
Izvinjavam se zaista, ali mozda najpre da se obratite svojim kolegama po specijalizaciji (ali onima za odrasle). Oni su ti koji entuzijazam i ono sto čovek ne radi iskljucivo radi zarade odmah proglase - teskim ppremecajem licnosti.
Vec sam takvo iskustvo imala (prebolela ga jos nisam).
Zao mi je što je ispalo tako kako je ispalo, nisam imala pojma šta se dešava.

Back