Pozdrav! Ja sam nova mama na forumu. Vec tri godine idemo od lekara do lekara. Imamo sina sad 5.5god. Izuzetno je hiperaktivan. Kasnio mu i razvoj govora. Tek sa tri godine progovorio uz pomoc logopeda. Isli smo i na redovne terapije kod psihologa. Nije mu konstatovan adhd nego disharmonican razvoj. Ipak na svakom nalazu u napomeni pise da hiperaktivan. Jos nesto smo nasli kod njega ,i to promenjen eeg. Posle tri godine budnog pracenja i puno puno rada sa njim uveden mu je lek za promenjen eeg.Ali kako ce to da utice na njega ,to jos ne znam. Ja samo ne znam sta vise da radim sa njim. neposlusan je, nemogu ga cesto obuzdati. Samo ceo dan vicem,nemoj ovo nemoj ono....itd. Naravno tesko mu ide i crtanje, i mnogo teze uci nago ostala deca, mislim na pesmice i sl stvari. Losa mu je koncentracija, jedva zapamti koji broj je koji. Najvise me izludjuje da ja kao odrasla osoba nemogu sa njim. Ponekad se uspali i nikako da ga zaustavim, udara sa igrackama, dere se ,histerise. Dokle vise! Rekli su mi da sa sazrevanjem da ce se smanjiti to ubrzano ponasanje ali nista. Sta ce biti sa njim u skoli, samo o tome razmisljam. Sta ce od njega biti. Dajem mu vec tri godine omega3, ali ni to ne pomaze. Pa povremeno pije beviplex. Od decembra dobio zvanicnu terapiju zbog eega, ali ne vidim jos efekte.
Mislim da sam vec pri kraju snage.
Pitala bih Ecolily74 da koji lek su dobili za koncentraciju. Hvala na odgovoru! I Veeeeeliki pozzz svim mama!