Achtung Wehrmacht

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Управо о томе и говорим Професоре када кажем:
Па не мислите ваљда стварно да било која слободна нација драговољно назива тргове улице оли мостове по припадницима окупаторске војске.​
Зар стварно искрено мислте да Немци не би, само да могу у овом тренутку, радије називали своје тргове по браниоцима Берлина од окупатора а не по каквом окупаторском војнику који је након окупације поправљао шине у подземној железници.
Тако да ме нисте разочарали кад сте написали да је већ једном био уклоњен из листе почасних грађана Берлина. Чак напротив, веома лепа информација.
У сваком случају, корак по корак, Берлин блајбт Дојтч.

И Професоре, Национализам не може да буде упокојен, ни 45 ни 95 ни 2005 ни 2055.
Tako da u ovom slučaju nisam ostrašćen, ali priznajem da sam inače u razgovoru sa nacistima, sklon pretjeranom iskazivanju emocija ... jednostavno ta odioznost koju osjećam je isuviše jaka.
Па ко што рекох, предпостављам да је у питању Гентика. Предпостављам да вам је неко у породици стрдао од Србских Хрватских оли Немачких националиста. Ал тако је то.
P.S
Đurišić nije dobio gvozdeni krst, to smo na nekoj temi ovdje razjasnili!
Биће да си у праву, ал о неком одликовању се већ сигурно ради. Јуче ме је оно баш растурала глава па би било мрско и потешко гуглати. Ал у крајњој линији томе би форум и требао да служи да људи размене инофрмације. Ако ти не буде мрско за тражити убаци само тај линк де сте говорили о том одликовању, ко велим да не лупетам у будућности.

Чини ми се да има већ један Калуђер на Стормфронту или на оном "Српски Националисти", са сличним потписом.

Да да, на такозваном форуму "Српских Националиста" ил на "Погледима" на пример, иста слика исти подпис, једино са том разликом што ми у подпису тамо стоји и Слобода за Горана Давидовића јер у време кад сам тамо писао је Горан био у затвору.

Ја нисам из партизанске породице. Ђујић је из села из ког и моја рођена баба (а и добар део породице), остали су из околних села и селендри.
Е па кад си се дотакао селендри моја мајка је из Вођенице крај Петровца. Има она песма:
Вођенице Вођенице Оштрељу Трубару
запевајмо ми четничку стару
Нема лепшег знака од Кокарде нити војске од Краљеве гарде
Нема јаче браће од Џолића, од Петровца браће Латковића
....​

Е па моја мајка је од тих Латковића

Нацисте не могу да сварим као и сваки нормалан човек
Хмм ... добро, значи ја сам ненормалан зато што сам Националииста. Океј, нема фрке, твој став.
а према четницима и комунистима сам пристрасан.
Бјрум, и да готивиш рецимо Усташе и Комунисте ја немам проблема сотим.
Ја то кажем јавно, као што можеш да видиш.
Па добро, ал јавно би било кад би писо под својом сликом и именом. Све остало је ипак анонимно. Е сад ја факат не знам ко је особа код тебе у аватару па може бити и да грешим душу. Но било како било јавно је само оно што пише особа за коју било ко може недвосмислено утврдити и ко је аутор. А писање под псеудонимима је само писање под псеудонимима. Дакле анонимно.

Као модератор имам право да "прекрајам постове" уколико проценим да је то одговарајуће, а ти ниси ни први а ни последњи корисник ког то нервира и онда иде дрвљем и камењем на модераторе. Ја разумем да то нервира кориснике.
На ја, Цензоре нико не воли. А систем од човека направи Цензора. Једини систем који ја поштујем је својевремени систем Милослава Самарџића:
"Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став, уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама."​
Све остало од тога се у основи сведа на ову реченицу Милутина Млађеновића:
"Сва прича о слободи писања, говора, стају у једну реченицу: ње има, или је нема, ту филозофирања не помажу !?
Лично сам приметио, да су образложења зашто те слободе нема, увек трагикомична."​

Те да се надовежем конкретно
Мислим да би било у реду да наставите са темом, те да ми више не шаљете Локпикерова писамца и сличне материјале.
ја рецимо не би имао никакв проблем сотим да ти ову моју читаву писанију пребаициш рецимо у вашу кафану. Нит си ми на тај начин ускратио слободу говора нит сам ти ја затрпао ову тему са каквим четничким песмама на пример из моје писаније.

Што ти је уједно и решење за будућност око на пример ствари као Локпикеров текст. Капираш ме.
Штоб ја ову тему теби затрпавао мојим које каквим породичним стаблом и ко потиче из какве селендере. Шутнеш све у кафану и коме се о таким стварима пише пише. Оли отвориш нову тему са тих пар постова. Главна ствар растеретиш основну тему а ниси ником ускратио слободу говора. И нама нико да ти баца дрвље и камење.

Штоб се рекло, не тражимо кривца тражимо решење. А обрисати пост прекрајати и тако то води увек само у продубњивање проблема, дизање тензија и томе слично. Ето

А да, морам да додам кад сам се већ дохватио писаније ... а и прошла ме главобоља. Талентован је Локпикеров, има шлифа, зна да срочи добру писанију. Дакле оно, кадар који би комотно могао да своје ставове излаже оли за говорницом оли у каквој емисији. Тако да му је ово овде користан тренинг за будућност.

Poslednja izmena:
Управо томе и говорим Професоре када кажем:
Па не мислите ваљда стварно да било која слободна нација драговољно назива тргове улице оли мостове по припадницима окупаторске војске.​
Зар стварно искрено мислте да Немци не би, само да могу у овом тренутку, радије називали своје тргове по браниоцима Берлина од окупатора а не по каквом окупаторском војнику који је након окупације поправљао шине у подземној железници.
Тако да ме нисте разочарали кад сте написали да је већ једном био уклоњен из листе почасних грађна Берлина. Чак напротив, веома лепа информација.
У сваком случају, корак по корак, Берлин блајбт Дојтч.

И Професоре, Национализам не може да буде упокојен, ни 45 ни 95 ни 2005 ни 2055. Па ко што рекох, предпоставњам да је у питању Гентика. Предпоставњам да вам је неко у породици стрдао од Србских Хрватских оли Немачких националиста. Ал тако је то.Биће да си у праву, ал о неком одликовању се већ сигурно ради. Јуче ме је оно баш растурала глава па би било мрско и потешко гуглати. Ал у крајњој линиј томе и форум служи да људи размене инофрмације. Ако ти не буде мрско за тражити убаци само тај линк де сте говрили о том одликовању, ко велим да не лупетам у будућности.

Да да, на такозваном форуму "Српских Националиста" ил на "Погледима" на пример, иста слика исти подпис, једино са том разликом што ми у подпису тамо стоји и Слобода за Горана Давидовића јер у време кад сам тамо писао Горан био у затвору.

Е па кад си се дотакао селендри моја мајка је и Вођенице крај Петровца. Има она песма:
Вођенице Вођенице Оштрењу Трубару
запевајмо ми четничку стару
Нема лепшег знака од Кокарде нити војске од Краљеве гарде
Нема јаче браће од Џолића, од Петровца браће Латковића
....​

Е па моја мајка је од тих Латковића

Хмм ... добро, значи ја сам ненормалан зато што сам Националииста. Океј, нема фрке, твој став. Бјрум, и да готивиш рецимо Усташе и Комунисте ја немам проблема сотим. Па добро, ал јавно би било кад би писо под својом сликом и именом. Све остало је ипак анонимно. Е сад ја факат не знам ко је особа код тебе у аватару па може бити и да грешим душу. Но било како било јавно је само оно што пише особа за коју било ко може недвосмислено утврдити и ко је аутор. А писање под псеудонимима је само писање под псеудонимима. Дакле анонимно.

На ја, Цензоре нико не воли. А систем од човека направи Цензора. Једини систем који ја поштујем је својевремени систем Милослава Самарџића:
"Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став, уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама."​
Све остало од тога се у основи сведа на ову реченицу Милутина Млађеновића:
"Сва прича о слободи писања, говора, стају у једну реченицу: ње има, или је нема, ту филозофирања не помажу !?
Лично сам приметио, да су образложења зашто те слободе нема, увек трагикомична."​

Те да се надовежем конкретно
ја рецимо не би имао никакв проблем сотим да ти ову моју читаву писанију пребаициш рецимо у вашу кафану. Нит си ми на тај начин ускратио слободу говора нит сам ти ја затрпао ову тему са каквим четничким песмама на пример из моје писаније.

Што ти је уједно и решење за будућност око на пример ствари као Локпикеров текст. Капираш ме.
Штоб ја ову тему теби затрпавао мојим које каквим породичним стаблом и ко потиче из какве селендере. Шутнеш све у кафану и коме се о таким стварима пише пише. Оли отвориш нову тему са тих пар постова. Главна ствар растеретиш основну тему а ниси ником ускратио слободу говора. И нама нико да ти баца дрвље и камење.

Штоб се рекло, не тражимо кривца тражимо решење. А обрисати пост прекрајати и тако то води увек само у продубњивање проблема, дизање тензија и томе слично. Ето

А да, морам да додам кад сам се већ дохватио писаније ... а и прошла ме главобоња. Талентован је Локпикеров, има шлифа, зна да срочи добру писанију. Дакле оно, кадар који би комотно могао да своје ставове излаже оли за говорницом оли у каквој емисији. Тако да му је ово овде користан тренинг за будућност.

- На аватару нисам ја. Ја бих се потписао својим презименом и именом овде тек када би то урадио барем добар део форумаша, овако ми то просто нема смисла.

- Размотрићу шта ћу са тим силним писанијем. За сада нека буде овде.

- Немојмо ширити причу за сада и немој извратити моје речи. Још ме и за цензора прогласи.

- Приметих једну велику грешку у мом посту - у журби сам уместо непристрасан написао пристрасан. Што заиста мења целу слику. Просто речено - нисам фасциниран ни једном "фракцијом" и мислим да су нам те поделе тада наносиле огромну штету а данас нам такође наносе штету. Али шта да се ради, не увиђају то сви.

Ako tako nastavi, moći će da drži govore kolegama robijašima ui ćeliji.

Моји ставови се минорно разликују од онога што на пример заступа Јоббик у Мађарској или НПД у Немачкој,или НФ у Француској,а као што знамо то су земље ЕУ у којима је демократија развијена,и дакле,дозвољено је заступати ставове тог профила,чак и у парламенту,што ја веровали или не,у даљој будућности и планирам,наравно када завршим оно што сам планирао од школе и универзитета.
Само у Србији,која је још талац комунистичко-бољшевичких мисли је то немогуће и кажњиво затвором.

П.С Само бих замолио да ми се објасни зашто ми је аватар уклоњен.Ставио сам га поново.

Моји ставови се минорно разликују од онога што на пример заступа Јоббик у Мађарској или НПД у Немачкој,или НФ у Француској,а као што знамо то су земље ЕУ у којима је демократија развијена,и дакле,дозвољено је заступати ставове тог профила,чак и у парламенту,што ја веровали или не,у даљој будућности и планирам,наравно када завршим оно што сам планирао од школе и универзитета.
Само у Србији,која је још талац комунистичко-бољшевичких мисли је то немогуће и кажњиво затвором.

П.С Само бих замолио да ми се објасни зашто ми је аватар уклоњен.Ставио сам га поново.

Baš lepo što podržavaš Front Nationale, čiji su se dobrovoljci borili na strani Hrvatske u ratu u Kraijini, a bilo ih je i na Kosovu, viđali smo ih mi. Nije se tome čuditi.

Има ли неко подробније информације о витезу Милошу Војиновићу Лаутнеру ?
Када кажем подробније мислим на инфорамције из његовог живота,где је рођен и слично...

Ponovo kažem da ne mogu da shvatim da Srbin može biti nacista i zaljubljen u Njemce i Hitlera!
Ja mogu shvatiti da su u Sjevernoj Dalmaciji i Liki, četnici sarađivali sa Italijanima kako bi spasili narod od ustaša, da su Njemci davali oružje Nediću, a on dijelio četnicima... međutim to su izuzeci, i to je činjeno iz nužde a nikako iz nekih ubijeđenja, ljubavi prema fašistima, Njemcima...

P.S
Đurišić nije dobio gvozdeni krst, to smo na nekoj temi ovdje razjasnili!

Не могу ни ја да схватим како неко воли "савезнике" - Америку, В. Британију, СССР...
Недић је давао оружије искључиво правим четницима а не равногорцима.
Кад већ помињеш четнике у Лики и Далмацији,они су сарађивали са Немцима још боље него са Италијанима:mrgreen:. Чак су се и усташки министри жалили Хитлеру због братимљења Четника и Немаца:lol:.
Четници војводе Ђујића и Немци у Далмацији:

DSC07891-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back