Adaptacija stana od poda do plafona

Da li moze da se u kupatilo ozida zid ciglom na kant, na 5 cm debljine, da se formira tus kabina. Unutra posle da se ugradi keramika. Jel to ne bi bilo grdno?:confused: Posto se krecu cene najjeftinijih gotovih tus kabina?

P.S Molba moderatoru!!! Otvorite poseban podforum za adaptacije stanova, izgradnje kuca, savete iz oblasti gradjevinarstva. Molim vas :worth:
Ja to upravo radim u vikendici.
Sa jedne strane mi je pregradni zid oblozen naravno plocicama a sa druge zid 180 visine,debljine 6,5 koliko i cigla takodje oblozen plocicama.Imam samo coklu od 10 tak cm.Pad je jako vazan da se voda ne zadrzava.Ne nameravam da stavljam zavesu.

Hocu samo ovo da vam kazem.
Ja sam jedna budalcina i molim da me na to podsetite svaki put kad mi padne na pamet da pozovem bilo kog majstora u kucu pogotovo ako to bude u narednih 25 godina.

Ponovo sam dobrovoljno pristala na boravak sa njima u istoj prostoriji koja je jos na nesrecu i moj stan i ponovo sam se setila zasto mrzim da ih vidim.

Moj muz je super organizovao posao, izabrao majstore, i odlicno odradio teoretski deo posla al kad je doslo vreme za praksu iskrsao mu je neodlozan posao .

I eto Mirke u Zemlji cuda. :(

Nista se strasno nije desilo uobicajene situacije sa majstorima ...bez vecih iznenadjenja al ja sam ipak klonula duhom.

Zaboravi covek kako sa njima retko kad sve bude bas glatko i kako strasno veliki krs za sobom ostavljaju.

Zato....kad sledeci put pomislim da pozovem nekog, pitam vas ili nesto tako....molim vas zaustavite me.

30dl4de.jpg

[.

Nisam bila sigurna gde da postavim pitanje obzirom da sad imamo dve teme o rasveti a meni zapravo treba kombinacija rasveta plus gips.

Nisam zadovoljna kako ovo cudo baca svetlo i hocu da je polomim i da napravim nesto sto ce bolje da osvetli dnevnu sobu.

Molim predloge sugestije , iskustva.

Treba da ima puno svetla, da ide siroko, da ima i svetlo koje baca po plafonu ....i da je estetski lepo.

Nisam bila sigurna gde da postavim pitanje obzirom da sad imamo dve teme o rasveti a meni zapravo treba kombinacija rasveta plus gips.

Nisam zadovoljna kako ovo cudo baca svetlo i hocu da je polomim i da napravim nesto sto ce bolje da osvetli dnevnu sobu.

Treba da ima puno svetla, da ide siroko, da ima i svetlo koje baca po plafonu ....i da je estetski lepo.

Ti si se bogami oporavila od majstora, čim planiraš nove pohode... mašala...:mrgreen:

Aha ....pregorela sam , pre neki dan sam shvatila da me boli uvo i sto cigle padaju ljudima po glavama i sto imam dve tone srce na terasi i sto muz nije tu kad treba tj kad je organozovao celu zajebanciju - ja sedim mirno na trosedu pijem kafu i kuliram.

Znas ono samo vi pucajte ja i dalje drzim cas.

E pa kad je tako - ajmo jovo nanovo.

Ide mi na k ova kocka ima da je nema.

Hocu samo ovo da vam kazem.
Ja sam jedna budalcina i molim da me na to podsetite svaki put kad mi padne na pamet da pozovem bilo kog majstora u kucu pogotovo ako to bude u narednih 25 godina.

Ponovo sam dobrovoljno pristala na boravak sa njima u istoj prostoriji koja je jos na nesrecu i moj stan i ponovo sam se setila zasto mrzim da ih vidim.

Moj muz je super organizovao posao, izabrao majstore, i odlicno odradio teoretski deo posla al kad je doslo vreme za praksu iskrsao mu je neodlozan posao .

I eto Mirke u Zemlji cuda. :(

Nista se strasno nije desilo uobicajene situacije sa majstorima ...bez vecih iznenadjenja al ja sam ipak klonula duhom.

Zaboravi covek kako sa njima retko kad sve bude bas glatko i kako strasno veliki krs za sobom ostavljaju.

Zato....kad sledeci put pomislim da pozovem nekog, pitam vas ili nesto tako....molim vas zaustavite me.

Promena se dogodila posle ovog posta.
Taj dan je bio gadan posle toga vise nisam ista.

tacno znam o cemu pricas..izgleda ok ali je svetlo ocajno...sa takvim slijalicama tesko da ces dobiti svetlo kao sa klasicnim lusterom...

ili da ih nagomilas u velikom broju a to bi znacilo novo busenje i nove MAJSTORE i dodatni trosak u struji na vec tvojih postojeh..koliko bese 2Kw osvetljenja u gajbi :mrgreen:

ja sam kupio one inox zezalice sa po 4 sijalice u dnevnoj sobi i isto sam se smorio kada sam video kakvo svetlo daju (kao da mi neko reflektor upire u lice a ostatak sobe lose osvetljen) pa sam ih okrenuo da gadjaju plafon - i to mi je resilo problem jer je svetlo homogenije i nekako normalnije...

a da probas da zamenis sijalice - prosiris rupe pa da stavis isto ugradne varijante ali sa drugom vrstom sijalica ...

nesto mozda u ovom fazonu:
LATINA%20FBH020.jpg

Latina%20FBH022-3.jpg

Znas sta me muci kod ove kocke :

Prvo svetlo je upereno na dole iako rozetna ima mogucnost okretanja u stranu :confused:

Drugo potpuno je osvetljen samo centralni deo dnevne sobe a ako li odes 1 m od kocke u mraku si

trece na moja dva :zaljubljena: kilovata trebalo bi da sijam najmanje ko diskoteka

I cetrvto kocka je prilicno spustena pa sad imam utisak da me pritiska po glavi

E da ima i peto ... ne svidja mi se to svetlo koje daje po plafonu odvratno je i priguseno a ja sam (naravno) htela da bije ko ludo .

I sve to sam do sad i nekako trpela al sad mi se vise ne trpi.

Back