Ja imam opet problem sa pločicama

Početkom decembra sam u Keramičkom centru u Novom Sadu naručila mozaik koji sam platila 58.000 din. Nakon 3 nedelje pločice su stigle, ali ne i mozaik. U prodavnici počeli da se izvlače kao kasni, doći će itd. ali nedelju dana kasnije javi nam se šef radnje i kaže da pločice nisu ni poručene jer je ceo kamion oktazan bla bla. Mi lepo tražimo naš novac nazad jer ne možemo da čekamo još mesec dana. oni kažu nema problema,storniraćemo fakturu i vratiti novac na račun sa koga je plaćeno. Pošto je nama izvođač platio te pločice, mi nismo proveravali da li mu je novac vraćen ili ne jer nam je šef prodavnice tri puta rekao da je vratio novac. Pre dva dana zvoe nas izvođač i kaže kako je proveravao fakture i shvatio da mu novac iz Keramičkog centra nije vraćen. Zovemo mi prodavnicu, telefoni ne rade. Jedan prijatelj iz Novog Sada ode do prodavnice, ne radi. Doduše, unutra je roba, nije napušteno, ali nema nikog. Proverim ja juče firmu na sajtu APR-a-aktivno privredno društvo, sve ok. Proverim prinudnu naplatu na NBS, kad ono, firma u blokadi od 20. februara, dug 944.000 din

I šta ja sad da radim? Nema šanse da u skorije vreme dobijem novac. Ne živim u Novom Sadu da bih mogla svaki dan da idem do radnje i proveravam da li ima neko tamo pa da im uzmem robu u toj vrednosti. Čini mi se da ću ostati kraća za 58.000