Adaptacija stana od poda do plafona

Супер је што имате велике прозоре.:ok:
Колико видим и паркет вам је добар, хобловање и лакирање и Бог да те види.
Ако се ипак одлучите за мењање паркета никако немојте узимати букву, она кад тад проради, то нам је рекла жена која се бави ентеријером а и моја свеки има букву, скроз се раздвојила. Такође, рекли су нам да је рибља кост најбоља, тј. паркет је тада под притиском са свих страна. Мени је лично бродски под јако леп, али отом потом, још имамо времена до паркета.

Parket samo izgleda dobro ali je vec mnogo puta hoblovan i u losem je stanju. To je jos onaj stari "kovani" tip.
Danas sam bila u jednom salonu u Batutovoj i gledala hrastov u nekoliko klasa. Moram da odem u jos nekoliko salona da bi videla razliku (nikad u zivotu nisam kupovala parket :roll:). I meni su tamo rekli da je najcvrsca veza riblja kost ali meni se nekako vise dopada onaj "jedan na drugi" ....... ne znam kako se to zove, :dash: neko rece "na smicanje" .
I jos jedna vazna stvar, tamo su mi rekli da se kod "visokog sjaja" vise vidi prasina, tako da planiram da ipak uzmem onaj "mat" sjaj. Da li je to istina?

Parket samo izgleda dobro ali je vec mnogo puta hoblovan i u losem je stanju. To je jos onaj stari "kovani" tip.
Danas sam bila u jednom salonu u Batutovoj i gledala hrastov u nekoliko klasa. Moram da odem u jos nekoliko salona da bi videla razliku (nikad u zivotu nisam kupovala parket :roll:). I meni su tamo rekli da je najcvrsca veza riblja kost ali meni se nekako vise dopada onaj "jedan na drugi" ....... ne znam kako se to zove, :dash: neko rece "na smicanje" .
I jos jedna vazna stvar, tamo su mi rekli da se kod "visokog sjaja" vise vidi prasina, tako da planiram da ipak uzmem onaj "mat" sjaj. Da li je to istina?

Мислим да то са високим сјајом нема везе.
На тамном паркету се све види а и на јако светлом.
Моји су радили паркет пре 8-9 година, 3 или 4 пута прелакирали, имају тај висок сјај, и мање им се види прашина него мени, а код мене се већ паркет дигао, после 7 година, скроз растављен на неким деловима(није ни рибља кост, ни бродски под, већ нешто десето), од лака нема ни Л...
Нисам искусна по том питању али упијам речи искусних.:bye:

Meni je stolar preporučio ove: http://www.lignaparket.com/
Ja dodajem parket i nasao sam bas po meri za mene i iskreno da kazem, odusevio sam se :D

Hrastov parket po svim mogućim i nemogućim dimenzijama je:
Kvadrat prve klase - 2030 dinara nema čvorova, potpuno je čisto drvo.
druga klasa - 1400 dinara i ima malecke čvoriće.
Za treću nisam ni pitao.

Bas sam kod njih danas bila. Svaka cast za momka koji tamo radi, izuzetno je fin i profesionalan.......muz mi je posle rekao da sam ga pitala "razne gluposti koje veze s mozgom nemaju" ali on je na sva moja pitanja strpljivo i korektno odgovarao!!! :rumenko:

Ono jes da nema veze sa temom , al mnogo mi smesno pa moram da podelim sa vama .
Dok ja forumašim , on na mom jastuku hrče sve u 16. :lol:

wqprpd.jpg

Laka još nema mesto.
Nisam vam se pohvalila , pojeo je drvena klizna vrata dok je bio zatvoren na terasi , umalo me šlog nije strefio kad sam videla.

I sačekao me kulerski još laje na mene ljut sto je bio sam.

Za sad ga nismo smestili pa se smešta sam gde mu volja.
Spava gde stigne .
Počeo je da se uvaljuje i u Nanin krevet al za to ce dobijati batine .

Dan provodi na terasi , ovako :
2q1v1pc.jpg

to ga fascinira , jer mi u starom stanu nismo imali terasu pa je sad opčinjen, a noc provodi najcesce na mojim nogama , mada ni kozna garnitura mu nije mrska.
24gm6as.jpg

Zagrebao je 4-ti dan , cisto malo da me nervira.

Poslednja izmena:
Ma nije istina, ova moja trta retko oće u moju sobu :think: A mačak mi je spavao na veš mašini kad je bio bolestan :roll:

pa,možda joj se ne sviđa tvoja soba...:) a to kad je mačka bolesna,je druga stvar...one tad baš izbjegavaju uobičajena mjesta...tako da to sa veš mašinom ima smisla...:)

malo je izvan teme...ali kad se moj mačak otrovao i kad mu se bližio kraj,nikako nije htio da bude u našem dvorištu...jednostavno je otišao na drugo mjesto da umre...

ali da ne kvarim ovu veselu temu...

Poslednja izmena:
Kuhinja gotova.
Ne znam sta da kazem dal "aleluja" il "o boze hvala ti" il "naizad" il nesto 6-to.

To je bilo jedno dugo dugo pravljenje kuhinje .
Al bar je rezultat zadovoljavajuc.

e sad još da uslikaš neko jelo iz te kuhinje

e pa ja imam neka iskustva sa parketom.
Užasna.
Ona što se žele neprijatelju.

Parket bukov (prva klasa) kupljen 10 godina pre no što je postavljen, znači suv ko barut. (e zašto je tada kupljen a postavljan kasnije je tužna priča). DakleM, posle 5 godina nije ličio ni na št, lak se zgulio n anekim mestima tako da sam preživela prvo hoblovanje (e to treba poželeti neprijaltelju) Sve stvri negde izbačene, 10 dan se hobluje, lakira, suši, šmirgla, lakira , ma golgota. I na kraju sve se cakli (korišćen tri puta skuplji lak od svih doživotna garancija na kvalitet. ) I bi garancija dok ne unesosmo nešto od stvari što je ladno ostavilu u savršenom parketu trag.
No da ne budem baš prestroga, evo već sedam godna lak traje, ali SIPCI se pojavili (tu sam ja n aoptužničkoj klupi da u u pitanju moji aranžmani od suvih ruža izvori sipaca, ali to nma veze sa pameću). E zato bi trebalo da se promeni parket . Na donjem spratu kuće (gde niko ne živi,samo je skladište za sve pa i popovo levo uvo (ako El Muertu fali jedno nek navrati će nađemo) znači nem acvetnih aranžmana sipci uništuli iste te se slatko par nedelja kotao ložismo na parket koji je podignut iz tih soba.

Da rezimiram.
Kada budemo menjali parket u delu u kojem živimo to će biti tarketov parket koji se postavlja kao laminat, već izlakiran ima dobru garanciju, može da se hobluje, lakši za nameštanje -izbegava se bitumen i dug proces jednog, drugog trećeg sloja lakiranja, sušenja šmirglanja. Što se cene tiče meni povoljniji nego običan (od 2400 din pa do 6ooo pa kvadratu, ali to je završna faza , izlakirano).

pa,možda joj se ne sviđa tvoja soba...:) a to kad je mačka bolesna,je druga stvar...one tad baš izbjegavaju uobičajena mjesta...tako da to sa veš mašinom ima smisla...:)

malo je izvan teme...ali kad se moj mačak otrovao i kad mu se bližio kraj,nikako nije htio da bude u našem dvorištu...jednostavno je otišao na drugo mjesto da umre...

ali da ne kvarim ovu veselu temu...

moj mačak je voleo da spava na mom stomaku.
i on je otišao od kuće da umre:sad2:

i neće nikako da legnu u ćošak...:)

pa lud li je?
au,al si ga razmazila...:)

ima i gore

Имам питање - имате ли поверења у Симпо?:confused:

Питам пошто сам скоро комплетан намештај изабрала тамо да купим, али сад се јако двоумим, због следећих догађаја:

* скоро сам купила код њих јастуке. Прво нисам добила фискални, већ ручно исписан рачун, јер "немају на стању два, само један". Кад сам дошла да их предузмем, рекли су ми да немају више јастука у оригиналном паковању, већ морам да узмем оне који су изложени у радњи и купци су их слободно испробавали.:eek::thumbdown: На то сам пристала:roll:, јер као навлаке могу да се перу

*у једном њиховом салону, продавац нас је убеђивао да један кревет кошта 2.000 динара више, а да један душек кошта читавих 11.000 више!!!!:eek::eek::eek:Ми смо већ знали цене и рекли смо му то, а он је остао при својој тврдњи, јер су "колеге погрешиле". Онда смо отишли у други њихов салон и биле су истакнуте оне цене које су нам већ биле познате, дакле за укупно 13.000 динара мање!!!

После свега овога они ми изгледају као нека банда и не знам како да се упустим у трговину с њима. Како да се осигурам?:dontunderstand:

Back