Adaptacija stana od poda do plafona

hebiga mario,

ja ne verujem da bih nekome kao sto si ti dala posao. prvo, pitala sam za paket, ti si mi rekao "nek ti je bog u pomoci"
drugo, pitala sam za maske za cevi od radijatora, ti si rekao da uradim gips, a kad sam ja rekla da necu gips odmah si imao komentare na zensku tvrdoglavost.

mozda imas skupe diplome, ali nemas sirinu pravog stucnjaka koju moras imati ako zelis veliki honorar.
shvati da su ukusi razliciti, shvati da ljudi ne vole da daju pare na tudje komplekse te da ti ne smes o ukusima da raspravljas
moras da porastes jos u ljudskom i strucnom smislu da to skupo skolovanje ne bi propalo

Kod mene u stan kadgod dodje neki šumadinac, prvo što pita jel se ja to selim ili sam se tek uselio, De su ti bre ormani??? Reko imam plakare... A on aha... I pogled mu se gubi u daljini... Šljivu nemam :mrgreen:

Ljudi bacajte staru garderobu, ono što ne obučete 2 godine nikada više nećete obući naročito žene koje se debljaju :mrgreen:

Kod mene u stan kadgod dodje neki šumadinac, prvo što pita jel se ja to selim ili sam se tek uselio, De su ti bre ormani??? Reko imam plakare... A on aha... I pogled mu se gubi u daljini... Šljivu nemam :mrgreen:

Ljudi bacajte staru garderobu, ono što ne obučete 2 godine nikada više nećete obući naročito žene koje se debljaju :mrgreen:

A kakve to veze ima sa adaptacijom :dontunderstand:

jos ako taj plakar nazivas "americkim" onda je ugodjaj potpun :)
slazem se sto se tice garderobe, ja selektujem svoju svakih 6 meseci i ono sto nisam obukla u tom periodu ranije sam poklanjala, sada slozim u kutiju i ostavim kraj kontejnera.
u principu, svi bi trebalo da radimo ovakve stvari, jer samim tim imamo vise mesta u plakarima.

Američki, klizni... Do plafona pa se savršeno uklapaju i ne vide se :) Mislim, to su originalni plakari koji su išli uz stan 50tih godina a ja sam stavio klizna vrata. Po meni, današnje renoviranje stana treba pod obavezno da dodirne i ovu temu tj planiranje neiskorišćenog dela prostorije za garderobu. Po mojoj proceni, običan orman ima tek 70% iskorišćenost prostora koji zauzima.

Američki, klizni... Do plafona pa se savršeno uklapaju i ne vide se :) Mislim, to su originalni plakari koji su išli uz stan 50tih godina a ja sam stavio klizna vrata. Po meni, današnje renoviranje stana treba pod obavezno da dodirne i ovu temu tj planiranje neiskorišćenog dela prostorije za garderobu. Po mojoj proceni, običan orman ima tek 70% iskorišćenost prostora koji zauzima.

e vidis, ovo te svrstava u isti kos sa onim sumadincem :) ugradni plakari nisu americki plakari, to je samo pogresan naziv. zatim, ugradni plakar moze biti i sa kliznim frontovima, kao i sa klasicnim. americki plakari su posebne prostorije gde stoji gardeorba a koje se planiraju pri projektovanju stana ili se naknadno podele od uglavnom spavae sobe. tako da americki plakar i ugradni plakar imaju samo istu funkciju ali su dve razlicite stvari.

Hi ...
Jel može neki savjet, čime zaštiti ogradu balkona ? Imam malog zvrka koji se svuda pentra, ograda nam je postavljena horizontalno (nije mi jasno kako je zgrada uopće dobila uporabnu dozvolu)... Prvo sam mislila postaviti pleksiglas, odustala sam jer će biti prevruće, volila bih da je nešto prozračno ...

Pa lexan jeste plastika ali suplja pa kroz nju struji vazduh i neusijava kao pleksiglas. Ima ih raznih boja. A moze i neki tapet preko da se zalepi, wood fazon recimo :)
lexan.jpg

Poslednja izmena:
Pa lexan jeste plastika ali suplja pa kroz nju struji vazduh i neusijava kao pleksiglas. Ima ih raznih boja. A moze i neki tapet preko da se zalepi, wood fazon recimo :)
lexan.jpg

Znam ja sta je lexan,ali tesko da ce moci da ga postavi tako da kroz njega struji vazduh,zar ne?

Mozda je bolje da razmislja o nekoj vrsti pletiva poput rabic pletiva ili onog heksagonalnog pletiva koje moze da se uplete oko tih poprecnih precki
Videla sam nedavno da su ljudi upleli neku vrstu ovakve zice na svojoj terasi i uopste ne izgleda lose,pogotovo sto se njima uklopilo sa bojom ograde i gelendera :aha:
i954_5.jpg

@Mario, @Jelena, hvala vam ...

E, ova mrežica mi se čini kao najbolje riješenje. Valjda ću je naći, kako se to uopće zove ? :mrgreen:

Postoje majstori koji pletu ovakve žice (mrežice) po meri i cene su im sasvim solidne. Ne bi bilo loše da ti se žica (koja je plastificirana i izgleda lepo) uradi po tvojim dimenzijam. Ja znam jednog takvog ali nije u Bg već 20-tak km dalje. Ako si zaintresovana napiši mi na pp da ti dam telefom.

Pozdrav svima. Jedno pitanje (nadam se da sam na pravom mestu): radim uskoro renoviranje kuce (izolacija, fasada, stolarija, podovi krecenje), pa me zanima, da li pre svega toga preporucujete da se odradi dezinsekcija? Ne zivim u toj kuci, pa ne znam da li ima sada buba. Da li je pozeljno raditi preventivno, ili da se uselim, pa da radim naknadno? Palo mi je ovo na pamet, jer, dok je kuca prazna, nesredjena, mozda je bolje odraditi odmah... Hvala.

Back