Adaptacija stana od poda do plafona

dakle!!1
KOLIKO TREBA akrilna podloga razblazena sa vodom u odnosu 1:7 da se osusi na zidu
posle kog vremena mogu poceti da farbam?
Од ког материјала је зид?
Како је третиран пре стављања подлоге?
Колика је температура у просторији?
Колика је релативна влажност ваздуха у просторији?
Колика је површина?
Ко је произвођач подлоге?

Неколико црепова при врху је попуцало, пошто не бих скидао каплаје (самаре) који су утопљени у малтер. Постоји ли неки довар силикон који добро пријања на материјал црепа, који би, надам се, био водонепропустан и зачепио пукотине. ?

Неколико црепова при врху је попуцало, пошто не бих скидао каплаје (самаре) који су утопљени у малтер. Постоји ли неки довар силикон који добро пријања на материјал црепа, који би, надам се, био водонепропустан и зачепио пукотине. ?
:neutral: Ne preporucujem ti nijedan Sylicon ili nesto slicno. Ako je moguce, pokrpi specijalnim malterom za te samare, sigurnije i dugovecnije je od bilo koje hemije. Postoje premazi (bar ovde, mada se ovde ne malterisu, vec na suvo) ali nista nije dugovecno na popravkama (krpljenju) :(.

Daklem, ovog leta i ja se druzim sa majstorima...
Promenila sam prozore i stavila PVC.
I sad sta sam na blic uspela da primetim, doduse ne na svim prozorima, je da kad se krilo otvori, ono se samo vraca u zatvoren polozaj. Jel to normalno??? Sta moze da bude uzrok tome i jel moze da se popravi? (kod jednog prozora sam primetila da je to jer se pored nalazi ona kutija za mehanizam i grutnu za roletnu ali kod drugog nema te kutije, mada je prozor tik uz ivicu zida, ako sam ovo dobro objasnila :roll:)
Sta mogu da uradim, ja bih volela da onako otvori sirom proyore i da tako i stoje :think:?

Daklem, ovog leta i ja se druzim sa majstorima...
Promenila sam prozore i stavila PVC.
I sad sta sam na blic uspela da primetim, doduse ne na svim prozorima, je da kad se krilo otvori, ono se samo vraca u zatvoren polozaj. Jel to normalno??? Sta moze da bude uzrok tome i jel moze da se popravi? (kod jednog prozora sam primetila da je to jer se pored nalazi ona kutija za mehanizam i grutnu za roletnu ali kod drugog nema te kutije, mada je prozor tik uz ivicu zida, ako sam ovo dobro objasnila :roll:)
Sta mogu da uradim, ja bih volela da onako otvori sirom proyore i da tako i stoje :think:?
Proveri dali su pod libelom, ako jesu, daju se nastelovati na sarnirima (najbolje je pozvati majstore da to urade), Ako nisu pod libelom, naterati ih da ih pravilno postave,

Molim vas za pomoć.Sutra treba da krečimo dečiju sobu.zidovi nam nisu gletovani,ima samo 1 sloj kreča i 1 premaz poludisperzije.Da li na ovakav zid možemo da idemo sa akrilnom bojom s obzirom da su zidovi dobri a nama se od tonova sa poludisperzijom ne dopada ništa.Mi bi smo jake nijanse žute i narandzaste.Unapred hvala

Molim vas za pomoć.Sutra treba da krečimo dečiju sobu.zidovi nam nisu gletovani,ima samo 1 sloj kreča i 1 premaz poludisperzije.Da li na ovakav zid možemo da idemo sa akrilnom bojom s obzirom da su zidovi dobri a nama se od tonova sa poludisperzijom ne dopada ništa.Mi bi smo jake nijanse žute i narandzaste.Unapred hvala

naravno da moze, samo vrlo je diskutabilno kako ce se takva boja ponasati kasnije, posle nanosenja. nikad mi se nije desilo da negde odvedem molera da kreci bez prethodnog nanosenja glet mase..

5eca2jwdmbj

Pitanje : Imam nedoumicu , jedan majstor kaze ovako , drugo onako :roll: u pitanju je montazna kuca , da li treba da se gletuje ili moze samo da se kreci preko gips ploce ??

Jedan majstor mi je rekao gips ploce su ravne samo treba malo ispuna za medjuprostor i rupe od srafova i komotno mozes 3 ruke krecenja .

A drugi kaze na sta ce to da lici ?? Mora obavezno gletovanje ...

Prvi me ubedjuje da komotno samo krecim ...

Ja ne znam sta da radim , da li uopste ta gips ploca , posto je zavrsni sloj od papira moze da izdrzi samo farbu , da se ne podigne taj papir ?
Usput kolike su Vam cene rekli vasi majstori za gletovanje i krecenje ??

Hvala unapred

Pitanje : Imam nedoumicu , jedan majstor kaze ovako , drugo onako :roll: u pitanju je montazna kuca , da li treba da se gletuje ili moze samo da se kreci preko gips ploce ??

Jedan majstor mi je rekao gips ploce su ravne samo treba malo ispuna za medjuprostor i rupe od srafova i komotno mozes 3 ruke krecenja .

A drugi kaze na sta ce to da lici ?? Mora obavezno gletovanje ...

Prvi me ubedjuje da komotno samo krecim ...

Ja ne znam sta da radim , da li uopste ta gips ploca , posto je zavrsni sloj od papira moze da izdrzi samo farbu , da se ne podigne taj papir ?
Usput kolike su Vam cene rekli vasi majstori za gletovanje i krecenje ??

Hvala unapred

dovoljno je samo izbandazirati spojeve i mozes da bojis direkt gipsanu plocu sem ukoliko boja koju koristis ne zahteva neku specijalnu podlogu (razne tehnike). ukoliko se radi o obicnom krecenju, glet ti nije potreban.
sto se cena tice za gletovanje i krecenje su oko 2-3 eura po m2 ;)

:mrgreen:
Ne bi bilo zgore da potrazim od Vas neki savet za adaptaciju dnevnog boravka ,trpezarije i kuhinje, to je sve jedan prostor i zato su mi stvari malo komplikovanije sto se tice odabira boja i dezena .
Opisacu recima , posto ne umem da nakacim nacrtanu sliku .Kad se udje u prostoriju desno je dnevni boravak , tu planiram ugaonu garnituru ( tamno braon ( mislim da je to wenge ) i svetlo-bez , stakleni stolic ,naspram nje ce biti televizor , on ce biti na zidicu od onog kamena ( ne znam kako se zove ) .Na sredini prostorije ide trpezarijski sto ( mislila sam stakleni da otvori prostor i stolice tamno braon od eko koze ,pretpostavljam da znate koje ima ih danas gotovo u svim radnjama ) ne usudim se da stavim bele ...
E sad najkomplikovanije -kuhinja :think: posto je laminat tamniji , tepihe cu ispod stolica u dnevnoj i trpezarijskog staviti svetlo bez , ali bas svetlo , verovatno one cupavce ...Kuhinju sam mislila wenge belu , gornji delovi da budu beli sa staklenim delovima , a donji braon s tim sto bih rernu stavila belu i frizider beo .Radna ploca bela sa spricano braon .
Boja zidova za ceo prostor -dvoumim se vanila ili svetlo bez ....
Jeste , neko ce reci sve je ista boja , ali meni se svidja taj osecaj smirenosti i elegancije koju donosi ta braon i bela kombinacija .Nisam za neka kolorna iskakanja ,ako me razumete .
Kazite mi jel to ok po vama ? Najveci mi je problem kuhinja , sta mislite jel ok ta kombinacija ? Vec sam sto puta menjala kombinacije i izludecu vise :sad2
Bice tu jos detalja , police na zidu , spusteni plafoni , ali to nisam objasnjavala jer to znam da ce biti ok i da ce samo doprineti da citav prostor izgleda jos bolji .
Hvala na odgovoru , ako ima neko neku sliku kuhinje kombinacija wenge bela bila bih zahvalna , ja sam nasla neku na internetu ali ne svidja mi se bas , puno su stavili braon boje ja bih ipak nesto svetljije da ne zatvori prostor help :bye:

sve ono sto si mi opisala sam vec videla, ako ne i na ovoj temi, ali u skoro svakom novoadaptiranom stanu. izvini, nemam nameru da te uvredim ni na koji nacin, ali posto se bavim dizajnom enterijera i uvek tezim ka necemu novom, ta kobinacija venge/belo/kamen mi je fakat preko glave.
e sad, sto se konkretno tvog stana tice, ne mogu mnogo toga da ti kazem ovde, jer nit znam kolika je povrsina prostora, kakvi su zidovi, zatim najbitnije izvori svetlosti i td...
sto se kuhinje tice, ako bas zelis kombinaciju venge belo, moj ti je savet da na gornje elemente ipak ubacis makar jedan front u venge boji a ostalo nek bude belo. stakla preporucujem peskirana, a komplet sve u aluminijumskom ramu jer je mnogo izdrzvljivije, makar se kod mene iz iskustva tako pokazalo. na podu kuhinje ne preporucujem laminat vec keramicke plocice, ukoliko ti je vec ispod laminata uradjena kosuljica nemas problem, sve se da lako resiti.
sto se tice dnevnog boravka i trpezarije, probaj da tu venge belu kombinaciju razbijes detaljima boje narandze, pistaca ili ljubicaste u nekom smirenijem tonu. jeste da te dve boje deluju elegantno ali ako je sve u istom tonu brzo ce ti dosaditi, a neke detalje tipa jastuka ili nesto slicno uvek mozes lako da promenis.
veliki sam protivnik vestackog kamena na zidovima iza tv-a posto, kao sto rekoh, odjednom svi to rade. mozda da probas sa nekim muralom iza tv-a ili pak gipsanim lajsnama. ukoliko je bas kamen tvoj izbor onda se potrudi da ne bude u nekoj tamnijoj nijansi.
sto se polica tice, pazi da ne preteras i ne ugusis prostor.
nadam se da sam ti nesto pomogla ;)

Pretpostavljam da si već okrečila,a i @Milica ti je već odgovorila :) :Nema veze ,obećala sam: naš moler kaže da možeš,samo prvo moraš naneti podlogu na zid.Eto! Pozdrav!

Back