Adaptacija stana od poda do plafona

Mirka........ovo sam napisala jos pre nekoliko dana ali kao "pocetniku" :hahaha: tek sad su mi odobrene poruke......

Draga Mirka i ostali forumasi,.........ja sam jedna od starijih forumasica ali iz nekih razloga sam za ovu temu uzela novi nick.
Ovih dana i ja krecem u totalnu adaptaciju jednog velikog salonca ali bukvalno sve menjamo (rusimo plafone, obijamo zidove, skidamo parket.......bukvalno sve.

E sad meni treba savet i Mirkina potvrda .......da li da "nastavim" na Mirkinoj temi (sto mislim da je bolje" ili da otvaram novu. .....
Recite sta mislite da je bolje!!!
Uskoro saljem slicice kako stan trenutno izgleda (katastrofa)!

Pa reci mi sta da radim........da li da krenem sa postavljanjem slicica na ovoj temi??

Mirka........ovo sam napisala jos pre nekoliko dana ali kao "pocetniku" :hahaha: tek sad su mi odobrene poruke......
Pa reci mi sta da radim........da li da krenem sa postavljanjem slicica na ovoj temi??

Toplo ti preporučujem nekog diplomiranog arhitektu koji nece devastirati salonac nego ga vratiti u početni sjaj kakav je nekada imao uz pazljivi odabir keramike, parketa, lajsni...

Ja sam za da nastaviš ovde, jer ovo je tema o adaptaciji.
Igrom slučaja sam je otvorila ja al učestvovali su i ostali, kacili smo slike i mislim da je logično nastaviti to ovde .
Taman cemo da obnovimo gradivo da damo svoje predloge sugestije i da te bodrimo :)

Kao neko ko je adaptaciju priveo kraju, zelim ti svu srecu i zivce da sve to isteras do kraja :)

Ne znamo ni mi , sta ces ovde medju nama koji imamo nove mašine :mrgreen:
Idi negde gde se skupljaju oni sa punoletnim mašinama i starijim :lol:

Šta da ti kazem, već 30 godina se borimo sa onima koji misle da je bide rezervna wc šolja i koriste je za malu nuzdu, jedan drugar mi je priznao čak :lol:

Ozbiljno, ne bih menjao ovaj bosch iz razloga sto mi je dnevna soba u sklopu kuhinje (šank) a bitna mi je tišina u radu... A nesto da verujem na reč prodavcu mi ne pada na pamet. Da ne pominjem kako se nije nikada kvarila ;)

Nego, zid od kamena na koji se kači Lcd? Ima velika ponuda prirodnog kamena na stovaristu iznad autokomande :)

Ok zid od kamena al ceo ambijent mora da bude adekvatnog fazona.
Možeš li ga ispratiti ?

naravno, sve ide u belo, hrastov parket i minimalistički pristup uredjenju ;)
Znači nema bojadisanja zidova, samo garnitura i slike velikih formata na zidove. Eventualno ona polica bez nosača ali otom potom.
Što bi rekli seljaci stil zvani - jel se ti to seliš :hahaha:

2isdzm1.jpg

Ja sam za da nastaviš ovde, jer ovo je tema o adaptaciji.
Igrom slučaja sam je otvorila ja al učestvovali su i ostali, kacili smo slike i mislim da je logično nastaviti to ovde .
Taman cemo da obnovimo gradivo da damo svoje predloge sugestije i da te bodrimo :)

Kao neko ko je adaptaciju priveo kraju, zelim ti svu srecu i zivce da sve to isteras do kraja :)

Hvala ti puno na lepim zeljama ......a Ti napokon uzivaj :lol:

Pre nego sto pocnem da kacim slicice, ne mogu a da ne naglasim kako se osecam pred sam pocetak radova. .....
Ovo za mene nije samo obicna adaptacija stana......, ovo je za mene bukvalno pocetak jednog novog zivota jer nakon desetak godina braka i dvoje dece, prvi put pocinjemo da zivimo sami, tj. napustamo kucu u kojoj smo ziveli sa roditeljima.
Ja zapravo jos uvek ne mogu da verujem da se to desava i sludjena sam vec danima.

Iako znam da je ispred mene minimum tri meseca adaptacije, ja sam od srece i velikog uzbudjenja vec ovaj vikend pocela da pakujem stvari u kutije (bas kao Mirka :lol:)
Smejem se i sama sebi zbog toga......., ali to je jednostavno valjda jace od mene.

Ali da se vratim na samu adaptaciju.
Stan je trosoban (plus devojacka soba koju rusimo) u fenomenalnoj predratnoj zgradi ali je jako zapusten tj. u stvarno katastrofalnom stanju. Za dva dana krecemo sa rusenjem plafona, nekih zidova i slicno. (cekali smo dozvolu za adaptaciju skoro 2 nedelje).
Nismo se odlucili za preduzimace vec za neke proverene ljude koji su radili i kod nasih prijatelja. Za sada imam fizikalce i elektricara, ostale cemo "uz put" po preporuci.

E pa toliko od mene za pocetak, sutra sigurno postavljam prve fotografije......:super:

Poslednja izmena:
Sto ne rece ranije da ne bacam kutije , nego da ti prosledim.
Sve su bile uredno obelezene mogla si sao da trpaš :)

Sta ce vam kutije, mnogo bolja varijanta su crni dzakovi za djubre ogromnih razmera sa etiketama nalepljenim. Jedino knjige u kutije :mrgreen:
I kasnije progresivno bacanje stvari u nekoliko navrata, uvek mi zao neke uspomene :)

New@ neka ti je bog u pomoći :lol:
I ja sam uzimao proverene ljude ali nekim slucajem, svi oni u datom trenutku otkazuju poslusnost i kreću da brljaju :mrgreen:
Gledajte da u skorije vreme odradite rušenje struju i vodu jer je najveca nestašica upravo zidara. Ja vrteo telefone mesec dana... Svih majstora ima kao blata ali zidara i molera ni od korova kad je lepo vreme. Milion preporuka ali u tom trenutku su svi zauzeti narednih 20-30 dana :S

Back