Adaptacija stana od poda do plafona

Najbolje bi ti bilo da se prvo raspitas gde mozes da nadjes nekog dobrog majstora koji nece da odugovlaci i koji ne radi na dnevnicu nego na ugovoreni iznos za obavljeni posao, a sto se tice materijala koji ti je potreban ovde imas bas dosta firmi koji se bave sa gradjevinskim materijalom http://www.infostar.rs/delatnost/index/gradjevinarstvo
P.S.
Nadam se da ce ti koristiti...

Jao Prle, pa Mirka će te ubiti kad bude videla poruku! Ja bih je obrisala da sam na tvom mestu! :hahaha:

Najbolje bi ti bilo da se prvo raspitas gde mozes da nadjes nekog dobrog majstora koji nece da odugovlaci i koji ne radi na dnevnicu nego na ugovoreni iznos za obavljeni posao, a sto se tice materijala koji ti je potreban ovde imas bas dosta firmi koji se bave sa gradjevinskim materijalom http://www.infostar.rs/delatnost/index/gradjevinarstvo
P.S.

:eek: ...qq... odakle ovaj...

Jao Prle, pa Mirka će te ubiti kad bude videla poruku! Ja bih je obrisala da sam na tvom mestu! :hahaha:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

P.S.

ili da procita ovu temu - 'bibliju' za adaptiranje, svih dosadasnjih 120 strana:
http://forum.krstarica.com/threads/244550

ok, poz...racuna se dobra namera :D

joj
kako se to održava
i ja bih tako nešto crno-belo. ili sivo-belo; sve sam osmislila, i našla sam lepu garnituru
al' stvarno se plašim održavanja

Evo...:D

Ne znam još uvek...
Ima jedna fleka, planiram da je čistim dečijim sapunom... javiću kako je prošlo...:D

Ne znam za baby sapun ali definitivno Mr.Clean Magic Eraser je prava stvar za odrzavnje namjestaja,tepiha, a moze i odjece... jer ne ostecuje tkaninu.

Tijana i Cicak svidja mi se namjestaj koji ste kupile!:klap:

Narode koja je cena za PVC stolariju? I jel tu ukljuce i one zidarsko molerske radove posle?
Ili je bolja kombinacija drvo- Al, ili kako vec?
Ja se kanim na prolece da izvalim sve prozore u stanu pa da se prebrojim na vreme :think:.

Samo ukucaj cene PVC na google, i naćićeš...;)
Ne verujem da je išta sem prozora i montaže istih uključeno...

Bolja je kombinacija Drvo-Alu svakako ali je skupa kao sam vrag... raspitaj se, videćeš...
Nama je jedna firma iz BG-a poslala ponudu, Drvo-Alu za celu kuću(prozore), 50.000 evra...:eek:
Jeste da imamo puno prozora ali što je puno puno je...

Kad budeš kupovala obavezno ih pitaj i ugovori da li će ti oni vaditi stare ili vi...
I da, obavezno kupi one sa komarnicima... i da imaju kip, dobro je za leto...;)

Hahaha, 50 000 e, pa jel treba da prodas bubreg da bi ugradila prozore?!
Da, to za kip je bas prakticno.
Mirka a sta bese sa tvojim komarnicima, na kraju imas li ih ili ne, bilo je problema oko ugradnje?

:evil:Na muku mi ne staj.

Sad sa ove distance ....ovako stoje stvari.
Pvc sam uzela sa Rehau profilima.
Sjajno radi rehau to al ako kupujes zovi Rehau srbija da ti daju preporuku za maloprodaju .
U toj prici u najsirem mogucem luku zaobilji firmu GOD iz Zeleznika.

Dalje....ako imas balkonce uzmi bez t letve na sredini , mnogo je lepse nego kad se divan veliki prostor presece na pola i funkciolanije je.

Isto vazi i za duple prozore , stim da onda moras da se pomiris sa tim da na kip mozes da otvoris samo jednu polovinu.

Sto se komarnika tice.
Na prozorima rade bez greske , osim ako prozor nije nesto nenormalno veliki.
Ako bi ih stavljala na balkon vrata onda bolje odustani od njih.
Obratila sam paznju od sve muke na komsijske komarnike i svi imaju manje vise istu gresku kao ja. Oni mogu da se izvalce kao roletna a mogu i da se povlace levo desno i ako je opcija levo desno onda uzmi al ako je opcija rol komarnika onda bezi odatle u sirokom luku.

Al to vazi iskljucivo za balkon vrata velicine 140x200 i veca.
Na manjima kazu , a ja ne znam dal je istina, rade odlicno.

Sto se tice toga sto si pitala...kazu da je aluminijum drvo vecna stvar al je skoro duplo skuplje od pvc.

Samo aluminijum...sta znam nesto skuplje od pvc, mozda taman toliko i vecnije al haldno ..isijava hladno nekako.

Ja sam izabrala pvc jer kapiram da ce trajati dovoljno dugo i da mi nece biti tesko da ih zamenim ako se opet pojavi nesto novo , bolje.

Sto se firmi tice, rekla sam ti sta ne valja , tj ko ne valja...
U starom stanu pvc mi je radio Europlastic i sa tim prozorima NIKADA ali nikada nije bilo ni jednog jedinog problema.

Ne znam sto sam uopste cackala mecku i mejala firmu.

Znam da ima jos jedna dobra firma negde na Bulevaru su al sad mi stao mozak kako se zovu ako ima neko da zna na sta mislim nek pomogne ...

Ako ti jos nesto treba vezano za pvc ...tu sam.

I da ...ne pali se na komore i ta cuda...
5 il 6 sasvim sve jedno.
Sto bi placala nesto sto je za nas potpuno pro forme ...
Gledaj samo stakla dal mozes da biras isto je bitno i da imas min 5 komora.

E da...nista osim pvc ne ide u cenu.
Obrada posebno dovedes zidara.
Podprozorske daske se takodje placaju dodatno , kao i one limene sto idu spolja.
Znaci kad se kaze pvc misli se samo i iskljucivo na okvire sa staklima , roletne i profile.

Ako uzimas roletne gledaj da budu punjene jer one nepunjene tresu kad duva vetar i ne moze da se spava od njih.

Hvala na iscrpnom objasnjenju. Terasna vrata necu menjati a roletne vec postoje na prozorima.
Jel mogu one da ostanu ili moram i njih da menjam?
Mislim da necu stavljati komarnike jer imam i prozore i terasna vrata sa suprotne strane stana, koja gleda na neki svetarnik u zgradi i odatle stalno ulaze komarci a tu stranu necu menjati. Bar za sada ne planiram :think:.

Zdravo svima!
Zanima me da li je neko imao problema sa montažom ugradne akrilne kade? Majstori koji su nam je postavljali nisu to učinili kako treba, tako da tamo gde se kada naslanja na zid, tj. na pločice, voda koja se sliva prolazi i nakon svake upotrebe kvasi kupatilo. Pokušali smo da taj deo, spoj kade i zida, zaštitimo nekim izolacionim trakama, ali bez ikakvog uspeha jer voda i dalje curi. :sad2: :sad2:

A da li je do kade ili zid nije pod perfektnim pravim uglom?
Proverite to.
A druga opcija je silikon kojim se popuni ta praznina , postoji specijalan za kupatila, ne budjajuci i beo i onda ako nista njime mozete popuniti tu prazninu i resiti taj problem.

A treba biti i realan pa priznati da na nasem trzistu mnogo sto sta nije adekvatnog kvaliteta pa se nemojte cuditi i ako sama kada ne prijanja kako treba na zid.

lepota tih kada je sto se mogu pomerati ....
Pa sto onda ne pozovete majstore da to poprave ??

...unapred da se ogradim, možda nije za ovu temu, a opet možda jeste...
...zanima me zna li neko od vas, nešto o pojačavanju ulaznih vrata stana,
postavljanju onih sigurnosnih šipki ili kako bi se to već nazvalo...
...molim vas samo da mi ne preporučujete blind vrata, i te stvari, znam ja
da je to sasvim ok, i da su dobra, ali mi je ovo brže, jefitnije..samo ne znam
gde bi se i kome trebalo obratiti za tako nešto....:think:

Zove se H-brava, to je kad ide jedna horizontalna i dve vertikalne šipke. Postoji i tzv. letva, koja ide samo horizontalno. Valjda mora da ima pristupa zidu sa obe strane vrata, nisam sigurna. Postavljaju isti oni bravari koji menjaju sigurnosne brave. Mislim da je neka takva bila u Francuskoj ili Dobračinoj, mada mislim da ih ima na mnogo mesta. Proveri u Oglasima

Zove se H-brava, to je kad ide jedna horizontalna i dve vertikalne šipke. Postoji i tzv. letva, koja ide samo horizontalno. Valjda mora da ima pristupa zidu sa obe strane vrata, nisam sigurna. Postavljaju isti oni bravari koji menjaju sigurnosne brave. Mislim da je neka takva bila u Francuskoj ili Dobračinoj, mada mislim da ih ima na mnogo mesta. Proveri u Oglasima

...hvala ti puno...baš to mi treba, pogledaću po oglasima, pa valjda nađem
nekog normalnog da me ne odere za to....:think:

Back