Adaptacija stana od poda do plafona

Zgrada je iz 30 i neke. Retko koji stan je tada imao ovakve plocice u kuhinji. Obicno su imali one teraco ili kako se vec zovu.....ali ovaj stan je bio od vlasnika zgrade pa pretpostavljam da je to zato.
One su i danas ko nove (nakon 80 godina), apsolutno nigde nikakva ogrebotina. Neverovatno.

Sto se tice plafona ......... ni ja ne znam sta me ceka :)

Ma idi ruzne su do bola.
Verovatno su 1930 bile fensy al od tad do danas .....pa svasta se promenilo.
Ne verujem u to da je sve staro bilo bolje niti da je nekad sve bilo kvalitetnije.
Na to gledam kao isto kao kad neko zali za Titom i onim vremenima.

Verujem u novotarije i radujem im se .
I rado bi menjala plocice na 5 godina kad to ne bi bio ovoliki posao.
Mada ko zna za 5 godina mozda izmisle neke virtuelne plocice koje samo zamislis i one se polepe same.

A ček kad krene depresija :)
Pa treba sad da se odradi konstrukcija sa visilicama na plafonu i okače gips ploče. Ako je poslednji sprat - stavi se i neka izolacija :)
Tu i tamo treba odmah predvideti onu ugradnu rasvetu U plafon, recimo u kupatilu i hodnicima ili spavaćoj jer je ipak salonac... Za dnevnu sobu bih neki lep lusterak stavio. Ima sada ovih modernih ali sve u duhu uredjenja...
Srećno :D
Ja sam platio ekipu koja je sroljala sve i odnela, izadje mnogo isplatljivije jer kad sam se preracunao - dobio sam gratis odnosenje :)
posle rusenja ide struja i voda...

Recimo struja je skupa, za stan od 100 m2 je do 1000 eura :P

mene kod tih starih zgrada izludjuje to sto za malterisanje nije koristen cement nego samo pesak i kreč. Kad udaris a otpadne kvadrat zida :lol:

Poslednja izmena:
Ja bih ovde uradila plafon tako da visina ostane "originalna". Sto se rasvete tice bilo bi lepo uraditi nesto neobicno, kombinaciju led dioda sa sve baroknim lusterima... Aaa sta bih sve uradila mmmm. Sad sve zavisi od ukusa. Ipak danas bar imamo izbora da pravimo kombinacije kakve zelimo. Elem, mislim da bi pun pogodak bili I gipsani radovi u nekim delovima stana... Ah, obozavam salonce :)

Ja bih ovde uradila plafon tako da visina ostane "originalna". Sto se rasvete tice bilo bi lepo uraditi nesto neobicno, kombinaciju led dioda sa sve baroknim lusterima... Aaa sta bih sve uradila mmmm. Sad sve zavisi od ukusa. Ipak danas bar imamo izbora da pravimo kombinacije kakve zelimo. Elem, mislim da bi pun pogodak bili I gipsani radovi u nekim delovima stana... Ah, obozavam salonce :)

:eek: :eek: :eek:

vidi ovako ne smej se necemu sto nisi video i u sta se ne razumes, molim te. nije poenta u tome da ti dodje arhitekta, skicira i uradi projekat kao po sablonu, cilj je stvoriti nesto neobicno i nesvakidasnje, cilj je upotrebiti mastu. bas zato se mnogi zale na moje kolege i uglavnom ljudima na pamet ne pada da angazuju nekoga jer je svaka druga preporuka negativna.

vidi ovako ne smej se necemu sto nisi video i u sta se ne razumes, molim te. nije poenta u tome da ti dodje arhitekta, skicira i uradi projekat kao po sablonu, cilj je stvoriti nesto neobicno i nesvakidasnje, cilj je upotrebiti mastu. bas zato se mnogi zale na moje kolege i uglavnom ljudima na pamet ne pada da angazuju nekoga jer je svaka druga preporuka negativna.

Dodati malo baroka u gotiku, saliti neki stubić dorskojonskokorinski ili mozda... Napraviti čudo :)
masta pravi svašta :lol:

Tamo su kuće od čokolade a prozori su od marmelade, tamo radi svako sta hoće, tamo raste svako voće :hahaha:
Ma idi begaj bre :D

Poslednja izmena:
Molim vas drzite se teme .
Mario , svako ima pravo na svoje misljenje i ukus , ovo je tema na kojoj pokazujemo bas te nase razlicitosti ukusa i zato molim te poštuj tudje mišljenje kao sto mi poštujemo tvoje.

Isto vazi i za Milicu .

Budimo konstruktivni a ne destruktivni.

Ovo je slika za moju drugaricu Cici ...ona ce shvatiti zasto :)

de4tgz.jpg

Back