Adaptacija stana od poda do plafona

Takva čini mi se imaš i u Uradi sam, pa pogledaj. Ali obavezno ih prelakirajte pre postavljanja. Stave ljudi, pa im se zaprljaju užas, msm džaba posle i lak i sve kad ih uništiš...

Sad sam se setila kada smo mi tražili vrata, išli smo u Uradi sam, pa smo čini mi se i u Merkuru bili, pa kod nekog privatnika i svi nam rekli kao može, al za mesec-mesec i po dana :zcepanje:

Pa pitam se nekada dal iko u ovoj zemlji išta radi... Katastrofa.

Tako da smo mi bili presrećni kada smo ova vrata pronašli, em sve sređeno, em ih nosiš odmah i milina.

Eto da znaš, da moraš ranije da naručiš da se ne zezneš s vremenom i majstorima.

Pozdrav! Planirala sam u svom domu da napravim kombinaciju led i klasicne rasvete pa me zanima da li moja zamisao ima smisla. Pitam zato sto sam negde procitala da led sijalice emituje hladne tonove, a klasicno osvetljenje tople, pa me interesuje da li to moze lose da utice na vid, I da li postoji neki odnos koji se preporucuje (npr 60% led 40% klasicna)? Hvala.

Поздрав свима. Имам поткровље и плафони су од гипсаних плоча. Наиме у купатилу ми се ољуштила флека величине цигле дал глет или шта већ. Не знам чим да санирам. Да ли да ставим бандаж траку и смесу за њу намењене за гипсане плоче или може да преко бандаж траке ставим глет масу??

Pozdrav! Planirala sam u svom domu da napravim kombinaciju led i klasicne rasvete pa me zanima da li moja zamisao ima smisla. Pitam zato sto sam negde procitala da led sijalice emituje hladne tonove, a klasicno osvetljenje tople, pa me interesuje da li to moze lose da utice na vid, I da li postoji neki odnos koji se preporucuje (npr 60% led 40% klasicna)? Hvala.

ЛЕД се производи и у варијантама које имају класичну температуру инкадесцентног осветљења. Рецимо, OSRAM има лед сијалице које дају светло од 2700 К, што одговара "топло белој" боји светла, приближно обичним сијалицама.
На вид највише утиче треперење извора светлости, мада се препоручује да се приликом, рецимо, читања, користе топлији извори светла (мањи контраст мање замара очи).
Дакле, могуће је све опремити ЛЕД светиљкама са одговарајућом температуром, смањити трошкове потрошње и замене сијалица.

Поздрав свима. Имам поткровље и плафони су од гипсаних плоча. Наиме у купатилу ми се ољуштила флека величине цигле дал глет или шта већ. Не знам чим да санирам. Да ли да ставим бандаж траку и смесу за њу намењене за гипсане плоче или може да преко бандаж траке ставим глет масу??

Glet ide lepo preko bandaž traka.
Ako već hoćeš da bandažiraš ( nisam siguran ni ZA ni Protiv ) onda možeš gletom a možeš da uzmeš i akrilni git za zidove . Prodaje se u farbarama u pakovanjima od 0.5 ili 1 kg
Lakše ti i čistije nego da vučeš džakćiće gleta, mutiš itd. U svakom slučaju, malo šmirglanja nakon sušenja ne gine

Poželjno je da prvo namažeš recimo Ohis podlogu na ploču, pre gletovanja.
Interesantnije je zbog čega se tebi oljuštio glet. Da li je loše izvedeno ( prašnjava ploča bez nanete podloge , npr ) ili nemaš dobro rešenu ventilaciju pa je previše vlažno ?

kad sam kupovao led nudili su mi u razlicitim nijansama ( boja vuce na plavo ili na zuto ) uzeo sam na zuto i odlicne su.posle gledam na netu d plave malo vise lumena daju ali zute su mi odlicne

sijalica od 6 w osvetljava bolje nego od 75w klasicna.

kako se odluciti koja firma da vam radi pvc prozore :dash: mali milion ih ima

i ovi sto su radili, jeste li dobili neke garancije, par god i sl?

nasla sam jednu firmu ima radnju u mom komsiluku i sad mi se tu hvale te nemacki profili te mi stavljamo celik unutra te ovo te ono i daju kao 30 god garanciju (mislim da laze)....al su im cene katastrofa

- - - - - - - - - -

nadjoh neke na netu oni daju 10 god garanciju i povoljniji su

sludjena sam

ma da, bila sam prosle god kod njih....nahvalise sami sebe....te celik te 30 god garancije....mislim stvarno zvuci lepo sve to
i onda kad je stavio na papir dva dupla krila (za jednu sobu) pa roletne pa sims il kako se bese zove to, pa ugradnja, pa ovo ono....1500e za jednu sobu :eek: a meni treba za dve
reko dovidjenja :lol:

koga god pitam da je radio ispadnu nezadovoljni losi majstori losa ugradnja bla bla...svi kukaju...nece da preporuce
guglas ebo te mali milion privatnika koga da odaberes

i cesto se pominju neki rehau profili satro nemacki....sad dal to mora preko posrednika il sta nije mi jasno....bas cu kad dodju radni dani da zovem da pitam za te rahau....pise da za njih dobijas 10 god garanciju
mislim ja bez neke dugogodisnje garancije necu to da radim, ne berem pare na drvetu pa da menjam prozore posle svake kosave....i necu da mislim narednih nekoliko godina vise o prozorima

Poslednja izmena:
Mi smo uzeli u all 4 home kao i ona vrata sto sam pominjala na temi.

Prozori su oko 10.000 bili tada sada su mozda malo skuplji a balkonska vrata su oko 35000

Ugradnnja po prozoru oko 2000 vrata racunaj duplo i to ti je to

Idi u te vece prodze isto ti to kad ti ja velim

Moj svekar se tako izuo kod privatnika nije hteo da slusa msm bezveze

ja imam frku jer je visok sprat i udara kosava non stop po bgu :roll: i plus stara zgrada
i onda bih da ugradim svarno nesto dobro da ne mislim vise, al ne bih sad da prodam bubrege za prozore :lol:

ici cu i u te fore radnji "uradi sam" da vidim, al svi to pljuju kazu nemaju dobru konstrukciju unutra, varaju stave aluminijum umesto celika i dr...dal je istina nemam pojma

drugo kazu za ove visoke zgrade da treba neke sipkice da se ugradjuju u zidove kad se ugrade prozori, ne samo zalepe penom i to je to, jer zgrada je stara, mrda se od starosti od naleganja od udar vetra, sve to normalno, i kazu onda moze da iskoci problem za neku godinu da se prozori mrdaju i olabave pa pocnu lose da dihtuju....kazu te neke pokretne sipkice omogucavaju prozoru da prati zgradu

e nisam strucna prenosim reci lopova :lol:
sve to ima smisla, al bre oce da oderu samo tako :dash: a ja bih to na po starom srpskom obicaju daj najbolje za jeftino :lol:

nemam nikoga od poverenja ko se u to razume pa da mi kaze ej pazi ovo lazu ovo ne....

drugo kazu za ove visoke zgrade da treba neke sipkice da se ugradjuju u zidove kad se ugrade prozori, ne samo zalepe penom i to je to,

nelepi se samo na penu nego drze i celicne tiple.
8 komada tipli na jedan prozor je vise nego dovoljno. nema sta da se tu klima, koliko god da je stara zgrada.

nasa firma licno saradjuje sa 2 firme koje se bave ugradnjom. i sa fabrikom za pvc prozore pa ne pada mi na pamet da ih preporucujem :lol:

jedni su od najjeftinijih ali poznajem sve montere pa znam da samo njih 20% vredi necemu. e sad ako naletis na njih dobro je, ako ne ondak ces imati dodatne troskove :lol:

nelepi se samo na penu nego drze i celicne tiple.
8 komada tipli na jedan prozor je vise nego dovoljno. nema sta da se tu klima, koliko god da je stara zgrada.

nasa firma licno saradjuje sa 2 firme koje se bave ugradnjom. i sa fabrikom za pvc prozore pa ne pada mi na pamet da ih preporucujem :lol:

jedni su od najjeftinijih ali poznajem sve montere pa znam da samo njih 20% vredi necemu. e sad ako naletis na njih dobro je, ako ne ondak ces imati dodatne troskove :lol:
e tiplovi, nisam mogla da se setim kako se zovu...aha hvala na pojasnjenu

jeli a sta imas da kazes za ove rehau...svi ih spominju hvale oce da uvale....

e tiplovi, nisam mogla da se setim kako se zovu...aha hvala na pojasnjenu

jeli a sta imas da kazes za ove rehau...svi ih spominju hvale oce da uvale....

nem pojma. ceo ovaj kraj u kom zivim koristi one roloplast krseve.
msm fabrika je na par ulica od mene.
al opet mi sto smo obicni smrtnici koji ne mozemo da izdvojimo velike pare idemo tu u neku selendrojebbinu i kupujemo prozore sto uvoze iz austrije i nemacke.vecinom polovni ili neki sa lagera.
tu mozes onako ciganjski da se cenkas :mrgreen:

sve zavisi koliki ti je dzep i koliko si motivisan.

meni licno ne pada na pamet da stavim nikakav pvc. drugar mi odradi drvene demode prozore.
staznam, ja sam onako malo tradicionista :rumenko:

Ја сам својевремено, пре 7 година уградио дрвене прозоре и балконска врата, али сам ишао на варијанту сегментног дрвета, дакле, елементи прозора нису из једног комада дрвета већ су лепљењем слагани тако да не може доћи до кривљења. Крајња обрада је пластифицирана боја са термичком обрадом.
Ни један од ових прозора се није ни милиметар померио или променио.
Доста су јефтинији од поливинила.

- - - - - - - - - -

Можеш овде да погледаш, www kucastolarije com drvena-stolarija/ drveni- prozori -cene

Poslednja izmena od moderatora:
Колико сам могао да видим, јесу, то је у понуди, мислим да је и написано да се ради о трослојном дрвеном профилу...не, то је на неком другом линку. У ствари, прозори који су "конфекција", дакле у већини понуда, су управо ови које сам ти навео, ламелирано дрво. Тиме се избегава кривљење, лепе се после импрегнације што значи да је импрегнација потпуна, за разлику од баш пуног дрвета које би морало много дуже да се импрегнира, због дубине.
Дакле, моји прозори су управо овакви као на првој слици.
Немам никакве замерке ни на звучну ни на топлотну изолацију. Звук редукују изврсно.
Ја сам узео варијанту фарбано и лакирано, око 6м2 прозора, са оковима и уградњом сам платио око 800 евра.

Poslednja izmena:
ja od drvenih cupam kosu
zimi se napije vode leti se osusi, guli farbaj kituj, sta god da mu radis izvitoperi se, duva mi kosava kroz sve moguce rupe...
da ih ne vidim vise

To nije zato što su drveni, nego jer su loše urađeni. Svi su ranije imali drvene prozore i trajali su po 50 godina. Ako su od sibirskog ariša ili kanadskog kedra, mogu da nadžive i zidanu kuću

Problem je što je skoro nemoguće naći ( ja nisam uspeo, pa je pao PVC )

To nije zato što su drveni, nego jer su loše urađeni. Svi su ranije imali drvene prozore i trajali su po 50 godina. Ako su od sibirskog ariša ili kanadskog kedra, mogu da nadžive i zidanu kuću

Problem je što je skoro nemoguće naći ( ja nisam uspeo, pa je pao PVC )

uz redovno farbanje su vecni.
u prodaji gotovo da ne moz naci.

a i ako nadjes to su danas prozori a do juce su ptice pevale na grani. krene da se susi pa se cela izvitoperi.

ja imao srece sto mi je drugar namestio i to posteno, kao sebi

Значи да сам ја имао среће са дрвеним прозорима који се, ево, осма година, нису нити извитоперили, нити осушили, нити им се фарба скинула, као да су јуче уграђени?
Јеееее....

Da, drvena stolarija u Srbiji je čista lutrija. Sve su to male firmice kojih danas ima a sutra ne, dok se prozor iskrivi više nemaš kome da se žališ. Pa i da imaš - spor traje godinama, a čak i da ga dobiješ nikad nećeš naplatiti štetu.
Pre par godina sam radila u firmi gde su odjednom rešili da prave stolariju. Kupili su drvo, stavili u magacin, ukjučili kalorifere i posle 24 sata "sušenja" krenuli da prave prozore. Radnici su se krstili i levom i desnom, ali kad vlasnik firme naredi - ima da napraviš...
Možda je i to razlog zašto se kod nas toliko kupuje PVC.

kako se odluciti koja firma da vam radi pvc prozore :dash: mali milion ih ima

i ovi sto su radili, jeste li dobili neke garancije, par god i sl?

nasla sam jednu firmu ima radnju u mom komsiluku i sad mi se tu hvale te nemacki profili te mi stavljamo celik unutra te ovo te ono i daju kao 30 god garanciju (mislim da laze)....al su im cene katastrofa

- - - - - - - - - -

nadjoh neke na netu oni daju 10 god garanciju i povoljniji su

sludjena sam

Ja sam pre 2-3 godine postavio PVC prozore na celoj kuci, as roletnama, sve komplet. Moraces da se raspitas po komsiluku, medju prijateljima, itd., jer s tom garancijom od 30 godina mozes da uradis znas vec sta, a ti ne vidis taj celik koji je unutra, pa je stvarno pitanje da li je unutra, tako da ni ta prica ne vredi. Bitno je da se mera uzme lepo, da se pedantno ugrade, bez preteranog razvaljivanja zidova, i da se usrafe, dovoljno je i 4 srafa. Izbegavaj garaza majstore, sigurno ima i medju njima dobrih, vidjao sam dosta lose radove, ali nista bez preporuke.

Mislim da je najbolja varijanta neka manja firma, velike su izvikane, imaju neku reputaciju, a na osnovu nje deru.

4 prozora, roloplast profili, otprilike velicine 1,5x1,5m, mrzi me da ih merim, sa roletnama i podprozorskim daskama me kostalo oko 1500-600 evra, sa ugradnjom,

Jedan prozor, 100x100 sa roletnom, rolo komarnikom, daskama i ugradnjom je bio tacno 200 evra.

Back