- Poruka
- 2.915
Значи да сам ја имао среће са дрвеним прозорима који се, ево, осма година, нису нити извитоперили, нити осушили, нити им се фарба скинула, као да су јуче уграђени?
Јеееее....
pa ko te hebe druze...sta ti kazem....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Значи да сам ја имао среће са дрвеним прозорима који се, ево, осма година, нису нити извитоперили, нити осушили, нити им се фарба скинула, као да су јуче уграђени?
Јеееее....
uz redovno farbanje su vecni.
u prodaji gotovo da ne moz naci.
a i ako nadjes to su danas prozori a do juce su ptice pevale na grani. krene da se susi pa se cela izvitoperi.
ja imao srece sto mi je drugar namestio i to posteno, kao sebi
4 prozora, roloplast profili, otprilike velicine 1,5x1,5m, mrzi me da ih merim, sa roletnama i podprozorskim daskama me kostalo oko 1500-600 evra, sa ugradnjom,
Od njih sam i ja uzeo prozore.
Vrlo dobro su radili ( jedino su majstori za montažu - katastrofa), samo mi se čini da više ne rade prozore
.i niko nije imao proizvođača drvenih prozora za preporuku. I hbg, šta mi ostlao nego PVC
ako su roloplastovi monteri bili pa to sve pijanci teski(doduse ne piju na poslu,samo pre i posle)
a sto se prozora tice sklapaju. sada uvezli neke nemacke masine od grdnih miliona koji menjaju 40-oro ljudi
za roloplast profile LICNO znam da su na testiranju imali jedva prolaznu ocenu
nemacki i austriski prozori su i po 4 puta duze trpeli testiranje
Plastika nije skupa a ni komad U profila gvožđda za unutrašnje ojačanje. Nema tu neke filozofije
plastika i plastika nije isto
praskasti materijal se mesa u velikim ciklonima. dodaje se preko 7-8 vrsti
kada se iskrtari na kvalitetu praskova ondak dobijes to sto dobijes
pre 6-7 godina se testiralo u nekim komorama koje su oponasale vremenske uslove i godisnja doba. jedva su 15 minuta izdrzali prozori dok ovi iz uvoza su od 30-50 minuta
nego sigurno se i uvozi svakojaki odpad, zato je i jeftinije i nekvalitetno.
To nije zato što su drveni, nego jer su loše urađeni. Svi su ranije imali drvene prozore i trajali su po 50 godina. Ako su od sibirskog ariša ili kanadskog kedra, mogu da nadžive i zidanu kuću
Problem je što je skoro nemoguće naći ( ja nisam uspeo, pa je pao PVC )
Ja sam pre 2-3 godine postavio PVC prozore na celoj kuci, as roletnama, sve komplet. Moraces da se raspitas po komsiluku, medju prijateljima, itd., jer s tom garancijom od 30 godina mozes da uradis znas vec sta, a ti ne vidis taj celik koji je unutra, pa je stvarno pitanje da li je unutra, tako da ni ta prica ne vredi. Bitno je da se mera uzme lepo, da se pedantno ugrade, bez preteranog razvaljivanja zidova, i da se usrafe, dovoljno je i 4 srafa. Izbegavaj garaza majstore, sigurno ima i medju njima dobrih, vidjao sam dosta lose radove, ali nista bez preporuke.
Mislim da je najbolja varijanta neka manja firma, velike su izvikane, imaju neku reputaciju, a na osnovu nje deru.
4 prozora, roloplast profili, otprilike velicine 1,5x1,5m, mrzi me da ih merim, sa roletnama i podprozorskim daskama me kostalo oko 1500-600 evra, sa ugradnjom,
Jedan prozor, 100x100 sa roletnom, rolo komarnikom, daskama i ugradnjom je bio tacno 200 evra.
Upravo sam ih izmerio, 160x180 su, ne verujem da u jednoj sobi imas dva duplo veca prozora. Premeri prozore, pa mogu otprilike da ti kazem koja je realna cena.
pa ko te hebe druze...sta ti kazem....
Fiksni delovi su ti 45 evra po kvadratu, s tim da je sve sto je manje od kvadrata kosta 45 evra. Imas i opciju da zazidas deo prozora i tako smanjis otvor. Mozes po sredini, da dobijes dva manja prozora, mozes sa strane, pa da tako smanjis otvor..
ne mozes da menjas fasadu
Постоји закон.Kako ovo divno zvuči. Je l to u Srbiji ?
Neka stoka u komšiluku je lepila stiropor na eksterijer zgrade od lepe fasadne cigle i napravila opšti ciganluk. Trebao bi da postoji zakon za takve stvari
Treba da menjam prozore i odlucila sam se za PVC. Znam manje-vise na sta treba obratiti paznju, ali ne znam koga da angazujem. (Ili, da bolje kazem, koga da NE angazujem). Ako neko ima neki savet na pp, bilo bi dobrodoslo (najvise u smislu koga treba izbegavati u sirokom luku).