Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Као што знамо,за време рата,једна мала и безначајна земља попут Летоније,је изнедрила заиста,како је једном приликом изјавио Лотар Рендулић,(Командовао Кампфгрупом Курдланд),дала "Лавовски накот",ја ћу вам представити још једног хероја,носиоца витешког крста,летонских корена.
Миервалдис Адамсонс
Миервалдис Адамсонс је био Hauptsturmführer Вафен СС-а.Оно што о његовој храбрости говори најбоље,јесте чињеница да је био један од најмлађих бораца одликованих "Витешким Крстом" услед приказане храбрости и успеха током вођења борбених операција против комуниста.
Миервалдис Адамсонс је рођен 29.Јуна 1910 у Полтави.Током 1920 год. његова породица се вратила у Летонију,где је 1928 год. започео да студира теологију,на летонском универзитету.У том периоду постао је члан једног од најстаријих брастава,познатом као "Леттланд".Напустио је студије и почео да ради на једном трговачком броду.Током својих путовања,искрцао се у Француску,где се прикључио легији странаца,учествовајући у акцијама у Мароку,где је добио надимак "Марокански Терор",после којих је био унапређен.Када је завршио са службом,вратио се у Летонију,где је служио у армији Летоније,као официр у осмом даугавпислком пешадијском пуку.
Како је армија Летоније била распуштен после окупације од стране Совјета,водио је миран живот,до почетка операције "Барбароса" када је после ослобођења се поново пријавио у војску,која га је касније послал у регион Минска,где је водио сурову борбу против комунистичких партизана.У априлу 1943 Адамсон је пребачен у други батаљон летонске бригаде,која се у то време раме уз раме борила са Вермахтом на лељиндградском фронту.Током борби,био је неколико пута рањен,једном чак и у главу и око,после чега је због храбрости био награђен "Гвозденим Крстом" првог реда за храброст.
После опоравка,добио је команду над шестом компанијом,четрдесетчетвртог Вафен СС пука,тј 19 Гренадирске дивизије Вафен СС-а,која је настала из пређашње "Летонске бригаде".Рањен је поново у Августу 1944 пре свог унапређења у Hauptsturmführer-а у Септембру 1944.
Повратак на фронт,је доживео убрзо,и одмах по његовом доласку је упућен на курдландски фронт,у Децембру 1944,где је опет рањен,када је делимично изгубио вид.Шака његових војника је за непуних 24 сата,одбила 7 напада "Црвене Армије",и после битке,момци из 19. СС Дивизије пребројали су преко 400 мртвих Руса.Толико су се храбро борили да је комплетан 100 Руски корпус био потпуно збрисан.
Због ових надљудских напора при одбрани,постао је други Летонац,чија је прса красио "Витешки Крст" у Јануару 1945.
Адамсонс је преживео рат,али је болница у којој је лежао пала у руке Русима 1945,када је у полумртвом стању послат у рудник никла у Мурмањску,одакле је покушао да побегне за Финску крајем 1945.Ухапешен је на Финској граници и погубљен у Риги 1946,23 Августа.1993 Врховни суд Летоније га је комплетно рехабилитовао
Иначе,на "Братском Гробљу" у Риги,му је подигнут споменик,где годишње долазе десетине хиљада Летонаца и националиста из разних делова Европе,да се поклоне овом јунаку.Ја сам иначе купио мали привезак на чијој је предњој страни његова слика а позади на Летонском пише "Leģendas dzīvo mūžīgi",што колико ми је продавац објаснио значи нешто типа "Легенде никад не умиру".
Што се тиче учествовања разних нација у рату,Летонци су ми за сада најпријатније изненађење,заиста храбар народ.
Nikakve. Samo ne volim kad maloletni neonacisti pokazuju neznanje glorifikujući germansku bandu koja je napala jednu slovensku zemlju, ponovo, i ponovo dobila po turu. Posebno "gospodu i vitezove" koji su počinili 60% masovnih ubistava nad poljskim (slovenskim) stanovništvom.Mislim, čak je i onaj zlikovac i bandit Reinhard Heydrich izjavio da u poređenju sa "zločinima, ubistvima i pljačkama počinjenim od strane Wehrmachta SS ne izlgeda toliko loše". Vojnici Wehrmachta su bez pogovora slušali naređenje ludog molera koje je glasilo "Ako jedinice nisu u mogućnosti da uhvate ili unište lica odgovorna za činove protiv nemačkih jedinica, oficiri su ovlašćeni da primene princip kolektivne odgovornosti i u skladu s tim mogu da primene "kolektivne mere" po dopuštenju komandanta bataljona ili viših oficira".Takođe su slušali naređenje da će vojnici Wehrmachta koji su počinili zločine protiv čovečnosti usmerene protiv ruskih ratnih zarobljenika, ruskih civila, ruskih partizana i ruskih vojnika biti izuzeti od krivične odgovornosti". Sve to stoji u tzv. "Barbarossa dekretu". Da sve to nema veze sa komunizmom, nego sa ratom do istrebljenja protiv ruskog slovenskog naroda, potvrđuje i izjava generala Hepnera koji je rekao daje rat protiv Rusije jedan od najvažnijih faktora u nemačkoj brobi za opstanak.Dakle Rusije, ne SSSR.
Isto tako su ta gospoda i vitezovi imala običaj da žigošu zarobljene ruske bolničarke, one koje su se borile u Crvenoj armiji natpisom "***** za Wehrmacht" (Seifert: War and Rape. Analytical Approaches). Procenjuje se da su gospoda i vitezovi počinila do 10 000 000 silovanja, i da se između 750 000 i 1 000 000 dece rodilo kao rezultat toga (Gegenwind.de). da ne dužim.
A opsada grada-heroja Lenjingrada od strane germanskih hordi ima veze utoliko što je onaj letonski bandit dobio odlikovanje zbog učešća u borbama oko Lenjingrada.
Dakle, jesi klinac, ali nemoj da budeš toliko tupav da misliš da će neko da padne na te tvoje bajke osim tvojih kolega neonacista.
Летонци су по култури, историји, традицији односно генералном значају су позитивна нула. Све земље са којима се Летонија граничи (Литванија, Естонија, Русија, Белорусија и Шведска) су по свему важнији чинилац историје и културе Европе од њих самих. Разумем да су за тебе највећи народи они који су добили највише одликовања од фирера, али бојим се да ћу морати да те разочарам - ничим се не издвајају као народ, чак су и испод "европског просека". Није ми циљ да омаловажавам Летонце, али просто јесте тако.
Nema tu omalovažavanja, jednostavno neko ostavlja trag u istoriji, neko ne. Mada sam sklon da pomislim da bi Srbiji dobrodošlo jedno stotinak godina beznačajnosti, da se stvari srede.
Као прво, желео бих да упитам модератора, који се назив користи за овакво очигледно, безобразно и провокативно скретање са теме које већ подуже време практикује члан форума под именом „Хунган“? Да подсетим, у темама „Српски добровољачки корпус“, „Нацизам – друго виђење“, његове поруке не само да се нису тицале теме, него су често биле обилате личним увредама на рачун других чланова, конкретно на мој, да би манифест његовог троловања био изложен у овој теми, на очиглед свих, па и самог модератора.
Наравно, васпитање ми не дозвољава да понављам шта је дотични господин написао,то је већ ствар културе, тако да ћу то препустити вама.
Ја разумем да модератор не дели моје политичко мишљење, на то га нико не присиљава, али ако се већ латио посла који захтева велику одговорност, нека га бар обавља савесно, и коначно спречи људе којима је конструктивна дискусија страна, да уопште учествују у темама, где им је главни циљ да упропасте дискусију, скрену је у потпуном смеру, и по могућству извређају све оне чији им постови не пријају.
Дакле, да се већ једанпут разлучи, могу ли појаве попут Хунгана, Краутербокса, Скајденсера да неометано уништавају теме и пролазе некажњени, док сви остали подлажу прекој модераторској правди?
Што се тиче конкретно ове теме, постављач је рекао да је ово тема о биографијама људи који су се борили за Немачку током ДСР, што су сви, сем њега испоштовали, и постовали у складу са темом.
Као што смо видели, Миервалдис Адамсонс и Волдемарс Вајс, никада нису оптужени за било какве ратне злочине, па су и у складу са тим рехабилитовани, тако да и евентуална прича о њиховим манама (И ова могућност за дискусију је била отворена од стране аутора) пада у воду.
Поздрав свима, посебно Калуђеру, Лаутнеру, Крашком, Сергиану од Мартина.
Хромогус, одобрио је модератор и моју поруку након извесног времена па сам онда само моју поруку убацио у спојлер ко велим да не стоји дупло.
Поздрав и хвала Сергиан
ко што рекох: Мале ствари чине живот лепшим
Као прво, желео бих да упитам модератора, који се назив користи за овакво очигледно, безобразно и провокативно скретање са теме које већ подуже време практикује члан форума под именом „Хунган“? Да подсетим, у темама „Српски добровољачки корпус“, „Нацизам – друго виђење“, његове поруке не само да се нису тицале теме, него су често биле обилате личним увредама на рачун других чланова, конкретно на мој, да би манифест његовог троловања био изложен у овој теми, на очиглед свих, па и самог модератора.
Наравно, васпитање ми не дозвољава да понављам шта је дотични господин написао,то је већ ствар културе, тако да ћу то препустити вама.
Ја разумем да модератор не дели моје политичко мишљење, на то га нико не присиљава, али ако се већ латио посла који захтева велику одговорност, нека га бар обавља савесно, и коначно спречи људе којима је конструктивна дискусија страна, да уопште учествују у темама, где им је главни циљ да упропасте дискусију, скрену је у потпуном смеру, и по могућству извређају све оне чији им постови не пријају.
Дакле, да се већ једанпут разлучи, могу ли појаве попут Хунгана, Краутербокса, Скајденсера да неометано уништавају теме и пролазе некажњени, док сви остали подлажу прекој модераторској правди?
Што се тиче конкретно ове теме, постављач је рекао да је ово тема о биографијама људи који су се борили за Немачку током ДСР, што су сви, сем њега испоштовали, и постовали у складу са темом.
Као што смо видели, Миервалдис Адамсонс и Волдемарс Вајс, никада нису оптужени за било какве ратне злочине, па су и у складу са тим рехабилитовани, тако да и евентуална прича о њиховим манама (И ова могућност за дискусију је била отворена од стране аутора) пада у воду.
Шта је Локипкер, бановали те на Политици ? Неће да ваља, сада си спао на то да преко колега шаљеш писамца, попут оног вође "образа", из затвора. Ваљда нећеш дотле догурати. Са друге стране, немам апсолутно никакву намеру да санкционишем Хунгана, или било шта слично. Ниси ваљда очекивао да ће једна оваква тема да прође без оних који мисле управо супротно ? Ниси на Стормфонту, колега.
Његове поруке су се итекако тицале теме - не мора на једној теми да се пише искључиво, без скретања и без дискусија о стварима које су директно повезане са темом. Лепо је то што се братимите, али баш ми се и не допада стварање групица на форуму (имамо већ "четнички дуо", сада и вашу веселу дружину - само фале "црвени и црни").
Нисам ја крив што неки не умеју да суздрже страсти па у свом речнику користе и разноразне "сочне речи" - то сам угланом брисао а у неким другим случајевима и санкционисао.
Могу само да закључим да вама смета што Хунган сваком указаном приликом доказује каква су то господа и витезови били (беше она иста "господа" што стрељаше стотину Срба за једног њиховог?) и што вас у дискусијама убија сваком могућом приликом (нпр онда када је исти Локпикер поставио онај текстић са Стормфронта, на оној другој теми).
Летонци су по култури, историји, традицији односно генералном значају су позитивна нула. Све земље са којима се Летонија граничи (Литванија, Естонија, Русија, Белорусија и Шведска) су по свему важнији чинилац историје и културе Европе од њих самих. Разумем да су за тебе највећи народи они који су добили највише одликовања од фирера, али бојим се да ћу морати да те разочарам - ничим се не издвајају као народ, чак су и испод "европског просека". Није ми циљ да омаловажавам Летонце, али просто јесте тако.
Pošto me samofinansirajući srednjoškolac pomenuo osjećam se pozvanim da mu odgovorim.
Elem ta uvrijeđena veličina kaže ovo
Ja vjerovatno jesam na nekim temama ponekad i namjerno provocirao, ali brate na ovoj nisam ... i to se može i lako provjeriti.
A da je bilo prilike ... bilo je ... i to naročito kada se radi o prilozima mlađahnog srednjoškolca, koje obićno prati i iritirajuće glupi popratni komentar.
Ta optužba za uništavanje teme stajala bi da sam ja npr. onom spisku odlikovanih SS-ovaca suprostavio ... mislim 15 Latvijaca koji su nagrađeni ordenom Heroja Sovjetskog Saveza.
Ili kada bi mladom forumskom nacisti postavio pitanje je l' bilo Latvijaca generala u Vermahtu?
Nije, naravno da nije, e pa u RKKA ih je bilo slovom i brojem 27.
Uništavanje teme bi bilo kada bi onoj dvojici "heroja" suprostavio jednog Vilhemsa Janisa, koji je do polovine '42. urokao snajperom oko 120 raznoraznih "vitezova", da bi nakon toga (zbog unapređenja) manje snajperisao, a više komandovao.
On je jedan od tih Heroja Sovjetskog Saveza i umro je '90. u Rigi.
Destrukcija teme bi bilo i (što bi bilo pomalo surovo) kada bi onoj dvojici vitezova suprostavio jednog generala Berzarina (Latvijca sa rusificiranim prezimenom) prvog sovjetskog komandanta Berlina.
A šta o njemu misle u Berlinu dovoljno ilustruju podaci da Berzarin tamo ima svoj trg, most, ulicu i memorijalnu ploču.
A mogao sam takođe da pomenem i npr. general-majora Jana Veikina, ili general Maksa Reitera, ali nisam, jer bi to onda baš bilo uništavanje teme.
A to bi bilo i kada bi 2. latvijskoj (19.) SS diviziji suprostavio 201. pješadijsku latvijsku diviziju (od '42. g. 43. gardijsku pješadijsku diviziju), kojoj su se upravo u Kurlandiji (a tada se već radilo o latvijskom korpusu), nakon teških borbi latvijski SS legionari i predali.
Takođe bi uništavanje teme bilo ako bi 1. latvijskoj (15.) SS diviziji suprostavio 1. latvijski vazduhoplovni puk .., ali ja to ništa nisam uradio (sve do sada dok me ovaj nadobudni srednjoškolac nije bez razloga prozvao).
Sve ono gore napisano je napisano samo zato da bi se to uvrijeđeno dijete poučilo šta znači uništavati temu i da se ne bi više barem po tom pitanju provaljivalo.
Ali eto da bi se i koliko-toliko oprao pred mnogouvaženom moderacijom odlučio sam i da dam svoj doprinos temi i to sa još jednim latvijskim "vitezom"
Viktor Arais
Sturmbannführer SS, '43. odlikovan Krstom za ratne zasluge sa mačem.
On i njegova sonderkomando Arais odgovorni su za smrt oko 26 hilj. latvijskih Jevreja.
Samo u Bikernikskoj šumi za mesec dana '43. streljali su više od 10 hilj. Jevreja.
"Vječnu slavu" je stekao kada je u dec. 41. naredio da se pobiju sva djeca iz bolnice u ulici Ludzas, zato što nije bilo vremena da se istraži koja su od njih Jevreji, a koja ne.
U Bjelorusiji njegov sonderkomando pamte po brojnim kaznenim ekspedicijama, a pamte Araisa i njegovu bagru u konclageru Salaspils, gdje su novaci išli na "trening".
Salaspils je inače jedini logor u kojem su iz djece vadili krv , koju su onda koristili u liječenju ranjenih hrabrih vitezova Vermahta.
Najveći dio sonderkomando Araisa prešao je poslije formiranja 1. i 2. Latvijske SS divizije u njihove sastave.
Sam Arais pobjegao je u Njemačku i tamo živio mirno pod prezimenom žene. Pod pritiskom SSSR-a i Izraela u Njemačkoj će mu biti i suđeno 1975.
Osuđen je na doživotnu robiju i zatvoru Kasau to pseto je na kraju i krepalo .
Наравно да неће, тај што га је банова је због свог константног иживљаваља над корисницима форума управо прекључе и коначно смењен.
Иначе "Образ" се пише великим почетним словом ал собзиром да је теби очигледна намера да бар на тај начин неког омаловажиш и то још као модератор, пиши како хоћеш, на вољу ти. И наравно да немаш намеру да сакционишеш констатно Хунганово троловње, чак шта више очигледно да уживаш у њему исто ко и бивши ти колега Ешуматор са политике.
И не, мени Хунган уопште не смета, једноставно његово троловање ставим на игнор листу и готова ствар. Жао ми је једино што поједини момци увек опет наседају на његове провокације. Ал наућиче се већ правилу које каже:
Не храни Трола сотим што ћеш му одговарати.
И тако, шта да ти кажем, што се тиче нашег Црног братимљења ... па нисте нас довољно побили својевремено. Ал опет лепо што можемо да наставимо стемом ... и братимљењем ... мада додуше никако да опростим Вермахту што заказа на Дрвару ...... ал ај сад, ипак песма ... за Црно одељење:
ПС Немачке војне песме нису забрањене и дан данaс су у употреби у Немачкој војсци, данашњем такозваном Будесвехру, и ову песму коју сам пустиа је одпевао хор 2. ученичког батаљона официрске школе у Хамбургу, а теби ако се не допада то у сваком случају не значи да мораш да је слушаш ал исто тако не значи да из тог разлога узимаш себи за право да ми скрајаш писанију како ти падне на памет.
Предпостављам да си приметио да је овде тема о Немачком Вермахту и у такву тему пашу Немачке војне песме.
Исто као и овај Немачки војник , тачније речено официр, Курт Вајхле
који је срочио већ чувени Панцерлид 1933 године а који се и дан данас пева у Немачкој Аустриској и Чилеанској војсци ал такође и у Француској Легији Странаца, додуше у нешто споријој варијанти ... ал отом потом ... видим интересује те ова тема.
Destrukcija teme bi bilo i (što bi bilo pomalo surovo) kada bi onoj dvojici vitezova suprostavio jednog generala Berzarina (Latvijca sa rusificiranim prezimenom) prvog sovjetskog komandanta Berlina.
A šta o njemu misle u Berlinu dovoljno ilustruju podaci da Berzarin tamo ima svoj trg, most, ulicu i memorijalnu ploču.
Професоре професоре, прочитам ја повазда ваше писаније кад на њих налетим, ал дајте ипак мало мање острашћености у писанијама. Па не мислите ваљда стварно да било која слободна нација драговољно назива тргове улице оли мостове по припадницима окупаторске војске.
Шта је Локипкер, бановали те на Политици ? Неће да ваља, сада си спао на то да преко колега шаљеш писамца, попут оног вође "образа", из затвора. Ваљда нећеш дотле догурати. Са друге стране, немам апсолутно никакву намеру да санкционишем Хунгана, или било шта слично. Ниси ваљда очекивао да ће једна оваква тема да прође без оних који мисле управо супротно ? Ниси на Стормфонту, колега.
Његове поруке су се итекако тицале теме - не мора на једној теми да се пише искључиво, без скретања и без дискусија о стварима које су директно повезане са темом. Лепо је то што се братимите, али баш ми се и не допада стварање групица на форуму (имамо већ "четнички дуо", сада и вашу веселу дружину - само фале "црвени и црни").
Нисам ја крив што неки не умеју да суздрже страсти па у свом речнику користе и разноразне "сочне речи" - то сам угланом брисао а у неким другим случајевима и санкционисао.
Могу само да закључим да вама смета што Хунган сваком указаном приликом доказује каква су то господа и витезови били (беше она иста "господа" што стрељаше стотину Срба за једног њиховог?) и што вас у дискусијама убија сваком могућом приликом (нпр онда када је исти Локпикер поставио онај текстић са Стормфронта, на оној другој теми).
Пристрасан сам зато што вам не дозвољавам да овај форум претворите у "Стормфронт". Пристрасан сам зато што не делим ваше мишљење, не делим симпатије према онима због којих су милиони Срба изгинули (заборавих да је крива "јудео-масонерија") а највећи део српског националног блага уништили и покрали.
Далеко ћемо ми догурати са оваквим "родољубима". Имам једно питање (уколико нисте балавци, као добар део заступника било каквих идеологија) - где сте ви били када се ратовало за отаџбину Србију деведесетих ? Фино вам је да закачите свастику на врата и да се правите паметни из топлог стана а какви сте на делима ?
Уколико имате било какве жалбе на мој рад, обратите се супермодератору или самом администратору, јер немам намеру да дозволим да група млађаних неонациста (заборавио сам да желите да вас називам нациал-социјалистима) говори о мени и мом раду као модератору на овој теми. И Калуђер, немој да причаш о нечему о чему појма немаш, човек није због тога смењен и нећу дозволити да свака квочка оговара човека који ми је до јуче био колега.
Дакле - вратите се теми, на писања оних који се не слажу са вама одговорите ако умете и све жалбе на мој рад шаљите надлежним лицима.
Наравно да неће, тај што га је банова је због свог константног иживљаваља над корисницима форума управо прекључе и коначно смењен.
Иначе "Образ" се пише великим почетним словом ал собзиром да је теби очигледна намера да бар на тај начин неког омаловажиш и то још као модератор, пиши како хоћеш, на вољу ти. И наравно да немаш намеру да сакционишеш констатно Хунганово троловње, чак шта више очигледно да уживаш у њему исто ко и бивши ти колега Ешуматор са политике.
И не, мени Хунган уопште не смета, једноставно његово троловање ставим на игнор листу и готова ствар. Жао ми је једино што поједини момци увек опет наседају на његове провокације. Ал наућиче се већ правилу које каже:
Не храни Трола сотим што ћеш му одговарати.
И тако, шта да ти кажем, што се тиче нашег Црног братимљења ... па нисте нас довољно побили својевремено. Ал опет лепо што можемо да наставимо стемом ... и братимљењем ... мада додуше никако да опростим Вермахту што заказа на Дрвару ...... ал ај сад, ипак песма ... за Црно одељење:
ПС Немачке војне песме нису забрањене и дан данaс су у употреби у Немачкој војсци, данашњем такозваном Будесвехру, и ову песму коју сам пустиа је одпевао хор 2. ученичког батаљона официрске школе у Хамбургу, а теби ако се не допада то у сваком случају не значи да мораш да је слушаш ал исто тако не значи да из тог разлога узимаш себи за право да ми скрајаш писанију како ти падне на памет.
Предпостављам да си приметио да је овде тема о Немачком Вермахту и у такву тему пашу Немачке војне песме.
Исто као и овај Немачки војник , тачније речено официр, Курт Вајхле
који је срочио већ чувени Панцерлид 1933 године а који се и дан данас пева у Немачкој Аустриској и Чилеанској војсци ал такође и у Француској Легији Странаца, додуше у нешто споријој варијанти ... ал отом потом ... видим интересује те ова тема.
Професоре професоре, прочитам ја повазда ваше писаније кад на њих налетим, ал дајте ипак мало мање острашћености у писанијама. Па не мислите ваљда стварно да било која слободна нација драговољно назива тргове улице оли мостове по припадницима окупаторске војске.
Znaš Kaluđeroviću bilo bi normalno da odgovor počnem sa onim "žao mi je što te moram razočarati" .., ali bilo bi to i licemjerno sa moje strane, jer je meni u stvari drago što ću te morati razočarati .
Nakon ujedinjenja Njemačke i povampirenja prikrivenih i perfidno modifikovanih oblika ideologije, za koju i danas mnogi naivno misle da je '45. definitivno upokojena, Berzarin je '92. izbrisan sa spiska počasnih građana Berlina.
Međutim na pritisak naučne javnosti, uz podnošenje dokumentacije i saslušanja svjedoka, Berlinski senat je tu odluku 2003. poništio i Berzarinu je ponovo vraćeno to zvanje.
Čovjek koji od 13. maja '45. uveo snabdijevanje Berlinaca po prehrambenim normama koji su važili tada u pobjedničkom SSSR-u, te čovjek, zahvaljujući kome su već od 14. maja u Berlinu radile škole i metro i čovjek koji je svaki dan primao 50-tak Berlinaca, pažljivo (to svjedoci kažu) slušajući njihove žalbe i molbe, vjerovatno je zaslužio sve to ... uostalom, složićemo se (barem se nadam) da su najkompententniji da to procjene ipak sami Berlinci - a oni su eto svoje izgleda rekli.
Tako da u ovom slučaju nisam ostrašćen, ali priznajem da sam inače u razgovoru sa nacistima, sklon pretjeranom iskazivanju emocija ... jednostavno ta odioznost koju osjećam je isuviše jaka.
I Kaluđeru obavezno čitam i ja tebe.
Uvijek sam bio pristalica teze da neprijatelja treba stalno i iznova upoznavati i proučavati.
Имам једно питање (уколико нисте балавци, као добар део заступника било каквих идеологија) - где сте ви били када се ратовало за отаџбину Србију деведесетих ?
У мом профилу стоји датум рођења, у Јуну оли Јулу 91`сам се пријвио у гарду Ђорђа Божовића - Гишке ... у Септембру морао да се јавим у регуралну војску ВП 7112 Београд након тога ВП 3468 Београд ... након регуралног Војног рока ... мислим немој да ме погрешно схватиш ал даље набрајање до 1999 би ми факат звучало као какво курчење ... у сваком случају са ту и тамо пар огреботина и пробушеном десном бубном опном напустио Србију 2001, мислим да беше у Септембру.
Уколико имате било какве жалбе на мој рад, обратите се супермодератору или самом администратору
Ја конкретно у овом тренутку немам проблема са твојим радом, не знам каквих момци искустава имају, ја сам изузетно ретко на Кртстарици у последње време. Ал све док ти моје постове не прекрајаш оли уклањаш и дозвољаваш да се одговори ја немам проблема са твојим радом, чак напротив, ако будем изнашао времена видећу да чешће свратим у ови абтајлунг олити део форума.
(заборавио сам да желите да вас називам нациал-социјалистима)
Мож ме назвати и наци свињом и фашо ђубретом и клеро фашо говнетом ма како ти драго. Ја немам проблема сотим све док не прекрајаш оли уклањаш моје одговоре попут твог дојучерашњег колеге.
И Калуђер, немој да причаш о нечему о чему појма немаш, човек није због тога смењен и нећу дозволити да свака квочка оговара човека који ми је до јуче био колега.
Ја све што сам имао о твом врлом колеги да кажем написао сам још пре неких годину дана у преписци са Милутиним Млађеновићем,
укуцаш на Гугл појам: Слобода говора
Мрско ми сад тражити и Чиленаску верзију.
И шта сад да радим ја теби за љубав како не би имао трауме од Стормфронта? Да обришем изворну Немачку верзију и да кажем да песму није срочио неки Немачки официр 1933 него каки Француз 1955 оли Чилеанац 1962 рецимо.
Па шта да ти кажем на то сем не ваља ти то. Мислим узми у обзир да не потичемо сви из Комунистичко Партизанских породица. Оно јесмо у знатно мањем број у односу на поменуте, ко што рекох нисте нас довољно побили, ал нас има. Мој деда стриц са мајчине стране је конкретно завршио са Ћујићевим четницима у Америци. И умро је тамо пре неку годину у Кливледнду. Ал док је био у Краљевини Југославији фантастично је сарђивао са рецимо Италијанским Фашистима.
А по мом презимену можеш да закључиш да са очеве стане пореклом потичем из Црне Горе. А Ћуришић одликован Гвозденим Крстом. Да сад не давим и породичним подацима са женине ми стране. Ал у сваком случају има нас који потичу из таквих породица које су интезивно сарђивале са Вермахтом оли рецимо Талијниским фашистима, који додуше нису тема овде, ал ај сад.
Дакле ту се више не ради о мишљењу, ту се ради о генетици. И ја не би имо никакв проблем сотим да ти оли власник форума каже да је забрањен приступ форуму потомцима Ђујићевих оли на пример Ђуришићевих формација. Па ово је овде ко и сваки други форум приватан форум. Никакв проблем. Ово пар људи из таких породица би се покупили и отишли и крај приче. Ал док тако нешто децидно не кажете, доводиш и себе и такве кориснике форума у незгодну ситуацију док очекујеш да стоје мирно на звуке "Интернационале" оли по "Шумама и горама" док су се њихови дедови против тога борили раме уз раме са Немачким Вермахтом.
ПС Професоре, тек сад сам приметио вашу писанији јер сам куцкао ово моје чудо а нешто ме мигрена ухватила. Тако да немојте ми замерити ... пишемо се неки други пут, послаћу вам ја линк као и обично на профил да вам не промакне.
А то тада,
остајте ми живо здраво
Чини ми се да има већ један Калуђер на Стормфронту или на оном "Српски Националисти", са сличним потписом.
Ја нисам из партизанске породице. Ђујић је из села из ког и моја рођена баба (а и добар део породице), остали су из околних села и селендри. Ја никада нисам био "навијач" већ можда симптазер. Нацисте не могу да сварим као и сваки нормалан човек који схвата колику су нам штету нанели (али смо и ми себи самима нанели подоста штете), а према четницима и комунистима сам пристрасан. Ја то кажем јавно, као што можеш да видиш.
Као модератор имам право да "прекрајам постове" уколико проценим да је то одговарајуће, а ти ниси ни први а ни последњи корисник ког то нервира и онда иде дрвљем и камењем на модераторе. Ја разумем да то нервира кориснике.
Ја те никада не бих вређао, не везано са тим да ли сам на било каквој "позицији" на форуму или не.
Наравно да не могу да кажем било шта везано око свега тога. Не би био никакав начин да урадим исто.
Мислим да би било у реду да наставите са темом, те да ми више не шаљете Локпикерова писамца и сличне материјале.
И да постоји,чија је то брига ? Што се боље не распиташ колико људи овде пише по Ревлефту и осталим комунистичким пацовским рупама па са тиме не изађеш у јавност?
Ја нисам из партизанске породице. Ђујић је из села из ког и моја рођена баба (а и добар део породице), остали су из околних села и селендри. Ја никада нисам био "навијач" већ можда симптазер. Нацисте не могу да сварим као и сваки нормалан човек који схвата колику су нам штету нанели (али смо и ми себи самима нанели подоста штете), а према четницима и комунистима сам пристрасан. Ја то кажем јавно, као што можеш да видиш.
Наравно да само човек у Србији може бити пристрасан и према комунистима и ројалистима,јер је само у Србији могуће да се два покрета са дијаметрално супротним идејама уједине око једне ствари - ратног хушкања,и гурања народ у страдање.Ово друго никако не важи за четнике,колико год их ми сматрали гибаничарима и англофилима,они су за разлику од црвених са свој народ урадили нешто.Кад смо већ код тога,и пецкања,питањима типа, "Где сте били за време рата..балавци..." мислим да ти она нису никако на месту.Ја бих своју земљу бранио до последње капи крви,да сам био у могућности и коју годину старији,ја за разлику од ових нихилиста знам шта значи када неко покори твој народ,када дођу у твоју кућу и избаце те напоље.И даће Бог да скоро буде прилике,ево видим да гасе Бондстил,ваљало би извући онај очев Ак-47 из пређашњег рата,нас Србе једино оно никада није изневерило.
Као модератор имам право да "прекрајам постове" уколико проценим да је то одговарајуће, а ти ниси ни први а ни последњи корисник ког то нервира и онда иде дрвљем и камењем на модераторе. Ја разумем да то нервира кориснике.
Ја уопште не знам ко се тебе дотакао у било ком смислу.Теби се само сугерисало да обратиш пажњу на провокаторске постове коју наведени људи остављају,мада су ми понекад забавни,ту количину простаклука једноставно нисам навикао да трпим,па ћу их следећи пут лепо послати на игнор листу.Једноставно,окружење у коме су расли је другачије од мог,ту им већ не могу ништа.
Радо ћемо наставити,ово нису биографије које људи пишу за писаћом машином или рачунаром,то су биографије исписане крвљу,знојем и патњом,и у складу са тим имају далеко већу вредност.
Заборавих и цењеном модератору да уручим званичну позивницу -
"There is no road back for us
though ruin is in the front of eyes
For free home it wouldn't be much
even if the last of us will fall"
Ovde se, vidim, radi o fenomenu sličnom onome o kojem se radi na podforumu Religija. Naime, tamo pripadnici određene verske zajednice uporno iznose svoje shvatanje hrišćanstva i kraja sveta na temi koju su otvorili, ali ne trpeći drugačija mišljenja, komentare i pitanja. Takve stvari nazivaju uvredama, nekulturom, zlonamernošću i traže da se tema zaključa dok se ne očisti od "provokacija". Više puta sam im skrenuo pažnju na činjenicu da pišu na javnom forumu, na kojem svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, slaganje ili neslaganje, te da postavlja pitanja i preispituje stavove i dogme koje neko zastupa. To se zove demokratija i sloboda izražavanja i mišljenja. Isto tako, kao što se ovde protivnici nacističke ideologije nazivaju, svi odreda, "komunistima", tako se i tamo svi oni koji se ne slažu sa stavovima te verske zajednice nazivaju "satanistima". To govori o jednoj suštini jednoumlja i samocenzure, da ne kažem ispiranja mozga, koje samo tokom istorije poprima različite boje. Hajde da prihvatim kritike na svoj račun, jer, bez obzira na opštu dostupnost istorijskih podataka danas, istorija jeste samo moj hobi, ali ne vidim razlog upućivanja kritika zbog "trolovanja" i "pisanja gluposti i komunističke propagande" ljudima kojima je istorija profesija i koji su mnogo pozvaniji od svih nas ovde da pišu o istorijskim događajima o kojima je reč. Naravno, ne gajim iluzije da će bilo kakvi argumenti doprineti tome da propovednici nacizma na ovoj temi makar malo realnije sagledaju činjenice, jer, kažem, radi se o istom ignorisanju činjenica kao i kod napred pomenute verske zajednice. Šablon je isti: ja kažem da je ta verska zajednica tvrdila da će kraj sveta doći 1975. Onda oni kažu da to nije tačno i da lažem. Ja onda navedem publikacije te verske zajednice u kojima je ta tvrdnja iznesena, sve sa godinom i mestom izdavanja, autorom i brojem strane na kojoj je ta tvrdnja iznesena, na šta oni reaguju tako da kažu da to nije tačno i da lažem. Bojim se i da iznošenje istorijskih fakata potkrepljenih dokumentima, datumima i dokazima pripadnicima nacističke ideologije na ovoj temi ima isti kumulativni efekat.
Ponovo kažem da ne mogu da shvatim da Srbin može biti nacista i zaljubljen u Njemce i Hitlera!
Ja mogu shvatiti da su u Sjevernoj Dalmaciji i Liki, četnici sarađivali sa Italijanima kako bi spasili narod od ustaša, da su Njemci davali oružje Nediću, a on dijelio četnicima... međutim to su izuzeci, i to je činjeno iz nužde a nikako iz nekih ubijeđenja, ljubavi prema fašistima, Njemcima...
P.S
Đurišić nije dobio gvozdeni krst, to smo na nekoj temi ovdje razjasnili!
Пристрасан сам зато што вам не дозвољавам да овај форум претворите у "Стормфронт". Пристрасан сам зато што не делим ваше мишљење, не делим симпатије према онима због којих су милиони Срба изгинули (заборавих да је крива "јудео-масонерија") а највећи део српског националног блага уништили и покрали.
Далеко ћемо ми догурати са оваквим "родољубима". Имам једно питање (уколико нисте балавци, као добар део заступника било каквих идеологија) - где сте ви били када се ратовало за отаџбину Србију деведесетих ? Фино вам је да закачите свастику на врата и да се правите паметни из топлог стана а какви сте на делима ?
Уколико имате било какве жалбе на мој рад, обратите се супермодератору или самом администратору, јер немам намеру да дозволим да група млађаних неонациста (заборавио сам да желите да вас називам нациал-социјалистима) говори о мени и мом раду као модератору на овој теми. И Калуђер, немој да причаш о нечему о чему појма немаш, човек није због тога смењен и нећу дозволити да свака квочка оговара човека који ми је до јуче био колега.
Дакле - вратите се теми, на писања оних који се не слажу са вама одговорите ако умете и све жалбе на мој рад шаљите надлежним лицима.
Polako zemljače,bez toliko emocija....
Prvo na Stormfrontu nisam bio nikada niti ću,to me ne zanima.
Drugo,ja ovde ne videh ni jednog nacional-socijalistu,već samo ljude spremne da pogledaju malo iznad tog ustaljenog principa dobrih i loših momaka,za šta si ti,očigledno je,nesposoban.
Polako zemljače,bez toliko emocija....
Prvo na Stormfrontu nisam bio nikada niti ću,to me ne zanima.
Drugo,ja ovde ne videh ni jednog nacional-socijalistu,već samo ljude spremne da pogledaju malo iznad tog ustaljenog principa dobrih i loših momaka,za šta si ti,očigledno je,nesposoban.
Нема емоција, нарочито не када се говори о историји. Задивљен сам и фасциниран твојим капацитетима, штета па не можеш да позајмиш мало тога другим форумашима. Још ће нацисти испасти "добри момци". Пих, какав си ти само капацитет.
Ponovo kažem da ne mogu da shvatim da Srbin može biti nacista i zaljubljen u Njemce i Hitlera! Ja mogu shvatiti da su u Sjevernoj Dalmaciji i Liki, četnici sarađivali sa Italijanima kako bi spasili narod od ustaša, da su Njemci davali oružje Nediću, a on dijelio četnicima... međutim to su izuzeci, i to je činjeno iz nužde a nikako iz nekih ubijeđenja, ljubavi prema fašistima, Njemcima...
P.S
Đurišić nije dobio gvozdeni krst, to smo na nekoj temi ovdje razjasnili!
И са Немцима, са СС Дивизијом Принц Ојген са којојм су ''чистили'' хрватска села, тамо су чак и формирали четничко-немачке јединице на терену, најпознатија од њих, Frontaufklaerungstrupp 214 или ткз. група Конрад, која је слободно ишла по Далмацији а Хрват би био стрељан само да је подигао нож у правцу Србина.
Недић јесте у пар наврата помагао четнике, али далеко од тога да је њима ''делио'' оружје, а и четници које је помагао су били ''легални'', тако да...
То су неке ситнице које нећеш чути(тј. прочитати) на Погледима. Дакле прича ''само италијани'' не пије воде.
Да је све то чињено из нужде, јесте, све је интерес, љубави ту нема, Ђујић и Недић су спасили на стотине хиљада Срба и хвала им на томе!