Adaptacija stana od poda do plafona

zao mi je sto cu ti ovo reci, ali uteha mi je sto tvoj muz nece videti :lol: u pravu je za oblaganje stepenista drvetom, to jeste skupo.
laminat ni ja ne preporucujem za stepenice, parket takodje... ja bih ti preporucila ker plocice. imas ih u svim bojama i dezenima, cak imas i one koje izgledaju kao imitacija drveta. pa imas i imitaciju kamena, ama apsolutno svega. plus lako je za odrzavanje. uz njih ti ide neka ograda od inoxa. u svakom slucaju, daleko je jeftinije od drveta, a po mom misljenju i mnogo lepse ;)

jao..hvala na savetu
tek sada mu verujem da je to skupo:)
dok sam cekala tvoj odgovor ,,dosla sam na jos jednu ideju :)
lamperija? :)
da li je neko dosao na ideju da stavi lamperiju na stepenice..ili jos ludje..na pod:)

jao..hvala na savetu
da li je neko dosao na ideju da stavi lamperiju na stepenice..ili jos ludje..na pod:)

uh..to ce ti brzo propasti usled gazenja...a o ukusu...ja licno lamperiju ne mogu da smislim...to vuce korene od vikendice na moru dok sam jurio komarce...uvek kada polete prema lamperiji - izgubim ih...u svakom slucaju...mozda ipak ne? :D

jao..hvala na savetu

lamperija nije predvidjena da bude podna obloga, ona je zidna obloga, na podu bi brzo doslo do habanja i pucanja letvica.
ako bas hoces nesto sto izgleda kao drvo...

ovo su keramicke plocice

images

images

images

images

okacicu ti sutra link gde imas da ih nabavis i po kojoj ceni ;)

prva klasa plocica...heh...u srbiji je to tako...ostavljeno preprodavcima da sami lupaju etikete...
kao sto rece milica u vezi sa baterijama...trebalo bi sastaviti racunicu sta se vise isplati: kupiti kvalitetniju bateriju koja ce trajati neko razumno vreme ili na svakih par meseci/kvartala/polugodja kupovati nove...
naravno - budzet je taj koji na kraju diktira izbor ali, ako dozvoljava, bolje je dati koju hiljadu vise i uzeti kvalitetniju bateriju...

nekada je to bio armal a danas je hansgorhe. moji su u kuci imali armalove baterije koje su 20 godina savrseno funkcionisale ;)

pa neka srednja cena tus kade je oko desetak hiljada, baterije sa tusem oko 5.ooo + radovi negde do 100 eura. imas trosak i za plocice koje su oko hiljaduikusur dinara po m2 i to bi bilo to ;)

....cek bateriju vec imam, ona sto je sad iznad kade valjda moze da se upotrebi nista joj ne fali......znaci li to da sa nekih 250e mogu da zavrsim to ili se salis????
....i za koje vreme bi to optimalno moglo da bude gotovo?????
....ako te ne mrzi napisi mi na pp....hvala :heart:

....cek bateriju vec imam, ona sto je sad iznad kade valjda moze da se upotrebi nista joj ne fali......znaci li to da sa nekih 250e mogu da zavrsim to ili se salis????
....i za koje vreme bi to optimalno moglo da bude gotovo?????
....ako te ne mrzi napisi mi na pp....hvala :heart:

mislim da bi trebalo da se jos uracuna i cifra za majstora za postavljanje plocica i cenu lepka za iste...sad, pitanje je da li planiras da pravis neki stakleni ili kakav vec paravan ili uzimas one zavese (u milicinom postu je navedena tus kada a ne i paravan ili tus kabina).
a sto se tice vremenskog perioda - termin optimalno u srbiji postoji samo u teoriji. CESTO nesto iskrsne ;)
sad...naravno, ima i kvalitetnih izvodjaca ali je i cifra koju traze kvalitetna..uvek se sve svodi na kraju na dubinu dzepa i kompromise... :)

pa neka srednja cena tus kade je oko desetak hiljada, baterije sa tusem oko 5.ooo + radovi negde do 100 eura. imas trosak i za plocice koje su oko hiljaduikusur dinara po m2 i to bi bilo to ;)

mislim da bi trebalo da se jos uracuna i cifra za majstora za postavljanje plocica i cenu lepka za iste...sad, pitanje je da li planiras da pravis neki stakleni ili kakav vec paravan ili uzimas one zavese (u milicinom postu je navedena tus kada a ne i paravan ili tus kabina).
a sto se tice vremenskog perioda - termin optimalno u srbiji postoji samo u teoriji. CESTO nesto iskrsne ;)
sad...naravno, ima i kvalitetnih izvodjaca ali je i cifra koju traze kvalitetna..uvek se sve svodi na kraju na dubinu dzepa i kompromise... :)

pa sve je uracunato, tus kada je oko 10.000, zavesa je mozda +1000 din, majstor je oko 100 eura, plus nekih 5000 za plocice i lepak i fug masu.
i jos ako majstorima skuva kafu i posluzi pivo, eto bizMisa :lol:

pa sve je uracunato, tus kada je oko 10.000, zavesa je mozda +1000 din, majstor je oko 100 eura, plus nekih 5000 za plocice i lepak i fug masu.
i jos ako majstorima skuva kafu i posluzi pivo, eto bizMisa :lol:

....aha...cek ovako, a kako se krece cena tus kade + kabina naravno....????
....malo te gnjavim, sve bi ja to trazila na netu sama..ali em nemam adsl trenutno, em imam jako malo slobodnog vremena trenutno za to...pa ako si raspolozena, daj
neke cifre..da vidim gde i da li mogu da se nadjem u tome...:)

poz svima
trebam da se upustim u avanturu sa majstorima
i citajuci ovo nije mi dobro
samo je kupatilo u pitanju i krecenje celog stana.
Moje pitanje
Suprug nikako ne zeli da izbaci kadu iz kupatila
da li neko zna dobrog majstora koji bi restaurirao kadu
ili kako se to vec zove poliranje
preporucili su mi da je bolje to da uradim nego da kupujem novu posto su sad nekvalitetne

da li neko zna da li stare plocice mogu da se prefarbaju
ja treba da se uselim u stan koji je 86god
plocice su o kej,ali su socijalne
pa mi je palo mna pamet da mozda mogu da se prefarbaju ili tako nesto da ih ne lupam i ne trosim pare
kojih nemam u izobilju?

Ako su plocice toliko stare i u dobrom stanju, ne razumem zasto bi ih...prefarbala:eek:, kvalitet tadasnjih plocica neces vise naci ni od najboljih proizvodjaca.
I sta podrazumevas pod "socijalne" :neutral:
Postoji mogucnost, sa epoxid harzom.

....aha...cek ovako, a kako se krece cena tus kade + kabina naravno....????
....malo te gnjavim, sve bi ja to trazila na netu sama..ali em nemam adsl trenutno, em imam jako malo slobodnog vremena trenutno za to...pa ako si raspolozena, daj
neke cifre..da vidim gde i da li mogu da se nadjem u tome...:)

zavisi kakvu kabinu zelis, plasticnu ili staklenu, cene su od oko 8.000 pa navise.

Back