Adaptacija stana od poda do plafona

...sad...ruski minimalizam...:eek:...mislish Sovjetski...tako da...
...islamski ...hmmm...bilo uticaja na "nas Evropljane"...da...e sad, islamski minimalizam...diskutabilno...zavisi na shta si mislila...jer, "izrichito uglaste i pravouglaske kreacije" nisu zastupljene kod Arapa...od njih ( Arapa ) je pomenuti tobom Gaudi najvishe crpeo...a minimalizam, koji postoji kao takav ( neko ga zove i Neominimalizam) u sebi sadrzhi 90% pravih uglova, koji se razbijaju sa "zmija" policama i ostalim "malim nepravilnostima" ( za minimalistichki duh ), da ljudski um ( koji zhivi u njemu, sa njim ) ne bi "pobenavio" ...
...japanski...da...pogotovo s' kraja 20- veka, a i pochetkom ovog...kod njih je on ( minimalizam ) u trendu zbog funcionalnosti zhivota narastajucce populacije...stanovi SHIBICE u Tokio city, kako se popularno nazivaju, sa svojih 20 m. kv. su u modi, ne zato shto su dobri, lepi itd...nego praktichni...za arhitekte, i kupce - samce, kojih je sve vishe...
...samim tim i nameshtaj...

...ali, kada sam rekao da je minimalizam "zachet " u Finskoj, mislio sam na Evropu...imash i USA minimalizam, takodje...kao i Australian...

...kad si vecc spomenula Gaudi-ja...citiram ga..."napraviccu zgradu bez uglova"...i napravio je...:)

1. ruski, sovjetski, votever. komunisti su "izmislili" parolu "manje je vise", zeleci da izjednace razlike medju stanovnistvom, bukvalno su uniformisali svaki enterijer i samim tim unakazili citav jedan period u ruskoj istoriji. svi znamo kako su izgledali enterijeri u rusiji pre crvenih, tako da... jeste, rusi imaju uticaja u stvaranju modernog minimalizma u arhitekturi.
2. japanci. kod njih kuce nisu "sibice" samo u 20. veku vec i pre toga. paravani, ravne linije, praznina prostora, mali niski stocici, sve je to bilo u japanu i pre pocetka 20. veka.
3. evropa. da i evropa. i ne samo finska, vec i svedska sa svojom ikeom, zatim norveska, citav skandinavski deo. u usa minimalizam nikad preterano nije opstao sem na menhetnu u jednom odredjenom periodu. o australiji necu ni da komentarisem. i kakvo ti je to deljenje minimalizma po kontinentima. svaremeni minimalizam je u citavom svetu isti.
4. islam. ravne geometrijeske linije, pustinjska jednostavnost, boje...

a kada sam spomenula gaudija, naravno da ga nisam spomenula u istom kontekstu sa minimalizmom, jer jedan sa drugim veze nemaju. mislila sam na raskos, boje, materijale, mastu. :cool:

...Casa Batllo...meni omiljena...pomenuta Gaudijeva misao je konkretizovana bash u toj zgradi...oni tanki horizontalni stubovi predstavljaju ljudske kosti...oblik balkona je vojnichki shlem...itd...itd...o njoj ( Casa B. ) mozhe danima da se pishe...Ahhh Barsa...uvek ccu rado icci u Barsu...i nikad dosta Barse...

mislila sam da sve to ima neko drugo znacenje :think: na balkonima su prikazane ribe, zatim pticija gnezda, te da cela zgrada lici na zmaja koji je proboden macem. :cool: mada i ova teorija je interesantna.

mislila sam da sve to ima neko drugo znacenje :think: na balkonima su prikazane ribe, zatim pticija gnezda, te da cela zgrada lici na zmaja koji je proboden macem. :cool: mada i ova teorija je interesantna.

...jeste...krov je uradjen kao i gornji deo fasade kao simbol zmajeve krljushti...i detalj sa probadanjem zmaja...

...apropo kostiju - vertikalnih...uvelichaj sliku...pa ccesh i sama videti, kao i za balkon...i ovo nije moja teorija, nego je to Gaudijeva mashta...pogledaj bolje :)

zna li neko gde se moze naci ljubicasti ili ciklama tepih,po mogucstvu cupavi

Ja sam kupila tepison paradiso termo u boji ciklame čupavi u Sintelonu. Pogledaj na njihovom sajtu, da li ti odgovaraju uslovi, ali idi u radnju da vidiš kako izgledaju boje uživo, pošto na sajtu nisu verne boje. Meni je taj tepison u hodniku i za sada se super pokazao, a kupila sam ga pre 3 meseca. Ako hoćeš mogu ti poslati link na pp.

Poslednja izmena:
Ljudi, trebaju mi vasa iskustva.

Kupili smo stan u kome bukvalno sve treba da se menja.
Osim parketa koji je nekim cudom dobar , sve ostalo mora novo.

Nemam puno vremena , mozda nekih 2 meseca a treba sve to obaviti, plus ide zima.
A nemam ni iskustva sa majstorima , niti sa tim sta ide kad i kako i koliko to košta . :dash:

Zanima me kakva su vasa iskustva , da li zvati jednog tzv gradjevinca da obavi kompletno sredjivanje, il se muciti sa majstorima , onako jedan po jedan ?

Pošto ja pojma nemam kakve su cene i koji je red velicina za npr adaptaciju kupatila, keramicara, hoblovanje, zidanje , rasvetu, gipsane radove...trebaju mi vase informacije.
I preporuke ako ih ima .

Sugestije su takodje dobrodošle :)

Najbolje bi ti bilo da se prvo raspitas gde mozes da nadjes nekog dobrog majstora koji nece da odugovlaci i koji ne radi na dnevnicu nego na ugovoreni iznos za obavljeni posao, a sto se tice materijala koji ti je potreban ovde imas bas dosta firmi koji se bave sa gradjevinskim materijalom http://www.infostar.rs/delatnost/index/gradjevinarstvo
P.S.
Nadam se da ce ti koristiti...

Back