Adaptacija stana od poda do plafona

Da li neko zna povoljnog majstora za struju treba da se razvuce truja na sprat od jedno 120 kvadrata...?!

Da li neko zna nekog majstora koji bi nam razvukao vodu po spratu i koja bi to cena bila recimo ne znam kako se to naplacuje...?!

Da li neko zna gde ima jeftinih vrata sobnih sve sa stokom i koja je cena bez ugradnje ne treba nam ugradnja sami cemo...!?

Da li neko zna gde ima povoljni brodski pod i povoljni parket i ako mi mozete dati poredjenje brodskog poda parketa i laminata...cena i kvaliteta...ne bih najjeftinije al ni najskuplje nesto skromno...i morao bi da se uradi ravnajuci sloj koja bi cena bila za materijal imamo oko 100 kvadrata povrsine...?

Da li neko zna povoljnog majstora za struju treba da se razvuce truja na sprat od jedno 120 kvadrata...?!

Da li neko zna nekog majstora koji bi nam razvukao vodu po spratu i koja bi to cena bila recimo ne znam kako se to naplacuje...?!

Da li neko zna gde ima jeftinih vrata sobnih sve sa stokom i koja je cena bez ugradnje ne treba nam ugradnja sami cemo...!?

Da li neko zna gde ima povoljni brodski pod i povoljni parket i ako mi mozete dati poredjenje brodskog poda parketa i laminata...cena i kvaliteta...ne bih najjeftinije al ni najskuplje nesto skromno...i morao bi da se uradi ravnajuci sloj koja bi cena bila za materijal imamo oko 100 kvadrata povrsine...?

Mislim da nema običnih vrata sa sve staklom - to ti ugrade oni koji prodaju staklo ili sam , ako je neko vešt, nije komplikovano ...
ako farbate vrata u belo onda je nebitno od kakvog su furnira , ali , ako bi nešto drugo radili kao npr., ja tada je bitno. Nisam znala
da je štok od čamovine i uzeh bilo koja obična vrata , desilo se da je bukovi furnir i kako sam naumila da boja vuče na orahovinu ,
dobro se namučih :lol:

Za brodski pod ... nemoj samo čamovinu , skoro da od štikle ostane udubljenje ,o nameštaju da ne govorim ... menja boju ,a ako se pre
lakiranja ne premaze , mi smo premazali nekim vodenim bajcom ili kako se to danas več zove, i što se boje tiče ok je ...
elem , drvo ili nije bilo suvo , a garantovali su da jeste , ili nije dobro postavljeno. Uglavnom , na više mesta se raširilo ili rasušilo debljine
malog prsta tako da se vidi stiropor , a na sve to drvo nije zaštićeno od crvotočine i crvić radi, i nemam pojma kako te praznine da popunim ,
a tepihe nisam rada da aktiviram.
Laminat je najjeftinija varijanta , ali hladna varijanta ...
u svakom slučaju konsultuj više njih ...100 kvadrata nije mala stvar
srećno sa majstorima :lol:

Imaš da kupiš specijalni silikon u raznim bojama za fugovanje parketa ili drveta. Meni kad su radili parket, neki prelaz su sa njime odradili između parketa i pločica, rekao sam sebi ko zna kad ćeš ti da kupiš tu lajsnu i postaviš a tako je i bilo. Ispalo je mnogo bolje nego što sam mislio, nema prelaza.

Drvo je muka u Srbiji, niko ne poštuje proceduru u proizvodnji da drvo ide u sušaru i stoji 2 godine minimum kako bi se smirilo. Svi prodaju parket ODMA i onda se on po ugradnji rasuši i iskrivi. Što veće lamele, veći rizik. Parketar koji je meni radio, kaže kad postavlja parket i reže, od piljevine može da napravi grudvu i gađa - koliko je vlažno drvo.

Električar ti naplaćuje po dozni razvlačenje, ne možeš tu puno da omašiš. Svetlo je 1,5 kvadrata žica, šteker 2,5 kvadrata a kuhinja i kupatilo 4 kvadrata, stim da ti kupatilo može i 6 kvadrata ako ugrađuješ protočni bojler (jednog dana).

Vrata imaš po svim stovarištima, ima i u metrou da se kupe, od 50 evra pa na gore. Što je Likilee razumela štok - staklo :hahaha: Žene :)

Voda ti je isto tako, cena je od 250 evra za kupatilo pa na gore, zavisi koliko šta. Uglavnom se dogovori za ruke a materijal koliko treba. Sve zavisi dal je dobro izvedena kanalizacija do gore i koliko ima kopanja.

pedes evra po prikljucku

sedam evra po uticnici/prekidacu...

800 dinara po osiguracu ide razvodna tabla...

okvirno i povoljno

pozdrav svima, vidim da dugo niko nije nista postavljao a ja imam jednu dilemu oko pločica, pa mi treba konsultacija i savet ako neko ima iskustva
renovirao sam kucu, bilo je svakakvih iskustava sa majstorima, ali uglavnom polako napredujemo. Trenutno smo u fazi sredjivanja predsoblja i
unutrašnjeg stepeništa. Tu imam dilemu, jer do sada nismo kupovali granitnu keramiku, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa grenitnom
keramikom koja na deklaraciji ima oznaku da potiče iz Kine. U Enmonu smo našli dimenzije 50x50 koje nama savršeno odgovaraju, a rade i
gazišta od istih pločica u dimenzijama koje nama savršeno odgovaraju pa bih čuo neka vaša iskustva sa takvim granitom
Pozdrav :bye:i unapred HVALA :hvala:

To je lažni granit, pravljen od mlevenog kamena i koječega. Pitanje je kako i koliko je otporan na hemikalije koje se koriste za održavanje higijene. Kako i koliko je otporan na vremenske uticaje, ako je spoljašnja ugradnja i... Ko zna, drugar je to koristio prilikom ugradnje stolarije, kao okapnice i... Šokirao se kada mu je jedna ispala i pukla - unutra je druge boje :mrgreen:

Probaj štaznam, jako je povoljan u odnosu na one megagiga španske koje su možda isto fejk ;)

pozdrav svima, vidim da dugo niko nije nista postavljao a ja imam jednu dilemu oko pločica, pa mi treba konsultacija i savet ako neko ima iskustva
renovirao sam kucu, bilo je svakakvih iskustava sa majstorima, ali uglavnom polako napredujemo. Trenutno smo u fazi sredjivanja predsoblja i
unutrašnjeg stepeništa. Tu imam dilemu, jer do sada nismo kupovali granitnu keramiku, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa grenitnom
keramikom koja na deklaraciji ima oznaku da potiče iz Kine. U Enmonu smo našli dimenzije 50x50 koje nama savršeno odgovaraju, a rade i
gazišta od istih pločica u dimenzijama koje nama savršeno odgovaraju pa bih čuo neka vaša iskustva sa takvim granitom
Pozdrav :bye:i unapred HVALA :hvala:

mermer je za bogatune. platis u pm da bi se kujcio.
ako je pa taj "mermer" veoma povoljan ondak je rec o salabajziji kao sto je mario opisao

hvala svima na odgovorima...aj sad imam gomilu pitanja al za pocetak...
nasla sam majstora za vodu za dz a za struju za nesto sitno tako da cu tu lepo proci...elem
1. posto smo se odlucili za laminat naravno zbog novca gde je u bgd najpovoljniji laminat dal bgd ili okolna naselja nije bitno prioritet ima kraj tamo oko dobanovaca sucin...
2.gde su najpovoljnije plcice i sve sto je potrebno za kupatilo takodje prednost okolna naselja oko surcina jer predpostavljam da je sve na obodima grada jeftinije a nama je to nekako najblize...
3.sto se knaufa tice dal je neko imao iskustva sa knaufom jer mi ne bisno malterisali skucu nego postavili knauf sta se zapravo vise isplati...i da li je knauf u knaufu sa veleprodajnom cenom i dodatnim popustom najpovoljnija varijanta ili postoji i jeftinije?
4.gde je najpovoljnija staklena vuna ili sta god treba nam za izolaciju krovnog dela kuce...?

hvala svima na odgovorima...aj sad imam gomilu pitanja al za pocetak...
nasla sam majstora za vodu za dz a za struju za nesto sitno tako da cu tu lepo proci...elem
1. posto smo se odlucili za laminat naravno zbog novca gde je u bgd najpovoljniji laminat dal bgd ili okolna naselja nije bitno prioritet ima kraj tamo oko dobanovaca sucin...
2.gde su najpovoljnije plcice i sve sto je potrebno za kupatilo takodje prednost okolna naselja oko surcina jer predpostavljam da je sve na obodima grada jeftinije a nama je to nekako najblize...
3.sto se knaufa tice dal je neko imao iskustva sa knaufom jer mi ne bisno malterisali skucu nego postavili knauf sta se zapravo vise isplati...i da li je knauf u knaufu sa veleprodajnom cenom i dodatnim popustom najpovoljnija varijanta ili postoji i jeftinije?
4.gde je najpovoljnija staklena vuna ili sta god treba nam za izolaciju krovnog dela kuce...?

samo jedan savet

stedi gde mozes a gde ne mozes nemoj da insistiras.

tako bolje kupi dobre plocice , one traju dugo dok staklenu vunu mozes odloziti i kupiti na jesen ili za neko vreme u buducnosti.

3 . mozes ga lepiti kao stiropor a mozes praviti i kostur pa staviti i izolaciju

Poslednja izmena:
pa da...stedim gde mogu najvise oko majstora jer imamo dosta ljudi u okruzenju koji nece naplatiti radove ili ce naplatiti nesto sitno...

sto se tice plocica laminata i slicno naravno da ne gledam da prodjem najjeftinije vec da to bude nesto osrednje al cene znaju da variraju od salona do salona zato pitam dal neko nesto zna gde je najpovoljniji...

a sto se tice knaufa pa da...da mislili smo da to bude kostur sa izolacijom...

gde imaju da se kupe najjeftinija vrata sobna sa shtokom a da su samo spreman za ugradnju ???

majstore za struju smo nasli,gipsare takodje,za vodu i kupatilo isto i za parket sad samo da kupimo materijal a i to smo nasli povoljno i eto..sad trazimo gde sta ima povoljnije pa da krenemo u kupovinu...

Koliko bi otprilike koštalo renoviranje stana od 86 m2?

Menjali bi:
- vrata i prozore
- renovirali kupatilo i kuhinju
- sređivali parket
- opremili stan novim stvarima.

50 evra vrata 100 prozor

500evra solidna kuhinjica , kupatilo 1000 sa plocicama

parket 500 hoblovanje i lakiranje ili 700 laminat

stvari 5-6 hiljada za ceo stan

moze malo jeftinije sve ili puno skuplje ali ovo je nesto sa cim bi se posao mogao zavrsiti

ne nego postojeci koji je hoblovan i prelakiran .pretpostavljam da ima oko 65 kvadrata u tom stanu i 500 evra bi trebalo biti sasvim dovoljno za hoblovanje i lakiranje

kvadrat parketa je pre bio oko 35 evra po kvadratu sve .znaci i parket i postavljanje i lakiranje , sve majstorovo

Poslednja izmena:
majstorbeograd.com dobro sam procenio

- - - - - - - - - -

mene zanima gde ima jeftin parket neka bude i los kvalitet tj najlosiji i sa cvorovima koja je njegova cena ?

- - - - - - - - - -

majstora za hoblovanje sam nabavila i lakiranje naravno ...samo sad da vidim gde ima i jeftin parket nek bude i cena bez rabata...

nemoj to kajaces se dugo. jos ako ima i zizak , bolje beton da ostavis , ili laminat ili plocice nego tu muku.

parket ako radis samo extra kvaliteta ili bolje ne

Poslednja izmena od moderatora:

Back