Adaptacija stana od poda do plafona

Granitne sudopere ste spominjali,a nikako da napisem:)
Koliko sam ja videla,jedino moze da se opere sa praskom za ves.Iskreno,nisam ni znala da imamo granitnu sudoperu,znala sam da me mnogo nervira i da ne moze NISTA da je opere lepo. Ribala sam sa raznim domestosima,brifovima,cifovima...sve zivo...
i onda je moj decko sipao ariel prasak za ves i sudopere se skorz oprala. napunimo je vodom i sipamo prasak,malo odstoji...
ova je inace bela,sve ostaju zute fleke po njoj...

99205020.th.jpg

kvinsi, predlazem dozer umesto flase sa deterdzentom u uglu sudopere

Prilozi

• DSC02005.jpg
    DSC02005.jpg
    15 KB · Pregleda: 77
Pozdrav svima,
pratim ovaj forum već duže vreme jer od septembra renoviramo stan i konačno privodimo posao kraju. pa imam pitanje:

Odlučila sam da stavim dozer za tečni deterdžent u kuhinji, i to na radnu ploču pored sudopere a ne na sudoperu jer sam u svim salonima videla da ga tako stavljaju. Dozer sam kupila u inostranstvu, stolar koji mi radi kuhinju ovde u Beogradu ubedjuje me da se dozer stavlja na sudoperu a ne na tj. u ploču ali ja ne popuštam jer znam šta sam videla :-)) Elem, ubacio mi je crva jer insistira na sudoperi a ja insistiram na ploči pa stoga:

Molim ako neko ima iskustva sa dozerom-gde je postavljen, da li je ploča istrulila-ako je postavljen u ploču i sl. da mi ista prenese jer ću uskoro morati da prelomim gde ću da ga stavim.

Problem može biti u tome da ako je u ploči-ista istruli vremenom od vlage a ako je na sudoperi da se rasklimata od pritiskanja jer sudopera nije čvrsta kao ploča.

Svako iskustvo i savet su dobrodošli.

Pozdrav svima,
pratim ovaj forum već duže vreme jer od septembra renoviramo stan i konačno privodimo posao kraju. pa imam pitanje:

Odlučila sam da stavim dozer za tečni deterdžent u kuhinji, i to na radnu ploču pored sudopere a ne na sudoperu jer sam u svim salonima videla da ga tako stavljaju. Dozer sam kupila u inostranstvu, stolar koji mi radi kuhinju ovde u Beogradu ubedjuje me da se dozer stavlja na sudoperu a ne na tj. u ploču ali ja ne popuštam jer znam šta sam videla :-)) Elem, ubacio mi je crva jer insistira na sudoperi a ja insistiram na ploči pa stoga:

Molim ako neko ima iskustva sa dozerom-gde je postavljen, da li je ploča istrulila-ako je postavljen u ploču i sl. da mi ista prenese jer ću uskoro morati da prelomim gde ću da ga stavim.

Problem može biti u tome da ako je u ploči-ista istruli vremenom od vlage a ako je na sudoperi da se rasklimata od pritiskanja jer sudopera nije čvrsta kao ploča.

krajnje nebitno...svi dozeri koje sma video (pa i moj dozer) je postavljen na sudoperi (rupa je na sudoperi).
sto se tice truljenja radne ploce ako dozer stavis na nju - ne treba to da te brine vec prakticna situacija da onaj deo dozera kroz koji izlazi tecnost bude dovoljno dugacak da bude iznad sudopere kako ti tecnost ne bi padala na plocu (a uvek ostane poneka kap).

Poslednja izmena:
kako sudopera nije cvrsta??
sasvim je dovoljno cvrsta za dozer, mislis li da je za slavinu dovoljno cvrsta a za dozer ne?
ja sam sliku svog dozera postavila nekoliko poruka pre ove
nikada ga ne bih stavila na radnu plocu
to je moje iskustvo

samo da te podsetim da ima slavina koje se postavljaju i na zid :D

moja slavina je preteska za sudoperu, malo 'vuce' na stranu pa sad moram da se dovijam :poludeo:

Hvala svima na tako brzim odgovorima:-)

Mene je zbunilo to što u Nemačkoj gde sam kupila dozer ni na jednoj od 20-ak izloženih kuhinja dozer nije bio na sudoperi već na ploči ( bilo je sudopera raznih oblika) a kada sam ih pitala zašto je to tako rekli su mi da se vremenom rasklimata ako je na sudoperi - neće to odmah, ali od višegodišnjeg pritiskanja...pa još ako neko ima i malo težu ruku .-)
A stolar me ovde ubeđuje u suprotno, tj. ovde je izgleda u većini slučajeva dozer na sudoperi !?!
Možda zato što je to kod nas još relativno nova fora, pa nema mnogo ljudi koji ga koriste godinama
ili su naše sudopere izdržljivije, majstori bolji... ;-)))

Obzirom da je sasvim dovoljne dužine ona pipica za deterdžent ipak će ići u radnu ploču.
Hvala svima još jednom!

da, ali su one po pravilu manje stabilne i cesce se rasklimaju

ne znam da li si ovde mislila na 'zidne' ili ove sto se kace na sudoperu.
moja je 'sudoperska' i bas je teska (ima onaj visoki feder blah blah...) i imam utisak da ce bas da se rasklima kako vreme bude odmicalo (zato i moram da smislim nesto da je ucvrstim).

za slavinu mi je npr krivo sto nije pricvrscena na plocu (nije mi na vreme to palo na pamet). ovako vidim kako se sudopera maaalo savija kad je mrdam levo desno (a sudopera je najdeblja inox koju sam nasao u toj radnji).

moji matorci imaju zidnu slavinu vec 30+ godina - mrdnula nije.

Pozdrav svima,

I meni preporučivali da stavim taj dozer... ali ja rešila da ga ne stavljam...
Imam mašinu za suđe, i tečnost mi skoro ni ne treba... a i nervira me to, odvrni zavrni... imam to u wc-u...

Tako da, ja ti preporučujem da batališ tečnost za suđe i sve krkneš u mašinu za suđe... jer niko tvoje ruke neće sačuvati, sem tebe same...
:D

Back